Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، دِسَرکِتِن نام نوعی ساز کوبه‌ای مربوط به مازندران است که از آن با نام نقاره نیز یاد می‌شود. این ساز بومی طی سال‌های اخیر با استفاده شدن در گروه‌ها و اجراهای مختلف بیشتر مورد توجه قرار گرفت و از ورطه فراموشی خارج شد. تعدادی از هنرمندان استان نیز آموزش این ساز بومی را به هنرجویان آغاز کردند،  اما این آموزش‌ها صرفا بر پایه انتقال مسائل تجربی به هنرمندان بود و اثری آموزشی که بر پایه نت‌نگاری و اصول علمی موسیقی استفاده از این ساز و نواختن آن را به علاقه‌مندان آموزش دهد وجود نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«مهدی قلی‌زاده» هنرمند اهل آمل و نوازنده و مدرس سازهای کوبه‌ای پس از چند سال پژوهش و پیگیری توانست مجموعه‌ای آموزشی درباره این ساز را با نام دِسَرکِتِن منتشر کند تا هنرجویان علاقه‌مندان به فراگیری این ساز بتوانند بر مبنای اصول علمی نواختن این ساز را فرا بگیرند.

او در این کتاب ۶۰ صفحه‌ای که شامل دو بخش است ابتدا تاریخچه‌ای از ساز نقاره در نواحی مختلف ایران را مطرح کرده و پس از معرفی این ساز، رپرتوار نقاره‌نوازی همراه با ساز سرنا در مازندران را نوشته است.

در بخش دوم کتاب نیز نقاره‌نوازی ۱۰ ترانه بومی مازندرانی برای اجرا در ارکستر نوشته شده که در لوح فشرده اثر نیز هر ۱۰ قطعه با نقاره‌نوازی قلی‌زاده و کمانچه استاد فضل‌الله دهقان اجرا شده است.

این هنرمند مازندرانی و مدرس سازهای کوبه‌ای گفت: طی سال‌ها فعالیت در زمینه سازهای کوبه‌ای جای خالی اثری که به صورت علمی در قالب یک رپرتوار کلاسه‌بندی شده برای ساز نقاره تهیه شده باشد را احساس کردم. نبود چنین منبعی سبب شد به فکر تهیه کتابی آموزشی برای این ساز بومی و ارزشمند موسیقی مازندران کنم که خروجی آن اکنون توسط نشر آرون و مؤسسه روماک صدا منتشر شده است.

قلی‌زاده اظهار کرد: نوشتن این اثر آموزشی را از چند سال پیش آغاز کردم و برای آن نیز پژوهش‌های میدانی و گفت‌وگوهای متعددی داشتم. استاد علی علیزاده که یکی از قدیمی‌ترین نوازندگان این ساز در مازندران است یکی از منابع من در رسیدن به مسائلی پیرامون تفاوت و تغییر اجراها بود که تلاش کردم همه این نکات را در نت‌نگاری رپرتوار مد نظر قرار دهم. استاد فضل‌الله دهقان آهنگساز، نوازنده و پژوهشگر موسیقی مازندران نیز در این مسیر علاوه بر اجرای کمانچه برای قطعات آموزشی و آوانگاری، راهنمایی‌های زیادی داشت.

وی افزود: با توجه به افزایش استقبال از آموختن این ساز در مازندران طی سال‌های اخیر امیدوارم که این مجموعه آموزشی ساز نقاره کمکی به بهتر فراگرفتن این ساز و همچنین آموزش علمی آموختن ساز بومی دِسَرکِتِن کند.

کد خبر 632375 برچسب‌ها استان مازندران موسیقی ایرانی فيلم-موسيقي نواحي کتاب - نویسندگان و پدید آورندگان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان مازندران موسیقی ایرانی فيلم موسيقي نواحي ساز بومی کوبه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۰۳۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد شدید فرماندار رزن از نحوه استخدامهای جهاد کشاورزی

به گزارش خبرگزاری مهر، علی اصغر غفاری آثار شامگاه دوشنبه در نشست با دهیاران با اعلام این مطلب که در سطح شهرستان رزن بیش از ۲۰۰ تحصیل کرده و متقاضی شغل در حوزه‌های مختلف کشاورزی وجود دارد اما مدیریت جهاد کشاورزی استان برای جذب نیروی جدید از افراد غیر بومی در مشاغل و پست‌های این اداره اقدام و پس از مدتی ایشان را به دیگر نقاط منتقل می‌کنند و باعث موجی از اعتراض‌ها و حواشی در شهرستان رزن شده است

وی افزود: در قوانین و سیاست‌های استخدامی کشور، اولویت اشتغال در هر شهری، با مردم بومی همان شهر است، اما آن چیزی که در رزن اتفاق می‌افتد با هیچ‌کدام از این سیاست‌ها همخوانی ندارد

غفاری‌آثار ادامه داد: برای جذب نیروی بومی تاکنون بی تفاوت نبوده‌ایم و به هر دستگاه یا اداره‌ای که توانسته‌ایم نامه‌نگاری و درخواست همکاری کرده‌ایم و ازاینجا به بعد باید مسئولین استانی پاسخگوی این مطالبه باشند و البته از سازمان بازرسی هم می‌خواهیم تا با نگاه ویژه به اینگونه استخدام‌ها در سازمان جهادکشاورزی ورود کرده و به این مسئله خاتمه دهند

فرماندار رزن افزود: بی عدالتی در شهرستان رزن به اوج خود رسیده، نیروی مورد نیاز را در پست‌های خالی جهاد کشاورزی شهرستان جذب و پس از مدتی منتقل می‌کنند و این واقعیت‌های تلخ، دل‌های زیادی از خانواده‌های بومی و ساکن این شهر مظلوم را به درد آورده و فرزندان عزیزشان را راهی دیار غربت کرده است، و متأسفانه این واقعیت‌ها، انگیزه جوانان این شهر را به ماندن در زادگاه و خدمت کردن به همشهریان خود، به‌شدت کاهش داده است.

کد خبر 6098612

دیگر خبرها

  • برنامه‌ریزی برای بومی‌سازی اهم لایسنس‌های صنعت پتروشیمی تا ۷ سال آینده
  • پژوهش و بومی سازی رویکرد اصلی شرکت ملی حفاری ایران
  • ۸۴ درصد پهپادهای کشاورزی در داخل تولید می‌شوند
  • بومی سازی نوار تست قند خون توسط تیم تحقیقاتی علوم پزشکی اصفهان
  • عامل ۸۰ درصد دسترسی غیرمجاز و هک حساب کاربران شبکه‌های اجتماعی
  • سندهای به روز شده رفسنجان به دست مردم بومی قشم رسید
  • انتقاد شدید فرماندار رزن از نحوه استخدامهای جهاد کشاورزی
  • تولید سلنیوم آلی و رقیق‌کننده اسپرم با مصرف دامی در کشور
  • بازسازی روستای دهنو با مصالح بومی و محلی
  • عصر امروز، آغاز نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان