Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان،  ایرج حیدریان مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان سمنان  در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان سمنان گفت : بارش‌ها در سال آبی جاری در استان سمنان ۴۲ درصد کاهش داشت.

او با اشاره به اینکه پدیده تغییر اقلیم و خشکسالی و آثار آن در استان سمنان ادامه‌دار است، بیان کرد: بحث مدیریت بهره وری استفاده از آب باید مورد توجه قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: از ۱۲۰ میلیمتر بارندگی سالانه در استان سمنان ۱۰۷میلیمتر تبخیر می‌شود و به طور کلی می‌توان گفت در اقلیم فلات مرکزی از جمله سمنان، ۹۳ درصد بارش‌ها تبخیر می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان سمنان تاکید کرد: ۹۲ درصد آب موجود در ایران در بخش کشاورزی استفاده می‌شود و ضرورت دارد تا مدیریت و اصلاح در این حوزه صورت‌گیرد.

او افزود: ۸۶ درصد چاه‌های آب استان سمنان در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

او ادامه داد: از یک هزار و ۱۸۲ میلیون‌متر مکعب مجموع آب زیرزمینی و سطحی، ۸۳ میلیون متر مکعب در بخش آشامیدنی استفاده می‌شود.

حیدریان اضافه کرد: از محل نصب کنتور‌های هوشمند بر روی چاه ها، ۴۹میلیون متر مکعب و از انسداد ۵۲۶ حلقه چاه غیرمجاز، ۱۹ میلیون مترمکعب آب صرفه‌جویی شد.

او  افزود: میانگین پایین بارندگی و فقدان پراکنش مناسب زمانی و مکانی، محدودیت‌های کمی و کیفی و سایر موارد، ازجمله چالش‌ها و محدودیت‌های استان در حوزه آبی است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان سمنان گفت: برنامه‌ها و راهکار‌های مختلفی در حوزه تامین آب برای استان در نظر گرفته شد.

میزان تولید آب در استان سمنان یک میلیارد و ۱۸٢ میلیون مترمکعب است که ۸۰۰ هزار مترمکعب از آب‌های زیرزمینی و بقیه از آب‌های سطحی تامین می‌شود.

انتهای پیا م /  ن 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کمبود اب تبخیر آب استان سمنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۰۵۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی هوای تابستان امسال

ایسنا/خراسان رضوی برای تابستان امسال رکوردشکنی گرما و رطوبت استوایی پیش‌بینی شده است.

به نقل از ارث، کمربند گرمسیری برای گرمای بی‌سابقه تابستان امسال آماده می‌شود و شرایط برای رکوردهای جدید در دما و رطوبت فراهم شده است.

این پیش‌بینی، بر اساس نتایج تحقیقات جدید دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، بر تأثیر فزاینده تغییرات آب‌وهوایی همراه با ال نینوی شدید تأکید می‌کند.

چرا رطوبت گرما را خطرناک می‌کند؟

بدن ما برای خنک ماندن به شدت به تعریق متکی است. هنگامی که عرق از پوست ما تبخیر می‌شود، گرما را با خود می‌برد و دمای داخلی بدن ما را کاهش می‌دهد، با این حال، در رطوبت بالا، هوا به شدت مملو از بخار آب است. این امر تبخیر عرق ما را بسیار سخت‌تر می‌کند و اثر خنک‌کنندگی آن را کاهش می‌دهد.

 رطوبت بالا مانع از عملکرد مؤثر فرآیند تنظیم دمای طبیعی ما می‌شود و خنک ماندن بدن در شرایط گرم را بسیار دشوارتر می‌کند.

پروفسور ویلیام از محققان این تحقیق گفت اگر نتوانید بدن خود را تا دمای زیر ۹۸.۶ درجه فارنهایت یا ۳۷ درجه سانتی‌گراد خنک کنید، جان خود را از دست خواهید داد. عرق اصلی‌ترین راه برای خنک‌کردن خود در هنگام گرم‌ شدن است.

ال‌نینو و گرم‌ شدن زمین منجر به رطوبت گرمسیری می‌شود

افزایش مداوم دمای زمین که به‌عنوان گرمایش جهانی شناخته می‌شود، باعث افزایش میزان بخار آب در جو می‌شود به این دلیل که هوای گرمتر می‌تواند رطوبت بیشتری را در خود نگه دارد.

ال نینو، الگوی آب‌وهوایی طبیعی است که باعث گرم شدن اقیانوس آرام گرمسیری می‌شود. این امر تبخیر را بیشتر می‌کند و مقدار زیادی هوای گرم و مرطوب را به اتمسفر می‌فرستد.

نتایج این تحقیق در Geophysical Research Letters منتشر شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تامین ۹۸ درصد درآمدهای استان سمنان از درآمدهای مالیاتی
  • گرمای بی سابقه در راه است
  • پیش‌بینی هوای تابستان امسال
  • رقابت بیش از سه هزار داوطلب کنکور در سمنان
  • بارش سنگین برف بهاری در محور شاهرود-توسکستان-گرگان
  • تصاویر بارش برف بهاری در جاده شاهرود - توسکستان | میزبان بارش نسبتاً سنگین برف بود + ویدئو
  • تداوم بارش‌های اردیبهشتی در سمنان/ بارندگی ۵۰.۳ میلی‌متری در پرور
  • برخورد قانونی با ۶۰ هزار خودرو در استان سمنان
  • ۸۰ درصد درختان کاج سمنان بیمارند
  • لزوم آمادگی برای وقوع سیل در استان سمنان