Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که گفته می شود مقاوم سازی ساختمان ها در تهران، آمار تلفات احتمالی را به زیر ۱۰۰ هزار نفر می رساند اما این راه حل همچنان فراموش شده است.

به گزارش مشرق، مسئله ایمنی شهر، در کلانشهر تهران که در انتظار زلزله فروخفته بالای ۶ ریشتری نشسته است، یکی از مهم‌ترین مسائل پیش روی مدیران شهری قلمداد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: از زلزله تا ماجرای فرونشست زمین در تهران

بر اساس گزارش‌های منتشر شده از سوی شهرداری تهران، نزدیک به ۸۰۰ هکتار بافت فرسوده در این شهر شناسایی و به فضاهای صدور پروانه اضافه شده است. و شهرداری برای کاهش بحران در هنگام وقوع حوادث عوارض ساختمانی در بافت فرسوده را رایگان اعلام کرده و به دلیل اهمیت ایجاد تسهیلات برای نوسازی بافت فرسوده نیز مورد توجه قرار گرفت و برای اولین بار طرح «بهسازی لرزه‌ای» ساختمان‌هایی که امکان نوسازی را ندارند، مطرح شد. پروانه بهسازی لحظه‌ای با کمک مدیریت بحران در دستور کار قرار گرفت و به مناطق ابلاغ شده است.

در وقت اضافه زلزله شدید تهران هستیم

اعضای شورای شهر تهران اما این اقدامات را برای آمادگی تهران ناکافی می‌دانند، حجت‌الاسلام محمد آقامیری عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران درباره وضعیت پیش روی تهران گفته است: از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۸، حدود ۱۱۰۵ زمین‎ لرزه به بزرگی ۵/۲ ریشتر داشتیم که تقریباً ۹۹ زمین لرزه در سال می‌شود. اگر به عقب‌تر باز گردیم، از سال ۷۴۳ میلادی تا ۲۰۱۸، ۱۵ زمین‎لرزه به بزرگی ۶ ریشتر در شعاع ۱۵۰ کیلومتری تهران داشتیم که فاصله زمانی آن می‌شود، ۱۲۷۵ سال و هر ۸۵ سال رخ می‌دهد و آخرین زمین‎لرزه ۶ ریشتری در سال ۲۰۰۴ نزدیک تهران رخ داد و باید تقریباً در سال ۲۰۹۰ منتظر زمین ز‏لزله ۶ ریشتری باشم. اما از سال ۷۴۳ میلادی تا ۲۰۱۸، ۸ زمین‏لرزه به بزرگی ۵/۷ ریشتر به بالا داشتیم که اگر تقسیم کنیم، دوره بازگشت آن ۱۵۹ سال می‌شود و آخرین زمین لرزه ۵/۷ ریشتری در سال ۱۸۳۰ بوده به فاصله صد کیلومتری فیروزکوه و دماوند. از ۱۸۳۰ تا ۲۰۲۰ می‌شود ۱۹۰ سال که یعنی ۳۰ سال هم در وقت اضافه هستیم.

مقاوم سازی تلفات زلزله تهران را به زیر ۱۰۰ هزار نفر می‌رساند

رضا کرمی محمدی رئیس پیشین سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران با اشاره به اینکه در شرایط کنونی با وقوع زلزله بالای ۶ ریشتری در تهران، چیزی حدود ۴۰۰ هزار کشته در یک دقیقه تلفات خواهیم داشت، به مساله مقاوم سازی اشاره کرده و گفت: با مقاوم سازی ساختمان‌ها تعداد تلفات زلزله تهران به زیر ۱۰۰ هزار نفر می‌رسد.

کاهش ۶ درصدی خسارات زلزله با مقاوم سازی

وی ادامه داد: به طور کلی زلزله تهران چیزی حدود ۳ میلیون ۶۶۳ هزار میلیارد دلار خسارت مستقیم خواهد داشت که با مقاوم سازی ساختمان‌ها این عدد به ۶ درصد این مقدار یعنی ۱۰ میلیارد دلار هزینه شود ۴۰ میلیارد دلار کاهش می‌یابد.

شهرداری به برنامه ۵ ساله سوم بی توجه بوده است

ناصر امانی عضو شورای شهر تهران نیز  گفت: در برنامه پنج ساله سوم توسعه شهر تهران (۱۴۰۲-۱۳۹۸)، مقاوم سازی ساختمان‌ها در راستای ایمنی سازی شهر احکام زیادی آمده است اما اجرایی نشده‌اند.

وی با ابراز تأسف از اینکه سازمان مدیریت بحران شهر تهران متأسفانه هیچ برنامه‌ای برای رسیدن به این هدف مهم نداشته است، اظهار داشت: مقاوم سازی به نوعی کار نوسازی است و نمی‌توان ساختمان را به همین شکل نوسازی کرد و باید حتماً اسکلت ساختمان مقاوم سازی شود که این مساله هم به بحث عوارض بازمی گردد.

امانی تاکید کرد: باید شهرداری تهران در راستای برنامه سوم توسعه شهر تهران پیشنهاد دهد تا مقاوم سازی ساختمان‌ها در بافت ناپایدار اتفاق بیفتد. اما در بافت فرسوده باید نوسازی کلی اتفاق بیفتد و ساختمان‌ها به طور کلی تخریب شوند.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان شهرداری تهران برنامه سوم توسعه شورای شهر تهران زلزله تهران ناصر امانی شهرداری شورای شهرتهران شهر تهران مقاوم سازی ساختمان ها میلیارد دلار بافت فرسوده زلزله تهران شهر تهران زمین لرزه ۶ ریشتری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۷۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمن‌سازی بزرگراه‌ های پایتخت برای کاهش تصادفات؛ آغازطرح با بزرگراه آزادگان

تین نیوز

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران از ایمن سازی بزرگراه های پایتخت با هدف کاهش تصادفات احتمالی و نقاط حادثه خیز خبر داد.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، شهریار افندی زاده گفت: این طرح از بزرگراه آزادگان در مناطق ۱۸ و ۱۹ به عنوان معابر پرترددی که نیاز بیشتری به ایمن سازی و رسیدگی داشتند، آغاز شده است.

وی با تأکید بر ضرورت ارتقای سطح ایمنی بزرگراه ها و پیش بینی تدابیر و تمهیدات لازم برای کاهش تصادفات افزود: از طریق مناطق ۱۸ و ۱۹ نسبت به احصای کاستی ها و کمبودهای بزرگراه آزادگان اقدام کرده و پس از بررسی دقیق آنها، تجهیزات موردنیاز را مشخص و نسبت به رفع آنها اقدامات لازم انجام شد.

افندی زاده در ادامه اظهار کرد: خط کشی محوری، ممتد، منقطع و بستر جناغی ها، مرمت و نوسازی گاردریل ها، نصب تابلوهای خطرنما برای آشکارسازی و نصب انواع تجهیزات ایمنی همچون کاشن تانک و استوانه، از اقدام هایی است که در محدوده مناطق ۱۸ و ۱۹ شهرداری تهران انجام شده است.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران با بیان اینکه مناطقی که محور آزادگان در محدوده آن قرار دارد، از مهم ترین برنامه های پیش بینی شده برای افزایش سطح خدمات و ایمن سازی است، تصریح کرد: در این طرح که از سال ۱۴۰۲ آغاز شده، بیش از ۱۲ گروه اجرایی در حال فعالیت هستند و ۲۴ نقطه از جناغی ها با استفاده از ۴۴ قطعه کاشن تانک و ۱۲۰ عدد استوانه ایمن سازی و حدود ۱۵۰ شاخه گاردریل مرمت و تعویض شده است.

افندی زاده ادامه داد: نصب بیش از ۱۰۰ عدد تابلوی خطرنما ۶۰*۲۰ و حدود ۶۴ هزار متر خط کشی منقطع و ۴۲ هزار متر خط کشی ممتد از دیگر اقداماتی بود که در راستای ایجاد ایمنی بیشتر در بزرگراه آزادگان انجام شده است. ️

مدیر عامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران یادآور شد: در نظر است با تعیین اولویت بزرگراه ها و با مشارکت پلیس و شهرداری های مناطق، این طرح در تمام شبکه بزرگراهی تهران اجرا شود.

️ بر اساس گزارش روابط عمومی سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران،  بزرگراه آزادگان از شاهراه های شهر تهران است که به دلیل طول تقریبی ۵۹ کیلومتری، تردد روزافزون خودروهای سبک و سنگین، دسترسی های بسیار، سرعت بالای وسایل نقلیه و تعداد زیاد سرقت تجهیزات، ایمن سازی آن همیشه از دغدغه های اصلی مدیریت شهری محسوب می شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ایمن‌سازی بزرگراه‌ های پایتخت برای کاهش تصادفات؛ آغازطرح با بزرگراه آزادگان
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • معرفی بیش از ۹۷۰۰ گیلانی برای دریافت تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶
  • اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی
  • ارائه تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی برای نوسازی مسکن روستایی
  • تخصیص تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی برای نوسازی مسکن روستایی
  • مقاوم سازی ۳۵۰ هزار واحد نهضت ملی روستایی درکشور
  • دلار با کاهش تنش‌های سیاسی برمی‌گردد/ عده‌ای برخلاف منافع ملی بازار ارز را بهم می‌زنند