Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-05@21:40:39 GMT

طلب ۷۰ هزار میلیاردی قطعه سازان از صنعت خودرو

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۰۸۹۰۰

محمدرضا نجفی منش گفت: مطالبات قطعه سازان از صنعت خودرو به حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان رسیده است که ۱۵ هزار میلیارد تومان آن مربوط به معوقات قبلی است. رییس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی با اشاره به اینکه در حال حاضر مطالبات قطعه سازان از صنعت خودرو به حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان رسیده است، گفت: تقریبا ۲۵ هزار میلیارد تومان از این مطالبات مربوط به فروش اوراق، خرید دین و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. است و ۱۵ هزار میلیارد تومان آن مربوط به معوقات قبلی است.

محمدرضا نجفی منش با تاکید بر اینکه صنعت قطعه سازی ایران به دلیل مطالباتی که از خودروسازان دارند با کمبود سرمایه مواجه هستند به همین دلیل نمی‌توانند در زمینه افزایش تولید یا طرح‌های توسعه‌ای اقدام کنند، تصریح کرد: وقتی خودروسازان دولتی به ازای تولید هر خودرو به طور متوسط ۵۰ میلیون تومان زیان می‌دهند نمی‌توانند به صورت نقدی خرید‌های خود از قطعه سازان را تسویه کنند و به صورت چکی و بلندمدت تسویه می‌کنند.

وی افزود: از طرف دیگر قطعه سازان برای تامین این هزینه‌ها مجبورند به سراغ سیستم بانکی بروند و استقراض با سود کلان بانکی باعث افزایش هزینه سربار تولید و در نهایت بالا رفته قیمت تمام شده می‌شود که از یک سو به زیان انباشته خودروسازان دامن می‌زند و از سوی دیگر هزینه سربار به مصرف کننده هم منتقل می‌شود و به همین دلیل می‌شود که هم تولید کننده و هم مصرف کننده از این وضعیت ناراضی هستند.

این مقام مسئول درباره راهکار‌های عبور از مشکلات کنونی صنعت قطعه سازی اظهار کرد: در شرایط کنونی دو راهکار برای عبور از مشکلات کنونی صنعت خودرو وجود دارد؛ دولت باید، نخست از مدیریت خودروسازان دست بردارد و اجازه دهد که سهامداران دو خودروساز دولتی مدیریت را خودشان انتخاب کنند و حتی دولت برای حمایت از این مساله می‌تواند باقی مانده سهامش در این دو خودروسازی را به بخش خصوصی واگذار کند.

نجفی منش تاکید کرد: دومین راهکار این است که از قیمت گذاری دستوری در صنعت خودرو دست بردارد و اجازه دهد مانند همه جای دنیا قیمت خودرو با مکانیسم عرضه و تقاضا تعیین شود.

وی با تاکید بر دیگر عواملی که قیمت خودرو را افزایش داده است، اظهار کرد: به تازگی قیمت تراشه‌ها در دینا افزایش پیدا کرده است، زیرا با کمبود عرضه این محصول روبرو هستیم و همین عاملی برای گرانی خودرو در جهان شده و حتی روی خودرو‌های دست دوم هم تاثیر گذاشته و قیمت آن‌ها هم بالا رفته است. از طرف دیگر کاهش عرضه این محصول روی تولید شرکت‌های هم تاثیر منفی گذاشته و تورم بازار خودرو را تشدید کرده است.

رییس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی با اشاره به اینکه تا زمانی که وضعیت صنعت خودروی ایران این است نمی‌توانیم چشم انداز مثبتی برای آن ترسیم کنیم، اظهار کرد: در یک سال گذشته میزان افزایش تولید قطعات خودرو حدود ۴ درصد بوده، این در حالی است که ظرفیت بالایی برای افزایش تیراژ تولید وجود دارد و بالا استفاده مانده است.

این مقام مسئول افزود: مانع اصلی افزایش تولید خودرو و قطعات این است که وقتی خودروسازان برای تولید خودرو زیان می‌دهند از نظر منطقی به صلاح آن‌ها نیست که تولید افزایش پیدا کند و همین مساله روی تولیدکنندگان قطعات خودرو هم تاثیر گذاشته و شرکت‌های قطعه سازی هم به اندازه نیاز خودروسازان تولید می‌کنند.

رییس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی درباره اینکه آیا عرضه خودرو در بورس کالا هم می‌تواند در وضعیت بازار تاثیر مثبتی بگذارد، اظهار کرد: به طور قطع تنها راهکار متعادل سازی عرضه و تقاضا این است که قیمت گذاری خودرو با مکانیسم بازار تعیین شود و قیمت خودرو هم بر مبنای قیمت تمام شده و رقابتی تعیین شود تا از این طریق از زیان خودروسازان جلوگیری شود.

در هفته پیش قرار بود جلسه‌ای در کمیسیون صنایع مجلس برگزار شود و بر منبای آن مکانیسم آزادسازی واردات خودرو با وزیر صنعت، معدن و تجارت ارزیابی شود، اما از آنجایی که وزیر صنعت در این جلسه شرکت نکرده بررسی آن به هفته جاری افتاده است.

هر چند وزیر صنعت پیش‌تر اعلام کرده که در کشور آمادگی برای واردات خودرو حتی بدون تعهدات ارزی هم وجود ندارد، این مساله ناشی از پیش بینی تشدید شدن فشار بر خودروسازان داخلی است، زیرا قیمت خودر‌های داخلی در ایران بالا رفته و اگر واردات خودرو آزاد شود ممکن است بسیاری از مشتریان دیگر به سراغ خودرو‌های ایرانی نروند.

/موج برچسب ها: قطعه سازان ، صنعت خودرو ، مطالبات قطعه سازان لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000PN9

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: قطعه سازان صنعت خودرو مطالبات قطعه سازان هزار میلیارد تومان قطعه سازان صنعت خودرو قطعه سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۰۸۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟

به گزارش خبرنگار مهر بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم تولید و به تبع آن صادرات نفت خام ایران افزایش یافت تا جایی که برخی از مسؤولان دولت قبل نیز به این موضوع تشکیک وارد کرده و اعلام کردند آماری که از فروش نفت ایران در دولت سیزدهم منتشر می‌شود واقعی نیست.

این مساله تاجایی مطرح شد که جواد اوجی وزیر نفت دولت سیزدهم به این صحبت‌ها واکنش نشان داد و اعلام کرد مساله افزایش فروش نفت ایران حتی مورد تأیید سناتورهای امریکایی است و هر روز تصمیمات جدید در این باره اتخاذ می‌شود تا بتوانند جلوی این افزایش صادرات نفت را بگیرند و در مسیر این افزایش صادرات سنگ اندازی کنند.

بعد از این صحبت‌ها و انتشار آمار و ارقام رسمی از میزان فروش نفت ایران در دولت سیزدهم توسط رسانه‌ها و مؤسسات بین المللی از جمله اوپک و مؤسسه بین المللی انرژی جریان رسانه‌های معاند فضای تخریب را به سمت تخفیف‌های نجومی برد و اعلام داشت ایران در ازای تخفیف‌های بالا موفق شده است تا صادرات نفت خود را افزایش دهد.

این مساله موجب شد تا گمانه زنی‌ها در مورد میزان تخفیف در فروش نفت ایران در ماه‌های گذشته بالا بگیرد و صحبت از ارقام نجومی چند ده دلاری در تخفیف نفت ایران به چین مطرح شود.

به عنوان مثال یکی از رسانه‌های داخلی به استناد یک توییت که معلوم نیست متعلق به کیست زمستان سال گذشته اعلام کرده است ایران به ازای هر بشکه نفت ۲۰ دلار تخفیف می‌دهد که این مساله موجب شد تا در رسانه‌ها یک جریان ایجاد کند.

بعد از آن رسانه‌ای دیگر بدون اشاره به رقم خاصی اعلام کرد مابه التفاوت در فروش نفت ایران و قیمت نفت ایران که در سبد اوپک اعلام شده است می‌توان متوجه شد که ایران تخفیف نجومی به مشتریان خود می‌دهد.

اخیراً نیز یکسری رسانه‌ها معاند نیز به استناد به میزان فروش نفت روسیه که از سوی اتحادیه اروپا اعلام شده است باید حد اکثر با قیمت ۶۰ دلار نفت اورال خود را بفروشد این برداشت را کرده اند که قطعاً میزان تخفیف نفت ایران نیز به اندازه روسیه و یا حتی بیشتر از روسیه است و قیمت فروش نفت ایران را چیزی حدود ۳۵ تا ۴۰ دلار معرفی کرده اند.

اما واقعاً ایران چه مقدار تخفیف بابت فروش نفت می‌دهد؟

در ابتدا باید یک مساله شفاف شود که آیا دادن تخفیف در فروش نفت امری طبیعی است یا غیر طبیعی؟ در همین رابطه محمود امراللهی یکی از کارشناسان انرژی در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: در مساله بازار یابی باید به این نکته توجه کرد که کشورهای تولیدکننده برای نگهداشت بازار باید اقداماتی را انجام دهند که یکی از این اقدامات تخفیف در فروش نفت است.

وی گفت: کشوری مانند عربستان نیز هر ازگاهی قیمت نفت خود را برای مشتریانش تغییر می‌دهد در برهه‌ای قیمت را بالا و در مقطعی قیمت‌ها را پایین می‌آورد. باید خاطرنشان کرد که نفت عربستان تحریم نیست و این کار را انجام می‌دهد.

این کارشناس انرژی ادامه داد: جالب است بدانید که دیگر کشورهای تولیدکننده نفت که عضو اوپک نیستند نیز چنین اقداماتی را انجام می‌دهند به عنوان مثال کانادا، آمریکا، روسیه قبل از تحریم، کشورهای تولیدکننده نفت حوزه آمریکای لاتین نیز به مشتریان خود تخفیف‌هایی می‌دهند بنابراین لوزم دادن تخفیف در فروش نفت امری کاملاً جا افتاده در بازار نفت است.

وی گفت: در شرایط تحریم این مساله جدی تر می‌شود زیرا وقتی تحریم اعمال می‌شود شما دو کار می‌توانید انجام دهید یا باید در چاه نفت خود را ببندید و تولید را کاهش دهید و یا اینکه با اعمال تخفیف‌های بیشتر مشتریان خود را حفظ کنید. لازم است بدانید اثر اول بر اقتصاد بسیار سنگین‌تر است زیرا اگر یک زمانی تحریم‌ها برداشته شود باید هزینه‌های گزافی کرد تا تولید را به حال قبل باز گرداند و در قدم بعدی باید مشتریان از دست رفته را حتی با نفت مجانی ترقیب کرد تا دوباره اقدام به خرید نفت از شما کنند. اما گام دیگر این است که نفت را بدون آنکه تولید کاهش یابد با تخفیف‌های معقولی به فروش رساند و این کار ضمن حفظ مشتریان موجب نمی‌شود تا تولید کاهش یابد.

این کارشناس انرژی ادامه داد: در دولت قبل بعد از اعمال تحریم‌های جدی در سال ۹۷ به یکباره توسط مسؤولان وقت وزارت نفت تصمیم گرفته شد تا تولید کاهش یابد و هر روز آمارهای متعددی از کاهش دکل‌های فعال در مناطق نفتخیز جنوب منتشر می‌شد. در چاه‌های نفت بسته شد حتی جالب است بدانید وقتی میزان تولید به زیر یک میلیون بشکه رسید مسؤولان وزارت نفت با تخفیف‌های بالا نتوانستند فروش نفت را افزایش دهند و اگر خاطرتان باشد صادرات نفت ایران حتی به زیر ۱۰۰ هزار بشکه رسید.

وی ادامه داد: با تغییر دولت در چاه‌های نفت باز شد و با هزینه‌هایی دوباره تولید در برخی از چاه‌ها از سر گرفته شد به همین دلیل شاهد افزایش تولید نفت هستیم. همچنین رایزنی‌های صورت گرفته توسط مسؤولان وزارت نفت و دیپلماسی انرژی موجب شده است تا صادرات نفت ایران رونده رو به جلویی داشته باشد. که افزایش صادرات نفت ایران غالباً به خاطر دیپلماسی انرژی است هرچند اعمال تخفیف‌ها را نیز نباید نادیده گرفت.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مطلع اغست ایران چه مقدار تخفیف برای فروش نفت می‌دهد گفت: خبرگزاری رویترز به عنوان یک منبع و رفرنس در میزان فروش نفت ایران در ماه مارس سال جاری گزارشی با عنوان فقط کاهش قیمت نفت می‌تواند ولادیمیر پوتین را متوقف کند؛ نوشت که اکنون نفت اورال روسیه بشکه‌ای ۷۱ دلار صادر می‌شود که بالاتر سقف قیمت ۶۰ دلار است. حتماً می‌دانید نفت اورال روسیه بسیار شبیه به نفت ایران است. همچنین بررسی قیمت نفت صادراتی روسیه به هند نیز نشان می‌دهد که در همه ماه‌های بعد از دسامبر ۲۰۲۲ (به جز ژانویه ۲۰۲۳) این رقم بالاتر از سقف قیمتی ۶۰ دلار به ازای هر بشکه بوده و حتی در ماه اکتبر سال گذشته به بیش از ۸۴ دلار افزایش یافته است.

امر اللهی تصریح کرد: حالا که روسیه می‌تواند نفت خود را به مشتریان خود تا قیمت ۸۴ دلار نیز به فروش رساند آیا ایران نمی‌تواند نفت خود را تا ۸۱ دلار به فروش رساند؟

وی گفت: ایران هم اکنون عمده نفت خود را به پالایشگرهای شمال چین می‌فروشد که این پالایشگرها بخش خصوصی هستند و عملاً عمده خریداران نفت ایران همین پالایشگرها هستند آنها دنبال خرید نفت ارزان اند باید دید روسیه نفت خود را با چه قیمتی به مشتری دولتی خود در چین می‌فروشد که به استناد گمرک چین فروش نفت روسیه به این کشور با قیمت ۸۴ دلار است خب آیا طبیعی است که ایران بیاید و یکباره ۳۰ تا ۴۰ دلار تخفیف دهد و بازار روسیه را بهم زند؟ آیا آنوقت جنگ قیمتی بین ایران و روسیه صورت نخواهد گرفت؟

بنابراین نباید به عددسازی‌هایی که در رسانه‌های معاند صورت می گرد توجه کرد.

کد خبر 6094217 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت!
  • ۸۰ کیلو طلای حراجی بدون مشتری ماند/ نرخ دلار کاهشی شد/ فردا دومین حراج سکه در سال ۱۴۰۳ کلید می‌خورد
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟
  • حداقل تولید مرغ در اردیبهشت ۳۰۰ هزار تن است
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟
  • ۵۰ هزارتن شیرخشک در کارخانجات دپو شده است