Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصغر کیهان‌نیا، روان‌شناس، در گفت‌وگو با برنا در پاسخ به این سوال که با توجه به تغییر سیستم آموزشی از مدرسه به دنیای نت و با توجه به اینکه دسترسی کودکان به فضای مجازی و محتویات آن راحت‌تر از قبل شده خانوادهها چگونه باید  محتوای فضای مجازی فرزندان‌شان را مدیریت کنند و در کنار آن نیز مسئولین تولید محتوا چقدر می‌توانند با تولید آثار جذاب کودکان را به آن سمت سوق دهند؟ اظهار کرد: یکی از خطرناک‌ترین اتفاقات این است که کودکان بدون اینکه شناختی از فضای مجازی داشته باشند بدون نظارت و کنترل خانواده ها وارد این سیستم می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مادر و پدرها باید در جریان باشند که وارد شدن به سیستم فضای مجازی کار ساده ای است و تا جایی که می‌توانند باید با حواس جمع کودکان خود را تحت نظارت قرار دهند. مرحله دوم این است که والدین باید زمان استفاده از فضای مجازی را کنترل کنند و آن ها نباید در طول شبانه روز بیش از یک الی دو ساعت وارد این فضا شوند.

او افزود: تا زمانی که پدر و مادر رابطه خوبی با فرزند برقرار می کند کودک نیز کمتر فکر ورود به فضای مجازی به سرش می زند و خانواده باید برای فرزندان اوقات فراغت لحاظ کنند و حتی می توانند در خانه برای آن‌ها سرگرمی‌های ساده‌ای به عمل بیاورند تا کودک وقت اضافی نداشته باشد تا وارد دنیای مجازی شود. به خصوص درحال حاضر که کودکان نمی‌توانند معاشرت کنند باید حتما یک سری برنامه های خاص برای سرگرمی آن ها چیده شود تا نتوانند وارد فضای مسموم مجازی شوند. فضای مجازی در عین حال که آموزنده است خطرناک نیز هست. کودکان با توجه به اینکه کنجکاو هستند اگر زیاد در این نوع فضا ها سر کنند کم کم عادت خواهند کرد و چون بازیهای خشن این روزها زیاد شده عاملی می‌شود تا خشونت به آن‌ها غلبه کند در حقیقت نوعی سرکشی، تمرد و عصیان در آن ها شکل می گیرد و خانواده ها باید مراقبت کنند و اجازه ندهند تا این اتفاق رخ دهد.

او ادامه داد: یکی دیگر از راهکارهایی که والدین می‌توانند در این مسیر انجام دهند این است که اغلب بازی‌های رایانهای را خودشان انتخاب کنند و اجازه ندهند کودکان هر اثر بی‌محتوایی را برگزینند تا برابر خطرات این دنیای ناشناخته در امان بمانند. رایانه، اینترنت و فضای مجازی جزیی جدا نشدنی از زندگی مردم شده اند و همه لاجرم به این سمت رو آورده و فرزندان نیز از این قضیه مستثنی نیستند و وظیفه والدین است تا مراقبت لازم را انجام دهند چرا که جذابیت فضای مجازی پایان ناپذیر است.

کیهان‌نیا در این خصوص که مسئولین تولید محتوا چقدر می‌توانند با تولید آثار جذاب کودکان را از فضای مجازی دور کنند؟ بیان کرد: مسئولین باید از طریق رسانهها اعم از رادیو، تلویزیون و سینما جامعه را کنترل کنند و عواقب فضای مجازی را به صورت نمایش و سرگرمی‌های کودکانه نشان دهند تا آن‌ها به‌طور کامل با دنیای مجازی آشنا و بیشتر روی مهارت‌ها، حمایت و راهنمایی شوند. بنابراین بسیار مهم است که مسئولین در حین این‌که برای بزرگسالان تولید محتوا می‌کنند کودکان را از یاد نبرند و آن‌ها را نسبت به فضای مجازی آگاه سازند.

این روان‌شناس در پایان و در این خصوص که خانواده‌ها با چه ترفندهایی می‌توانند سلیقه کودکان را در انتخاب سوژه‌های مورد علاقه‌شان در فضای مجازی مدیریت کنند و آیا برخورد با آن‌ها از جمله قهر کردن می‌تواند یکی از این گزینه‌ها باشد؟ خاطرنشان کرد: والدین باید در انتخاب بازی‌های رایانه‌ای نظارت دقیق داشته باشند و حتی گاهی باید خودشان انتخاب پیشه کنند تا به مهارت و آموزش آن‌ها کمکی شود.

منبع: الف

کلیدواژه: فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۰۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکرون خواستار نظارت والدین بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی شد

رئیس جمهور فرانسه خواستار آن شد که استفاده از شبکه‌های اجتماعی توسط کودکان زیر ۱۵ سال در اتحادیه اروپا، تحت کنترل والدین باشد.

به گزارش ایسنا، امانوئل مکرون در یک سخنرانی مفصل درباره آینده اتحادیه اروپا در دانشگاه سوربن پاریس، گفت: قبل از ۱۵ سالگی باید کنترل والدین برای دسترسی به فضای دیجیتال وجود داشته باشد. اگر محتوا چک نشود، این دسترسی، انواع خطرات و تحریفات ذهنی را ایجاد می‌کند که می‌تواند انواع نفرت را توجیه کند.

فرانسه در سال‌های اخیر شاهد حوادث خشونت‌بار مکرری بوده که دسترسی کودکان خردسال به اینترنت در وقوع آنها، نقش داشته است.

بر اساس گزارش لوکال، اپلیکیشن‌های شبکه‌های اجتماعی مانند تیک‌تاک همچنین در ناآرامی‌هایی که پس از تیراندازی پلیس به یک نوجوان در حومه پاریس در سال ۲۰۲۳ روی داد و به بسیاری از شهرهای فرانسه گسترش یافت، نقش داشتند.

پارلمان فرانسه سال گذشته، لایحه محدودیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای کاربران زیر ۱۵ سال را تصویب کرد. بر اساس این مصوبه، دسترسی کودکان زیر ۱۵ سال به شبکه‌های اجتماعی منوط به رضایت والدین شد و این مصوبه همچنین به والدین اجازه می‌دهد حساب‌های کاربری کودکان زیر ۱۵ ساله‌ خود را در شبکه‌های اجتماعی به حالت تعلیق درآورند.

پس از تصویب این لایحه در مجلس ملی فرانسه که با هدف مبارزه با هرزه‌نگاری، آزار و اذیت سایبری و رفتارهای اعتیادآور صورت گرفت، مجلس سنا هم به آن رای مثبت داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • برگزاری ۱۵هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است / با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • مکرون خواستار نظارت والدین بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی شد
  • غفلت از سرکشی به والدین شهدا پذیرفتنی نیست
  • حمایت اینفلوئنسرهای فضای مجازی از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین به سبک خاص+ فیلم
  •  سومین دوره ملی مهارت‌های زندگی و بالندگی فرزندان دانش‌آموز به کار خود پایان داد