Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن از آزادسازی 3200 کیلومتر مربع از خاک این کشور در عملیات ربیع النصر (بهار پیروزی) خبر داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، سخنگوی نیروهای مسلح یمن جزئیات عملیات «ربیع النصر» در دو استان استراتژیک «شبوه» و «مأرب» و آزادسازی 3200 کیلومتر مربع دیگر از خاک یمن را تشریح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن از انجام عملیات موفق «ربیع النصر» (بهار پیروزی) در دو استان «مأرب» و «شبوه» و تحقق کلیه اهداف مورد نظر خبر داد.
به نوشته پایگاه خبری شبکه «المسیره»، وی تاکید کرد که نیروهای مسلح یمن طی عملیات موفق ربیع النصر که در دو استان مذکور انجام شد، شهرستان‌های «عسیلان»، «بیحان» و «عین» را در استان شبوه و شهرستان‌های «العبدیة» و «حریب» و بخش‌هایی از دو شهرستان «الجوبة» و «جبل مراد» در استان مأرب را آزاد کنند.
به گزارش شبکه تلویزیونی المسیره، سرتیپ یحیی سریع سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن گفت شهرستان‌های عسیلان، بیحان وعین در استان شبوه و شهرستان‌های العبدیه و حریب با بخش‌هایی از شهرستان‌های الجوبه و جبل مراد در استان مأرب در عملیات "ربیع النصر" (بهار پیروزی) آزاد شدند و در مجموع 3200 کیلومتر در این عملیات آزاد شده است.
وی افزود: صد‌ها نفر از مزدوران وابسته به متجاوزان از جمله افراد منتسب به القاعده و داعش نیز در این عملیات کشته، زخمی یا اسیر شدند و مقادیر زیادی تسلیحات نیز به غنیمت گرفته شده است.

بازدید استاندار مأرب از شهر آزادشده العبدیه
علی محمد طعیمان، استاندار مأرب از نزدیک در جریان وضعیت شهروندان در شهر العبدیه و تلاش های صورت گرفته برای بهبود اوضاع عمومی در این شهر قرار گرفت.
طعیمان در این سفر از چند روستا و تأسیسات عمومی و آثار و خرابی های به بار آمده در نتیجه حملات متجاوزان و مزدوران آنها به ساختمان های دولتی و منازل ومزارع مردم بازدید کرد.
وی در این دیدار به سخنان مسئولان شورای این شهر درباره تلاش های صورت گرفته برای اصلاح اوضاع و راه اندازی پروژه ها و خدمات شهری گوش داد.
وی همچنین در گفتگو با تعدادی از ریش سفیدان و چهره های سرشناس شهر، دفاع جوانان شهر را از وطن و ایستادگی آنها در برابر مزدوران و خائنان را ستود و از جانفشانی آنها در کنار ارتش و کمیته های مردمی در آزادسازی شهر تجلیل کرد.

نیروهای یمنی پس از آزادسازی العبدیه به سوی صرواح پیشروی کردند
نیروهای مشترک یمن پس از تسلط بر بخش استراتژیک العبدیه به سوی بخش صرواح در غرب استان مارب به  شمال شرقی یمن پیشروی کردند.
درگیری های شدیدی در بخش صرواح غرب استان مارب واقع در شمال شرق یمن پس از تسلط نیروهای مشترک یمنی بر بخش استراتژیک العبدیه در جنوب استان در جریان است.
برخی منابع نظامی اعلام کرد این درگیری های شدید میان نیروهای یمنی و مزدوران ائتلاف متجاوز سعودی است که در جبهه بخش الکساره متمرکز شده اند.
جنگنده های ائتلاف متجاوز سعودی با چند حمله برای مانع تراشی پیشروی نیروهای یمنی به سوری این بخش ،از مزدوران و گروه القاعده حمایت کردند.
این منابع افزودند تسلط نیروهای یمنی بر العبدیه موجب شد تا تا به آزادسازی مرکز بخش الجوبه از چنگ مزدوران و پیشروی به سوی شهر این نفت خیز و یکی از پایگاههای گروه هادی در شمال کشور نزدیک شوند.
محمد عبدالسلام از مقامات دولت نجات ملی یمن گفت : نیروهای یمنی به یکی دیگر از پایگاههای مزدوران هادی در شهر مارب نزدیک شده اند و واشنگتن برای پیشروی نکردن انان فشار می اورد.
وی درخواست امریکا برای گشودن گذرگاههای امن برای مزدوران را محکوم کرد زیرا ارتباط گسترده ای با عناصر القاعده و داعش دارند که العبدیه مارب اخراج شده اند.
بخش های جنوبی استان مارب از چند هفته پیش شاهد درگیری های خشونت امیزی میان نیروهای یمنی از یک سو و مزدوران ائتلاف متجاوز سعودی از سوی دیگر دارد و این درگیری ها تلفات مالی و جانی زیادی برجای گذاشت و نیروهای یمنی توانست بر بخش حریب جنوب یمن و بخش بیحان و العین در استان شبوه تسلط یابد.

رزمندگان مقاومت یمن در یک قدمی آخرین پناهگاه متجاوزان
ارتش و کمیته‌های مردمی یمن با کمک قبایل، بر منطقه «العبدیه» دوازدهمین شهرستان استان مأرب نیز مسلط شدند.
در همین حال پایگاه اینترنتی الاخبار لبنان در یادداشتی به قلم رشید الحداد نوشت: ارتش و کمیته‌های مردمی یمن پس از گذشت دو روز از تحکیم سیطره خود بر جبهه الجوبه، بر سرتاسر منطقه العبدیه در جنوب استان مأرب مسلط شدند و به این ترتیب، دوازمین شهرستان از چهارده شهرستان استان مأرب از کنترل نیرو‌های عبد ربه منصور هادی (رئیس جمهور فراری و مستعفی یمن) خارج شد و صرفا مناطق «جبل مراد» و مرکز این استان باقی مانده است. نیرو‌های صنعا بخش دیگری از مسیر بازپس گیری شهر از دشمنان خود را طی کردند؛ آن هم در حالی که قبایل منطقه دیگر دشمنان صنعا را رها کردند و دست خود را در دستان دولت نجات ملی گذاشتند.
در پی نبرد‌های خونین چندین روزه و شکست پشتیبانی هوایی ائتلاف (متجاوز) سعودی- اماراتی در پایان دادن به درگیری‌ها به نفع متحدشان، دولت منصور هادی تسلط بر دوازدهمین شهرستان این استان را از دست داد. این موضوع پس از آن روی داد که ائتلاف به میانجی گری‌های قبیله‌های این منطقه برای حفظ خون مردم، پاسخ منفی داد. آن هم در حالی که از اواخر ماه قبل میلادی، با محاصره منطقه العبدیه به دست ارتش و کمیته‌های مردمی یمن، عملا این منطقه سقوط کرده بود.
منابع قبیله‌ای در گفتگو با الاخبار تاکید کردند پس از مخالفت نیرو‌های هادی و شبه نظامیان حزب الاصلاح با مهلت 22 روزه برای عقب نشینی از منطقه، دیروز این منطقه در عملیات نظامی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن با همکاری قبایل العبدیه، به طور کامل سقوط کرد. به گفته منابع، صد‌ها تن از این نیرو‌ها و شبه نظامیان در پایان ناچار به تسلیم شدند. به رغم اینکه ائتلاف هفته گذشته آن‌ها را تهدید کرده بود که در صورت تسلیم شدن منطقه، آن‌ها را هدف قرار می‌دهد.
منبع نظامی صنعا اعلام کرد تسلط ارتش و کمیته‌های مردمی بر سرتاسر منطقه العبدیه، با کمک مؤثر قبایل صورت گرفت و اکنون پاکسازی مناطق نزدیک به «جبل مراد» و جستجو برای یافتن عناصر القاعده و داعش که از این منطقه فرار کردند، انجام می‌شود.
سقوط العبدیه پس از آن روی داد که نیرو‌های منصور هادی و عربستان حامی وی، طی چند هفته برای بسیج کردن جامعه بین المللی و سازمان ملل تلاش و اعلام کردند نیرو‌های صنعا ساکنان این منطقه را محاصره کرده اند. در پی آن، سازمان ملل نیرو‌های صنعا را محکوم و آن‌ها را به محاصره العبدیه و ارتکاب جنایت علیه غیر نظامیان متهم کرد؛ اما دولت نجات ملی این موضوع را تکذیب کرد و حسین العزی معاون وزیر خارجه این دولت گفت نیرو‌های القاعده از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کنند. این در حالی است که دولت صنعا گذرگاه‌هایی برای خروج غیرنظامیان از العبدیه گشود و زمینه را برای تسلیم شدن نیرو‌های نظامی فراهم و پیشنهاد کرد عناصر مجروح را درمان می‌کند.

آمریکا نشان داد که با «داعش» و «القاعده» در «مأرب» ارتباط دارد
رئیس هیات مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن در واکنش به بیانیه اخیر وزارت خارجه آمریکا گفت: آمریکایی‌ها با درخواست خود برای باز کردن گذرگاه‌های امن در مأرب نشان دادند که با تکفیری‌ها در ارتباط هستند.
به گزارش المسیره، «محمد عبدالسلام» به بیانیه اخیر وزارت خارجه آمریکا درباره اوضاع استان مأرب واکنش نشان داد.
وی اعلام کرد: درخواست واشنگتن برای باز کردن گذرگاه‌های امن در مأرب نشان دهنده ارتباط آمریکایی‌ها با داعش و القاعده است.
بر اساس این گزارش، این مقام یمنی گفت: درخواست ایالات متحده آمریکا برای باز کردن گذرگاه‌های امن در مأرب به بهانه تردد مجروحان، سند محکمی است که نشان می‌دهد واشنگتن با عناصر تروریستی در منطقه العبدیه واقع در مأرب مرتبط است.
عبدالسلام یادآور شد: با نزدیک شدن نیروهای مقاومت یمن به آخرین پایگاه‌های مزدوران سعودی و عناصر تکفیری در مأرب، آمریکایی‌ها به دروغ فریاد صلح سر می‌دهند و خواستار باز شدن گذرگاه‌های امن هستند.

دیدار سفیر یمن در تهران با خاجی
مشاور ارشد وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی در دیدار سفیر یمن در تهران بر رفع محاصره ظالمانه مردم یمن تأکید کرد و گفت: هرگونه راه حل سیاسی می‌بایستی بدون‌ مداخله خارجی و بر اساس خواست و اراده مردم یمن باشد.
«ابراهیم محمد الدیلمی» سفیر یمن در تهران امروز (یکشنبه) 25 مهر ماه با «علی اصغر خاجی» مشاور ارشد‌ وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در امور ویژه سیاسی دیدار و گفت‌وگو کرد.
در این دیدار درباره آخرین تحولات میدانی، سیاسی و بین‌المللی یمن بحث و رایزنی شد.
در ادامه مشاور ارشد وزیر امور خارجه ضمن اشاره بر لزوم حل مشکلات مردم یمن، رفع محاصره ظالمانه مردم یمن را مورد تأکید قرار داد و تحقق این امر را در راستای برقرار ی آتش بس و حل سیاسی بحران این کشور برشمرد.
مشاور ارشد وزیر امور خارجه کشورمان همچنین تصریح کرد: هرگونه راه حل سیاسی می‌بایستی بدون‌ مداخله خارجی و بر اساس خواست و اراده مردم یمن باشد.
«علی اصغر خاجی» مشاور ارشد وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی در ادامه رایزنی‌های جمهوری اسلامی ایران درخصوص حل و فصل بحران یمن 11 مهر ماه، با «هانس گروندبرگ»، فرستاده ویژه جدید دبیرکل سازمان ملل در امور یمن، به صورت تلفنی گفت‌وگو کرد.
در این گفت‌وگو، طرفین آخرین تحولات مربوط به رفع محاصره و روند صلح در یمن را مورد بررسی قرار دادند و مشاور ارشد وزیر امور خارجه کشورمان بر تداوم نقش سازنده جمهوری اسلامی ایران به منظور دستیابی به صلح عادلانه از طریق راه حل سیاسی تاکید کرد.


منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: تحولات یمن مشاور ارشد وزیر امور خارجه ارتش و کمیته های مردمی یمن گذرگاه های امن منطقه العبدیه دولت نجات ملی نیروهای یمنی مسلح یمن بهار پیروزی سخنگوی نیرو استان مأرب درگیری ها مردم یمن حل سیاسی نیرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۴۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این سردار سپاه، پزشکان را شگفت زده کرده بود /از حضور در عملیات پارتیزانی تا آزادسازی خرمشهر

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محسن وزوایی، ۵ مرداد ماه سال ۱۳۳۹ در محله نظام آباد تهران، متولد شد. او در سال ۱۳۵۵ به دانشگاه راه یافت و در رشته شیمی دانشگاه صنعتی شریف مشغول به تحصیل شد. پس از ورود به دانشگاه، به جریان مکتبی انجمن‌های اسلامی دانشجویان این دانشگاه پیوست و هم زمان با شرکت در فعالیت‌های سیاسی و جلسات عقیدتی، از سال ۱۳۵۶ مسئولیت هدایت و جهت دهی به مبارزات دانشجویی ضد دیکتاتوری را در سطح دانشگاه شریف عهده دار شد.

بنابر روایت ایسنا، در سال‌های ورودش به دانشگاه، نقش فعالی در تشکیلات اسلامی دانشگاه از خود نشان می‌داد. این جوان مبارز و پرشور، از تظاهرات خونین ۱۷ شهریور سال ۱۳۵۷ تا ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ و ورود امام خمینی (ره) به ایران، در همه صحنه‌ها از جمله پیشتازان و جلوداران تظاهرات مردمی بود.

او در روزهای پرتلاطم انقلاب نیز نقش حساس هدایت را بردوش می‌کشید و در درگیری‌های مسلحانه و سرنوشت ساز ۱۹ بهمن تا ۲۲ بهمن ۱۳۵۷، حضوری پرثمر داشت. محسن وزوایی در تصرف دو پادگان مهم جمشیدیه و عشرت‌آباد نیز شهامت بالایی از خود نشان داد.

وی از نخستین دانشجویان پیرو خط امام بود که در جریان راهپیمایی ضد سیاست‌های مداخله‌گرایانه آمریکا در ایران، در سالروز کشتار دانش‌آموزان به دست رژیم پهلوی و سالگرد تبعید امام خمینی (ره) عهده‌دار حرکتی شد که رهبر انقلاب، از آن با تعبیر بدیع «انقلابی بزرگ‌تر از انقلاب اول» یاد فرمودند.

محسن وزوایی در سال ۱۳۵۸ همزمان با کار تبلیغاتی در جمع دانشجویان پیرو خط امام، بلافاصله با تشکیل سپاه پاسداران، به این ارگان نظامی پیوست و در دوره‌ای فشرده، آموزش‌های چریکی را در سپاه آموخت. او مدتی در سپاه به عنوان فرمانده مخابرات انجام وظیفه کرد، سپس سرپرستی واحد اطلاعات عملیات را به عهده گرفت.

محسن وزوایی به دنبال تجاوز عراق به ایران، داوطلبانه به جبهه غرب عزیمت کرد. با ورود او به این منطقه، تحولی پدید آمد؛ به گونه‌ای که در عملیات سرنوشت ساز پارتیزانی به عنوان فرمانده گردان، مسئولیت محور تنگ کورک تا حد فاصل تنگ حاجیان را برعهده گرفت و ضمن حمله‌ای پارتیزانی به مواضع و استحکامات دشمن، به کمک هم‌رزمان خود، ارتفاعات حساس و سوق‌الجیشی تنگ کورک را از تصرف قوای اشغالگر بعث خارج ساخت.

در عملیات جدیدی که از سوی رزمندگان اسلام در اردیبهشت ماه ۱۳۶۰ طرح‌ریزی شده بود، محسن وزوایی فرمانده گردان شد. در این عملیات، او با آن که مجروح شده بود، ولی با گامی استوار و خستگی ناپذیر و روحی امیدوار به نبرد ادامه می‌داد.

در حین عملیات، بیشتر رزمندگان شهید یا مجروح شده و تنها محسن و چند رزمنده دیگر زنده بودند؛ و شگفت آن که همین چند نفر، توانستند ۳۵۰ تن نیروهای کماندوی بعث عراق را به اسارت بگیرند.

محسن وزوایی، نقش فعالی در طراحی عملیات فتح بلندی‌های «بازی دراز» ایفا کرد و در همین نبرد به شدت مجروح شد و به تهران انتقال یافت. او در بیمارستان با وجود درد بسیار، ناله نمی‌کرد و به یکی از پزشکان که از مقاومت او در برابر درد ابراز شگفتی کرده بود گفت: «آقای دکتر! من هر چه بیشتر درد می‌کشم، بیشتر لذت می‌برم و احساس می‌کنم از این طریق به خدای خودم نزدیک می‌شوم». پس از بهبودی نسبی از مجروحیت، قدم به معرکه‌ای گذاشت که فرجام آن، آزادسازی خرمشهر اشغال شده بود.

او در طول جنگ تحمیلی، در عملیات‌های متعدد با مسئولیت‌های گوناگون حضور داشت. در ۲۰ آذر ۱۳۶۰، در عملیات «مطلع الفجر» فرمانده بود. در اسفند سال ۱۳۶۰ فرمانده گردان حبیب بن مظاهر و تیپ تازه تأسیس محمد رسول اللّه (ص) شد که در عملیات «فتح المبین»، این گردان نوک عملیات بود.

با تأسیس «تیپ ۱۰ سیدالشهدا»، فرمانده این تیپ شد. همین تیپ، در ۲۳ فروردین ماه ۱۳۶۱ وارد عملیات «الی بیت المقدس» شد و برای اجرای بهتر عملیات، با تیپ حضرت رسول صلی الله علیه و آله ادغام شد و محسن وزوایی نیز فرماندهی محور اصلی را عهده‌دار شد.

محسن وزوایی، ، پس از ماه‌ها مجاهدت و مبارزه با دشمنان اسلام و حماسه آفرینی در عملیات‌های متعدد و به ویژه «الی بیت المقدس»، سرانجام در دهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۱، در ۲۲ سالگی هنگام هدایت نیروهای تحت امر خود، بر اثر اصابت گلوله و ترکش به شهادت رسید.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901506

دیگر خبرها

  • هدف قرار گرفتن کشتی «سیکلادیس»با پهپاد «شهاب» نیروهای یمنی+ فیلم
  • محمد علی الحوثی: با آتش بازی نکنید
  • این سردار سپاه، پزشکان را شگفت زده کرده بود /از حضور در عملیات پارتیزانی تا آزادسازی خرمشهر
  • بیت المقدس عملیاتی منجر به آزادسازی پاره تن ایران+فیلم
  • عملیات اروپا در دریای سرخ نتوانست عملیات دریایی یمن را مهار کند
  • ویدئویی که یمنی ها از نیروهای زیر زمینی خود منتشر کرده اند
  • پیشروی گسترده ارتش روسیه در 3 منطقه شرقی اوکراین/منطقه دونباس اوکراین به زودی سقوط می کند
  • پیشروی گسترده ارتش روسیه در 3 منطقه شرقی اوکراین
  • علل موفقیت در فتح خرمشهر از زبان سرهنگ عراقی + ویدیو
  • کارشناس یمنی: وعده صادق، شکستن مستحکم‌ترین قلعه جهان بود