Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس گفت: آذربایجان و رهبرانش قطعا این هوشیاری را دارند که از تحولات و بحران‌های منطقه‌ای عبرت بگیرند، مداخلات خارجی هیچ گاه به نفع حکومت‌ها و ملت‌ها تمام نشده است.

«عباس گلرو»، نماینده مردم قزوین و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا در رابطه با «تحولات اخیر در آذربایجان» گفت: تحولات آذربایجان یک امر عادی است و در امتداد بحران ریشه‌ای قره‌باغ نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند جنگ بین ارمنستان و آذربایجان در قره‌باغ اتفاق افتاد اما جنگ اخیر حکایت از یک وضعیت جدید و مداخلات خارجی داشت. مداخلات صریح چند کشور منطقه که با تحریک الهام علی‌اف بحران ایجاد کرد، منجر به بروز اتفاقات اخیر و موضع آذربایجان برابر ایران شد.

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس ادامه داد: آذربایجان و رهبرانش قطعا این هوشیاری را دارند که از تحولات و بحران‌های منطقه‌ای عبرت بگیرند، مداخلات خارجی هیچ‌گاه به نفع حکومت‌ها و ملت‌ها تمام نشده پس با این توصیف آذربایجان باید مراقب باشد با جذب مداخلات خارجی یا فراهم کردن بستر مداخلات خارجی، کشور خود را طعمه یک حریق نکند.

گلرو بیان کرد: مداخلات بیگانگان در اثر عدم درایت رهبران یا حاکمان در مقاطعی سبب تبدیل این کشورها به سرزمین سوخته شد، مقام معظم رهبری نیز در فرمایشات خود مداخلات بیگانگان را محکوم کردند. نقش منطقه‌ای برخی کشورها که در سوریه نیز بحران‌ساز بودند، موجب شد که صدها نفر از مردم سوریه کشته شوند و سوریه به شهر نیمه سوخته تبدیل شود. ما نیز از اینکه برخی کشورهای مدام به تاریخ مراجعه می‌کنند و دردسر می‌آفرینند، گلایه داریم. جمهوری اسلامی ایران در جریان حفظ منافع ملی سوریه و عراق هم نشان داد که محکم ایستاده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس مطرح کرد: ناآرامی در مرزهای شمال غرب کشور به نفع ایران و آذربایجان نیست و به همین دلیل در بحران اخیر قره‌باغ نیز ایران، نقش سازنده‌ای ایفا کرد. به خطر افتادن منافع اقتصادی، مرزی، سیاسی و امنیتی جمهوری اسلامی طبیعتا به نفع کشورها و ملت ها نیست. اگر الهام علی‌اف از تجربیات گذشته استفاده کند و با هوشیاری مانع مداخله بیگانگان و کشورهای فرامنطقه‌‌ای شود، به زودی شاهد بهبود اوضاع خواهیم بود.

انتهای پیام/ 4

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: نماینده مردم کمیسیون امنیت ملی برنا جنگ ارمنستان ایران مجلس مقام معظم رهبری سوریه اسلامی ایران عراق کمیسیون امنیت ملی مجلس جمهوری اسلامی ایران آذربایجان عباس گلرو قره باغ کوهستانی مداخلات خارجی ملت ها منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۱۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است

به زعم کارشناسان فروش نفت و گاز در شرایط تحریم اقتضاهای خاص خودش را دارد. البته به طور کلی بازاریابی برای فروش نفت و گاز کشور تخصص خاصی می طلبد، اما این امر در شرایط تحریم اهمیت بیشتری پیدا می کند.

واقعیت این است که طی سال های اخیر صادرات نفت و گاز کشور با محدودیت هایی روبرو شد. دولت سیزدهم و وزارت نفت تلاش خود را در راستای به اجرا گذاشتن یک دیپلماسی انرژی فعال در منطقه به منظور فروش گاز به همسایگان در دستور کار قرار دادند.

یکی از مهم ترین تلاش های دولت که اخیراً به اجرا گذاشته شده است، تلاش در راستای احیای خط لوله گاز ایران-پاکستان-هند است. اخیراً اخباری مبنی بر از سرگیری ساخت خط لوله در بخش پاکستانی منتشر شد. این خبر بسیار خوش حال کننده است، زیرا موفقیت کشورمان را در این حوزه نشان می دهد. در صورتی که این خط لوله با موفقیت تکمیل شود و بتوانیم اسلام آباد را متقاعد کنیم که از ایران گاز مورد نیاز خود را تأمین کند، اتفاقات خوبی به لحاظ صادرات گاز برای کشورمان رخ می دهد.

 محمدصادق مهرجو، کارشناس ارشد انرژی در ارتباط با دیپلماسی انرژی به اجرا گذاشته شده در دولت سیزدهم تصریح کرد: از ابتدای شروع به کار این دولت اقدامات خوبی در زمینه روابط ما با کشورهای همسایه در حوزه انرژی اعم از نفت، گاز و فرآورده شروع شد.

وی ادامه داد: در سال 1400 بدهی های کشور به ترکمنستان انجام شد. این موضوع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بود. طی سال های قبل از آن به بهانه عدم پرداخت بدهی ها، جریان گاز ترکمنستان به کشور ما قطع شد.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: شمال شرق کشور در قسمت انتهایی خطوط لوله گاز در کشور قرار دارند و با افت فشار در این بخش روبرو هستیم. در زمستان 1401 به خاطر برداشت زیاد از خطوط لوله در مسیر گازرسانی و افت فشار در بخش های پایانی، دچار قطع گاز در مناطق شمال شرق کشور شدیم.

مهرجو گفت: در این شرایط، به دلیل سرمای زیاد، جریان گاز ترکمنستان به کشور ما نیز قطع بود و با مشکلات عدیده ای همچون تعطیلی پایتخت و مسائل دیگر روبرو شدیم.

وی ادامه داد: بعد از اتفاقاتی که در سال 1401 رخ داد، دولت به دنبال انعقاد یک قرارداد پایدار انتقال گاز به کشورمان از ترکمنستان برآمد. همچنین قرارداد سوآپ با آذربایجان امضا کردیم. بعد از شیطنت های سیاسی که آذربایجان انجام داد، تحرکات خوبی انجام دادیم. از یک طرف پیام قدرت کشور را به آذربایجان مخابره کردیم و از طرف دیگر توسعه روابط تجاری از طریق مبادلات انرژی را پیگیری کردیم.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: آذربایجان صادرکننده گاز است اما به دلیل قراردادهایی که در زمینه ال ان جی با دیگر کشورها دارد، واردکننده گاز نیز محسوب می شود. وزارت نفت با دیپلماسی فعال انرژی که به اجرا گذاشت، توانست به سوآپ گاز از ترکمنستان به آذربایجان بپردازد. به نحوی که روزانه به واردات 7 میلیون متر مکعب گاز از ترکمنستان پرداختیم و 1 میلیون متر مکعب از آن را به آذربایجان صادر کردیم.

مهرجو خاطرنشان کرد: قرارداد قدیمی ای در زمینه سوآپ گاز و برق با ارمنستان داشتیم. به جمهوری نخجوان هم گاز صادر می کنیم که رقمش بالا نیست و زیر 1 میلیون متر مکعب است. عمده ترین شرکای کشور در زمینه صادرات گاز ترکیه و عراق محسوب می شوند که تعهد صادراتی روزانه بین 70 تا 80 میلیون متر مکعبی گاز با آن ها داریم.

وی ادامه داد: خط لوله صلح مبنی بر صادرات گاز از ایران به پاکستان که تا هندوستان نیز کشیده می شود، در دستور کار قرار گرفت. تحت تأثیر فشارهای سیاسی آمریکا و رقبای ما در منطقه این خط لوله به نتیجه نرسید. اما در جریان قرار گرفته ایم که قرار است با پیگیری های صورت گرفته از طرف کشورمان، پاکستان بخش مربوط به خودش را از این خط لوله تکمیل کند. به این ترتیب، با پیگیری مستمر دیپلماسی فعال منطقه ای در حوزه انرژی توانستیم که به تمدید قرارداد گازی عراق برسیم، سوآپ گاز از ترکمنستان را از سر بگیریم و خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا، در حال ساخته شدن است و با این اقدامات بستری برای تبدیل شدن کشورمان به هاب گازی منطقه فراهم خواهد شد.  

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • آماده باش سازمان مدیریت بحران در مناطق درگیر مداخلات جوی
  • مهاجرین پیامک سامانه «سهما» را جدی بگیرند
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  •  تماس تصویری نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل با مشاور ارشد امیرعبداللهیان
  • جنایات رژیم اسرائیل تحولات سوریه را دچار خدشه کرده است
  • گفت‌وگوی نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه با «خاجی»
  • بررسی مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه در مرز‌های شمال استان آذربایجان غربی 
  • طرح انسداد مرزهای شرقی کشور آغاز شد
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • حکمرانی ولایی، نظریه جدید در مدل حکمرانی