Web Analytics Made Easy - Statcounter

«نبی‌الله خون‌میرزایی» امروز (شنبه) در گفت‌و ‌گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، بخش شیلات را یکی از بخش های پرظرفیت کشور دانست و اظهار داشت: سال گذشته میزان تولید محصولات شیلاتی به یک میلیون و ۲۶۹ هزار تن رسید، در حالی که طبق برنامه باید میزان تولید به یک میلیون و ۳۷۳ هزارتن می رسید که این میزان تولید تحقق ۹۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ درصدی تکلیف برنامه را نشان می‌دهد.

رییس سازمان شیلات ایران، علت تحقق نیافتن  ۱۰۰ درصدی برنامه را عقب‌ماندگی شیلات کشور در پرورش ماهی در قفس دریا دانست و افزود: پرورش ماهی در قفس در بخش شیلات تنها موردی است که در حوزه فعالیت‌ها مغفول مانده و پشتیبانی لازم از این بخش انجام نشده  است.

وی بیان‌داشت: طبق برنامه سال گذشته ۱۵۰ هزار تن پرورش ماهی در قفس باید انجام می‌شد که ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن یعنی فقط هشت درصد آن محقق شد.

خون‌میرزایی گفت: بر اساس برنامه تولید ۲ میلیون تن پرورش ماهی در قفس دریا در سواحل شمالی و چهار میلیون تن در سواحل جنوبی تخمین زده شده بود.

وی با اشاره به اینکه آسیب‌هایی که به ذخایر دریایی جنوب کشور وارد می‌شود غیرقابل جبران است، اضافه‌کرد: این در حالی است که با وجود ظرفیت مطالعه شده در پرورش ماهی در قفس دریا، با بیکاری و فشار بر منابع و ذخایر در جنوب کشور روبه‌رو هستیم که باید تدبیری برای آن اندیشید.

لزوم بکارگیری اراضی غیرقابل مصرف بخش کشاورزی در حوزه شیلاتی 

رییس سازمان شیلات ایران اظهار داست: پرورش ماهی در قفس دریا به عنوان یک طرح الگویی و ترویجی می‌تواند در مناطق محروم با مشارکت خانواده‌های کم‌بضاعت، جامعه صیادی غیرمجاز و بیکاران مناطق جزایر و نواحب جنوبی کشور اجرایی شود.

وی اضافه‌کرد: در این طرح ساماندهی می‌توان  از اراضی غیرقابل کشت در بخش زراعت و باغبانی که دارای آب شور و بافت نامناسب هستند، در افزایش ظرفیت شیلات کشور بهره برد.

خون‌میرزایی گفت: در سال‌های گذشته با حمایت‌ها و سرمایه‌گذاری سازمان شیلات ایران از محل فنی، برخی نهادها و استانداری‌ها، پرورش ماهیان خاویاری در استان‌های شمالی کشور توسعه یافت تا جایی که ارزآوری خوبی برای کشور به همراه داشت.

وی بر این باور است که با افزایش سرمایه‌گذاری در بخش پرورش ماهی در قفس دریا در سواحل مکران و جزایر می‌توان علاوه بر دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی، در چارچوب توسعه دریامحور می‌توان به ارزآوری خوبی رسید.

رییس سازمان شیلات ایران بیان‌داشت: به‌طور حتم دستیابی به برنامه تولید پرورش ماهی در قفس در سواحل شمالی و جنوبی کشور می‌تواند در تامین امنیت غذایی و منافع ملی اثر بسزایی داشته باشد.

به گزارش ایرنا، طبق گفته مسوولان وزارت جهاد کشاورزی از برنامه‌های اولویت‌دار این وزارتخانه حمایت از طرح پرورش ماهی در قفس‌های دریایی و منابع آبی آب‌های داخلی است.

پرورش ماهی در قفس‌های دریایی در کشور ما یک صنعت نوپا است، اما تجربه بسیار موفقی در دنیا به‌خصوص در کشورهای اسکاندیناوی و جنوب شرقی آسیا در این زمینه وجود دارد.

مطالعات اولیه این فعالیت و نمونه‌هایی از آن در کشور اجرا شده که به حدود ۲۰ سال گذشته برمی‌گردد، در سطوح خرد و در دریاچه‌های پشت سدها و کانال‌های آب‌رسانی زمین‌های کشاورزی طرح پایلوت این فعالیت، از گذشته دور شروع شد اما به‌طور جدی در سال ۹۲ کلید خورد. 

مطابق با برنامه ششم در سال ۹۸ رقم یکصد هزار تن، در سال ۹۹‏ حدود ۱۵۰ هزار تن و برای امسال ۲۰۰ هزار تن پرورش ماهی در دریا تکلیف شده است و برای افق ۱۴۰۴ حدود ۴۰۰ هزار تن پیش بینی شده است.

 البته طی این مدت، علاوه بر دریاهای شمال و جنوب، در دریاچه‌های سدهای داخلی هم استقرار پرورش ماهی در قفس انجام شد و تقریباً نیمی از تولید به دست آمده سال گذشته هم مربوط به این منابع آب‌های داخلی است.

براساس آمارها، حدود ۱۵ هزار تن ماهی در قفس‌های دریایی در سال ۹۸ تولید شد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی نبی الله خون میرزایی مزرعه پرورش ماهی پرورش ماهی ماهی سرمایه گذاری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی مزرعه پرورش ماهی وزارت جهاد کشاورزی مزرعه پرورش ماهی پرورش ماهی ماهی سرمایه گذاری پرورش ماهی در قفس دریا پرورش ماهی در قفس سازمان شیلات ایران سرمایه گذاری خون میرزایی سال گذشته هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۰۱۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از طرح‌های پرورش آبزیان از سیاست‌های اصلی استان است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، احمد محمدی‌زاده در جلسه برنامه‌ریزی و توسعه استان بوشهر  اظهار داشت: طرح‌های مختلفی از سوی مردم و بخش خصوصی آماده سرمایه‌گذاری است که در این جلسه توسط اعضا و مدیران دستگاه‌های اجرایی مرتبط که فرایند آن در کارگروه تخصصی طی شده است برای تصویب در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان بوشهر مورد بررسی قرار گرفت.

وی با بیان اینکه بخشی از این طرح‌ها در حوزه پرورش آبزیان و تکثیر لارو و تولید بچه ماهی مطرح شد گفت: طرح‌های پرورش آبزیان جزء سیاست‌های اصلی استان بوشهر است و در این راستا از سرمایه‌گذاران در طرح‌های پرورش ماهی در قفس، به‌ویژه تولید بچه ماهی در استان حمایت می‌شود.

استاندار بوشهر بخشی دیگر طرح‌ها را در حوزه مجتمع خدمات رفاهی بین راهی در جاده‌های استان دانست و افزود: توسعه مجتمع‌های خدماتی بین راهی مورد نظر ما است چراکه هرچه تعداد این مجتمع‌ها افزایش یابد امکان خدمات به حوزه حمل و نقل جاده‌ای و ایمنی راه‌ها و مسافران بیشتر فراهم می‌شود.

محمدی‌زاده از تصویب ساخت کارخانه سیمان سفید در شهرستان دیر خبر داد و بیان کرد: ساخت کارخانه سیمان سفید در آبدان دیر که فرایند آن طی شده بود در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان بوشهر تصویب شد.

وی با بیان اینکه در مجموع ۲ طرح مطرح شده در این شورا رأی مثبت لازم را کسب نکرد گفت: مابقی طرح‌های مطرح شده در این جلسه برای اجرا رأی آورد و ان‌شاءالله طرح‌ها و موضوعات جدید سرمایه‌گذاری در جلسات بعد و هفته آینده مطرح می‌شود و مورد بررسی قرار می‌گیرد.

استاندار بوشهر افزایش مشارکت مردم در طرح‌های سرمایه‌گذاری را یکی از اولویت‌های استان دانست و تأکید کرد: آنچه تدبیر مقام معظم رهبری در راستای جهش تولید با مشارکت مردم و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است در استان بوشهر مورد توجه قرار گرفته و عملیاتی شده است.

محمدی‌زاده بیان کرد: سرمایه‌گذاری مردم راهکار اساسی برای حل اشتغال، تولید و پیشرفت جامعه و استان بوشهر است و ما از بخش خصوصی، سرمایه‌گذاران و کارآفرینان به جد حمایت می‌کنیم و کار‌ها در این حوزه تسریع می‌شود.

دیگر خبرها

  • ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود
  • سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی اوقاف مرکزی در طرح پرورش ماهی
  • تولید ۸۰ درصد تورهای ماهیگیری در سیستان و بلوچستان
  • حمایت از طرح‌های پرورش آبزیان از سیاست‌های اصلی استان است
  • تلاش برای توسعه جاسک با محور فعالیت‌های شیلاتی
  • تامین مولد سالم تولید ایمن و پایدار را به‌دنبال دارد
  • آغاز برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • طرح‌های پرورش ماهی در استان بوشهر حمایت می‌شود
  • استفاده از اقتصاد دریا از فاصله ۱۳۰۰ کلیومتری!