Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@16:08:39 GMT

یارانه ۶ تریلیون دلاری سوخت‌های فسیلی در جهان

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۱۱۱۳۱

یارانه ۶ تریلیون دلاری سوخت‌های فسیلی در جهان

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از نشریه ال اکونومیستا اسپانیا، دانشمندان و فعالان زیست‌محیطی ده‌ها سال است که پیرامون آینده فاجعه بار بشریت در صورت عدم تغییر رویه واقعی در تولید و مصرف سوخت‌های فسیلی هشدار می‌دهند و اخیرا سطح آگاهی دولت‌ها، شرکت‌ها و جامعه مدنی نسبت به این مسئله افزایش یافته و تلاش‌های خود را بر گذار به سوی انرژی‌های تجدیدپذیر متمرکز کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قانون آب‌وهوایی اروپا، لایحه دولت جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا در زمینه زیر ساخت‌ها و یا قانون تغییرات اقلیمی اسپانیا نمونه‌هایی از این افزایش سطح آگاهی و تلاش دولت‌ها در سراسر جهان است.

این در حالی است که به رغم این پیشرفت‌ها، هنوز مسیری طولانی برای پشت سر گذاشتن و کارهای زیادی برای انجام دادن و در نتیجه نیل به هدف کاهش و به صفر رساندن انتشار کربن باقی مانده است.

گزارش صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد که صنعت سوخت‌های فسیلی در سال ۲۰۲۰ میلادی، نزدک به شش تریلیون دلار یارانه دریافت کرده است که این رقم معادل ۱۱ میلیون دلار در هر دقیقه است.  

در ادامه این گزارش آمده است: منطقی که در پس یارانه‌ها وجود دارد، حمایت از مصرف‌کنندگان با پایین نگه داشتن قیمت‌ها است. امری که در عین حال مصرف بیش از حد انرژی را تشویق کرده و باعث کاهش حجم منابع طبیعی می‌شود. امری که نتیجه ای مگر اختلال در روند مبارزه با تغییرات اقلیمی در پی ندارد.

به نوشته ال اکونومیستا، بیش از یک دهه پیش، گروه ۲۰ (G۲۰) با حذف یارانه‌های «ناکارآمد» سوخت‌های فسیلی موافقت کرد. مدتی بعد، رهبران گروه هفت (G۷) متعهد شدند تا سال ۲۰۲۵ میلادی، یارانه اختصاصی سوخت‌های فسیلی را قطع کنند. در حالی که کمتر از چهار سال به این مهلت باقی مانده است اما هنوز حتی یک کشور هزینه‌های زیست‌محیطی و زنجیره تامین در قیمت سوخت‌های فسیلی را لحاظ نکرده است. 

کریستالینا جورجیوا مدیر عامل صندوق بین المللی پول در اجلاس انرژی سازمان ملل متحد (۲۴ سپتامبر/ دوم مهر)  گفت: اگر قیمت سوخت‌های فسیلی تا سال ۲۰۲۵ به طور کامل منعکس کننده هزینه‌های زیست محیطی… باشد، انتشار گازهای گلخانه‌ای در جهان به میزان یک سوم کاهش می‌یابد و این امر موجب جلوگیری از گرمایش جهانی به میزان ۱.۵ در جه سلسیوس می‌شود.

رییس صندوق بین المللی پول گفت: از سوی دیگر، قیمت‌گذاری پایین سوخت‌های فسیلی اهداف داخلی و جهانی محیط زیست را تضعیف می‌کند و به مردم و کره زمین آسیب می‌رساند.

برچسب‌ها تغییرات اقلیمی تخریب محیط زیست صندوق بين المللی پول

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تغییرات اقلیمی تخریب محیط زیست صندوق بين المللی پول تغییرات اقلیمی تخریب محیط زیست صندوق بين المللی پول سوخت های فسیلی المللی پول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۱۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت زیست بوم خلیج فارس شرط پایداری در منطقه خواهد بود

به گزارش خبرگزاری مهر، در متن پیام علی سلاجقه آمده است: خلیج فارس به لحاظ راهبردی، ملی و زیستی یکی از مهم‌ترین دروازه‌های ورود ایران به جهان است و اهمیت این مساله برای تمامی هموطنان، سیاستگذاران و تصمیم سازان در نظام مقدس جمهوری اسلامی واضح و مبرهن است. خلیج همیشه فارس اصلی‌ترین نماد برای تمامیت ارضی کشورمان می‌باشد و همه ایرانیان برای حفظ و نگهداری از این میراث گرانبهای روزگار کهن جان در طبق اخلاص نهاده اند.

دهم اردیبهشت، روز ملی «خلیج همیشه فارس» را در سایه توجهات حضرت ولیعصر (عج) در حالی جشن می‌گیریم که این منطقه هم به لحاظ استراتژیک در کانون توجهات و ریل گذاری توسعه مطابق با منویات اخیر رهبر معظم انقلاب (مدظله) در خصوص توسعه دریامحور همراه با حفظ و ارتقا زیستگاه‌های بی بدیل قرار گرفته است و دولت مردمی انقلابی هم با تمام توان جهت قرارگیری در این مسیر تلاش می‌کند، و هم به لحاظ زیستی یکی از پرتاب و توانترین زیست بوم‌های دریایی در برابر تغییراتی است که به دست انسان‌ها به آن تحمیل شده است.

به عنوان خادم کوچک ملت در بخش محیط زیست دولت مردمی- انقلابی ضمن تبریک این روز به تمامی دریادلان عزیز و شهیدان پَر کشیده به اوج آسمان زیبایی سرزمین اسلامی مان که در قعر خلیج همیشه فارس با عزت آرمیده اند، میهن دوستان و هموطنان عزیز یادآور می‌شوم که سلامت زیست بوم خلیج فارس ضامن اصلی پایداری اقتصادی، امنیتی، انرژی و ثبات نه در منطقه بلکه در جهان خواهد بود و ما در دیده بانی از محیط زیست این ارزشمندترین و مهمترین خلیج جهان، خلیج همیشه فارس ذره‌ای قصور نخواهیم کرد. نام کهن سرزمین عزیزم ایران اسلامی به پهنه و تارک خلیج همیشه فارس سربلند و پرافتخار باد. به امید ظهور.

کد خبر 6091980

دیگر خبرها

  • سلامت زیست بوم خلیج فارس شرط پایداری در منطقه خواهد بود
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم
  • مقصر هدر رفت ۳۰ هزار لیتر نفت کوره محکوم شد
  • شکاف ۱۵ تریلیون دلاری برای تامین زیرساخت های جهانی تا سال ۲۰۴۰
  • صندوق نوآوری حامی زیست‌بوم پیشگیری و درمان سرطان
  • توقیف دارایی‌های روسیه دلارزدایی را تسریع می‌کند
  • صادرات ۱۰ میلیارد دلاری دانش بنیان‌ها تا دو سال آینده
  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت‌ مازوت برای کره زمین سمّ است
  • آلفابت به کلوب ۲ تریلیون دلاری‌ها پیوست