Web Analytics Made Easy - Statcounter

  به گزارش جام جم آنلاین خراسان رضوی به گفته این کارشناس مذهبی ،«... مگر می‌شود وقتی دعای سلامتی امام مهدی(عج) را بخوانیم ایشان پاسخ ندهند و ما را دعا نکنند. در روایت است که امام از مادر به شیعیان خود مهربان‌تر است، همانطور که مادر ضمن اینکه به فرزند محبت می‌کند اگر طفل دستش را رها کند و سمت خطر برود، دلش می‌ریزد امام زمان(عج) نیز وقتی ما سمت گناه می‌رویم نگران و دردمند می‌شوند لذا اگر بر پرهیز از گناه و استغفار از آنها مراقبت داشته باشیم می‌توانیم در زمان غیبت هم با امام عصر(عج) انس و الفت داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
..» این جملات بخشی از سخنان حجت‌الاسلام والمسلمین مسعود تاج، کارشناس و خطیب مذهبی است که به مناسبت فرا رسیدن نهم ربیع الاول، سالروز آغاز امامت و ولایت امام مهدی(عج) با ما درمیان گذاشته است و مشروح آن در ادامه تقدیم حضورتان می‌شود:
 
فلسفه عظمت 9 ربیع الاول برای شیعیان و منتظران ظهور امام زمان(عج) چیست و چرا این روز را بزرگ و گرامی می‌دارند؟
 
نُهم ربیع الاول برای ما شیعیان از این جهت عزت و برکت دارد که روز به امامت رسیدن امام حی(عج) است امامی که معتقد هستیم موعود همه ادیان است از زرتشت گرفته تا مسیحیت، یهودیت و اسلام مژده آمدن ایشان را داده‌اند، نوید اینکه با آمدن ایشان دنیای رنج کشیده بعد از قرن‌ها سختی و رنج و ظلم نجات می‌یابد. دلیل دیگر این عظمت آن است که ائمه(ع) که مولا و مقتدای ما هستند این روز را عید دانسته، غسل کرده و لباس معطر بر تن و عود و اسپند دود می‌کردند و به اطعام اهتمام داشتند لذا ما نیز به عنوان شیعه و محب آن حضرات(ع) این سیره را اجرا می‌کنیم.
 
از سنت‌های نهم ربیع الاول، تجدید عهد و بیعت با امام زمان(عج) است کیفیت این تجدید عهد در عصر غیبت چیست؟
وقتی امام ظاهر است بیعت کیفیتی دیگر دارد مثل روز عید غدیر که پیامبر اکرم(ص) خطبه خواندند و امیرمومنان علی(ع) را معرفی کردند و سپس سه روز چادر زدند و همه جمعیت 120 تا 130 هزار نفری را که تاریخ نوشته، حضور داشتند و همه به امر رسول خدا(ص) با امیرمومنان(ع) دست داده و بیعت کردند و نکته مهم آنکه پیامبر(ص) مراقبت می‌کردند مبادا کسی در بیعت از گفتن عنوان امیرالمومنین(ع) پرهیز کند.
اما ما در زمانه‌ای هستیم که امام زمان(عج) به امر و مصلحت و حکمت خدا در پس پرده غیبت قرار دارند و این غیبت به نوعی پیامد رفتار مردم در زمان سایر ائمه(ع) بوده است که نعمت حضور از آنها گرفته و مبدل به غیبت شد؛ لذا وقتی در چنین عصر و زمانه‌ای روزی با نام بیعت با امام(عج) است، این عهد را تجدید می‌کنیم همراه با تفکر بر رفتارمان که تا چه اندازه این رفتار مطابق و موافق میل امام زمان(عج) است. به عبارت بهتر، تجدید عهد و پیمان ما با امام زمان(عج) باطنی و سعی بر بیعت رفتاری به حساب می‌آید وگرنه ظاهری به شیوه مرسوم امامان پیشین(ع) در عصر غیبت مقدور نیست.    ربیع الاول چه ظرفیت‌هایی برای انس و الفت با امام زمان(عج) ایجاد می‌کند و چطور می‌توان از این فرصت استفاده کرد؟
هر بهانه‌ای که انسان را بیشتر به یاد امام زمان(عج) بیندازد مقدس است از مهمترین این فرصت‌ها 9 ربیع الاول است و دیگری روز جمعه به ویژه عصر این روز؛ این انس با حضرت حجت(عج) اشکال مختلفی می‌تواند داشته باشد مثل قرائت زیارتنامه‌هایی که توصیه شده و خوب است، حداقل عادت کنیم که هر روز یکی از آنها را بخوانیم یا هر روز در حین رانندگی یا کار، صد مرتبه صلوات به محضر حضرت بقیه الله الاعظم(عج) هدیه کنیم همچنین است انجام مستحبات به یاد امام(ع) و صدقه دادن به نیت ایشان که ثواب اعمال ما را چندین برابر می‌کند.
در تاریخ نقل است کنیزی به امام حسن(ع) یا امام حسین(ع) (درباره هر دوی این حضرات(ع) نقل شده) شاخه گلی هدیه کرد و حضرت(ع) او را آزاد کردند و فرمودند: خدا ما را در قرآن اینگونه ادب کرده که وقتی کسی شما را احترام کرد شما بیشتر او را احترام کنید... مگر می‌شود ما امام مهدی(عج) را با اعمال مستحبی، قرآن و صلوات یاد کنیم و حضرت(عج) به ما توجه نکنند!
مگر می‌شود وقتی دعای سلامتی امام مهدی(عج) را بخوانیم ایشان پاسخ ندهند و ما را دعا نکنند. در روایت است که امام(ع) از مادر به شیعیان خود مهربان‌تر است، همانطور که مادر ضمن اینکه به فرزند محبت می‌کند اگر طفل دستش را رها کند و سمت خطر برود، دلش می‌ریزد امام زمان(عج) نیز وقتی ما سمت گناه می‌رویم نگران و دردمند می‌شوند لذا اگر بر پرهیز از گناه و استغفار از آنها مراقبت داشته باشیم می‌توانیم در زمان غیبت هم با امام عصر(عج) انس و الفت داشته باشیم.
 
با توجه به آنکه در روایات از انتظار فرج به افضل اعمال امت تعبیر شده است، انتظار در عمل چه معنا و کارکردهایی دارد؟
از رسول خدا(ص) تا سایر معصومان(ع) انتظار را افضل اعمال و سبب گشایش و فرج دانسته‌اند، چنان که وقتی امیرالمومنین(ع) خار در چشم و استخوان در گلو داشتند قطعاً منتظر فرج بوده‌اند چون وقتی کار دست نااهل باشد، فرج هم ممکن نخواهد بود، همچنین است در زمان حضرت سیدالشهداء(ع) وقتی 72 تن یار باوفای ایشان را شهید کردند یعنی شدت حاکم بوده نه فرج؛ در این میان انتظار فرج ما در عصر غیبت توام با انتظار ظهور است، چون معتقد هستیم ظهور برای مردم دنیا نه فقط شیعه و مسلمین فرج و گشایش را به ارمغان می‌آورد و فرج مردم عالم به ظهور است. انتظار در عمل مثل رفت و روب منزل برای استقبال از مهمان است؛ لذا هر چه در تقوا کوشا باشیم و برای رفع ظلم تلاش کنیم، زمینه‌ساز ظهور شده‌ایم و شرایط را برای آمدن امام عصر(عج) آماده می‌کنیم.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: انتظار فرج حرم مطهر رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۵۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت

یک استاد حوزه و دانشگاه در مورد مقام ولایت حضرت عبدالعظیم(ع) گفت: ایشان پس از آزمون‌های بسیار به مقام ولایت رسیدند و به خاطر محفوظ ماندن روایات ائمه اطهار علیهم السلام سختی‌های فوق‌العاده‌ای را متحمل شدند و کینه دشمنان به آن حضرت به اندازه‌ای بود که در روایتی آمده که حضرت را به صورت زنده در قبر گذاشتند.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین سید حسین مومنی -استاد حوزه و دانشگاه- شامگاه سه‌شنبه(۴اردیبهشت‌ماه) در مراسم شب رحلت حضرت عبدالعظیم(ع) و شهادت حضرت حمزه سید الشهدا(ع) در شبستان امام خمینی(ره) آستان مقدس گفت: حضرت عبدالعظیم(ع) در زمان حضرت امام هادی(ع) با عبارت "انت ولینا حقا" از امام زمان خود مدال و نشان ولایت را دریافت کرد.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که امام هادی(ع) با بیان جمله "مرحبا بک یا اباالقاسم"، حضرت عبدالعظیم(ع) را خطاب کردند، افزود: ذکر کنیه بالاترین درجه تعظیم و تکریم است که امام هادی(ع) با این بیان حضرت عبدالعظیم(ع) را معرفی کردند.

حجت الاسلام والمسلمین مومنی اظهار کرد: حضرت عبدالعظیم(ع) با دریافت این مدال دچار عُجب و تکبر نشدند و زانوی ادب در محضر امام زمان خود نهادند و اعتقادات خود را عرضه کردند و این درس بزرگی بود که به همه انسان‌ها در همه زمان‌ها دادند.

وی با بیان این که مقام اهل‌بیت(ع) به واسطه قرب به خداوند متعال می‌باشد، افزود: مقام و منزلت بندگان و رحمتی که از جانب خدا به بندگان می‌رسد نیز به واسطه و به برکت ائمه اطهار(ع) است.

استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: بنا بر روایتی از امام صادق(ع) اگر فردی مورد تأیید خداوند متعال قرار بگیرد، این مسأله صورت نمی‌گیرد مگر به واسطه عبور از یک سری آزمون‌ها و ابتلائات، چرا که بی‌جهت بنده‌ای مورد حمد و ثنای خداوند و ائمه معصومین علیهم السلام قرار نمی‌گیرد.

وی افزود: این حدیث نشان می‌دهد که حضرت عبدالعظیم (ع) پس از آزمون‌های بسیار به مقام ولایت رسیدند و به خاطر محفوظ ماندن روایات ائمه اطهار علیهم السلام سختی‌های فوق‌العاده‌ای را متحمل شدند و کینه دشمنان به آن حضرت به اندازه ای بود که در روایتی آمده که حضرت را به صورت زنده در قبر گذاشتند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مومنی با اشاره به تکریم بزرگان دین از مقام حضرت عبدالعظیم (ع) و حرم ایشان اظهار کرد: بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی(ره) در شب زیارتی اباعبدالله (ع) به حرم حضرت عبدالعظیم (ع) تشرف می‌یافتند و از لسان آیت الله بهجت (ره) نیز نقل شده که حرم حضرت عبدالعظیم (ع) محل صعود و فرود ملائکه الهی است.

وی با بیان این که صاحب بن عباد در رساله خود به ویژگی‌هایی از حضرت عبدالعظیم (ع) اشاره کرده است، افزود: این محدث، حضرت عبدالعظیم (ع) را کثیرالحدیث و روایت معرفی کرده و ایشان را دین دار و دارای ورع خوانده است.

این مدرس حوزه و دانشگاه با بیان این که در عصر امروز نیروهای فراجا مورد هجمه خودی و غیر خودی در مورد مسأله حجاب در جامعه قرار گرفته‌اند، با بیان حدیثی از حضرت عبدالعظیم (ع) تصریح کرد: آن حضرت در روایتی که سند آن به امیرالمومنین علی(ع) می‌رسد، آورده است که روزی حضرت علی(ع) به همراه حضرت زهرا(س) به محضر رسول اکرم(ص) رسیدند و حضرت را در حال گریه مشاهده کردند و علت را پرسیدند و رسول اکرم(ص) فرمودند، در شب معراج دیدم برخی از زنان امت من که رعایت پوشش را در مقابل نامحرم نمی‌کنند، مورد عذاب و شکنجه هستند و من برای آنها گریه می کنم.

حجت الاسلام والمسلمین مومنی با اشاره به شب شهادت حضرت حمزه سید الشهدا (ع) بیان کرد: آن حضرت دارای شخصیت بسیار ممتازی بودند و این مقام به اندازه‌ای بود که حضرت زهرا(س) هفته‌ای دو بار و حتی در شرایط دشوار و آسیب جسمی خود بر سر مزار آن حضرت می‌آمدند.

وی در پایان گفت: حضرت حمزه سید الشهدا(ع) ولایت رسول گرامی(ص) را پذیرفت و آنچه داشت در راستای اعتلای اسلام و یاری پیامبر(ص) در طبق اخلاص گذاشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • زمینه‌سازان شهادت امام حسین (ع)
  • دیدار معاون فرهنگی اجتماعی انتظامی استان با رییس بیمارستان خاتم الانبیا (ص) زاهدان
  • راه جلب عنایت امام زمان (عج)
  • حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت
  • حرکت به سمت بیانیه گام دوم انقلاب وظیفه اصلی فرماندار کاشان
  • جامعة المصطفی، مولود مبارک انقلاب اسلامی است
  • حضرت زهرایی بود و با اقتدا به حضرت مادر(س) جانش را فدا کرد
  • انتظاری:آلومینیم حریف چغری برای پرسپولیس است/ وقتی استقلالی‌ها صدرنشین هستند چطور می‌گویند نمی‌خواهند قهرمان شویم؟
  • چه کسانی کاندیدای رهبری نظام بعد از امام بودند و چند رأی بدست آوردند؟ /وقتی متمم قاون اساسی با حکم ۲ رهبر به تصویب رسید!
  • ناراحتی وزیر ورزش از شرایط حاکم بر فوتبال/ ماجرای جلسه کیومرث هاشمی با هیات رئیسه فدراسیون فوتبال