Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@09:32:10 GMT

تجارت با اوراسیا 40 درصد رشد کرد

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۰۰۸۵۵

تجارت با اوراسیا 40 درصد رشد کرد

به گزارش خبرگزاری فارس، سید روح اله لطیفی سخنگوی گمرک اظهار داشت: در 6ماهه نخست امسال پنج میلیون و 549هزار و 311 تن کالا به ارزش دو میلیارد و 483 میلیون و 129 هزار و 784 دلار بین ایران و اتحادیه اقتصادی-گمرکی اوراسیا تبادل شد که سهم صادرات یک میلیون و 167 هزار و 858 تن به ارزش 514 میلیون و 399 هزار و 324 دلار و سهم واردات نیز چهار میلیون و 381 هزار و 453 تن به ارزش یک میلیارد و 968 میلیون و 730 هزار و 460 دلار بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود :صادرات کشورمان در 6ماه گذشته به پنج کشور عضو این اتحادیه، از لحاظ وزنی حدود پنج درصد و از لحاظ ارزش 36 درصد افزایش داشته است. 

لطیفی در خصوص میزان صادرات به اعضای اوراسیا توضیح داد: روسیه با 503 هزار و 773 تن به ارزش 270 میلیون و 394 هزار و 885 دلار در رتبه نخست خرید کالای ایرانی در این اتحادیه قرار دارد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 6 درصد در وزن و 32 درصد در ارزش رشد داشته است، ارمنستان با خرید 412 هزار و 623 تن به ارزش 123 میلیون و 675 هزار و 202 دلار، کاهش 20 درصدی در وزن و رشد 29 درصدی در ارزش را نسبت به مدت مشابه داشته است، قزاقستان سومین مقصد صادرات کالاهای ایرانی به این اتحادیه با 227 هزار و 265 تن و به ارزش 78 میلیون و 628 هزار و 496 دلار بود که نسبت به مدت مشابه 95 درصد در وزن و 28 درصد در ارزش رشد داشته است. 

وی افزود: قرقیزستان نیز چهارمین مقصد صادراتی کالاهای ایرانی به این اتحادیه با 19 هزار و 921 تن و به ارزش 32 میلیون و 195 هزار و 737 دلار بوده که نسبت به مدت مشابه 341 درصد در وزن و 259 درصد در ارزش افزایش داشته است و نهایتا بلاروس با چهار هزار و 276 تن به ارزش 9 میلیون و 505 هزار و چهار دلار آخرین مقصد کالاهای ایرانی با رشد 73 درصدی در وزن و 22 درصدی در ارزش  در این اتحادیه بوده است. 

لطیفی در خصوص واردات از اتحادیه اقتصادی-گمرکی اوراسیا گفت:واردات از اتحادیه اوراسیا در 6ماهه نخست امسال، رشد 14.5 درصدی در وزن و 41 درصدی در ارزش داشته است و روسیه با سه میلیون و 575 هزار و 264 تن به ارزش یک میلیارد و 716 میلیون و 775 هزار و 182 دلار، 81.5 درصد وزن و 87 درصد کل واردات از اوراسیا را به خود اختصاص داده و نسبت به مدت مشابه نیز سه درصد در وزن و 34 درصد در ارزش افزایش را نشان می دهد. 

وی افزود: بعد از روسیه، قزاقستان با 802 هزار و 23 تن به ارزش 234 میلیون و 770 هزار و 988 دلار قرار دارد که رشد 135 درصدی در وزن و 137 درصدی در ارزش را در فروش کالا به ایران در نیمه نخست، نسبت به مدت مشابه داشته است. 

لطیفی در ادامه گفت: بلاروس با سه هزار و 70 تن کالا به ارزش 12 میلیون و 183 هزار و 880 دلار و کاهش 42 درصدی در وزن و 28 درصدی در ارزش در رتبه سوم و ارمنستان با صادرات 864 تن کالا به ارزش چهار میلیون و 627 هزار و 969 دلار و کاهش 74 درصدی در وزن و افزایش 26 درصدی در ارزش، چهارمین شریک کشورمان در تامین کالاها و قرقیزستان با 232 تن کالا به ارزش 372 هزار و 441 دلار پنجمین فروشنده کالا به ایران با کاهش 78 درصدی در وزن و 67 درصدی در ارزش کالای صادراتی به ایران  نسبت به مدت مشابه بوده است.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: رشد تجارت گمرک دلار سخنگوی گمرک تجارت ایران و اوراسیا نسبت به مدت مشابه تن کالا به ارزش درصدی در وزن درصدی در ارزش درصد در وزن درصد در ارزش تن به ارزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۰۰۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد

به گزارش قدس آنلاین، برنج بعد از گندم جز محصولات استراتژیک و اساسی کشور است که سالانه بخشی از آن از محل واردات تامین می شود که طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول؛ ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طبق آمارهای موجود میزان برنج مصرفی کشور بین ۳.۴ تا ۳.۶ میلیون تن برآورد می‌شود. بنابراین اگر سالانه بین ۲.۳ تا ۲.۵ میلیون تن برنج در کشور تولید شود کسری این محصول بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن در سال است که از محل واردات تامین می شود.

از آنجایی که ایران خود یکی از تولیدکنندگان برنج در دنیا است بخشی از این محصول سالانه از محل تولید داخل و بخشی از محل واردات تامین می‌شود تا بازار داخلی با کسری روبه‌رو نشود.

طی سال‌ های اخیر دولت برای حمایت از برنج داخلی و تولیدکنندگان ایرانی اقدام به ایجاد ممنوعیت واردات در محدوده فصل برداشت (مرداد تا آذرماه هر سال) می‌کرد اما سال گذشته با توجه به وفور برنج ایرانی در بازار، ممنوعیت مقطعی واردات نیز مشکلی در بازار این محصول ایجاد نکرد و بازار در آرامش سپری شد زیرا حجم تولید و واردات به حدی بود که علاوه بر وفور برنج در بازار، کاهش قیمت برنج ایرانی نسبت به سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را در پی داشت.

براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، سال گذشته یک‌ میلیون و ۱۱۷هزار تن برنج به ارزش یک‌ میلیارد و ۳۰۵ میلیون و ۹۸۵ هزار دلار وارد کشور شد، این درحالی است که در همین بازه زمانی در سال ۱۴۰۱ چیزی حدود یک‌ میلیون و ۷۸۰هزار تن از این کالای اساسی به ارزشی بالغ بر دو میلیارد و ۱۳۷میلیون دلار وارد کشور شده بود. بنابراین واردات برنج طی یک‌سال اخیر با کاهش ۳۷ درصدی به لحاظ وزنی و کاهش۴۰ درصدی به لحاظ ارزشی روبرو بوده است.

بنابراین با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طی این مدت به ترتیب ۶۷۳هزار و ۹۴۲ تن برنج به ارزش ۷۷۰میلیون و ۹۳۲هزار دلار از مبدا هند، ۳۳۶هزار و ۵۷۵ تن برنج به ارزش ۴۱۰میلیون و ۸۴۱هزار دلار از مبدا پاکستان، ۷۱هزار و ۶۷۸ تن برنج به ارزش ۸۰میلیون و ۲۰۹هزار دلار از مبدا امارات، ۳۳هزار و ۴۳۴ تن برنج به ارزش ۴۲میلیون و ۴۴۰هزار دلار از مبدا مناطق آزاد و ویژه و درمجموع یک هزارو ۴۸۸ تن برنج به ارزش یک‌ میلیون و ۵۶۳ هزار دلار برنج از مبدا سه کشور تایلند، تایوان و عراق به کشورمان وارد شده است.

با توجه به وضعیت اقتصادی کشور حمایت های دولت سیزدهم و اقدامات وزارت جهاد کشاورزی از تولید و تولید کنندگان داخلی باعث شده که با افزایش تولید برنج و مدیریت بازار داخلی ارز کمتری از کشور خارج شود.

وضعیت فعلی تولید داخلی و واردات برنج نیز بیانگرآن است که با مدیریت بازار همچون سال گذشته مشکلی در بازار برنج نداشته باشیم و این محصول با قیمت های مناسب به دست مصرف کنندگان برسد.

طبق گزارش مرکز آمار، متوسط قیمت برنج ایرانی در فروردین ماه امسال ۹ درصد پایین‌تر از قیمت سال گذشته بوده است. بنابراین با وجود کاهش چشمگیر واردات برنج، با مدیریت مناسبی که در بازار انجام شده، قیمت‌ها نزولی هم شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی
  • افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب
  • صادرات بیش از ۱۴۷ هزار تن کالا از گمرکات مازندران
  • صادرات ۱۴۷ هزار تن انواع کالا از گمرکات مازندران
  • صادرات ۷۰ قلم کالا از مازندران