Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-01@16:11:26 GMT

آخرین وضعیت تأمین سوخت زمستانی

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۹۳۲۷۶

آخرین وضعیت تأمین سوخت زمستانی

درحال حاضر ذخیره‌سازی حداکثری سوخت مایع در مخازن نیروگاه‌های کشور (گازوئیل و نفت کوره) در حال انجام است و به موازات آن اقداماتی برای استفاده حداکثری از ظرفیت برداشت مخازن گازی کشور انجام می‌شود.

به گزارش مشرق، تأمین سوخت نیروگاه‌ها در زمستانی که پیش‌بینی می‌شود با کسری ۲۰۰ میلیون مترمکعبی تراز روزانه گاز مواجه باشیم، از دغدغه‌های اصلی بخش انرژی کشور است که در صورت تعلل در اجرای برنامه‌ها، تبدیل به چالش زمستانی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دولت سیزدهم با شناسایی این چالش، از نخستین روزهای کاری وزرای نیرو و نفت، جلسات مشترک دو وزارتخانه در این زمینه آغاز شد و از حدود یک‌ماه پیش، ذخیره‌سازی حداکثری سوخت در مخازن سوخت مایع نیروگاه‌ها آغاز شد.

بیشتر بخوانید: رد پای شوم برجام روی مشکلات گازی امروز

سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، روز سه‌شنبه (۲۰ مهرماه) در نشست ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، ضرورت مدیریت تولید، تأمین و مصرف برق کشور، استفاده حداکثری از توان داخلی برای احداث نیروگاه‌ها و پیش‌بینی‌ها برای تأمین سوخت زمستانی نیروگاه‌های تولید برق را یادآور شده بود.

در این نشست، وزیر نفت هم تأمین سوخت زمستانی به ویژه بخش خانگی و نیروگاه‌ها را از جمله دغدغه‌های اصلی وزارت نفت برشمرده است.

در پی تأکید رئیس جمهور، روز چهارشنبه (۲۱ مهرماه) با حضور جواد اوجی، وزیر نفت، محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران،  جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، مجید چگنی،‌ مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران و هوشنگ فلاحتیان، معاون برنامه‌ریزی وزارت نفت، نشست ویژه پیگیری تأمین سوخت در فصل سرد سال برگزار شد. تلاش‌ها برای افزایش تولید گاز طبیعی و ذخیره‌سازی سوخت مایع با اولویت گازوئیل از جمله تصمیم‌های محوری این نشست بود.

علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو نیز در خصوص آخرین وضعیت تأمین سوخت نیروگاه‌ها در زمستان امسال گفت: موضوع سوخت نیروگاهی یکی از موضوعات بسیار مهم برای زمستان است؛ مشکلی که در سال گذشته بوجود آمد این بود که مخازن سوخت نیروگاه‌ها پر نشد و در زمان محدودیت برای تأمین گاز، تأمین سوخت نیروگاهی نیز با اختلال مواجه شد.

وی افزود: همین مسئله موجب شد تا برخی از نیروگاه ها سوخت کافی نداشته باشند، لذا امسال از یک ماه گذشته در یک اقدام مشترک با وزارت نفت تلاش کردیم تا ناوگان حمل و نقل کشور را بسیج کنیم و با افزایش ذخیره‌سازی سوخت مایع در نیروگاه‌ها، همین امروز موجودی مخازن نیروگاه‌ها بالاتر از میزان ذخیره در زمان مشابه سال گدشته است.

محرابیان با بیان اینکه "این شرایط را ادامه می‌دهیم تا به یک ذخیره مطمئن برسیم"، گفت: اگر مطابق برنامه سوخت‌رسانی انجام شود نگرانی بابت تأمین سوخت زمستانی نیروگاه‌ها نداریم.

وی ادامه داد: همچنین مصوبه خوبی نیز در دولت برای تشویق مالکان ناوگان صورت گرفت و در حال حاضر با سرعت بسیار خوبی سوخت‌رسانی در حال انجام است.

درحال حاضر ذخیره‌سازی حداکثری سوخت مایع در مخازن نیروگاه‌های کشور (گازوئیل و نفت کوره) در حال انجام است و به موازات آن اقداماتی برای استفاده حداکثری از ظرفیت برداشت از میادین و شیرین‌سازی روزانه گاز در پالایشگاه‌های گازی کشور انجام می‌شود.

آنچه مشخص است، با وجود تمامی برنامه‌ها در بخش عرضه، هنوز اقدام موثری در راستای مدیریت تقاضا و بهینه‌سازی مصرف در زمستان پیش‌رو انجام نگرفته است.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان وزارت نفت وزارت نیرو توانیر شرکت گاز تأمین سوخت زمستانی سوخت نیروگاه ذخیره سازی نیروگاه ها سوخت مایع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۳۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی آخرین نیروگاه زغال‌سنگ بریتانیا برای پیشبرد هدف کربن‌صفر

آخرین نیروگاه تولید برق فعال زغال‌سنگ بریتانیا پس ۵۷ سال فعالیت، سپتامبر سال جاری برای همیشه تعطیل خواهد شد. 

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، آخرین نیروگاه فعال زغال‌سنگ بریتانیا که در سال ۱۹۶۷ با ظرفیت تولید ۲ هزار مگاوات برق برای تأمین برق دو میلیون خانه توسط هیئت مرکزی تولید برق کشور راه‌اندازی شد، سی‌ام سپتامبر ۲۰۲۴ برای همیشه به فعالیت خود پایان خواهد داد. این اقدام بخشی از برنامه‌های دولت برای پایان دادن به تولید زغال سنگ در بریتانیا است.

عملیات انحلال این نیروگاه از اول اکتبر آغاز می‌شود و تکمیل آن دو سال طول خواهد کشید. تخریب برج‌های خنک‌کننده و دیگر بخش‌های این نیروگاه ۶۵۵ هکتاری پس از اتمام عملیات انحلال آغاز خواهد شد.

چرا تولید زغال‌سنگ در بریتانیا به پایان می‌رسد؟

زغال سنگ یک سوخت فسیلی است و از زمان انقلاب صنعتی در بریتانیا برق تولید می‌کند، زمانی این سوخت بر منطقه میدلندز شرقی تسلط داشت، اما اکنون به دلیل تأثیری که بر محیط زیست دارد، به‌عنوان کثیف‌ترین سوخت فسیلی بریتانیا شناخته می‌شود و معادن آن تعطیل شده‌اند. آخرین نیروگاه زغال‌سنگ بریتانیا نیز ماه سپتامبر تولید خود را متوقف خواهد کرد.

هنگامی که زغال‌سنگ می‌سوزد، گازهای گلخانه‌ای مانند دی‌اکسیدکربن وارد جو می‌شود. با گذشت زمان تجمع این گازها با به دام انداختن انرژی اضافی در جو زمین، دمای جهانی را افزایش داده است. بریتانیا متعهد شده است تا سال ۲۰۵۰ انتشار گازهای گلخانه‌ای خود را به صفر برساند و برای دستیابی به این هدف، تعهدات بلندپروازانه‌ای اتخاذ کرده که شامل دست‌یابی به برق کاملاً پاک تا سال ۲۰۳۵ با افزایش سریع انرژی بادی، خورشیدی و هسته‌ای می‌شود.

پیش از این نیز بریتانیا گزارش داد که رکوردها نشان‌دهنده تغییرات چشمگیری در سیستم تولید برق این کشور نسبت به ۱۵ سال پیش است که نیروگاه‌های گاز و زغال‌سنگ بیش از ۷۵ و انرژی‌های تجدیدپذیر تنها دو درصد از ترکیب برق آن را تشکیل می‌دادند. در سال گذشته نیز تنها یک‌سوم برق بریتانیا از سوخت‌های فسیلی و ۴۰ درصد آن از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌شد.

اکنون سهم برق تولید شده توسط سوخت‌های فسیلی در بریتانیا به پایین‌ترین حد خود رسیده است و گاز و زغال‌سنگ تنها ۲.۴ درصد از تولید برق را برای یک ساعت در هفته گذشته به خود اختصاص داده‌اند.

کد خبر 749399

دیگر خبرها

  • بومی‌سازی تولید پره توربین‌های کلاس F در سال جاری
  • انتقال ۳ میلیارد و ۸۵۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه‌های کشور در سال گذشته
  • آخرین وضعیت ورود واگن های جدید مترو به کشور
  • تعطیلی آخرین نیروگاه زغال‌سنگ بریتانیا برای پیشبرد هدف کربن‌صفر
  • آخرین وضعیت ورود واگن‌های جدید مترو به کشور
  • آخرین وضعیت ورود واگن‌های جدید مترو به کشور/ وزیر کشور: «زمان می برد اما می رسند»
  • آخرین وضعیت ورود واگن‌های جدید مترو به کشور/برای ورود واگن‌ها عقب ماندگی نداریم
  • توافق گروه ۷ برای تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز تا ۲۰۳۵
  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد
  • تشکیل کنسرسیوم کشتی‌سازی تمام ایرانی امضا شد