Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحولات اخیر در جنوب شرق آسیا و بخصوص تنگه تایوان حاکی از آن است که مقامات این جزیره در تلاش هستند از تنش در روابط چین و آمریکا استفاده حداکثری کنند اما درپی پیشرفتهای نظامی پکن بعید است که واشنگتن حاضر به درگیری نظامی با ارتش فعلی چین باشد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، از اوایل مهرماه امسال شرایط به شکلی رقم خورد که اوضاع در تنگه تایوان را بار دیگر از ارامشی که شرق آسیا به ان معروف بوده دور کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی وزیر دفاع تایوان از بی سابقه بودن تنش با چین طی 40 سال اخیر خبر داد. پس از آنکه چین در یک اقدام بی سابقه هواپیماهای نظامی خود را به حریم هوایی تایوان اعزام کرد تنش بار دیگر میان دوطرف بالا گرفت و رفتار تایوان به شکلی است که به نظر قصد دارد با تحریک بیشتر پکن و آمریکا فضا را به نفع خود تغییر دهد. در همین راستا وزیر دفاع تایوان خطاب به پارلمان اعلام کرده که این جزیره برای تقابل با چین به تسلیحات دوربرد و هدایت شونده نیاز دارد. هرچند این اعلام نیاز در ظاهر خطاب به پارلمان مطرح شده اما مخاطب اصلی که تایوانی‌ها چشم به حمایتش دارند، آمریکاست.

برخلاف گذشته واکنش چین هم به شیطنت های تایوان جدی تر از قبل شده است. در 9 مهرماه چین با به پرواز درآوردن 38 فروند هواپیمای جنگی خود بر فراز تایوان دست به اقدامی زد که تاکنون بی سابقه بوده است. رئیس جمهوری چین نیز در یکصد و دهمین سالگرد انقلاب این کشور گفت: علت به وجود آمدن مسئله تایوان ضعف و آشفتگی است و مطمئناً با رستاخیز ملت چین حل خواهد شد. وظیفه تاریخی حفظ یکپارچگی و اتحاد کامل چین باید انجام شود و قطعاً نیز انجام خواهد شد!

انتشار خبر مربوط به آموزش مخفیانه نظامیان تایوانی توسط نیروهای آمریکایی از سوی دو منبع ناشناس نیز قابل تامل بود. گفته شد که این آموزش ها حتی از قبل از روی کار آمدن بایدن به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا و در دوره ترامپ آغاز شده بودند. به اعتقاد برخی کارشناسان چین مسلما پیش از این نیز از موضوع خبر داشت اما رسانه ای شدن این خبر پکن را مجبور ساخت که به آن واکنش نشان دهد؛ اتفاقی که در این بین تایوان بیشترین سود را از آن خواهد برد.  در نتیجه وزارت خارجه چین  در واکنش اعلام کرد که از هیچ اقدامی برای حفظ تمامیت ارضی خود دریغ نخواهد کرد.

حتی رسانه های دولتی چین مانند گلوبال تایمز نیز به تایوانی ها هشدار دادند ادامه تلاش ها برای جدایی از چین چاره ای جز پس گرفتن این جزیره از راه جنگ و میدان نبرد باقی نخواهد گذاشت. چین حتی برگزاری رزمایش های اخیر در تنگه تایوان را با هدف آمادگی در برابر هرگونه مداخله نیروهای خارجی توجیه کرده است

از سوی دیگر هرچند کارشناسان بالاتفاق احتمال درگیری نظامی در شرایط کنونی را بعید می دانند اما درباره آینده سیاسی در این منطقه نمیتوان با اطمینان اظهار نظر کرد. هرگونه برآورد اشتباه و پیش بینی غلط میتواند به تقابل جاه طلبی های چین و آمریکا تبدیل شود. از یک طرف چین به دنبال تحت کنترل درآوردن تایوان به عنوان یک جزیره راهبردی و با اهمیت است و از سوی دیگر تایوان برای آمریکا یک بهانه مناسب برای ادامه چالش با چین است. آمریکا به بهانه دفاع از ارزش های دموکراتیک خود قصد دارد تایوان را به طعمه ای برای چین تبدیل کند و از طریق این جزیره فشار خود علیه پکن را افزایش دهد. البته تمام کارشناسان بر روی این مسئله اتفاق نظر دارند که هدف اصلی آمریکا نه تایوان، بلکه دریای چین جنوبی و تحت کنترل قرار دادن کشتیرانی (باتوجه به حجم بالای مبادلات تجاری از طریق این مسیر) در این منطقه است.

آخرین باری که تنش میان چین و تایوان به بهانه افزایش حضور نظامیان آمریکایی به بالاترین حد خود رسید مربوط به سال 1996 بود که چین برای قدرتنمایی تصمیم گرفت  در آستانه اولین انتخابات ریاست جمهوری این جزیره، چندین فروند موشک به 30 کیلیومتری سواحل تایوان شلیک کند. هرچند آمریکا در واکنش به این اقدام دو ناو هواپیمابر خود را به منطقه اعزام کرد اما عدم واکنش چین به این کار نداشتن ناو هواپیمابر و ابزار مناسب برای تهدید کشتی های آمریکایی بود؛ اتفاقی که اگر امروز رخ دهد بعید به نظر میرسد با سکوت چین همراه شود.

25 سال از این رویارویی میگذرد و پیشرفت نظامی چین در عرصه های مختلف به حدی است که واشنگتن به شدت نگران آن است. در گزارش اخیر وزارت دفاع آمریکا در کنگره نسبت به این موضوع هشدار داده شده که برخلاف دهه اول قرن 21 که ارتش چین اغلب از لحاظ اندازه تقویت یافته بود اما تجهیزاتی قدیمی داشت، اما اژدهای زرد فعلی یک رقیب جدی برای آمریکا به شمار می رود که در برخی حوزه ها مانند کشتی سازی از آمریکا پیشی گرفته و دارای بزرگترین نیروی دریایی دنیاست.

مسئله دیگری که یک برگ برنده مهم برای چین به شمار میرود نزدیک بودن صحنه جنگ احتمالی در تایوان به خاک این کشور است.  هرچند پکن با 2 ناو هواپیمابر در برابر 11 فروند ناو آمریکایی شاید در رتبه پایینتری قرار داشته باشد اما  چینی ها قادر خواهند بود تمام نیروی دریایی خود را در مدت زمان کوتاهی به این منطقه اعزام کنند. شلیک موشکهای ضد ناو مستقر بر روی زمین نیز میتواند معادلات را به سود چین تغییر دهد.

راهبرد تایوان در صورت ورود به جنگ با چین احتمالا به تاخیر انداختن زمان پیروزی چین تا زمانی است که نیروهای آمریکایی خود را به میدان نبرد برسانند. باتوجه به عدم در اختیار داشتن نیروی نظامی کافی، تایوان طی سالهای اخیر سعی داشته با تقویت توان موشکی خود این نقیصه را تا حدی برطرف کند. در طرف مقابل هم یک فرضیه وجود دارد که چین بر روی شکست تایوان در حداقل زمان ممکن و پیش از رسیدن نیروهای آمریکایی برای دفاع از متحد خود متمرکز شده باشد.

در هر صورت به نظر میرسد برخلاف تلاش های تایوان برای تحریک هر چه بیشتر آمریکا و چین و استفاده حداکثری از این آب گل آلود به نفع خود، هیچ یک از ارتش های چین و آمریکا تمایل و امادگی کافی برای تنش با یکدیگر بر سر تایوان ندارند. به اعتقاد هنری بوید، کارشناس مرکز مطالعات راهبردی و بین الملل (IISS) تنش اخیر آمریکا و چین بر سر تایوان مربوط به ارتش نیست بلکه وظیفه اصلی در رسیدگی به‌ آن را سیاستمداران دو کشور برعهده دارند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دریای چین جنوبی تنش آمریکا و چین تایوان دریای چین جنوبی تنش آمریکا و چین تایوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۰۲۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال سرد چینی‌ها از بلینکن

وزیر امور خارجه آمریکا بدون فرش قرمز و حضور مقام‌های عالی رتبه وارد چین شد. رئیس کمیته حزب کمونیست در شانگهای و یکی از اعضای دفتر سیاسی، عالی رتبه‌ترین مقامی بود که از بلینکن استقبال کرد.

به گزارش ایسنا، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا برای تحت فشار قرار دادن پکن در مورد مسائلی از جمله حمایت این کشور از روسیه و ظرفیت مازاد صنعتی، با تهدید تحریم های جدید آمریکا در جریان این سفر، وارد چین شده است.

بلینکن در سفر سه روزه خود ابتدا در شانگهای رفته و سپس در پکن توقف خواهد کرد تا با دانشجویان صحبت کند و در یک بازی بسکتبال شرکت کند.

براساس گزارش بلومبرگ، بلینکن تلاش خواهد کرد تا مقامات چینی را متقاعد کند تجارتی را که به رغم محدودیت‌های غربی اعمال شده پس از حمله روسیه به اوکراین، پایگاه صنعتی دفاعی روسیه را قادر به بازسازی کرده است، متوقف کند.

یک مقام ارشد آمریکایی گفت: همچنین ادعاهای ارضی پکن در مورد تایوان و دریای چین جنوبی در دستور کار قرار دارد.

«جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا هفته گذشته پکن را «بیگانه هراس» خواند و قول داد که تعرفه‌های بیشتری بر چین اعمال کند و تحقیقاتی را در مورد صنعت کشتی سازی این کشور آسیایی آغاز کرد.

قبل از دیدار بلینکن، رسانه‌های دولتی چین تناقض در تلاش برای تثبیت روابط و در عین حال تشدید رقابت تجاری را مطرح کردند.

گلوبال تایمز، نوشت: «چرا طرف آمریکایی یک دیدار عادی را به چیزی که به نظر می رسد یک اولتیماتوم است تبدیل می کند؟ در این تفسیر هشدار داده شده است: «اگر این مشکل حل نشود، مانند راه رفتن در شب با چشم بسته است و به راحتی منجر به اشتباه و حتی خطر می شود».

بلینکن تنها چند ساعت پس از تصویب یک بسته کمک اضطراری ۹۵ میلیارد دلاری برای اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان توسط سنا وارد چین شده است.

بلومبرگ می‌گوید هیأت ایالات متحده به دنبال این خواهد بود که سیاست‌های خود را به طور واضح به پکن ابلاغ کند تا از تشدید تنش‌ها جلوگیری کند.

سفر بلینکن همچنین همزمان با برگزاری مانورهای نظامی آمریکا و فیلیپین در نزدیکی دریای جنوبی چین و تایوان است. 

بعید است که مقامات ایالات متحده از این نشست‌ها با پیشرفت های مشخص یا قابل ارائه خارج شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاخ سفید: آمریکا هیچ سامانه پاتریوتی برای اوکراین ندارد
  • تکرار ادعای کاخ سفید : مدرکی مبنی بر نسل کشی اسرائیل در غزه وجود ندارد
  • سردار فدوی: امام خمینی (ره) خبیثان آمریکایی و صهیونیسم را مورد حمله مستقیم قرار داد/ 92 درصد از کشورهای جهان طی 200 روز گذشته، همان مطالب 60 سال پیش امام خمینی در خصوص آمریکا را تکرار کردند
  • کاخ سفید: هنوز در خصوص دیدار بایدن و اردوغان برنامه‌ریزی نشده است
  • حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن
  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر؛ پیروزی استراتژیک برای روسیه
  • (ویدیو) استقبال سرد چینی‌ها از بلینکن
  • استقبال سرد چینی‌ها از بلینکن
  • ماجرای ورورد فیلمساز مشهور آمریکایی به تهران | من زمان جنگ ویتنام هم به آمریکایی بودنم افتخار می‌کردم اما حالا...| تصاویر