Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران با انجام یک مطالعه آزمایشگاهی در مقیاس سلولی، تاثیر عصاره سه نوع زیتون ایرانی را در محافظت سلول‌های عصبی در برابر پارکینسون، بررسی کردند.

به گزارش ایسنا، بیماری پارکینسون از جمله بیماری‌های تحلیل سیستم عصبی است. این نوع بیماری‌ها درمان‌ناپذیر هستند و در جوامع مختلف شیوع روبه رشدی دارند. در بیماری پارکینسون با از بین رفتن سلول‌های عصبی، به ویژه نورون‌های جسم سیاه مغز، بیمار با عوارض حرکتی و ادراکی غیر قابل برگشتی روبرو می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آسیب و مرگ نورونی همراه با تجمع پروتئین‌های «آلفاسینوکلئین» است. عملکرد این پروتئین‌های «آلفاسینوکلئین» به خوبی مشخص نیست ولی بررسی‌ها نشان داده که در آزادسازی انتقال‌دهنده‌های عصبی نقش دارند و رسوب و تجمع این پروتئین‌ها در سلول‌های عصبی با بیماری پارکینسون در ارتباط است.

همچنین بررسی‌ها حاکی از این است که برخی سموم نیز با ایجاد شرایط استرس‌زا برای سلول‌های عصبی می‌توانند باعث ایجاد بیماری پارکینسون شوند. سم «روتنون» به عنوان سم عصبی باعث نابودی سلول‌های عصبی می‌شود و در صورت مواجهه طولانی‌مدت، می‌تواند بیماری پارکینسون را ایجاد کند.  

با توجه به اهمیت این موضوع؛ پژوهشگران ژنتیک و زیست‌فناوری با انجام یک مطالعه تاثیر عصاره سه رقم زیتون ایرانی را بر روی سلول‌های مهندسی شده بیماری پارکینسون بررسی کردند.

برای انجام این مطالعه، پژوهشگران با استفاده از سم روتنون، باعث بیان بیش از حد پروتئین آلفاسینوکلئین در سلول‌های عصبی شدند تا از این سلول‌ها به عنوان سلول‌های مدل بیماری پارکینسون استفاده کنند. این سلول‌های عصبی به شدت به تیمار با روتنون واکنش نشان دادند و علاوه بر ایجاد سمیت، طول رشته‌های نوریت نیز در اثر تیمار با سم روتنون کاهش یافت.

همچنین در این مطالعه تاثیر عصاره سه نوع زیتون ایرانی شامل زیتون روغنی، زیتون زرد و زیتون مجنون بر این نوع سلول‌ها بررسی شد.

نتایج این بررسی نشان داد که عصاره این زیتون‌ها می‌تواند به صورت معنی‌داری سلول‌های عصبی را در مقابل سمیت ناشی از روتنون حفظ کند و میزان رادیکال‌های آزاد اکسیژن درون این سلول نیز به طور معنی‌داری کاهش پیدا کرد.

پاکسازی رادیکال‌های فعال نشان داد که این عصاره‌ها می‌توانند از طریق این مکانیزم نقش محافظتی برای سلول‌های نورونی داشته باشند. ولی با این حال به گفته پژوهشگران این مطالعه؛ به دلیل رفتار متفاوت عصاره‌ها در محیط برون سلولی، به نظر می‌رسد مکانیسم‌های پیچیده‌تری در نقش محافظتی آن‌ها در نورون‌ها دخیل باشند.

این محققان می‌گویند، نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که رقم‌های اصیل ایرانی زیتون روغنی و زیتون زرد می‌توانند به صورت معنی‌داری موجب زنده‌مانی سلول‌های حساس نورونی، حتی در حضور سم روتنون شوند.

این محققان معتقدند که باتوجه به بومی بودن این رقم‌های زیتون، نتایج به دست‌آمده می‌توانند در مطالعات بعدی بیماری پارکینسون بسیار ارزشمند باشند.

در انجام این تحقیق دینا مرشدی، فرهنگ علی اکبری، سها پارسافر، فائزه دهقانی عصمت آبادی و علیرضا امیری نودیجه؛ محققان پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری ایران و حسین محمد بیگی از مرکز بین‌رشته‌ای علوم نانو (iNANO)، دانشگاه آرهوس دانمارک مشارکت داشتند.

یافته‌های به‌دست‌آمده از این مطالعه تابستان سال جاری به صورت مقاله علمی با عنوان «مهار سمیت روتنون در مدل سلولی بیماری پارکینسون با عصاره متانولی زیتون‌های ایرانی» در مجله پژوهش‌های سلولی و مولکولی (مجله زیست‌شناسی ایران) منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زيتون پارکینسون سلول عصبی بیماری پارکینسون سلول های عصبی سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۰۹۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برداشت گل گاوزبان اشکو در نکا

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، مدیرجهاد کشاورزی نکا گفت: شرق مازندران دارای ظرفیت‌های فراوان برخوردار از شرایط مناسب آب و هوایی خصوصا در ارتفاعات و مناطق کوهستانی در بخش هزارجریب مستعد کشت گیاهان دارویی از جمله اشکو یا همان گل گاوزبان است.

سعید صمدی زرینی افزود: این گیاه در سطح ۲۰۰هکتار از زمین‌های شهرستان نکا کشت می‌شود.

او گفت: هفتصد و پنجاه هکتار از زمین‌های مازندران به کشت گل گاو زبان اختصاص دارد.

یادآور می‌شود، دمنوش گل گاو زبان علاوه بر خواص درمانی بسیار، یک آرامش‌بخش طبیعی است که تاثیر به‌سزایی در کاهش استرس و تنش‌های عصبی دارد و تپش قلب را کاهش می‌دهد. همچنین برای سردرد‌های میگرنی و عصبی نیز موثر است. علت این امر وجود پتاسیم و کلسیم در ساختار این گیاه است که بر روی سیستم عصبی تاثیر مستقیم می‌گذارد.

این گیاه برای جلوگیری از پرخوری‌های عصبی نیز مفید است. نوشیدن یک فنجان دمنوش گل گاو زبان، ساعتی قبل از مصرف وعده غذایی توصیه می‌شود

دیگر خبرها

  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید
  • از ساخت داروی درمان دیسک کمر تا تلاش موفق کشتی‌گیران فرنگی برای کسب تمام سهمیه‌های المپیک
  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز
  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • هشدار بیماری زنگ زرد مزارع جو و گندم لرستان
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • آغاز برداشت گل گاوزبان اشکو در نکا