Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس، سید جواد حسینی رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی، در مراسم روز جهانی عصای سفید که در محل این سازمان برگزار شد، اظهار کرد: در ابتدا عصای سفید برای تردد نابینایان استفاده می‌شد و بعداً برای درک بیشتر نابینایان تبدیل شد و باید روز عصای سفید به عنوان رعایت قانون نابینایان از سوی افراد بینا مورد توجه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه دارد: ۷ گروه را تحت پوشش داریم که یک گروه آسیب بینایی است اخیرا سه گروه طیف اوتیسم، نقص توجه و بیش فعالی و اختلال گفتار و زبان را مجوز گرفتیم که به این گروه اضافه شود.

حسینی درباره تعداد دانش‌آموزان آسیب دیده بینایی گفت: یک گروه بسیار مهم است که شامل ۷۰۹۹ دانش‌آموز است و از این تعداد ۲۱۳۵ در مدارس خاص نابینایان و ۴۹۶۴ نفر در مدارس تلفیقی و فراگیر هستند؛ همچنین ۴۶۶ کلاس از ۱۷۰۰ مدرسه و ۲۵ مدرسه نابینایان برای این گروه پیش‌بینی شده است.

وی ادامه داد:۵۹۷ معلم کار تعلیم و تربیت این دانش‌آموزان را بر عهده دارند که ۲۴۴ نفر آسیب بینایی دارند.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به حوزه محتوا، اظهار کرد: کتاب‌های درسی را برای استفاده از دانش‌آموزان با نیازهای ویژه باید درشت خط و به صورت بریل درآوریم که ۴۱ کتاب درشت خط در ابتدایی، ۴۳ عنوان کتاب صوتی و ۱۰۳ عنوان کتاب با خط بریل تهیه شد؛ همچنین بیش از ۳۰ عنوان راهنمای معلم آماده شد و در عصر کرونا ۷۰۰ عنوان محتواهای تدریس پیشرفته پیش‌بینی شد.

وی از پیش‌بینی نرم افزار گویاساز  در سامانه شاد خبر داد و افزود: در حال ظرفیت‌سازی گویاساز هستیم که از آبان ظرفیت نرم‌افزار گویاساز آماده می‌شود‌. همچنین یک ظرفیت امکان صوتی کلاس‌های گروهی در سامانه شاد پیش‌بینی شده است. 

حسینی با بیان اینکه مهم‌ترین عامل کیفیت بخش در عملکرد تحصیلی، معلم باکیفیت است، اظهار کرد: بر همین اساس بنابراین در انتصاب و انتخاب و توانمندی معلمان باید همت گماریم و متناسب سازی کنیم. 

وی ادامه داد: در سال گذشته یکی از برنامه‌های انطباقی ما نهضت خط بریل و زبان اشاره بود و پیش‌بینی کرده بودیم که ۵ هزار نفر آموزش ببینند؛ جای خوشبختی است که بیش از ۲۲۸ کارگاه برگزار شد و  ۸۲۳۵ نفر آموزش دیدند و در این بین ۲ هزار معلم، والدین و کارمندان ادارات آموزش خط بریل دیدند.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با اشاره به آموزش مهارت‌های چندگانه، اضافه کرد: ۱۴۰۹ معلم در این دوره آموزش‌های لازم را دیدند؛ همچنین ۵۲ مدرس کشوری آموزش خط بریل و ۵۰ مدرس ریاضی نابینایان و آموزش مربی پیش‌دبستانی پیش‌بینی شد.

وی با بیان اینکه در حوزه تأمین منابع انسانی ۱۰ درصد از نیروهای استخدامی ادارات آموزش و پرورش به بخش استثنایی تعلق می‌گیرد، اظهار کرد: تلاش کردیم رشته‌های فنی و حرفه‌ای مورد توجه قرار دهیم که  ۸ رشته فنی و حرفه‌ای و کاردانش پیش‌بینی شد؛ همچنین رشته موسیقی را در همه دبیرستان‌های نابینایان وارد شد و رشته کامپیوتر در خراسان رضوی و تهران اجرا شد.

حسینی با بیان اینکه در هر استان نمایشگاه دایمی دستاوردهای دانش‌آموزان استثنایی را داریم و برندسازی می‌شود، اظهار کرد: برنامه‌ای به نام نهضت مشارکت ملی توان افزایی داشتیم و معتقدیم دانش‌آموزان یک سری تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی برای استاندارد شدن تعلیم و تربیت آنها نیاز دارند.

وی ادامه داد: ۱۰۵ قلم وسیله در گروه های هفت‌گانه نیاز دارند که بیش از ۳۶ قلم به گروه آسیب بینایی مربوط می‌شود. ۷۲ هزار دانش‌آموز استثنایی به این ۱۰۵ قلم نیاز دارند. 

حسینی به بودجه سازمان آموزش و پرورش استثنایی اشاره کرد و گفت: بودجه سازمان ۹۹ میلیارد تومان بود که اکنون بالای ۳۰۰ میلیارد تومان است؛ در طرح توان‌‌افزایی ۱۴۵ میلیارد تومان کمک های مردمی در قالب ۱۰۵ قلم داشتیم. ۱۲ هزار قلم را در حوزه آسیب بینایی تهیه کنیم و در بودجه امسال ردیف توان افزایی ۵۰ میلیارد تومان است.

حسینی تصریح کرد:  فعالیت‌های خودمان را با توسعه مشارکت‌ها گسترش دادیم و معتقدیم بدون مشارکت اولیا و جامعه نظام تعلیم و تربیت ارتقا پیدا نخواهد کرد و با سازمان‌ها و نهادها ارتباط برقرار کردیم نتیجه این نگاه به تعلیم و تربیت بچه‌ها، چشمگیر بوده است. 

وی به قبولی دانش‌آموزان در کنکور اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۳۱۱ نفر در کنکور قبول شدند که ۱۲۶ نفر آسیب بینایی داشتند. 

وی به نهضت جهت ‌یابی و حرکت اشاره کرد و از ایجاد پارک جهت یابی و حرکت  در استان‌ها خبر داد.

انتهای پیام/

 

 

 

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: عصای سفید سید جواد حسینی آموزش و پرورش استثنایی میلیارد تومان تعلیم و تربیت آسیب بینایی دانش آموزان پیش بینی شد خط بریل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۰۹۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی بازارچه کسب‌وکار به همت دانش‌آموزان بندرانزلی

ایسنا/گیلان مدیر آموزش و پرورش بندرانزلی گفت: به مناسبت هفته مشاغل؛ غرفه صنایع دستی و تولیدات محلی به همت دانش‌آموزان در محوطه آموزش و پرورش این شهرستان در حال برگزاری است.

محمود یوسفی‌فر امروز، شنبه ۸ اردیبهشت ماه در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: به مناسبت هفته مشاغل که در تقویم رسمی کشور هفته اول اردیبهشت ماه نام گذاری شده و با هدف آشنایی دانش آموزان با کسب و کار همچنین کسب تجربه از حضور در بازار، غرفه صنایع دستی در محوطه آموزش شهرستان بندرانزلی امروز افتتاح و برای بازدید عموم به مدت سه روز دایر است.

وی با اشاره به اینکه این نمایشگاه شامل ۲۶ غرفه است، افزود: این غرفه‌ها شامل موارد مختلفی از محصولات منطقه و استان از جمله حصیربافی، سفال، عروسک بافی، نان محلی و انواع ترشی است که توسط خود دانش‌آموزان متوسطه اول و دوم به همراهی خانواده‌هایشان تهیه و در معرض دید عموم قرار گرفته است.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان بندرانزلی گفت: انتخاب شغل مناسب، از ابتدایی ترین و ضروروی‌ترین مسائلی است که همواره با زندگی نوع بشر همراه بوده و قسمت مهمی از حیات او را تشکیل می‌دهد. شخصیت و منزلت اجتماعی و فردی انسان، در گرو کار و فعالیت همیشگی است تا دست نیاز پیش دیگران دراز نکند و بتواند عزت نفس خود را حفظ و استعدادهای خود را شکوفا کند.

وی افزود: نظر به منویات مقام معظم رهبری درخصوص حمایت از تولید داخلی و در راستای سیاست‌های وزارت آموزش و پرورش کشور مبنی بر مهارت آموزی و آموزش همراه با تولید و بسط رشته‌های مهارت محور، در واقع هدف اصلی از برپایی این آئین هدایت تحصیلی و آشنایی جوانان با مشاغل بومی و محلی است.

 یوسفی‌فر با بیان اینکه در همین راستا علاوه بر آموزش‌های تئوری در مدارس به ویژه در دوره های متوسطه اول و دوم، آموزش‌های عملی کسب و کار نیز برای دانش آموزان جهت کسب آمادگی های اولیه ورود به بازار کار مورد توجه قرار دارد، تصریح کرد: در طول سال در مناسبت‌های مختلف به صورت جدی به این مساله پرداخته می‌شود.

وی تصریح کرد: قطعاً این تجربه می‌تواند علاوه بر ایجاد خاطره خوش برای دانش‌آموزان، به عنوان یک تجربه اولیه از ورود به بازار کار با توجه به مهارت‌هایی که دانش آموزان دارند می‌تواند محسوب شود.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان بندرانزلی تاکید کرد: استقبال شهروندان از این غرفه‌ها، علاوه بر تشویق دانش آموزان و ایجاد انگیزه برای آن‌ها می‌تواند فرصتی برای بازدید از هنرهای بومی و محلی شهرستان بندر انزلی باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی می‌کنیم سال آینده کمبود نیروی انسانی نداشته باشیم
  • ۱۰ هزار و ۲۰۸ معلم جدید در خراسان رضوی جذب می‌شوند
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند
  • نمایش دستاوردهای خودکفایی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در سنندج
  • جذب بیش از ۱۰۰۰ دانشجو معلم در گیلان
  • برپایی بازارچه کسب‌وکار به همت دانش‌آموزان بندرانزلی
  • ۳۰۲ نفر جذب آموزش و پرورش قزوین خواهند شد
  • ظرفیت گروه‌های جهادی در نوسازی مدارس استفاده شود
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی اعلام شد