Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مدیکال اکسپرس، همه گیری ویروس کرونا منجر به ساخت و تولید واکسن‌هایی مبتنی بر فناوری mRNA شده است.

این نوع واکسن‌ها جدید هستند، اما محققان ده‌ها سال است تلاش می‌کنند تا نحوه استفاده از RNA پیام رسان را برای سایر واکسیناسیون‌ها و درمان بیماری‌ها از ایدز گرفته تا سرطان کشف کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چگونه کار می‌کند؟

وظیفه RNA پیام رسان در بدن کمک به ارائه دستورالعمل‌های خاص از DNA به سلول‌هاست.

در مورد واکسن‌های تولید شده در آزمایشگاه به سلول‌های انسانی می‌گوید که آنتی ژن یا همان پروتئین‌هایی مشابه پروتئین‌های موجود در ویروس کووید-۱۹ بسازند؛ به لطف آنتی ژن‌ها، سیستم ایمنی فرد یاد می‌گیرد که چگونه با ویروس مبارزه کرده و در صورت ورود ویروس کرونا به بدن خنثی شود، بعد از اینکه سلول‌ها این پروتئین‌ها را ایجاد می‌کنند، بدن دستورالعمل‌های mRNA را تجزیه کرده و از آن‌ها خلاص می‌شود.

چنین ارتباط مستقیم با سلول‌ها در نوع خود انقلاب محسوب می‌شود؛ واکسن‌های کلاسیک با هدف ایجاد واکنش ایمنی با تزریق شکل خنثی شده ویروس یا آنتی ژن‌ها به سیستم انجام می‌شوند.

اولین پیشرفت بزرگ، در اواخر دهه ۱۹۷۰، استفاده از mRNA برای ایجاد پروتئین در سلول‌های لوله آزمایش بود. یک دهه بعد، دانشمندان توانستند نتایج مشابهی را در موش‌ها به دست آورند، اما mRNA همچنان دو اشکال عمده به عنوان یک ابزار پزشکی داشت.

به عنوان یک نکته سلول‌های موجودات زنده در برابر mRNA مصنوعی مقاومت کرده و باعث ایجاد یک واکنش ایمنی خطرناک می‌شوند؛ علاوه بر این مولکول‌های mRNA شکننده هستند و تحویل آن‌ها بدون تغییر در سیستم را دشوار می‌کند.

در سال ۲۰۰۵ محققان کاتالین کاریکو و درو وایسمن از دانشگاه پن ایالت یک مطالعه پیشگامانه را منتشر کردند که نشان می‌داد یک پاکت چربی یا مولکول چربی می‌تواند بدون هیچگونه اثر منفی، mRNA را با خیال راحت منتقل کند.

این تحقیقات در جامعه داروسازی سرو صدای زیادی به پا کرد و شرکت‌های نوپایی که به درمان mRNA اختصاص داده بودند، در سراسر جهان ظاهر شدند.

mRNA دیگر چه کاری می‌تواند انجام دهد؟

دانشمندان بر روی ایجاد واکسن mRNA برای بیماری‌هایی مانند آنفلوانزای فصلی، هاری و زیکا و همچنین مواردی که تا به امروز در برابر واکسن مقاوم بوده‌اند، از جمله مالاریا و ایدز، کار کرده‌اند.

محققان همچنین آزمایش درمان‌های شخصی را روی بیماران سرطانی با استفاده از نمونه‌های پروتئین موجود در تومور‌های خود برای ایجاد mRNA تخصصی آغاز کرده‌اند، این باعث می‌شود سیستم ایمنی بدن سلول‌های سرطانی خاصی را هدف قرار دهد.

نوربرت پردی، بیوشیمیست دانشگاه پنسیلوانیا گفت: بستر mRNA همه کاره است، هر پروتئینی را می‌توان به عنوان mRNA کدگذاری کرد، بنابراین برنامه‌های کاربردی بالقوه زیادی وجود دارد.

بیشتر بخوانید 

واکسن کرونا در برابر سایر ویروس‌ها نیز ایمنی زایی دارد

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیماری سرطان ویروس کرونا کووید 19 واکسن کرونا واکسن ها سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۳۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا

آژانس دارویی اتحادیه اروپا به‌روزرسانی واکسن‌های کرونا را به منظور هدف قرار دادن سویه JN.۱ توصیه کرده است.

به گزارش ایسنا، سویه JN.۱ با خانواده سویه XBB که توسط واکسن های به روز شده قبلی هدف قرار گرفته بود، متفاوت است و اکنون موارد ابتلا به آن در جهان از انواع XBB پیشی گرفته است.

بنابر اعلام مرکز اطلاع رسانی آژانس دارویی اتحادیه اروپا، شواهد نشان می‌دهد هدف قرار دادن سویه JN.۱ به حفظ اثربخشی واکسن ها با ادامه تکامل سارس-کوو-۲ کمک می‌کند.

ویروس کرونا هنوز هم ماهانه باعث مرگ هزاران نفر می‌شود.

بیشتر بخوانید:

کرونا در جهان؛ جدیدترین سویه‌های در گردش در ماه‌های اخیر

این آژانس می‌گوید می‌خواهد با سازندگان واکسن ملاقات کند و درباره چگونگی ساخت نسخه‌های جدید این واکسن برای برنامه واکسیناسیون امسال مشورت نماید.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در تاریخ جمعه ۵ مه ۲۰۲۳ به‌ طور رسمی پایان وضعیت اضطراری کووید ۱۹ در جهان را اعلام کرد. این سازمان در ژانویه ۲۰۲۰، شیوع ویروس کرونا را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی و نگرانی بین‌المللی اعلام کرده بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود