Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- رئیس صندوق توسعه ملی گفت: منطق اساسنامه صندوق توسعه بر انتقال ثروت به آیندگان استوار است. لذا منابع و ثروت این صندوق نباید به دلیل مشکلات اقتصادی در سایر بخش ها مانند بودجه کاهش پیدا کند.

 مهدی غضنفری رئیس جدید صندوق توسعه ملی صبح امروز در مراسم معارفه خود که با حضور مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد گفت: صندوق‌های ثروت ملی سال هاست که در همه کشورها ایجاد شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای نمونه طبق آخرین آمار، در سال ۲۰۱۸ حدود ۸۱ صندوق ثروت ملی در ۵۰ کشور شکل گرفته است. گاهاً برخی کشورها بیش از چند صندوق ثروت ملی تشکیل داده اند. برای نمونه آمریکا ۸، چین ۵ و روسیه ۲ صندوق مخصوص این امر ایجاد کرده است. از دید هدف وجودی، سه نوع صندوق در دنیا وجود دارد. صندوق‌های ثروت نوع اول تثبیتی هستند؛ یعنی اهرمی برای تثبیت اقتصاد به حساب می آیند و در مواقع نیاز به کاهش کسری بودجه کمک می‌کنند. نوع دوم این صندوق‌ها، توسعه‌ای است؛ یعنی بدون توجه به وضعیت بودجه صرفاً از طرح‌های توسعه‌ای حمایت می‌کنند. نوع سوم نیز صندوق‌هایی هستند که برای تسهیل انتقال ثروت بین نسلی تشکیل شده اند. آمارها نشان می‌دهد بیش از ۵۰ درصد صندوق ثروت‌های دنیا، صندوق آیندگان هستند. بدین معنا که هیچکس نمی‌تواند از منابع آن برای بودجه کشور استفاده کند.

وی ادامه داد: این صندوق‌ها، به لحاظ منابع ورودی نیز سه دسته هستند. دسته اول ورودی کالایی دارند مانند نفت و فرآورده‌های آن. دسته دوم ورودی کالایی دارند اما کالاهایی بجز نفت و فرآورده‌های نفتی. اما دسته سوم صندوق‌هایی هستند که مازاد بودجه خود را در این صندوق سرمایه گذاری می‌کنند. با توجه به این دسته بندی، شاید بتوانیم انفال را در درآمدهای این سازمان دخیل کنیم. در میان صندوق‌های ثروت ملی در دنیا، صندوق کشور ما مقام ۲۳ را کسب کرده است.

غضنفری اظهار کرد: بر این اساس، ما باید برای ورودی، خروجی و فرایندهای داخلی صندوق توسعه ملی برنامه‌های مشخصی تدوین کنیم. در حال حاضر منابع صندوق توسعه ملی ترکیبی از سه مورد ذکر شده است. البته منطق اساسنامه این صندوق بر هدف انتقال ثروت به آیندگان استوار است. لذا منابع و ثروت این صندوق نباید به دلیل مشکلات اقتصادی در سایر بخش‌ها مانند بودجه کاهش پیدا کند. بنابراین لازم است که روی متنوع سازی ورودی‌ها و ایجاد منابع درآمدی پایدار بجز فروش نفت برنامه‌های کافی تنظیم شود. متنوع سازی هزینه‌ها و افزایش سرعت بازگشت مطالبات نیز در برنامه‌های ما حائز اهمیت است.

وی افزود: استقلال مدیریت حساب‌ها از بانک مرکزی، استفاده از خط اعتباری بانک‌ها در اعطای تسهیلات صندوق، پیگیری وصول مطالبات صندوق از بانک‌های عامل، توسعه روابط بین الملل میان صندوق‌ها، ترکیب منابع صندوق با منابع شرکت‌های بزرگ صادراتی و کمک بیشتر به فعالیت‌های صادراتی از جمله برنامه‌های مهم بنده برای صندوق توسعه ملی در سال‌های آینده است.

 مهر

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: صندوق توسعه ملی ثروت ملی صندوق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۸۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش نفت در رشد اقتصادی و توسعه زیرساخت‌ها مشهود است

عضو هیئت‌رئیسه اتاق بازرگانی تهران نقش نفت در رشد اقتصادی و توسعه زیرساخت‌ها را مشهود دانست و گفت: منابع حاصل از فروش نفت نباید وارد بودجه جاری کشور شود.

عباس آرگون در گفت‌وگو با خبرنگار شانا، با بیان اینکه منابع نفت و گاز یکی از مزیت‌های اصلی کشور به‌ شمار می‌آید، بیان کرد: باید بتوانیم از این منابع خدادادی حداکثر بهره را برای رشد و توسعه اقتصادی کشور ببریم.

وی با تأکید بر اینکه منابع حاصل از فروش نفت را نباید وارد بودجه جاری کشور کرد، افزود: این منابع باید صرف توسعه زیرساخت‌ها و رشد و توسعه دیگر صنایع تولیدی کشور شوند که البته این نقش پارسال مشهود بود.

عضو هیئت‌رئیسه اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: درصورتی‌که سرمایه‌گذاران بدانند سرمایه‌گذاری در بخش نفت و گاز سودآوری مطلوبی دارد و اعتمادسازی لازم نیز انجام شود، بی‌شک وارد این بازار می‌شوند و سرمایه‌های سرگردان به این بخش تزریق خواهد شد.

دیگر خبرها

  • خبر مهم از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از زبان یک نماینده مجلس
  • کاهش سهم آموزش و پرورش از بودجه ۱۴۰۳ / ۶۳ درصد منابع دانشگاه فرهنگیان با کسر از حقوق دانشجومعلمان تأمین می‌‎شود
  • قرارداد ۲.۷میلیارد دلاری با پتروشیمی‌ها برای تولید بنزین
  • نقش نفت در رشد اقتصادی و توسعه زیرساخت‌ها مشهود است
  • در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • شارژ ۱۹ میلیارد دلاری صندوق توسعه/ تزریق ۱۰۰ همت به مسکن در ۱۴۰۳
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه/تزریق۱۰۰همت به مسکن در۱۴۰۳
  • بانک مسکن: در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم