Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از بهداشت نیوز، پانزدهم اکتبر مصادف با ۲۳ مهر ماه به عنوان روز جهانی نابینایان و قانون عصای سفید، نامگذاری شده، این روز فرصتی مناسب برای اطلاع رسانی در این مورد بوده و مجموعه های دانشگاهی و سازمان های مردم نهاد سعی می کنند به این بهانه، زمینه آگاهی بیشتر مردم را نسبت به این موضوع فراهم کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر ساره صافی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا گفت: این کار می تواند در شناسایی به موقع مشکلات و عوارض چشمی و در صورت لزوم درمان آنها موثر باشد.  

وی ادامه داد: افرادی که در خانواده خود دارای سابقه بیماری آب سیاه (گلوکوم) یا افراد با سابقه بیماری مزمن چشمی هستند باید براساس توصیه های چشم پزشکان اقدام به مراقبت از چشم خود کنند و حداقل سالی یکبار برای معاینه کامل چشم به پزشکان مراجعه کنند.  

صافی بیان داشت: افرادی که دچار تاری دید ناگهانی، قرمزی قابل توجه چشم و هرگونه تغییر غیرعادی هستند، حتما باید بصورت فوری برای معاینه چشم اقدام کنند. 

عوارض ناشی از دیابت یکی از مهمترین بیماری های چشمی است  

وی، عوارض چشمی ناشی از  بیماری دیابت را از مهمترین بیماری های چشمی اعلام کرد و از مردم درخواست کرد در صورت ابتلا به دیابت، مراقب چشم های خود باشند.

صافی تاکید کرد: افراد مبتلا به دیابت نوع یک بین ۳ تا ۵ سال بعد از تشخیص بیماری باید معاینه کامل چشم پزشکی داشته باشند.

وی افزود: افراد مبتلا به نوع دوم دیابت به محض تشخیص باید معاینه کامل چشم شوند.

صافی ادامه داد: این افراد باید معاینات روتین حداقل سالی یکبار را انجام دهند و در صورت بروز عارضه ای در چشم، به توصیه های چشم پزشک به صورت منظم عمل کنند.

وی یکی از شایع ترین علل اختلال بینایی را عیوب انکساری اعلام کرد و گفت: خیلی از افراد به این بیماری مبتلا هستند.

مدیر پژوهشی پژوهشکده چشم و علوم بینایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه اختلال انکساری شامل چند دسته از جمله نزدیک بینی، دوربینی و پیرچشمی است،  افزود: برای رفع این اختلال، راه حل موثری وجود دارد و آن هم استفاده از عینک است.

پربیننده ترین بهترین میوه ها برای بیماران دیابتی چه زمانی کرونا همانند سرماخوردگی می‌ شود؟ خوراکی هایی برای رهایی از غلظت خون بزرگترین محموله واکسن روسی در راه ایران عوارض جانبی واکسن کرونا

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: معاینه چشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۱۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان

به گزارش صدای ایران از ایرنا، پرفشاری خون به معنای بالا بودن میزان فشاری است که بر اثر برخورد خون به دیواره‌ی سرخرگ‌ها ایجاد می‌شود. سرخرگ‌ها، رگ‌هایی هستند که خون را از قلب به تمام اعضای بدن می‌رسانند.

میزان فشار خون، با دو عدد مشخص می‌شود. فشار خون سیستولیک (عدد بالایی) نشان دهنده‌ی فشار وارد شده به دیواره‌ی سرخرگ‌ها در هنگام انقباض قلب است و فشار خون دیاستولیک (عدد پایینی) نشان دهنده‌ی فشار وارد شده به دیواره‌ی سرخرگ‌ها در هنگام آزاد شدن عضلات قلب (بین هر ضربان قلب) است.

بالا رفتن فشار خون سبب سکته و مرگ در افراد می‌شود و به همین دلیل از آن به عنوان قاتل خاموش یاد می‌شود.

دکتر مریم طاهرخانی متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این باره گفت: بنا به توصیه اتحادیه جهانی فشارخون بالا، افراد بالغ بالای ۱۸ سال باید غربالگری فشارخون شوند.

به این ترتیب که افراد ۱۸ تا ۳۹ سال هر سه تا پنج سال باید فشارشان را اندازه بگیرند و اگر در حد نرمال بود، سه تا پنج سال بعد، مجدد ارزیابی کنند.

وی ادامه داد: این افراد اگر به علت وزن بالا - توده بدنی (BMI) بالاتر از ۲۵ -یا ماکسیمم فشار بین ۱۳۵ تا ۱۳۹ و مینیمم فشار ۸۵ تا ۸۹ میلی متر جیوه در معرض ابتلا به فشارخون بالا هستند، باید به صورت سالانه پایش شوند، افراد بالای ۴۰ سال نیز باید هرسال فشارخون خود را اندازه‌گیری کنند.

طاهرخانی با بیان اینکه فشار خون بالا سالانه بیش از ۱۰ میلیون مرگ و میر را به خود اختصاص می‌دهد، به راه‌های پیشگیری از فشار خون در افراد اشاره کرد و گفت: حفظ وزن مطلوب، اصلاح سبک زندگی، پرهیز از رژیم غذایی ناسالم مثل مصرف غذا‌های سرخ کردنی، چرب، آماده و کنسروی، حذف اسید‌های چرب ترانس، خودداری از مصرف الکل و دخانیات و پرهیز از مصرف نمک بیش از یک قاشق چایخوری از جمله اقداماتی است که در راستای پیشگیری از ابتلا به پرفشاری خون بسیار کمک کننده خواهد بود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق با اشاره به اینکه هدف سازمان بهداشت جهانی، کاهش ۲۵ درصدی ابتلا به فشارخون بالا تا سال ۲۰۲۵ است، بیان کرد: این مهم با تشخیص زودهنگام و کنترل به موقع بیماری امکان پذیر است.

طاهرخانی، تصریح کرد: مشکل اصلی برای کنترل فشارخون، عدم پذیرش بیماران است؛ با وجود پیشرفت‌های بسیار در حوزه درمان، اغلب بیماران یا داروهایشان را مرتب مصرف نمی‌کنند، یا تصور می‌کنند پرفشاری خون قابل درمان است و با کاهش فشار ناشی از درمان، بلافاصله دارو را قطع می‌کنند، این آگاهی باید به بیمار داده شود که فشارخون یک بیماری قابل کنترل است، نه قابل درمان؛ این کنترل هم به روش دارو درمانی انجام می‌شود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: توصیه انجمن جهانی فشار خون بر پیروی از یک راهبرد دارویی یکسان در تمام کشور‌ها با طیف‌های مختلف اقتصادی و بهداشتی است، البته ما در کشور ملزم به استفاده از این الگوریتم نیستیم و استفاده از دارو‌های ترکیبی با مصرف یک بار در روز با کارایی موثر، از اولویت‌های تجویزی است که نمونه‌های داخلی آن هم تولید شده‌اند.

دیگر خبرها

  • ضرورت مقابله با بیماری زنگ زرد در مزارع گندم دیم کشور
  • نبود کارشناس تغذیه در تنها کلینیک دیابت کرمانشاه
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • دیابت نوع یک و دو چه تفاوتی با هم دارند؟
  • ضرورت افزایش مراکز معاینه فنی خودرو در شهرستان‌ها
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان