Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، سازمان دیده‌بان حقوق بشر مستقر در نیویورک امروز (جمعه ۱۵ اکتبر) در گزارشی اعلام کرد که مقامات ترکیه پناهجویان افغان را که از مرز ایران به این کشور وارد می‌شوند در نقض قوانین بین‌المللی، به زور بازمی‌گردانند. 

شش افغانستانی که پنج نفر از آن‌ها به عقب رانده شدند، به دیده‌بان حقوق بشر گفتند که ارتش ترکیه آن‌ها و همسفرانشان را مورد ضرب و شتم قرار داد-برخی تا حدی که استخوانشان را شکستند-و در گروهایی ۵۰ تا ۳۰۰ نفری آن‌ها را که در تلاش برای فرار از کشور خود به منظور جستجوی امنیت بودند به طور جمعی اخراج کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این روند برخی خانواده‌ها هم از هم جدا شدند.

«بلکیس ویل» پژوهشگر ارشد بحران و درگیری در دیده‌بان حقوق بشر گفت: مقامات ترکیه تلاش افغان‌ها برای فرار به منظور حفظ امنیت و حق پناهجویی آن‌ها را نادیده می‌گیرند. سربازان ترکیه همچنین بی‌رحمانه با افغان‌ها رفتار می‌کنند و آن‌ها را به طور غیرقانونی به عقب می‌رانند. 

در گزارش دیده‌بان حقوق بشر آمده است: «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان قرار است ۱۶ اکتبر ۲۰۲۱ (فردا، شنبه) برای دیدار با «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه به این کشور سفر کند. مرکل باید دولت ترکیه را مجبور کند که اخراج‌های باشتاب افغان‌ها را پایان دهد و ادعاهای اخراج دسته‌جمعی، طرد کردن در مرز و سلب حق پناهندگی را بررسی و چنین مواردی را برطرف کند.

طبق این گزارش، این افغان‌ها کسانی هستند که اندکی قبل یا بعد از ۱۵ اوت که شهر کابل به تصرف طالبان درآمد از افغانستان گریخته‌اند و با گذشتن از پاکستان و ایران، خود را به مرز ترکیه رسانده‌اند. 

از ۲۵ سپتامبر تا ۱۱ اکتبر، دیده‌بان حقوق بشر از راه دور با شش افغانی مصاحبه کرد که یکی از آن‌ها در اولین تلاش خود با موفقیت در ترکیه ماند و یکی دیگر به ایران بازگردانده شد، چهار نفر دیگر هم گفتند که سربازان ترکیه آن‌ها را تا سه بار مجبور به بازگشت کردند تا بلاخره توانستند در ترکیه بمانند.

دو نفر گفتند که نیروهای ترکیه‌ای دارایی‌های آن‌ها و تمام اعضای گروهی که با آن‌ها اخراج شدند را از بین بردند. یک زن گفت: هنگامی که ما را دستگیر کردند، گوشی‌ها، پول، غذا و هر چیز دیگری را که حمل می‌کردیم مصادره کردند و همه وسایل ما را در آتش سوزاندند. 

یکی از مردان گفت که آن‌ها افراد گروهی که وی جزو آن بود را تا لباس زیر لخت کردند و لباس‌ها و همه وسایل آن‌ها را سوزاندند و سپس آن‌ها را به زور بازگرداندند.

یک مرد دیگر گفت که سربازان ترکیه با انتهای اسلحه آن‌ها را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند و دست و پاهای چندین مرد از گروه او بر اثر ضرب و شتم شکسته است. 

بعد از خروج سراسیمه و غیرمسئولانه نظامیان غربی از افغانستان پس از ۲۰ سال اشغالگری و روی کار آمدن طالبان، موج مهاجرت از این کشور آغاز شد و به یکی دیگر از پیامدهای جنگ افغانستان تبدیل شده است.

«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه پیش‌تر گفت که کشورش تحمل موج جدیدی از پناهجویان و مهاجران را ندارد و تهدید کرد در صورت تداوم این فشارها، انتقال فشار به کشورهای اروپایی اجتناب‌ناپذیر است.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: ترکیه دیده بان حقوق بشر پناهجویان افغان ایران ضرب و شتم مرز ایران و ترکیه دیده بان حقوق بشر ضرب و شتم افغان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۳۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح نمایشگاه بین‌المللی افغان-قزاق در کابل

نمایشگاه بین‌المللی افغان-قزاق با حضور معاون اقتصادی رئیس الوزرا، معاونان نخست وزیر قزاقستان و رئیس جمهور ترکمنستان، وزرای خارجه و صنعت و تجارت افغانستان و جمع کثیری از تجار و تولید کنندگان داخلی و خارجی در کابل افتتاح شد.

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس الوزراء طالبان در مراسم افتتاح کنفرانس روابط تجاری و نمایشگاه بین‌المللی افغان-قزاق اظهار داشت: برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی سطح تجارت میان افغانستان و سایر کشورها را افزایش می‌دهد.

برادر گفت: فرصت سرمایه‌گذاری در افغانستان بیش از هر زمان دیگری فراهم شده است. از بازرگانان و سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی دعوت می‌کنیم از فرصت‌های موجود در بخش سرمایه‌گذاری استفاده کنند.

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت طالبان هم در افتتاحیه نمایشگاه مشترک افغان-قزاق گفت: سیاست خارجی طالبان مستقل، متوازن و اقتصاد محور است که می‌تواند چنین نمایشگاهی در سطح بین المللی راه‌اندازی کند.

وی افزود: این نمایشگاه می‌تواند نقش ارزنده‌ای در تقویت روابط اقتصادی و سیاسی میان کابل و آستانه‌ داشته باشد.

وزیر صنعت و تجارت طالبان‌ تصریح کرد: این گروه برای توسعه تجارت، ترانزیت و سرمایه‌گذاری، زمینه مناسب را در بخش‌های صنعت، حمل‌ونقل، انرژی، کشاورزی و معادن با امتیازات بی‌نظیر در منطقه فراهم کرده است.

گفتنی است که نمایشگاه افغان - قزاق با نمایش گذاشتن محصولات و تولیدات داخلی دو کشور افغانستان و قزاقستان در ۸۰ غرفه افتتاح گردید.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • افتتاح نمایشگاه بین‌المللی افغان-قزاق در کابل
  • بازداشت بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی در ترکیه
  • ترکیه: آمریکا درباره حقوق بشر به استانداردهای دوگانه مبتلاست
  • ترکیه: آمریکا درباره حقوق بشر به استاندارد‌های دوگانه مبتلاست
  • فیلمی عجیب از جمعیت عظیم افغان‌ها و نصب پرچم افغانستان در ایران؛ این فیلم واقعی ست؟!
  • ویدئو‌های یک افغان از جمعیت عظیم افغانستانی‌ها و نصب پرچم افغانستان در ایران
  • نحوه پخت پیراشکی سیب زمینی و سبزیجات به سبک زوج غارنشین افغان (فیلم)
  • حقوق واقعی کارگران دیده شود
  • ویدیوهای یک افغان از جمعیت عظیم افغانی‌ها و نصب پرچم افغانستان در ایران
  • پارلمان انگلیس طرح اخراج پناهجویان به رواندا را تصویب کرد