Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا سلیمی، رئیس انجمن متخصصان بیهوشی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به روز جهانی بیهوشی اظهار کرد: در سال ۱۸۴۶ دکتر مورتون با استفاده از اتر برای بیهوش کردن و برداشتن یک توده گردنی در بیمارستان ماساچوست از ماده بیهوشی استفاده کرد و این روز تاریخی بسیار مهم سر منشاء تحولات مهمی در ایجاد رشته بیهوشی شد و روز جهانی بیهوشی نام گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سلیمی افزود: رشته بیهوشی یک رشته جوان است و عمری حدود ۲۰۰ سال دارد که در مقایسه با رشته‌های جراحی که عمر چند هزار ساله دارند، عمر کوتاهی است. این رشته باعث تحول بسیار زیادی در علم پزشکی شد و بستر انجام اعمال جراحی مهم و سنگین را ایجاد کرد.

او بیان کرد: رشته بیهوشی در بحث کنترل دردهای مزمن، نقش اثربخشی دارد و جزو حقوق مسلم بیماران به شمار می‌رود. بحث‌های پایش و مراقبت‌های ویژه نیز از دل این رشته به وجود آمده است.

رئیس انجمن متخصصان بیهوشی ادامه داد: طی دوسال کرونا، گروه بیهوشی، گروهی بودند که بیشترین خدمات را در همه گیری کووید ۱۹ در برخورد با بیماران بدحال و مبتلایان به کرونا ارائه دادند. متاسفانه تعداد زیادی از همکاران ما در این مدت شهید شدند و تعداد بیشماری نیز بیمار و در آی سی یو بستری شدند.

سلیمی تصریح کرد: تخصص بیهوشی در دنیا به لحاظ جایگاه علمی و درآمد و سایر موارد، جزو چند رشته تخصصی مهم و مادر محسوب می‌شود و در کشور ما علیرغم پوشش مناسب متخصصان بیهوشی که از بیمارستان های لب مرز‌ تا شمال تهران فعالیت دارند، گروه بسیار مظلومی هستند و درآمد آن‌ها در مقایسه با استرسی که متحمل می‌شوند، خیلی کم است.

او افزود: همکاران جوان ما تمایلی برای ورود به این رشته مهم و جدید نشان نمی‌دهند و این زنگ خطری برای ما است. این مورد می‌تواند در سال‌های آینده موجب بروز مشکلات جدی برای کشور باشد.

سلیمی در مورد سختی‌های کار متخصصان بیهوشی بیان کرد: متخصصان بیهوشی با بیماران بسیار بدحال اورژانس و بخش مراقبت‌های ویژه سر و کار دارند. به گونه‌ای که میتوان گفت در بخش مراقبت‌های ویژه و اورژانس مقیم هستند و باید همیشه بر بالین بیمار حضور داشته باشند. به ویژه در ایام همه‌گیری کرونا برای برقراری و باز کردن راه‌های هوایی بیمار، ناچار به ارتباط نزدیک در فاصله کمتر از ۱۰ سانتی متر و ارتباط مستقیم با ترشحات آلوده بیمار هستند و این موارد از اصلی‌ترین سختی‌های کار آن‌ها به شمار می‌آید.

او ادامه داد: استرس رشته بیهوشی را با خلبانی مقایسه می‌کنند، زیرا ممکن است در یک لحظه مشکلات مختلفی برای بیمار در حین بیهوشی به وجود بیاید و متخصص بیهوشی باید خیلی سریع، تصمیم‌گیری و دخالت خود را بروز دهد. همچنین نیاز به سرعت عمل زیادی دارد که استرس بالایی را متحمل می‌شود، اما به دلیل درآمد بسیار کمی که دارند، بیم آن وجود دارد که استقبال از این رشته تا سال‌های آینده بسیار کاهش پیدا کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیهوشی عمومی بیهوشی متخصصان بیهوشی رشته بیهوشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۰۳۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز؛ آخرین مهلت انتخاب رشته دانشجویان دکتری

علیرضا کریمیان، مشاور رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: آزمون مقطع دکتری (نیمه‌متمرکز) «Ph.D» سال ۱۴۰۳ بعدازظهر روز جمعه ۴ اسفند ۱۴۰۲ در ۱۵۴ شهر کشور برای پذیرش در دوره‌های روزانه، نوبت دوم، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و پردیس خودگردان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی برگزار شد. 

وی افزود: بیش از ۱۵۱ هزار نفر داوطلب در گروه امتحانی علوم انسانی شامل ۲۹، علوم پایه ۱۴، فنی و مهندسی ۲۰، کشاورزی و منابع طبیعی ۱۸، هنر ۷، دامپزشکی ۱۹ و گروه امتحانی زبان شامل ۶ مجموعه امتحانی و در مجموع در ۱۱۳ مجموعه امتحانی با هم به رقابت پرداختند. 

کریمیان تصریح کرد: در جلسه آزمون به همه داوطلبان به ترتیب سه بسته نایلونی داده شد: ابتدا بسته اول حاوی سوالات آزمون زبان انگلیسی عمومی (دفترچه شماره یک) همراه با پاسخنامه شماره یک، سپس بسته دوم حاوی سوالات آزمون دروس استعداد تحصیلی (دفترچه شماره دو) همراه با پاسخنامه شماره دو و در نهایت بسته سوم حاوی سوالات تخصصی (دفترچه شماره سه) همراه با پاسخنامه شماره سه است که داوطلبان باید نسبت به پاسخ‌گویی به سوالات هریک از دفترچه‌های مذکور در همان پاسخنامه‌های مربوطه اقدام می‌کردند. 

الف) آزمون زبان انگلیسی عمومی (شماره ۱): دفترچه شماره یک آزمون شامل سوالات زبان انگلیسی عمومی (۴۰ سوال) است که همه داوطلبان باید در مدت ۴۰ دقیقه درخصوص پاسخ‌گویی به آنها در پاسخنامه شماره ۱ اقدام می‌کردند.

ب) آزمون استعداد تحصیلی (شماره ۲): دفترچه شماره دو آزمون شامل سوالات استعداد تحصیلی (۲۵ سوال) است که همه داوطلبان باید در مدت ۵۰ دقیقه درخصوص پاسخ‌گویی به آنها در پاسخنامه شماره ۲ اقدام می‌کردند. 

مشاور رئیس سازمان سنجش آموزش کشور ادامه داد: داوطلبان مجاز به انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ تا پایان امروز شنبه ۸ اردیبهشت فرصت دارند نسبت به ثبت کدرشته محل‌های انتخابی خود به میزان حداکثر ۵۰ کدرشته محل در صورت وجود با توجه به مجموعه امتحانی که در آن آزمون داده‌اند، اقدام کنند.

کریمیان گفت: بر این اساس داوطلبان ابتدا نسبت به مطالعه دقیق دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی و اطلاعیه‌ها و اصلاحات مرتبط با آن اقدام، سپس کدرشته‌محل‌های مورد علاقه خود را از کدرشته‌محل‌های مربوط به مجموعه امتحانی انتخاب و اولویت‌ها را به ترتیب علاقه مرتب و پس از آن نسبت به ثبت انتخاب‌های خود اقدام نمایند.

وی اضافه کرد: داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته بوده و علاقه‌مند به انتخاب رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی هستند، لازم است به درگاه اطلاع رسانی دانشگاه مذکور به آدرس www.azmoon.org مراجعه و بر اساس اطلاعیه‌های مربوط که در درگاه اطلاع رسانی آن دانشگاه منتشر می‌شود، اقدام کنند؛ ضمن اینکه کد دسترسی برای انتخاب رشته‌محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی در انتهای کارنامه درج شده است.

کریمیان ادمه داد: داوطلبان به منظور کسب اطلاعات بیشتر، اطلاعیه تمدید مهلت انتخاب رشته و اصلاحات دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ که در درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شده است را به دقت مطالعه کنند.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • تحصیل ۳۴۰۰ دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال وبختیاری
  • وجدان بیدار در جامعه بیمار
  • ارزش افزوده در شهرهای کوچک ناچیز است و باید این قانون اصلاح شود
  • عملیات وعده صادق انگیزه دانشجویان آمریکا را افزایش داد
  • باقری: عملیات وعده صادق انگیزه دانشجویان آمریکا علیه صهیونیست‌ها را افزایش داد
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • پزشکی به شرط کسب درآمد
  • ارزش افزوده‌ پرداختی به شهرداری‌های لرستان ناچیز است
  • امروز؛ آخرین مهلت انتخاب رشته دانشجویان دکتری
  • پزشکی به شرط کسب درآمد!