Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@17:51:00 GMT

ایام تعطیلی حرم مطهر سخت‌ترین دوران زندگی‌ام بود

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۹۷۹۶۵

ایام تعطیلی حرم مطهر سخت‌ترین دوران زندگی‌ام بود

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام احمد مروی در گردهمایی مداحان حرم مطهر رضوی که در رواق کوثر بارگاه مقدس امام رضا (ع) برگزار شد، به محدودیت‌هایی که در زیارت حرم مطهر به واسطه تصمیم ستاد ملی کرونا ایجاد شد اشاره و با بیان اینکه آن دوران جزو سخت‌ترین ایام زندگی بنده بود، اظهار کرد: بستن درب‌های حرم مطهر و محروم کردن زائران از زیارت کار بسیار دشواری بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اینجا یک مکان عادی نیست، حرم مطهر امامی است که هزاران دل، مشتاق زیارت آن هستند و هر زائری که بدون حجت شرعی از زیارت محروم شود، بنده باید روز قیامت به امام رضا (ع) پاسخ بدهم و این نگاه و اعتقاد قلبی من است.

برای تعطیلی حرم حجت شرعی داشتیم

تولیت آستان قدس رضوی افزود: بنده تا حجت شرعی برای انجام تصمیم ستاد ملی کرونا در ایجاد محدودیت زیارت پیدا نکردم، این اقدام را انجام ندادم و زمانی با این تصمیم موافقت کردم که از نظر شرعی امر بر بنده مسلم شد و حجت شرعی برای حفظ سلامت زائران یافتم؛ ایجاد محدودیت در زیارت وظیفه شرعی ما بود و این وظیفه را بنده تشخیص ندادم و لااقل با سه تن از مراجع بزرگ قم در این زمینه صحبت شد و از ناحیه مراجع این تکلیف شرعی برعهده آستان قدس رضوی قرار گرفت.

وی با تأکید بر این‌که در ایام محدودیت زیارت بطور مستمر با ستاد ملی کرونا و دستگاه‌های مربوطه در تماس و تلاش بودیم تا به هر میزان که امکان دارد، شرایط زیارت را برای زائران فراهم آوریم، بیان کرد: به ستاد ملی کرونا اعلام کردیم هر امکاناتی از دستگاه‌های گردش هوا گرفته تا تأمین اقلام بهداشتی همچون ماسک و غیره که نیاز باشد را برای فراهم آوردن شرایط تشرف زائران مهیا می‌کنیم.

مروی گفت: اینگونه نبود که در برابر تعطیلی حرم مطهر بی‌تفاوت باشیم و دغدغه‌ای نداشته باشیم، بنده شخصأ به‌طور دائم با رئیس جمهور، وزیر بهداشت و ستاد ملی کرونا در تماس بودم تا بتوانیم به هر میزان که امکان دارد، گشایشی در امر زیارت برای زائران ایجاد کنیم زیرا وظیفه شرعی ما بود که لحظه‌ای در امر زیارت زائران کوتاهی نکنیم.

وی با بیان این‌که هیچگاه آئین‌های سنتی و برنامه‌های مذهبی خادمان و طنین تلاوت قرآن و ادعیه در فضای رواق‌ها، صحن‌ها و مأذنه‌های حرم مطهر تعطیل نشد، ابراز کرد: غربت و خلوتی حرم مطهر در ایام اعمال محدودیت زیارت برای ما بسیار سخت و طاقت فرسا بود، آن ایام آسان بر ما نگذشت و مشاهده حرم خالی از زائر برای ما بسیار سخت و دلگیر بود و تکلیف ما را نسبت به زیارت زائران سخت‌تر کرده بود.

تولیت آستان قدس رضوی گفت: پیش از شیوع کرونا، هرگاه شب‌های شنبه به حرم مطهر مشرف می‌شدم، مشاهده می‌کردم که حرم کمی از سایر ایام هفته خلوت‌تر است؛ درصدد برنامه‌ریزی برای آن بودیم که شب‌های شنبه نیز همچون سایر ایام هفته حرم مطهر شلوغ باشد زیرا تحمل کمی خلوتی این بارگاه مقدس در یک شب نیز برای بنده قابل تحمل نبود چه برسد به تعطیلی حرم مطهر.

تلاش برای بهبود امکان زیارت در دوران کرونا

وی خاطرنشان کرد: پیش از شیوع موج پنجم کرونا در ذهنم بود که تلاش کنیم شرایطی فراهم آوریم که ضمن جلوگیری از تجمع، فضای زیارت در اطراف روضه منور افزایش یابد و امکان دسترسی زائران به ضریح مطهر بیش از پیش فراهم شود اما با وقوع پیک پنجم کرونا و افزایش بیماران و فوت شدگان برای حفظ سلامت زائران و گرفتن بهانه از عده‌ای که همواره به دنبال هجمه به مقدسات هستند، این اقدام به تأخیر افتاد.

مروی اضافه کرد: چند روز پیش با بررسی شرایط مشهد از حیث شیوع کرونا و با تأکید بر این‌که اوضاع بهتر شده و موارد ابتلاء نیز کاهش یافته، با گذشت ایام پایانی ماه صفر که ازدحام زائران نیز کمتر شده است، می‌توان گشایش‌هایی در زیارت روضه منوره برای زائران ایجاد کرد؛ با عده‌ای از مسئولان حرم مطهر در این خصوص صحبت کردیم که گفتند بهتر است فعلاً دست نگهداریم که چنین اقدامی موجب بهره‌برداری عده‌ای نشود.

وی ادامه داد: بنده به آنان گفتم «اگر ما بتوانیم با لحاظ ضوابط بهداشتی، گشایشی در زیارت روضه منوره برای زائران ایجاد کنیم اما این کار را انجام ندهیم چون ممکن است جریانی از آن بهره‌برداری داشته باشد، برای من روز قیامت حجت شرعی در پیشگاه خداوند و حضرت رضا (ع) نیست» از این رو همان شب دستور گشایش در زیارت روضه منور را صادر کردم.

تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: اگر دوباره شرایط شیوع کرونا به شرایط یک ماه قبل باز گردد، حتماً دوباره شرایط حرم مطهر و زیارت را به همان شرایط گذشته باز خواهیم گرداند زیرا ما در حرم مطهر تنها به انجام وظیفه، ادای تکلیف شرعی و حفظ سلامت زائران توجه داریم و در این راه از هیچ سخن و هجمه‌ای هراس نداریم

وی به اقدامات آستان قدس در ایام تعطیلی حرم مطهر اشاره و بیان کرد: تلاش شد از این تعطیلی بهترین بهره‌برداری را در جهت مرمت، بازسازی، بهسازی و نوسازی اماکن متبرکه برده شود و در آن ایام بسیاری از تعمیراتی که نیاز بود انجام شد، تعمیراتی که در زمان تردد و حضور زائران نمی‌توانستیم انجام دهیم.

مروی افزود: گزارش کاری غیر رسمی بهمن ماه سال گذشته در قالب آلبومی از تصاویر تحت عنوان «عمارت‌خانه خورشید» تقدیم رهبر معظم انقلاب شد، مدتی بعد که در تهران خدمت رهبر انقلاب رسیدم فرمودند «کتاب را با دقت دیدم، چقدر کار بزرگ و با عظمتی در حرم انجام شده» و تقریظ بسیار پرمعنا در این رابطه نوشتند.

مداحی حرم مطهر باید برای کشور الگو باشد

مروی با تأکید بر این‌که مداحان حرم مطهر و دستگاه مداحی آستان قدس باید از هر جهت برای کل کشور الگو باشد، اظهار کرد: مداحی حرم مطهر امام رضا (ع) باید بگونه‌ای باشد که به جریان مداحی و عزاداری کشور جهت بدهد.

وی با بیان این‌که سخن مداحان و ذاکران در حرم مطهر سندیت و مشروعیت پیدا می‌کند، بر لزوم توجه به اعتبار روایات تأکید و تصریح کرد: هر آنچه از منبر این حرم گفته می‌شود، سندیت و اعتبار پیدا می‌کند و این امر وظیفه مداحان و سخنرانان را در توجه ویژه به بیان روایات معتبر بسیار سنگین می‌کند، مسئولان فرهنگی حرم مطهر نیز باید در این خصوص توجه بیشتر داشته و نظارت‌ها را افزایش دهند.

تولیت آستان قدس با بیان این‌که حرم مطهر رضوی باید پایگاه تربیت مداحان، مناجات خوانان، مؤذنان و شعرای آئینی باشد، ابراز کرد: به‌دنبال این هستیم که مؤذن و مناجات خوان‌هایی تربیت کنیم که اذان و مناجات آنان در حرم مطهر آنچنان زیبا، دلشنین و فاخر باشد که به‌عنوان یک نشان هرکس در هر کجای عالم آن را بشنود، حرم مطهر امام رضا (ع) در ذهنش تداعی شود.

وی با اشاره به تأثیرگذاری بالای شعر در ترویج معارف دینی و توجه و اهتمام ائمه اطهار (ع) به شعرا، اضافه کرد: ائمه اطهار (ع) بسیار به شعرای محب اهل بیت (ع) توجه داشتند و آنان را مورد تشویق قرار می‌دادند زیرا شعر و مداحی قدرت تأثیرگذاری بالایی بر سازندگی اعتقادی و ایمانی انسان دارد؛ ما باید نسبت به مقوله گسترش شعر آئینی در حرم مطهر نیز توجه ویژه داشته باشیم.

کد خبر 5328497

منبع: مهر

کلیدواژه: خراسان رضوی مشهد آستان قدس رضوی حجت الاسلام احمد مروی موج پنجم کرونا محدودیت های کرونایی حرم امام رضا ع ویروس کرونا بوشهر آمار کرونا کرمانشاه خطبه های نماز جمعه شیراز واکسن کرونا سیدابراهیم رئیسی عکس استانها نیروی انتظامی شیوع کرونا یادروز حافظ ایلام تولیت آستان قدس تعطیلی حرم مطهر آستان قدس رضوی ستاد ملی کرونا برای زائران حرم مطهر حجت شرعی امام رضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۷۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر به خانه خدا بعد از ۹ سال | جزئیات عمره ۱۴۰۳

همشهری آنلاین- علی‌الله سلیمی: سفر حج تمتع شاید برای خیلی از مسلمانان آرزو باشد؛ کسانی که به دلایل مختلف نمی‌توانند در ما ه ذیحجه عرفات و مشعر را درک کنند اما آرزو دارند مسافرخانه خدا باشند و در شهر پیامبر مضجع رسول خدا و ائمه بقیع را زیارت کنند؛ آنها دل به سفر عمره می‌بندند. چند سالی بود که شرایط برای سفر عمره هم فراهم نمی‌شد تا این که سرانجام خبر خوشی که خیلی ها در انتظارش بودند؛ اعلام شد ومراسم بدرقه نخستین کاروان‌های ایرانی عمره مفرده پس از ۹سال وقفه با حضور مسئولان حج و زیارت، سفیر عربستان و جمعی از مسئولان هواپیمایی و شهر فرودگاهی در ترمینال سلام فرودگاه امام‌خمینی(ره) برگزار شد.

ایمان شمسایی، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج و زیارت

رعایت اولویت در اعزام کاروان‌ها
ایمان شمسایی، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج و زیارت، درباره اولویت اعزام به عمره می‌گوید: «در فراخوانی که سازمان حج و زیارت برای ثبت‌نام زائران اعلام کرده بود، بیش از ۴۲هزار نفر ثبت‌نام کرده بودند که قرار بود طبق برنامه و زمان‌بندی اعزام این افراد صورت گیرد. در برنامه‌ریزی اولیه زمان اعزام ۲۸آذرماه اعلام شده بود که با فرارسیدن این زمان، امکان اعزام فراهم نشد. زمان بعدی اعزام زائران ۱۳دی‌ماه بود که در این زمان هم به‌دلیل مواضع آن‌موقع کشور عربستان شرایط اعزام زائران حج فراهم نشد. در این مدت رایزنی‌های زیادی صورت گرفت؛ اما متأسفانه شرایط اعزام زائران به عربستان باز هم فراهم نشد. وقتی رایزنی‌ها نتیجه نداد، سازمان حج و زیارت از افرادی که ثبت‌نام کرده و پول واریز کرده بودند خواست تا زمان قطعی‌شدن زمان اعزام کاروان‌ها، پول واریزی خود را بازپس بگیرند. البته فیش ثبت‌نام آنها همچنان معتبر بود و اولویت‌بندی آنها براساس زمان ثبت‌نام در اعزام‌های آینده برقرار بود. درنهایت پول واریزی همه به آنها بازگردانده شد و در این مدت رایزنی‌ها همچنان ادامه داشت تا اینکه با تلاش‌های بی‌وقفه مسئولان سازمان حج و زیارت، موافقت‌های اولیه و نهایی با مقامات عربستان حاصل شد و تصمیم بر این شد که امسال اعزام کاروان‌های زائران عمره آغاز شود.»

اعزام ۵۷۰۰زائر به خانه خدا
توافق‌های اخیر بین مسئولان کشور و مقامات عربستانی برای اعزام زائران ایرانی به سفر معنوی عمره زمانی صورت گرفت که زمان زیادی برای اعزام زائران نمانده بود. معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج و زیارت به این نکته اشاره می‌کند و می‌گوید: «با توجه به زمان کمی که امسال داشتیم خواستیم به‌نوعی استارت کار زده شود و نخستین کاروان‌های زائران ایرانی در فرصت محدود پیش رو به این سفر معنوی اعزام شوند. جمع‌بندی ما براساس شرایط فعلی این شد که حدود ۵۷۰۰نفر از ثبت‌نام‌کنندگان را براساس اولویت زمانی ثبت‌نام به این سفر اعزام کنیم. به همه استان‌ها هم اعلام کردیم براساس لیست ثبت‌نام‌ها، به افرادی که در اولویت، از نظر زمان ثبت‌نام، قرار دارند اعلام کنند که امکان سفر برای آنها فراهم است. اگر کسی به هر دلیلی امکان سفرعمره در این مقطع زمانی را نداشت، به نفر بعدی در لیست اطلاع داده شود و به این طریق لیست نهایی ۵۷۰۰نفر آماده شد که نخستین گروه از کاروان‌ها امروز (دوشنبه سوم اردیبهشت) به مدینه منوره اعزام شدند.»

- امسال با تلاش دست‌اندرکاران حج و زیارت و سایر مسئولان، سفرهای عمره پس از وقفه‌ای ۹ساله ازسرگیری شد و نخستین گروه عمره‌گزاران در قالب ۲کاروان ۸۵نفره (۱۷۰نفر) رهسپار مدینه منوره شدند. این گروه از زائران از استان‌های کرمانشاه و کردستان با پروازهای هواپیمایی ایران‌ایر رهسپار سرزمین وحی می‌شوند و به‌مدت ۵روز در مدینه منوره و ۵روز در مکه مکرمه اقامت خواهند داشت و ضمن زیارت حرم پیامبر اکرم(ص) و ائمه بقیع اعمال و مناسک عمره مفرده را انجام خواهند داد

- پروازهای عمره در ماه شوال با ۴۴پرواز رفت‌وبرگشت از ۱۱فرودگاه کشور انجام می‌شود. در این پروازها بیش از ۵هزار زائر به سرزمین وحی اعزام خواهند شد و این عملیات در ۲۳اردیبهشت‌ماه پایان خواهد یافت. عملیات انتقال زائران حج تمتع۱۴۰۳ هم از ۲۴اردیبهشت‌ماه آغاز خواهد شد

کد خبر 846665 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها فرهنگ حج حج - عید قربان حج - سازمان حج و زیارت فرهنگ - میراث فرهنگی حج - عمره دین

دیگر خبرها

  • وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین با واردات
  • بارش رحمت الهی در صحن و سرای پربرکت رضوی
  • پیدا شدن پیکر مطهر ۷ شهید دوران هشت سال دفاع مقدس در فکه دهلران
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • اعزام زائران حج عمره خوزستانی به سرزمین وحی
  • کمبود ناوگان اتوبوسرانی در ایام اربعین رفع شود
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • تشییع و خاکسپاری پیکر مطهر ۶ شهید گمنام در پایتخت
  • سفر به خانه خدا بعد از ۹ سال | جزئیات عمره ۱۴۰۳