Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-02@17:09:25 GMT

همه‌گیری جدید که بشر را تهدید می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۱۰۶۱۴

همه‌گیری جدید که بشر را تهدید می‌کند

یک محقق هشدار داد: ویروس نیپا می تواند همه گیری دیگری باشد که جهان با آن درگیر خواهد شد.

به گزارش مشرق به نقل از یورو نیوز، یکی از محققان واکسن آسترازنکا گفت: جهان در حالی با همه گیری کووید-۱۹ درگیر است که ویروس دیگری موسوم به نیپا وجود دارد که می تواند همه گیری بعدی باشد. در حال حاضر درمان یا واکسنی برای مقابله با این ویروس وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سارا گیلبرت گفت: اگر نوع دلتای ویروس نیپا وجود داشته باشد، ناگهان با ویروسی مواجه خواهیم شد که بسیار قابل انتقال است و میزان مرگ و میر آن ۵۰ درصد است.

ویروس نیپا جدید نیست و سالهاست که در کمین بشر است. در سال ۱۹۹۹، این ویروس از طریق خفاش ها وارد مرکز مالزی شد و تغذیه خوک ها از باقی مانده لاشه خفاش ها موجب شد ویروس از خوک به انسان منتقل شود. به نظر می آید انتقال ویروس از طریق تماس محافظت نشده با ترشحات خوک ها یا بافت حیوان بیمار اتفاق افتد.

در آن زمان حدود ۱۰۵ نفر در مالزی در مدت هشت ماه پس از آلوده شدن به ویروس و به دلیل عوارض ناشی از آن از جمله رفتن به کما، تب و التهاب مغز جان خود را از دست دادند. ویروس نیپا به مرگ حدود ۴۰ درصد از مبتلایان منجر شد.

ویروس نیپا ممکن است از طریق حیوانات و همچنین مواد غذایی آلوده یا تماس انسانی منتقل شود.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرده است: مصرف میوه های آلوده به ادرار یا بزاق خفاش های آلوده، محتمل ترین منبع انتقال ویروس است.

منبع: ایسنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان نیپا ویروس همه گیر جدید خطر تهدید سلامت ویروس نیپا همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۰۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت

عباس جمالی٬ مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان گفت: واکسن نوافلوپاد ۵۰۳ بر اساس ویروس‌های آنفولانزای فوق حاد پرندگان در گردش ایران و منطقه خاورمیانه ۲.۳.۴.۴ Clade که مهمترین سویه آن در حال حاضر H۵N۸ بوده ساخته شده است و حداکثر شباهت آنتی ژنی با ویروس‌های بیماری زای حال حاضر کشور را دارا است.

او افزود: از این رو جهت پیشگیری از بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان به ویژه سویه H۵N۸ در گله‌های مرغ اجداد مادر تخم گذار و بوقلمون مورد مصرف قرار می‌گیرد. واکسن نوافلوپاد ۵۰۳ حاوی ویروس غیر فعال (کشته) شده آنفولانزای (H۵N۳) به میزان حداقل HAU ۱۰۲۴ است که در ترکیب با ادجوانت روغنی به عنوان یک القا کننده قوی آنتی بادی ساخته شده است.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان اظهار کرد: این واکسن به دلیل دارا بودن مقدار بهینه آنتی ژن قادر به القا آنتی بادی ضد ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان (H۵N۳) حداقل معادل ۶۴ سه هفته پس از واکسیناسیون بوده که بر اساس مستندات سازمان جهانی بهداشت دام (OIE) منطبق با حفاظت کامل از گله طیور در برابر این ویروس بیماری زا است.

جمالی با اشاره به طریقه مصرف این واکسن بیان کرد: تزریق ۵۰ میلی لیتر یک دوز زیر پوست گردن یا تزریق عضلانی در سینه پرنده سالم در سه هفتگی و بالاتر، تزریق یادآور ۳ الی ۴ هفته پس از تزریق اول توصیه می‌شود. در صورت نیاز تزریق دوز یادآور ۶ ماه پس از تزریق دوز دوم انجام شود. برنامه واکسیناسیون باید چهار هفته قبل از شروع تخم گذاری کامل شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • هشدار پلیس فتا نسبت به افزایش فعالیت مجرمان سایبری در تعطیلات
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • خفاش شگفت‌انگیز 6 گِرمی که زیر «برگ» زندگی می‌کند(+عکس)
  • (ویدئو) خفاش‌ها نباشد دیگر از قهوه خبری نیست!
  • هشدار سایبری: از USB نامطمئن استفاده نکنید، بدافزار خطرناک PlugX در حال گسترش است
  • بارسلونا ۴-۲ والنسیا/ لواندوفسکی بلای جان خفاش‌ها شد+ فیلم
  • ۷ موجود زنده‌ای که می‌توانند سیارۀ ما را نجات دهند
  • ۱۱ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟