Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران، در ماه های اخیر شاهد افزایش تحرکات و اقدامات گروهک های مسلح مستقر در اقلیم کردستان عراق علیه مناقع و امنیت ملی کشورمان بودیم که منجر به موجی از هشدارهای شدید اللحن از سوی مقامات لشکری و کشوری شد. 

البته که این هشدارها منتج به ضربه ای هدفمند از سوی نیروهای مسلح کشورمان به مقر فرماندهان برخی از گروهک های مسلح مستقر در اقلیم کردستان در اواسط شهریور سال جاری هم شد که به دلیل آنکه در ابتدا هدف ایجاد تلفات انسانی برای آنها نبود، این حملات نیروهای مسلح به اعلام قبلی به آنها صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بر اساس آنچه که ماده 51 منشور ملل متحد گفته، هر کشور عضو شورای امنیت می تواند به تهدیدات علیه امنیت ملی خود در خارج از مرزها پیش از آنکه شورای امنیت در خصوص آن تصمیمی اتخاذ کند، پاسخ لازم را بدهد.

گفتنی است که بیش از دو دهه این گروهک ها انواع اقدامات و تحرکات تروریستی و امنیتی را علیه مردم ایران به خصوص در شهرهای غربی ما انجام می دهند که در مقابل با «صبر راهبردی ایران» همواره توصیه ها و هشدارهایی را دریافت کردند که این موضوع می توانست به شکل دیگری برای آنها تمام شود.

در همین راستا، محافل رسانه ای داخلی هم با همراهی و استقبال از عزم جزم نیروهای مسلح کشورمان در تامین امنیت مرزها و برخورد لازم و قاطع با گروهک ها در قالب حق دفاع مشروع، نسبت به این مهم واکنش نشان دادند.

اما به عنوان اولین گام در هشدارهای جدی مقامات کشور، اواسط شهریور امسال بود که «سردار محمد پاکپور» فرمانده نیروی زمینی سپاه با اشاره به سوءاستفاده گروهک های تروریستی و مسلح از اقلیم شمال عراق برای ایجاد ناامنی در مناطق مرزی ایران تاکید کرد که ادامه این وضعیت برای ما قابل تحمل نیست و پاسخ لازم را به تروریست ها خواهیم داد.

در همین حال همچنان محافل رسانه ای کشور هم متاثر از این وضعیت نسبت به اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق در خصوص سکوت و انفعال آنها انتقاداتی را مطرح کردند. 

بازتاب گسترده این موضوع از سوی طیف های مختلف رسانه ای اعم از «اصلاح طلب و اصول گرا» بیانگر وحدت رویه همه فعالین سیاسی و رسانه ای با هر تفکر و گرایشی در این ماجرا دارد که می تواند پیام روشنی برای طرف مقابل داشته باشد. 

در همین راستا، «سرلشکر باقری» رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح در اواخر شهریور در خصوص این موضوع اینطور گفت که نیرو‌های مسلح با مباشرت و مسئولیت «سپاه پاسداران»، بساط این گروه‌های تروریستی را از بین خواهند برد و عملیات‌هایی که در دو هفته گذشته صورت گرفت، ادامه خواهد یافت؛ این حق قانونی و منطقی ملت ایران است که از مرز‌های امن و آرامی برخوردار باشند.

وی ادامه داد: به سران اقلیم شمال عراق و مسئولان دولت عراق توصیه کرده‌ایم که بساط این گروه‌های تروریستی را جمع کنند و مانع فعالیت این‌ها شوند؛ البته این اخطار، توصیه و درخواست چند سال است که مطرح شده، اما متأسفانه عمل نشده است؛ لذا چنانچه حضور این‌ها و شیطنت‌هایشان ادامه داشته باشد، با تکرار و توسعه عملیات‌های خود، آن‌ها را منهدم خواهیم کرد تا کاملاً بساطشان را جمع کنند و بروند.

سرلشکر باقری در ادامه هشدار به گروهک های مسلح مستقر در اقلیم کردستان عراق تاکید کرد که از این به بعد چنانچه این فعالیت‌ها و حضور گروه‌های تروریستی ادامه یابد، قطعاً با فعالیت‌های گسترده نظامی جمهوری اسلامی مواجه خواهد شد.

بر اساس این گزارش، این موضوع به دلیل اهمیتی که دارد در هفته های اخیر به صورت مستمری در رسانه ها و با انتشار اظهارات کارشناسان، سفرای پیشین ایران در کشورهای مختلف، نمایندگان کمیسیون امنیت ملی و دیگر فعالین سیاسی و رسانه ای که همگی بر لزوم استفاده ایران از حق قانونی خود تاکید دارند، ادامه پیدا کرده است.

در این ارتباط «حجت الاسلام خطیب» وزیر اطلاعات هم اینطور گفت که همه عناصر ضد انقلاب و حامیان آنها در منطقه بدانند که در صورت ایجاد اختلال در امنیت جمهوری اسلامی ایران با پاسخ قاطع و کوبنده فرزندان این مرز و بوم در نیروهای مسلح و دستگاههای امنیتی مواجه خواهند شد.

علاوه بر هشدارهای مقامات نظامی و امنیتی که در سطور بالا به آنها اشاره شد،«سعید خطیب زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه هم در این ایام دو هفته به طور صریح و جدی به مقامات اربیل و گروهک های مسلح مستقر در آن منطقه هشدار داد.

اولین مرتبه خطیب زاده در نشست خبری خود در 12 مهر در این خصوص گفت: پایگاه‌های گروهک‌های تروریستی در اقلیم کردستان عراق باید از سوی دولت مرکزی و اقلیم کردستان عراق خلع سلاح و برچیده شوند.

وی در ادامه گفت که ایران در قبال گروهک‌های تروریستی یک «صبر راهبردی» داشت. پیام قاطعی که ایران به دوستان خود در دولت عراق و اقلیم کردستان ارسال کرده که این مسیر و اقدامات تروریستی دیگر نمی‌تواند ادامه یابد. 

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود که نمی‌توانیم در مرزهای اقلیم کردستان عراق و در عراق شاهد حضور پایگاه‌های نظامی توسط گروهک‌های تروریستی ضد ایران باشیم. نمی‌توانیم شاهد برقراری پایگاه‌های نظامی باشیم که گروهک‌های تروریستی برای حمله به ایران مورد آموزش قرار می‌گیرند.

این دیپلمات ارشد کشورمان با تاکید بر اینکه ایران بیش از این نمی‌تواند صبر کند، گفت: به دوستان در عراق و اقلیم کردستان عراق گفته شده که این اقدامات به هیچ وجه از سوی ایران تحمل نمی‌شود و این‌ها باید خلع سلاح شده و پایگاه‌ها برچیده شوند.

خطیب‌زاده افزود: اقلیم و دولت مرکزی عراق باید به وظایف خود عمل کرده و این‌ها را خلع سلاح کنند. متاسفانه سال‌هاست در منطقه اقلیم این موضوع رعایت نشده است. دوستان ما در اقلیم و عراق گفتند که تلاش می‌کنند، ولی این‌ها کافی نیست. مطالبه جدی ماست و آن را تا آخر پیگیری جدی خواهیم کرد.

همانطور که این مقام وزارت امور خارجه هم بیان کرد، آنطور که از شواهد  و قرائن پیداست عزم جزم نظام بر خلع سلاح و اخراج گروهک های مستقر در اقلیم کردستان و ایجاد آرامش و امنیت در مرزهای غربی کشور جزم است. 

یکی از مطالبات جدی مردم مرزنشین غربی و هموطنان ما در شهرهای کُردنشین برقراری صلح، ثبات و امنیت در آن مناطق در جهت برخورداری از زندگی عادی و رونق کسب و کارهایشان است. 

مردم این مناطق به دلیل تحرکات و اقدامات گروهک مسلح، از ناامنی و بی ثباتی در فضای اقتصادی و کسب و کارشان رنج می برند، امری که منجر به رشد «پدیده کولبری» در آن مناطق برای جوانانی شده که بیکاری معیشت آنها و خانواده هایشان را تهدید می کند. 

اما در ادامه هشدارهای تهران به این گروهک ها، «خطیب زاده» باردیگر در نشست خبری 19 مهرهم در خصوص گروهک های مستقر در اقلیم اینطور گفت که حضور این گروهک‌ها هیچ همخوانی با حُسن همجواری و همسایگی ندارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: پایگاه‌هایی در عمق چند کیلومتری خاک عراق وجود دارد که محل تعلیم و تربیت گروهک‌های تروریستی است و این گروهک‌ها از این پایگاه‌ها برای آزار و اذیت و انتقال سلاح و مهمات استفاده می‌کنند و کولبران ما را وادار به پرداخت پول می‌کنند.

خطیب‌زاده اضافه کرد: هم دولت مرکزی عراق و هم اقلیم کردستان می‌دانند که این موضوع خط قرمز ما است و این پایگاه ها دیگر نمی‌توانند منبع ناامنی برای جمهوری اسلامی ایران باشند.

در خاتمه آنکه، به نظر می آید باتوجه به سالها هشدار و توصیه های لازم به مقامات اربیل و البته مسئولین دولت مرکزی بغداد در خصوص کنترل وضعیت این گروهک ها، لازم است اربیل و بغداد تصمیمی سریع و قاطع در این ارتباط بگیرند.

 پیام هشدارهای مکرر مقامات لشکری و کشوری ایران به کشورهمسایه عراق و مسئولین اقلیم کردستان هم به خوبی مشخص است، اگر آنها نتوانند گروهک های مسلح را خلع سلاح کرده و از آن منطقه اخراج کنند تا تهدیدی علیه امنیت ملی و تمامیت ارضی ایران نباشند، جمهوری اسلامی از حق قانونی و مشروع خودش بر اساس حقوق و قواعد بین المللی استفاده کرده و پاسخی قاطع و جدی به آنها خواهد داد.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: عراق اقلیم کردستان تروریسم مستقر در اقلیم کردستان گروهک های تروریستی اقلیم کردستان عراق وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی نیروهای مسلح گروهک ها دولت مرکزی خطیب زاده پایگاه ها امنیت ملی خلع سلاح رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۱۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل بارش‌های ناگهانی و سیل آسا در ایران چیست؟

همشهری آنلاین - الهام مصدقی راد: ایران مانند دیگر نقاط دنیا با اثرات تغییر اقلیم دست و پنچه نرم می‌کند، افزایش دما و کاهش بارندگی از مهمترین اثرات این اتفاق است که شدت آن در برخی کشورها مانند ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی شان بیشتر حس می‌شود. در کنار کم بارشی اما پدیده بارش های شدید و حدی نیز در این مناطق رخ می دهد. بارش هایی که به سیل منجر شده و تخریب به همراه دارد. تراشیدن جنگلها، نفوذ ناپذیرکردن سطح زمین طی توسعه شهرها، تجاوز به جریم رودخانه و خارج کردن شکل طبیعی آنها و ... از جمله عواملی است که بروز سیل و شدت آن را در حوزه آبخیز و شهرهای پایین دستشان افزایش می‌دهد شهرها اما نه تنها می‌توانند جلوی سیلاب را بگیرند بلکه با ذخیره آب باران در دوران کم بارشی از این نعمت می‌توانند بهره مند شوند.

احد وظیفه، رییس مرکز ملی اقلیم ومدیریت بحران خشک سالی سازمان هواشناسی : ایران کشوری جنب حاره ای است. تغییر اقلیم درمجموع در کشور ما همراه با کاهش بارندگی است. تغیر اقلیم نیز در کشورهای جنب حاره بیشترین تاثیرات را برجای می‌گذارد و در واقع مناطق خشک را خشک تر می‌کند. درعین حال بارش های حدی هم در این مناطق بیشتر رخ میدهد. و چون بارش ها رگباری است و شرایط مختلفی از جمله دخالت های انسان در طبیعت، نفوذ ناپذیری زمین در برابر آب را کم کرده، ‌آب کمتری در اختیار خواهیم گرفت و سیلاب رخ می‌دهد و لازم است اقداماتی برای بهره مندی از این باران انجام دهیم. اما از طرفی نمی‌توان وقوع پدیده ای مثل سیلاب را به تنهایی به تغییر اقلیم نسبت داد. باید میزان بارندگی را طی سال ها و دهه های گذشته در هر منطقه بررسی کرد. اگر شاهد تغییر معنا داری بودیم باید دلیل آن مورد بررسی قرار گیرد. البته با این وجود بازهم نمی توان گفت فقط تغییر اقلیم باعث این تغییرات معنا دار شده، عوامل دیگری هم نقش دارند. اما شکی نیست که ما در حال حاضر شاهد اثرات تغییر اقلیم در مورد کشورمان هستیم. دردنیا نیز این تغییرات در حال رخ دادن است. هم اکنون خشک سالی را در نقاطی میبینیم که پیش از این کمتر رخ داده است. مثل خشک شدن جنگل آمازون یا کاهش سطح آب در کانال پاناما و ایجاد ترافیک عبوری کشتی ها از کانال و ... بارندگی اخیر سیستان و بلوچستان هم پدیده حدی بود چراکه در گذشته چنین بارشی نداشتیم عوامل مختلف جوی نیز منجر به بروز این بارش شدید شدند.

هم اکنون ما با این پدیده ها مواجهیم، افزایش دما، کم بارشی و در عین حال وقوع بارش های حدی. در این شرایط باید به جای ازدست دادن آب باران یا مواجهه با سیلاب و تخریب هایی که به دنبال دارد، هم از وقوع سیل جلوگیری کرد یا آن را کاهش داد و هم از آب ناشی از باران به خوبی بهره مند شد. راهکارهایی که منجر به تغدیه آبخوان ها نیز شده و مشکلات جدی ناشی از فرونشست ها را کاهش خواهد داد.

هادی معماریان، دانش آموخته دکترای آبخیزداری و دانشیار دانشگاه بیرجند : بی‌آبی و سیل دو مشکل اساسی شهرهای بزرگ ما ودنیا بر اثر تغییر اقلیم است؛ دو مساله متضادی که راهکاری مشترک دارند. باید به موضوع شهر خردمند و حوزه آبخیز پایدار توجه کرد. بدین معنا که شهر و حوزه آبخیز بالا دستش راباید همزمان مدیریت کرد اما ما چه در شهرهای خشک و چه مرطوب، به حوزه آبخیز بالادست، دست اندازی میکنیم و حوضه را در برابر سیل حساس، ‌نفوذ ناپذیر و آسیب پذیر می‌کنیم. درعین حال باید به راهکار شهر اسفنجی که راهکاری در آبخیزداری شهری است توجه کرد. دراین شیوه آب باران به محض بارندگی به زمین نفوذ پیدا کرده و به رواناب بدون استفاده تبدیل نشده یا به سمت فاضلاب هدایت نمی‌شود. محوطه سازی هایی برای جذب روناب از سطوح غیر قابل نفوذ ایجاد می‌شوند روش‌هایی که کمترین اثر را بر روی اکو سیستم گذاشته و با طبیعت سازگارند. آب انبارها نیز از راهکارهای بومی و سنتی برخی نقاط ایران است که همین هدف را دنبال می‌کند، در این مناطق کماکان با سیلاب مواجه نمی‌شویم. مفهوم جامع و کامل آبخیزداری شهری یعنی تا حد امکان نفوذ پذیرکردن سطوح که باید از روش های سازگار با طبیعت استفاده کرد اما متاسفانه نگاه قالب در مدیریت شهرها، روش های سازه ای و هیدرولیکی است و نفوذپذیری زمین را با آسفالت و بتن از بین می‌برند. باید برای جلوگیری ازسیلاب و بهره مندی بیشتر از آب باران، بهترین روش ها را با توجه به اقلیم منطقه و فرهنگ مردم و آگاه سازی آنها انتخاب و اجرا کرد.

۷۰ درصد بارش های کشور تبخیر می‌شود

۱۱ درصد بارش های کشور به سیلاب تبدیل می‌شود

۷۰ درصد آب باران در صورت هدایت به سفره های زیرزمینی قابل استفاده است

۴۰ درصد منابع آبی جدید در صورت مدیریت آب باران، ایجاد خواهد شد

۸۰ درصد آب باران در چین با بهره مندی از شهر اسفنجی ذخیره و جذب می‌شود

بیشتر بدانید :

چرا باید تغییرات اقلیمی را باور کرد؟

کد خبر 848710 برچسب‌ها گرما خبر مهم خشکسالی آب و هوا - اقلیم

دیگر خبرها

  • عوامل محوری پشتیبانی گروهک تروریستی جیش الظلم در راسک بازداشت شدند
  • بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش الظلم
  • بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش‌الظلم در راسک
  • حمله گروهک تروریستی جیش الظلم به یگان تکاوری نصرت آباد
  • حمله ناکام گروهک تروریستی جیش الظلم به یگان تکاوری نصرت آباد
  • بارش شدید باران و به راه افتادن سیل در سلیمانیه عراق+فیلم
  • گروهک تروریستی سنتکام مدعی رهگیری و انهدام پهپادهای یمن شد
  • (تصاویر) بازسازی چهره زن ۷۵ هزار ساله کشف شده در کردستان عراق
  • جزئیات جدید از شهادت مرزبان هنگ مرزی بانه + تصویر
  • دلیل بارش‌های ناگهانی و سیل آسا در ایران چیست؟