Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-07@07:47:12 GMT

۱۴ خوراکی طبیعی برای داشتن ریه سالم

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۰۶۹۰۴

در دنیای امروز به دلیل آلودگی شدید هوا در همه جا ریه‌ها خیلی حساس هستند و باید بیشتر مراقب آن‌ها بود، برای مراقبت بهتر از ریه‌ها باید نکاتی را رعایت کنید.

خبرگزاری میزان - نمناک نوشت: ریه‌ها برای زندگی بشر ضروری هستند، آن‌ها تقریبا بدون خستگی کار می‌کنند، هوا را به داخل می‌کشند و چیز‌هایی را که قابل استفاده نیستند، بار‌ها و بار‌ها هر روز و هر شب به بیرون می‌دمند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنفس اکسیژن را به بدن می‌رساند و دی اکسید کربن را که محصولی اضافی حاصل از متابولیسم بدن است به بیرون می‌راند، نفس کشیدن هم چنین برای قدرت تکلم و خواندن ما نیز نیاز است.

ریه‌ها از هزاران مجرای شاخه شاخه که به کیسه‌های هوای کوچک یا نایژه ختم می‌شوند، ساخته شده اند. بیشتر از ۳۰۰ ملیون از این کیسه‌های کوچک در ریه‌های ما وجود دارد، که باعث می‌شود ظاهر آن مانند یک زمین تنیس شود تا نیاز‌های تنفسی بدن را برآورده کنند غشای این کیسه‌های هوای کوچک از دستمال کاغذی نیز نازک‌تر است تا تبادل گاز‌ها را به بیشترین حد ممکن برساند.

ریه‌های ما بخش بزرگی از سیستم ایمنی ما را تشکیل می‌دهند، آلودگی‌ها و عفونت‌هایی که به وسیله میکروب‌ها به وجود می‌آیند، به وسیله‌ی مخاط داخل ریه جذب می‌شوند و به وسیله‌ی مویچه‌های نازک به سمت بالا حرکت می‌کنند و باعث می‌شوند ما سرفه کنیم یا آن‌ها را ببلعیم؛ عطسه نیز راه دیگری است که ریه‌ها از آن استفاده می‌کنند تا از عفونت و آلودگی، حتی قبل از این که این مهاجمین سینوس‌ها را رد کنند، خلاص شوند.

تغذیه بسیار مهم است، ولی برای داشتن ریه سالم چی بخوریم؟

چیزی که ما می‌خوریم مستقیما بر روی ریه‌ها تاثیر نمی‌گذارد، ولی غذای ما به طور غیر مستقیم از طریق سیستم قلبی عروقی و فراهم کردن محافظت آنتی اکسیدانی با آن‌ها تماس پیدا می‌کند. غذای پر چرب با افزایش ریسک ابتلا به سرطان ریه در ارتباط است از طرفی دیگر، خوردن میوه می‌تواند این خطرات را کاهش دهد.

خوردن غذا‌های سالم و موادغذایی که درادامه خواهید خواند، همراه با ورزش هر دو به حفظ سلامت پاکیزگی و عدم کارکرد زیاد ریه کمک می‌کند. غذا‌های تازه و خام بهترین راه برای به دست آوردن آنزیم ها، ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌هایی هستند که باعث راحت‌تر شدن تنفس می‌شوند.

۱. آب سالم

آب نقش بزرگی را در سلامت ایفا می‌کند و پایه‌ی هر عمل پاک کننده‌ای است، آب خالص و پاکیزه برای حفظ جریان خون به داخل و خارج از ریه‌ها ضروری است. آب هم چنین ریه‌ها را مرطوب نگه می‌دارد و باعث جریان مخاط می‌گردد؛ ممکن است که چندش آور به نظر برسد، ولی این مخاط خیلی مهم هستند و برای انسجام مویچه‌ها به منظور حرکت سموم، میکروب‌ها و آلودگی‌ها به بیرون از بدن نیاز است.

۲. سیر و پیاز

این غذا‌های تند و تیز برای قلب و هم چنین ریه‌ها عالی هستند آن‌ها التهاب را کاهش می‌دهند، کلسترول کم میکنند و با عفونت‌ها مبارزه می‌کنند.

۳. زنجبیل

این ادویه خاصیت ضد التهابی دارد و حذف آلودگی‌ها از ریه‌ها را سرعت می‌بخشد.

۴. فلفل چیلی

فلفل‌ها با کپسیکین پر شده اند، ترکیب تندی که باعث سوزش می‌شود. کپسیکین جریان خون را بهبود می‌بخشد، غشای مخاطی را تحریک می‌کند و عفونت مبارزه می‌کند.

۵. سبزیجات کلمی

کلم، گل کلم و بروکلی نشان داده اند که می‌توانند باعث متوقف شدن رشد سرطان ریه شوند و خطر ابتلا به سرطان ریه را نصف کنند، آن‌ها سرشار از کلروفیل هستند که خون را تمیز می‌کند و دوباره می‌سازد و دارای مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان‌های موثر هستند.

۶. انار

آب انار روند رشد تومور‌های ریوی را آرام می‌کند. انار حاوی بسیاری از انواع آنتی اکسیدان‌ها شامل الاژیک اسید است که در تحقیقات مربوط به سرطان گام‌های بلندی برداشته است.

۷. زردچوبه

این ادویه با زنجبیل در ارتباط است و بسیاری از خواص آن را دارد. زردچوبه هم چنین حاوی کورکومین می‌باشد، که ترکیبی است که باعث می‌شود سلول‌های سرطانی خودشان را از بین ببرند.

۸. سیب

فلاونوئید، ویتامین E و C کمک می‌کنند که ریه‌ها به بهترین نحو ممکن کار کنند. سیب از تمام این مواد غنی است و کسانی که چندین بار در هفته سیب می‌خورند ریه‌های سالم تری دارند.

۹. انگور

نارینژین، فلاونوئیدی موجود در انگور، مانع از فعالیت آنزیم‌هایی می‌شود که باعث ایجاد سرطان هستند. انگور سفید حاوی مقادیر زیادی از این فلاونوئید است، در حالی که انگور سفید هم زمان با آن حاوی آنتی اکسیدان لیکوپن نیز است، مخصوصا بعد از ترک سیگار انگور برای تمیز کردن ریه‌ها خیلی خوب است.

۱۰. حبوبات، دانه‌ها و آجیل‌ها

همه این‌ها حاوی منیزیم هستند که ماده معدنی است که برای داشتن ریه‌هایی سالم لازم است. آن‌ها هم چنین اسید‌های چربی را که برای داشتن سیستم قلبی عروقی سالم نیاز است، فراهم می‌کنند.

۱۱. هویج

این میوه‌ی ریشه‌ای سرشار از ویتامین A، C و لیکوپن است، تمام آنتی اکسیدان‌هایی که بر روی سلامت ریه اثر می‌گدارند و ریسک ابتلا به بیماری‌های ریوی را کاهش می‌دهند.

۱۲. پرتقال

مرکبات حاوی مقدار زیادی ویتامین C و B۶ هستند که این به ریه‌ها کمک می‌کند راحت‌تر اکسیژن را منتقل کنند.

۱۳. کدو حلوایی

کدو حلوایی مانند هویج غذای دیگری است که سرشار از بتاکاروتن و ویتامین C است.

۱۴. فلفل دلمه‌ای

این فلفل ملایم غنی از ویتامین C و کاروتنوئید و زاگسنتین. کاروتنوئید نشان داده است که می‌تواند خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: سم زدایی طبیعی کلیه با مصرف دمنوش‌های خانگی

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: خواص خوراکی ها اخبارسلامت

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: خواص خوراکی ها آنتی اکسیدان ها برای داشتن سرطان ریه هم چنین ریه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۰۶۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایش کیفیت روغن خوراکی از مزرعه تا سفره

به گزارش خبرگزاری مهر، توجه به رهنمودهای رئیس جمهور در هجدهمین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی مبنی بر ضرورت تأمین امنیت غذایی و افزایش دسترسی آحاد جامعه به غذای سالم و با کیفیت و ارزان، موضوع سلامت و کیفیت روغن خوراکی به عنوان یک کالای اساسی در سفره مردم در دستور کار دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی قرار گرفت.

اولین جلسه کمیته فنی بهبود کیفیت و سلامت روغن‌های خوراکی در سال جدید در دبیرخانه شورای عالی برگزار و تمامی اقدامات دستگاه‌های اجرایی ذی ربط در زنجیره تولید و عرضه روغن خوراکی به ویژه واردات روغن خام و نگهداری آن در مخازن، تصفیه و پالایش روغن خام و تولید روغن در کارخانه بررسی شد.

در این جلسه، محمد اسماعیل مطلق رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تاکید کرد: کیفیت و سلامت روغن خوراکی از مبدا ورودی روغن خام و کشت دانه‌های روغنی در مزرعه تا سفره آحاد جامعه باید به دقت پایش شود که یکی از مهم‌ترین اقدامات، ترخیص روغن خام وارداتی مناسب است.

دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به منظور حفظ و ارتقای سلامت مردم، سلامت روغن خوراکی، برنامه آرد و نان کامل، برنامه شیر مدارس و پایش سلامت محصولات کشاورزی و هم چنین وظایفی که هر یک از دستگاه‌های اجرایی ذیربط بر عهده دارند را در سال جاری با جدیت دنبال می‌کند.

کد خبر 6098801 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • پایش کیفیت روغن خوراکی از مزرعه تا سفره
  • اگر می‌خواهید انرژی تان زیاد شود این خوراکی‌ها را ناشتا بخورید!
  • انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود
  • روزی بدون رژیم غذایی ؛ سالی یکبار آدم را نمی‌کشد!
  • سم‌زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار!
  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • بهترین خوراکی‌ها برای جایگزین کردن آن با شیرینی (فیلم)
  • برای تقویت استخوان از این ۱۱ خوراکی نگذرید
  • ۵ خوراکی که سلامت دندان را تهدید می‌کند
  • از خورشید فرار نکنید/ ۴ فایده نور طبیعی که نمی‌دانستید