Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام‌جم آنلاین به نقل از آی‌اف‌ال ساینس، نتایج یک مطالعه بزرگ که این هفته در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شده است، نشان داد که استفاده از اکسی‌توسین که به عنوان درمان بالقوه‌ای برای اوتیسم به شدت مورد توجه قرار گرفته بود، به بن‌بست رسیده است.

لینماریه سیکیش، محقق اصلی این پژوهش، توضیح می‌دهد: «امید زیادی وجود داشت که این دارو مؤثر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع برای همه ما در تیم تحقیقاتی بسیار ناامید کننده بود، اما به نظر نمی‌رسد که اکسی‌توسین عملکرد اجتماعی افراد مبتلا به اوتیسم را تغییر دهد.»

اکسی توسین به عنوان «هورمون عشق» شناخته می‌شود. این ماده شیمیایی است که باعث می‌شود فردی برایمان جذاب باشد. همچنین به ما در ایجاد دوستی کمک می‌کند و نقش مهمی در ارتقاء مواردی مانند تعامل اجتماعی، ارتباطات و همکاری ایفا می‌کند. در سوی دیگر ماجرا، اختلالات طیف اوتیسم (ASD) در نقطه مقابل این موارد قرار دارند و فرد دچار اختلال در توانایی تعامل اجتماعی است. در حالت کلی، افراد مبتلا به اوتیسم می‌توانند در مواردی مانند تماس چشمی، مکالمه و بسیاری از پیچیدگی‌های دیگر ارتباطی مشکل داشته باشند.

به عبارت دیگر، می‌توان درک کرد چرا دانشمندان این دو را به هم متصل کرده‌اند. به نظر می‌رسد برخی از مطالعات کوچک‌تر نیز این نظر را تأیید کرده بودند که اکسی‌توسین می‌تواند عملکرد اجتماعی و شناختی را در برخی از کودکان مبتلا به اوتیسم بهبود بخشد. با این حال، سایر مطالعات نشان داده است که این هورمون هیچ تاثیری در این زمینه ندارند. علی‌رغم نتایج متفاوت، برای بسیاری از افراد مبتلا به اوتیسم در جهت بهبود عملکرد اجتماعی، این هورمون تجویز می‌شد. با این وجود، این مقاله اکنون نشان داده است که اگرچه استفاده از اکسی‌توسین عوارض یا آسیبی به همراه نخواهد داشت، اما احتمالاً فایده چندانی نیز ندارد.

جرمی وینسترا-واندر ویل، از محققان ارشد این پژوهش، می‌گوید: «برای هزاران کودک مبتلا به اختلال طیف اوتیسم قبل از انجام تحقیقات کافی در خصوص اثرگذاری این دارو، اکسی‌توسین استنشاقی تجویز شده است. خوشبختانه، داده‌های ما نشان می‌دهد که استفاده از این دارو ایمن است و مشکلی ایجاد نمی‌کند. اما از سوی دیگر، متأسفانه وقتی برای چند ماه به صورت روزانه از آن استفاده شد، عملکرد بهتری نسبت به دارونما از خود نشان نداد.»

در این مطالعه ۲۹۰ کودک بین ۳ تا ۱۷ ساله مورد بررسی قرار گرفتند. طی ۲۴ هفته، شرکت‌کنندگان در گروه آزمایش، روزانه دوز اکسی توسین را از طریق اسپری بینی دریافت کردند، در حالی که گروه کنترل، اسپری دارونما دریافت کرد. در ابتدا، نیمه راه و پایان‌ای رژیم دارویی، مهارت‌های اجتماعی کودکان توسط محققان و والدین با استفاده از ابزار‌های استاندارد تحلیلی اوتیسم بررسی شد.

محققان مشاهده کردند که درمان با اکسی‌توسین هیچ اثربخشی‌ای ندارد. کودکان گروه آزمایشی نسبت به گروه کنترل، بهبودی اندکی در تعاملات اجتماعی نشان دادند، اما از نظر مقدار کمّی و آماری این میزان تفاوت معنادار نبود. سایر نتایج، چه خوب و چه بد، اساساً در هر دو گروه یکسان بود.

آیا این تحقیقات به معنی پایان تجویز اکسی‌توسین به عنوان دارویی بالقوه برای افراد مبتلا به اوتیسم خواهد بود؟ پاسخ این سوال پیچیده است. سیکیش گفت، اجماع نتایج این تحقیق به این صورت بود که هیچ شواهد به اندازه کافی قوی که بتواند بررسی بیشتر اکسی توسین را به عنوان درمانی برای اختلالات طیف اوتیسم توجیه کند، مشاهده نشد.

با این حال، دانیل اچ گشویند، استاد مغز و اعصاب دانشگاه یو‌سی‌ال‌ای، در مقاله‌ای نوشت که نقاط مختلف منشأ اوتیسم، بعلاوه تفاوت‌های ظریف روش مطالعه، ممکن است در تحقیقات بعدی نشان دهد که رد استفاده از مسیر پیام‌رسانی اکسی‌توسین (یا به طور کلی تلاش برای افزایش انگیزه اجتماعی) به عنوان یک هدف بالقوه درمانی در اختلال طیف اوتیسم هنوز پخته نیست.

در هر صورت، وینسترا-واندر ویل معتقد است که این تحقیقات درس بسیار مهمی به همراه داشته است: «پزشکان و خانواده‌ها باید بر این موضوع تأکید داشته باشند که شواهد محکمی در خصوص ایمن بودن و مزایای درمان‌های جدید را پیش از ارائه آن‌ها به بیماران در کلینیک، موجود باشد.»

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: اوتیسم درمان اوتیسم اکسی توسین درمان هورمونی افراد مبتلا به اوتیسم اکسی توسین طیف اوتیسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۰۴۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است

حسام‌الدین علامه افزود: ۱۴.۱۵ صدم درصد از جمعیت بالای ۲۵ سال به دیابت و حدود ۲۵ درصد از این گروه سنی به «پیش‌دیابت» مبتلا هستند. متاسفانه، آمار و ارقام مربوط به «پیش‌آگاهی به دیابت» نامساعد است؛ به نحوی که حداقل حدود یک سوم از افرادی که به دیابت مبتلا هستند از بیماری خود آگاهی ندارند.

این متخصص درباره وضعیت درمان دیابت در کشور گفت: «درمان موثر» هم از وضعیت نامساعدی برخوردار است؛ فقط حدود ۳۱ درصد از دیابتی‌ها درمان موثر و منجر به کنترل دیابت دارند. یکی از عواملی که منجر به آمار نامساعد درمان موثر دیابت و پیامدهای ناشی از آن مثل زخم مزمن در کشور شده، تحریم‌های اقتصادی و دارویی ظالمانه آمریکا است.

این متخصص ادامه داد: اگرچه واکنش مردم به دیابت نسبت به سرطان، توأم با حساسیت و پرسروصدا نیست اما نکته مهم و اساسی این است که دیابت به دلیل عوارض و مرگ و میری که پس از پیامدهایش از جمله زخم پای دیابتی می‌تواند ایجاد کند باید در کانون توجه قرار گیرد. متاسفانه میزان مرگ و میر ناشی از زخم پای دیابتی نسبت به برخی از سرطان‌های شایع کشور بیشتر است. من بازهم تاکید می‌کنم بیماری دیابت بسیار اهمیت دارد و برای مقابله با این بیماری باید از نظر متخصصان چه در حوزه بالین و چه در عرصه روان‌شناسی سلامت بهره برد.

خطر «بازار سیاه» برای پانسمان‌های نوین دیابت

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران ادامه داد: استفاده از پانسمان‌های نوین، یکی از موثرترین درمان زخم‌های مزمن است. پانسمان‌های نوین بیشتر وارداتی هستند؛ اگر ارز مورد نیاز با قیمت مناسب و به مقدار کافی در اختیار واردکننده قرار نگیرد با پدیده بازار سیاه در زمینه پانسمان‌های نوین مواجه می‌شویم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • واکسن سرطان میزان بقا را دو برابر می‌کند
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند