Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@14:43:26 GMT

طبیعت‌گردی به غلبه بر مشکلات قرنطینگی کمک می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۰۷۴۳۸

طبیعت‌گردی به غلبه بر مشکلات قرنطینگی کمک می‌کند

به گزارش روز یکشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، یافته های این مطالعه نشان می دهد که سپری کردن اوقات در طبیعت می تواند روشی کم هزینه برای حمایت از سلامت روان کودکانی باشد که در خانه می مانند و به مدرسه نمی روند.

محققان همچنین دریافتند که کودکان خانواده های ثروتمند نسبت به کودکان خانواده های فقیرتر در طول همه گیری کووید- ۱۹ تمایل بیشتری برای سپری کردن اوقات در طبیعت داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان در این مطالعه ۳۷۶ خانواده انگلیسی را که دارای فرزندان سه تا هفت ساله بودند و در فاصله زمانی میان آوریل تا جولای ۲۰۲۰ در یک نظرسنجی آنلاین شرکت کرده بودند، بررسی کردند. بیش از نیمی از این خانواده ها اعلام کردند که تعامل فرزندانشان با طبیعت در جریان قرنطینه اول افزایش یافته است، در حالی که بقیه اذعان داشتند که ارتباط فرزندانشان با طبیعت یکسان بوده یا کاهش یافته است.

بر اساس نتایج این مطالعه که در مجله People and Nature منتشر شده است، یک سوم کودکانی که در دوران قرنطینه ارتباطشان با طبیعت کاهش یافته بود، ناراحتی و اضطراب بیشتری داشتند.

«سامانتا فریدمن»، یکی از محققان مرکز تحقیقات خانواده در دانشگاه کمبریج در این باره می گوید: می دانیم که دسترسی و تعامل با طبیعت با مزایای گسترده ای برای سلامت روان از جمله کاهش سطح اضطراب و افسردگی و کاهش استرس در کودکان و بزرگسالان همراه است.

وی توضیح داد: قرنطینه کووید-۱۹ به این معنی بود که کودکان دیگر از فعالیت های معمول خود در مدرسه، روال عادی زندگی و تعاملات اجتماعی برخوردار نبودند. بنابراین در این مطالعه به بررسی این موضوع پرداختیم که چگونه تغییرات در ارتباط با تعامل با طبیعت بر سلامت روان تأثیر می گذارد.

فریدمن می افزاید: ارتباط با طبیعت به برخی از کودکان انگلیسی در غلبه بر اثرات قرنطینه کمک کرده است، اما همچنین متوجه شدیم که کودکان خانواده های کمتر مرفه ارتباط خود را با طبیعت در دوران قرنطینه کاهش داده اند. 

محققان با اشاره به فواید مثبت طبیعت برای سلامت روان کودکان توصیه می کنند اکنون که دانش آموزان دوباره به مدرسه می روند، می توان با کاهش تعداد فعالیت های فوق برنامه ای زمان بیشتری را برای مشارکت دادن دانش آموزان پروژه های باغبانی در مدارس اختصاص داد و نیز بودجه ای در اختیار مدارس در مناطق محروم گذاشت تا بتوانند برنامه های آموزشی مبتنی بر طبیعت را برای دانش آموزان خود اجرا کنند. 

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا موسوم به «کووید-۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذرماه ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد و سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفندماه ۹۸ همه گیری جهانی این ویروس را اعلام کرد.

جهش های ویروس کرونا در انگلیس، برزیل، هند و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

برچسب‌ها کرونا کووید-19 دانشگاه کمبریج برگزیدگان علم پروندهٔ خبری هراس جهانی از ویروس کرونا کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا کووید 19 دانشگاه کمبریج کرونا کووید 19 دانشگاه کمبریج برگزیدگان علم سلامت روان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۰۷۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس ارشد روانشناسی بالینی گفت: اگرچه فراگیری همدلی با کودکان مهارتی بسیار مهم و ضروری است، اما بسیاری از خانواده‌ها با آن غریبه‌اند و آگاهی از آن ندارند.

سمیه سلیمانی در گفت و گو با ایسنا، مهارت‌های زندگی را لازمه بهزیستی دانست و افزود: فراگیری آشنایی با مهارتی تحت عنوان «همدلی» یا به عبارتی درک احساس دیگران ضروری است.

وی با بیان اینکه روانشناسان از سال ۱۹۵۷ تلاش داشتند تا دریابند منشاء همدلی کجاست و چگونه می‌توان فرزندان همدل‌تری تربیت کرد، اظهار کرد: بر اساس مطالعات و تحقیقات انجام شده مشخص شد در کنار عواملی چون نظم و انضباط، گرمی و عشق در رابطه، صبوری، تأیید و تشویق و تنبیه به موقع والدین، بهترین پیش‌بینی کننده همدلی در مردان و زنان ۳۰ ‌ساله رابطه‌ای بود که آن‌ها در ۵ سالگی با والدین خود داشتند.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی بیان کرد: در این تحقیقات مشخص شد هرچه رابطه والدین و فرزندان در سنین دبستان خوب و صمیمی‌تر باشد، کودکان، همدلی (توانایی درک احساسات و عواطف دیگران و دیدن دنیا از زاویه دید آن‌ها) را بهتر یاد می‌گیرند و بزرگسالان همدل‌تری می‌شوند و هرچه رابطه والد و فرزندان در این سنین رو به سردی و فاصله و «ول کن بابا» و حوصله‌اش را ندارم پیش رود در بزرگسالی احتمال اینکه کودک به سمت خودمحوری، خودکامگی، بی‌توجهی به حال و احوال و خواسته‌های دیگران پیش رود، بیشتر است.

وی در پاسخ به اینکه چطور می‌توان مهارت همدلی خود را ارتقاء داد؟ گفت: همان‌طور که گفته شد این یک مهارت مهم برای ایجاد رابطه قوی و ارتباط مؤثر است.

سلیمانی با بیان اینکه برای فراگیری و بهبود مهارت همدلی چند راه وجود دارد که می‌توان آنها را به کار گرفت، اذعان کرد: تمرین گوش دادن فعال، خود را جای آن‌ها گذاشتن، توجه کردن به نشانه‌های غیرکلامی، تمرین کردن ذهن آگاهی، خواندن داستان و به دنبال بازخورد بودن بخشی از این راه‌ها برای بهبود مهارت همدلی است.

وی با تأکید بر اینکه باید گوش دادن فعال را تمرین کرد، افزود: وقتی فرزندتان با شما صحبت می‌کند بدون وقفه با تلاش برای ارائه راه‌حل به آنچه می‌گوید تمرکز کنید. با برقراری تماس چشمی، تکان دادن سر و پرسیدن سؤالات «شفاف» نشان دهید به او گوش می‌دهید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی همچنین از والدین خواست خود را جای فرزندشان بگذارند و سعی کنند مسائل را از دید طرف مقابل ببینید، مثلاً تصور کنید اگر در موفقیت‌های آن‌ها بودید چه احساسی داشتید یا سؤالاتی بپرسید تا درباره تجارب آن‌ها بیشتر بدانید.

وی با بیان اینکه باید به نشانه‌های غیرکلامی توجه کرد، تصریح کرد: مردم اغلب احساسات خود را از طریق زبان بدن، لحن صدا و حالات چهره خود بیان می‌کنند باید به این نشان‌ها توجه کرد تا درک بهتری از احساس طرف مقابل داشته باشید.

سلیمانی همچنین تمرین کردن ذهن آگاه را ضروری دانست و افزود: ذهن می‌تواند به شما کمک کند تا آگاهی بیشتری ‌نسبت به افکار و احساسات خود ایجاد کنید که به نوبه خود می‌تواند به درک بهتر و همدلی با دیگران کمک کند.

وی در خصوص خواندن داستان گفت: این کار می‌تواند به شما کمک کند تا مهارت‌های همدلی خود را توسعه دهید، زیرا به شما امکان می‌دهد جهان را از دیدگاه‌های مختلف ببینید و احساسات و انگیزه‌های شخصیت داستانی را درک کنید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی با تأکید بر اینکه والدین باید به دنبال بازخورد باشند، اظهار کرد: باید از دوستان و اعضای خانواده در مورد مهارت‌های همدلی خود بازخورد بخواهید. آن‌ها ممکن است بتوانند پیشنهاداتی در مورد چگونگی بهبود شما ارائه دهند.

وی خاطرنشان کرد: همدلی مهارتی است که با تمرین و تلاش می‌توان آن را توسعه داد. با تمرکز بر درک و ارتباط با دیگران، می‌توان مهارت‌های همدلی خود را بهبود ببخشید و روابط قوی‌تری ایجاد کنید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در پایان گفت: اگرچه فراگیری همدلی با کودکان مهارتی بسیار مهم و ضروری است اما بسیاری از خانواده‌ها با آن غریبه‌اند و آگاهی از آن ندارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هم‌افزایی با دهیاران و شورای روستا راه‌حل غلبه بر مشکلات 
  • مشارکت پنج هزار خانواده اصفهانی در طرح تبدیل زباله میوه و سبزی به خشکاله
  • لذت یک روز تعطیل در دل طبیعت زیبا
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • همایش بزرگ کوهپیمایی و طبیعت گردی در طبیعت زیبای یکانات یامچی
  • دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است
  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند
  • آیین نامه طبیعت‌گردی ابلاغ شد/ آفرودسواران ساماندهی می‌شوند
  • اجرای طرح خانواده میزبان در فارس
  • حساسیت فصلی کودکان