Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به رتبه نخست ایران از نظر سرعت واکسیناسیون در دنیا گفت: با این حجم از واکسیناسیون انجام شده دلهره و نگرانی بابت اوج‌گیری موج ششم نداریم.

به گزارش مشرق، بهرام عین‌اللهی در حاشیه مراسم تقدیر از برترین‌های کنکور تجربی در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ که در مجتمع سپید مشهد برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از مردم، جوانان، دانشجویان، بسیجیان، هلال احمر و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. که در ۲ ماه اخیر در زمینه واکسیناسیون انقلابی به پا کرده و رتبه ایران در سرعت واکسیناسیون را به جایگاه نخست دنیا رسانده‌اند، تشکر می‌کنم. با این شوری که از جوانان مشاهده کردم، به یاد دوران دفاع مقدس می‌افتم. شوری که در دوران دفاع مقدس وجود داشت، در این نسل نیز به چشم می‌خورد.

بیشتر بخوانید: چرا آمار کرونا دوباره در حال صعودی شدن است؟

وی افزود: شب گذشته در استان فارس حضور داشتم و شاهد بودم در ساعات پایانی شب، جوانان بدون هیچ چشم‌داشتی واکسیناسیون را انجام می‌دادند. خوشبختانه با حجم بالای واکسیناسیون صورت گرفته احتمالا امشب میزان تزریق واکسن در عرض ۲ ماه به مرز ۷۰ میلیون دوز برسد. در یک هفته هشت میلیون و ۲۰۰ هزار دوز، یعنی به اندازه کل کشورهای همسایه، واکسن تزریق کردیم. همچنین در عرض ۲ ماه ۶۵ میلیون دوز واکسن تزریق شده که این یک کار انقلابی به حساب می‌آید.

بیشتر بخوانید: سیگنال‌های آغاز پیک ششم را دریابیم/ نوسان‌های معنادار ویروس منحوس در ایران +نقشه و نمودار

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مطالعات علمی در دنیا نشان داده واکسیناسیون در کاهش مرگ‌ومیر موثر است. منتها یک تصور غلط میان برخی از مردم وجود دارد که فکر می‌کنند تزریق واکسن به معنای تمام شدن کروناست. واکسیناسیون یک قدرت دفاعی در بدن انسان ایجاد می‌کند؛ همانطور که در جبهه جنگ برای دفاع از حملات دشمن خاک‌ریز می‌زنند. این ویروس در دنیا کماکان فعالیت دارد و به این زودی‌ها هم از بین نمی‌رود؛ بنابراین ویروس کرونا تهاجم خود را انجام می‌دهد و این قدرت دفاعی ماست که باید افزایش یابد تا بتوانیم با آن مقابله کنیم.

عین‌اللهی خاطرنشان کرد: از مردم تقاضا دارم که از ماسک استفاده و فاصله اجتماعی را رعایت کنند. امیدوارم با رعایت پروتکل‌ها از سوی مردم نگرانی زیادی برای موج بعدی نداشته باشیم. برای موج ششم تمهیدات لازم انجام گرفته و بیمارستان‌ها در حال آماده باش قرار دارند. پرسنل، پزشکان، پرستاران و کمیته‌های علمی ما نیز در حال آمادگی هستند، اما در مجموع و با تجربیاتی که از قبل داشته‌ایم، نگرانی بابت درمان وجود ندارد.

وی عنوان کرد: اگر مردم پروتکل‌ها را رعایت نکنند، زحمات ما نتیجه نخواهد داد. از مردم تقاضا دارم پروتکل‌ها را رعایت کنند تا موج بعدی از موج پنجم سبک‌تر باشد. هدف اصلی ما کاهش میزان مرگ‌ومیر است. ثابت شده که واکسیناسیون میزان مرگ‌ومیر را کاهش می‌دهد. در صورت واکسیناسیون اگر ابتلا به بیماری هم باشد، قدرت دفاعی بدن با آن مقابله می‌کند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص میزان ورود واکسن به کشور تصریح کرد: به لحاظ ورود واکسن به کشور هیچ مشکلی نداریم. تاکنون نزدیک به ۷۰ میلیون دوز تزریق شده و حدود ۱۱۰ میلیون دوز واکسن نیز به کشور وارد شده است. در ۲ هفته آینده هم حدود ۳۰ میلیون دوز دیگر وارد کشور خواهد شد. با توجه به کاهش سن تزریق واکسن تا ۱۲ سال و برآوردهای صورت گرفته، واکسن به میزان فراوان و برای هر ۲ دوز موجود است. یکی از دلگرمی‌های بزرگ ما تولید داخل است که در حال شتاب‌گیری است و در آینده می‌تواند نیازهای بعدی را تامین کند.

منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان کرونا وزیر بهداشت کنکور تجربی بهرام عین اللهی بهداشت درمان و آموزش پزشکی دوران دفاع مقدس سلامت میلیون دوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۳۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید

دو مقاله در مجله انجمن پزشکی کانادا، مروری مختصر از این بیماری بسیار عفونی ارائه می‌دهد.

در حالی که افزایش موارد ابتلا به سرخک در کانادا نیز به تازگی گزارش شده است، بسیاری از پزشکانِ کانادایی ممکن است تجربه مستقیم با تشخیص و درمان سرخک نداشته باشند زیرا این کشور در سال ۱۹۹۸ میلادی به وضعیت حذف سرخک دست یافت.

پزشکان تاکید دارند افزایش فعالیت ویروس سرخک در جهان و در کانادا یادآور اهمیت ایمن سازی افراد علیه این بیماری است. از این رو روال منظمِ واکسیناسیون‌های معمول دوران کودکی از جمله سرخک که در طول همه گیری کووید-۱۹ نادیده گرفته شد باید فورا مورد بررسی قرار گیرند.

دکتر «سارا ویلسون»، یک پزشک در انتاریو، می‌گوید: پزشکان باید هنگام ارزیابی بیماران به ویژه آن هایی که سابقه سفر داشته‌اند یا کسانی که احتمالا در معرض شیوع محلی این بیماری قرار گرفته اند، هشیار باشند.

سرخک یکی از مسری ترین بیماری های عفونی تنفسی است. افراد مبتلا به سرخک دچار تب، سرفه، آبریزش بینی و ورم ملتحمه می شوند. همچنین بثوراتی که از روی صورت شروع و در سراسر بدن پخش می شود، حدود چهار روز بعد از ابتلا ممکن است ایجاد شود.

عوارض عفونت سرخک در ۳۰ درصد موارد گزارش شده است. اینها می توانند شامل عفونت گوش، ذات الریه، عوارض بارداری و عوارض عصبی از جمله آنسفالیت باشند. سرخک همچنین می تواند موجب نقص ایمنی ثانویه موقت شود. بیشتر موارد سرخک در کانادا در افراد واکسینه نشده به ویژه کودکان رخ می دهد.

با توجه به عفونی بودن سرخک، ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی باید در صورت ارجاع موارد مشکوک برای ارزیابی یا آزمایش، با رعایت اقدامات پیشگیرانه با مراکز مراقبت بهداشتی تماس بگیرند تا اطمینان حاصل شود که از اقدامات مناسب پیشگیری و کنترل عفونت برای جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران، استفاده می شود.

با وجود برنامه‌های موثر واکسیناسیون، شیوع سرخک در کشورهای مختلف در حال افزایش است که بر نیاز به افزایش تلاش‌های واکسیناسیون تاکید می‌کند. راهنمای واکسیناسیون کانادا تجویز واکسن‌های سرخک، اوریون و سرخجه (MMR) را برای همه افراد در کانادا با برنامه‌های دز مشخص توصیه می‌کند.

برای مسافرت کردن یا زمان شیوع این بیماری، واکسیناسیون MMR می‌تواند فراتر از برنامه‌های استاندارد انجام شود؛ با دستورالعمل‌هایی که برای تسریع واکسیناسیون و پیشگیری پس از مواجهه ارائه شده است. بزرگسالان فاقد ایمنی سرخک یا سوابق واکسیناسیون نیز می توانند یک تا دو دز واکسن MMR را بسته به سن، سابقه سفر و عوامل خطر دریافت کنند. واکسن MMR ایمن و موثر است. با این حال، افراد مبتلا به نقص ایمنی یا زنان باردار نیاز به بررسی دقیق دارند. از این رو ایمنی جمعی از طریق واکسیناسیون انبوه بسیار مهم است.

درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟

واکسن سرخک مؤثر و بی خطر است. با این حال افرادی که دچار نقص ایمنی هستند یا زنان باردار، قادر به دریافت آن نیستند و بنابراین ایمنی جمعی از طریق واکسیناسیون انبوه، بسیار مهم است.

پزشکان می‌گویند به افرادی که دو دُز واکسن سرخک دریافت نکرده‌اند، توصیه می‌شود مراقب باشند به این بیماری مبتلا نشوند.

متخصصان تاکید دارند اگر نمی‌دانید که آیا ایمنی کافی در برابر سرخک دارید یا خیر، به شما توصیه می‌شود که آزمایش آنتی‌بادی را در مراکز پزشکی انجام دهید و تأیید کنید که آیا واکسیناسیون ضروری است یا خیر.

علاوه به این، هنگامی که به کشورهای خارجی و مناطقی سفر می‌کنید که موارد بیشتری از ابتلا به سرخک در آن ها گزارش شده است به شما توصیه می‌شود پس از بازگشت به کشور خود، وضعیت جسمانی‌تان را به دقت بررسی کنید.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، این مقاله مشخص می‌کند چه کسانی باید واکسن را خارج از برنامه توصیه شده معمولی دریافت کنند، به ویژه کودکانی که در برابر عوارض سرخک آسیب پذیر هستند.

این مطلب همچنین راهنمایی‌هایی را برای بزرگسالان ارائه می دهد تا یک دز یا بیشتر از این واکسن را بسته به سال تولدشان دریافت کنند.

درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟

سرخک درمان خاصی ندارد اما برای کاهش تب بیمار از استامینوفن و ایبوپروفن استفاده می‌شود. برخی تحقیقات هم تأثیر خفیف ویتامین آ در کاهش علائم و کاهش مرگ و میر مبتلایان به سرخک را نشان داده‌ است.

برخی افراد هم ممکن است به سینه‌پهلو و بیماری‌های عفونی مبتلا شوند که در آن صورت داروهای آن بیماری‌ها برایشان تجویز خواهد شد.

به گفته متخصصان، دوره نهفتگی به‌ طور میانگین ۱۴ روز است و چهار روز پس از بروز راش‌ها قابلیت سرایت دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی
  • تزریق و تلقیح بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان
  • واکسیناسیون حجاج از امروز آغاز شد
  • میزان افزایش حق‌الزحمه مهندسان هفته آینده اعلام می‌شود
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • واکسیناسیون متقاضیان حج تمتع از امروز آغاز شد/ متقاضیان ۱۵ روز قبل از اعزام ادغام کنند
  • آغاز واکسیناسیون بیش از ۹ هزار عمره گزار خراسان رضوی
  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک
  • آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید