Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-04@04:48:56 GMT

افزایش ۶۰ درصدی تولید لوازم خانگی داخلی

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۱۵۶۳۳

افزایش ۶۰ درصدی تولید لوازم خانگی داخلی

رئیس هیأت مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی ایران گفت: با ممنوعیت واردات محصولات لوازم خانگی خارجی ظرفیت تولید داخل بین ۶۰ تا ۷۰ درصد افزایش یافت. علیرضا دانیالی درباره اینکه حمایت از تولید داخلی لوازم خانگی باید به چه میزان باشد تا هم تولید داخل رقابت‌پذیر شود و هم کیفیت تولیدات افزایش یابد، گفت: از سال ۹۷ ممنوعیت ورود ۱۵۰۰ قلم کالای ساخته شده خارجی از جمله لوازم خارجی به خاطر مشکلات انتقال ارز ممنوع شده بود و بحث ممنوعیت واردات لوازم خانگی جدید نیست، اما سیاست کلی دولت برای کنترل بازار ارز و کاهش تقاضای ارز این بود که ممنوعیت اعمال شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی همچنین گفت:‌برای حمایت از تولید داخل باید کمک شود تا رشد تولید داخل صورت گیرد تا سال ۹۷ دو شرکت کره‌ای ال‌جی و سامسونگ که آماده بودند و سرمایه‌گذاری مشترکی در ایران راه‌اندازی کرده بودند، به خاطر فشار آمریکا مجبور شدند از ایران بروند، اما کارخانه‌های تولید داخل تلاش کردند با سرمایه‌گذاری و زحمت فراوان بازار داخلی را پاسخ بدهند، بنابراین تولید لوازم خانگی در سال ۹۹ نسبت به سال ماقبل خود بین ۶۰ تا ۷۰ درصد رشد داشته است و میزان تولید لوازم خانگی از ۸ میلیون دستگاه به ۱۵.۵ میلیون دستگاه در سال ۹۹ رسید و امسال با شیب کمتری در حال رشد است.

رئیس هیأت مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی ایران همچنین گفت: با وجود ممنوعیت ورود لوازم خانگی هنوز واردات انجام می‌شود و این ممنوعیت کامل نیست، قسمتی از واردات لوازم خانگی را وزارت صنعت مجوز می‌دهد و هنوز مجوزهای جدید لوازم خانگی ریز آشپزخانه مانند قاشق و چنگال و کریستال صادر می‌شود.

دانیالی این را هم گفت: در حالی که تولید داخلی باکیفیتی داریم که حتی در این کالاها صادرات هم انجام می‌شود و درخواست انجمن لوازم خانگی این است که از واردات لوازم خانگی کوچک مانند قاشق و چنگال و کریستال جلوگیری شود، اما هنوز این خواسته عملی نشده است، البته وزیر جدید صنعت قول‌هایی داده که به تولید داخل کمک کند.

دانیالی همچنین گفت: یکی از مشکلات دیگر بازار لوازم خانگی این است که ۴۰ درصد این بازار در اختیار کالای قاچاق قرار دارد که به صورت رسمی و غیررسمی از مبادی رسمی و یا غیررسمی وارد شبکه توزیع می‌شود، حتی حمل و نقل و حق بیمه به این کالاهای قاچاق تعلق می‌گیرد، اما به وفور در بازار عرضه می‌شوند.

وی در مورد اینکه چگونه این لوازم وارد می‌شود گفت: از طریق مرزنشینی، پیله‌وری، ته‌لنجی از مبادی رسمی و هم از مبادی غیررسمی و بخشی با مجوز خود وزارت صنعت وارد می‌شود و ۴۰ درصد بازار لوازم خانگی در اختیار کالای قاچاق قرار دارد.

دانیالی در پاسخ به این پرسش که حمایت از صنعت داخلی لوازم خانگی به نظر شما در چه محدوده زمانی انجام شود و آیا این حمایت‌ها مانند صنعت خودروسازی منجر به رانت و انحصار نمی‌شود گفت: در صنعت خودرو تخصصی ندارم و باید پای درددل آنها نشست که چه مشکلاتی دارند.

وی تاکید کرد: واردات دانش فنی، مواد اولیه و قطعات دارای مشکل است و واردات با ۱۵ درصد هزینه تحمیلی بیشتر به خاطر تحریم‌ها همراه می‌شود، واردکننده مجبور است ریسک بالایی تحمل کند و کالای خود را چند جا بچرخاند تا تحریم‌ها را دور بزند. در مورد صنعت خودرو قیمت‌گذاری وجود دارد که خودروسازان ضرر می‌کنند، اما عده‌ای دلال سود می‌برند، در حالی که در صنعت لوازم خانگی ۵۰۰ واحد تولیدکننده در کشور وجود دارد که هم محصولات و هم قطعات لوازم خانگی تولید و عرضه می‌کنند در هیچ زمینه‌ای انحصار وجود ندارد و رقابت کامل در صنعت لوازم خانگی وجود دارد که تلاش می‌کنند محصول با قیمت مناسب و با کیفیت بهتر به دست مردم برسد.

وی گفت: مسأله دیگر که صنایع مختلف از جمله خودروسازی با آن دسته و پنجه نرم می‌کند مسأله کسب و کار و شاخص رقابت‌پذیری است که ما مجبوریم برای واردات قطعات ۱۳۰ درصد پیش‌پرداخت بدهیم تا جنس مورد تقاضا به گمرک حمل شود و دو ماه در گمرک معطل می‌ماند، بنابراین باید مشکلات را به صورت ریشه‌ای برطرف کرد.

به گفته وی برای واردات قطعات لوازم خانگی مشکل تخصیص ارز و مجوز از وزارتخانه‌ها وجود دارد که همه این مسائل باعث می‌شود هزینه تولید بالا برود و تولیدکننده به جای اینکه برای یک ماه مواد اولیه و قطعه وارد کند، مجبور است برای ۶ ماه یا یکسال وارد کند که هزینه زیاد و سرمایه در گردش فراوان طلب می‌کند.

منبع: فارس

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: لوازم تولید لوازم خانگی لوازم خانگی تولید داخل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۵۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آذری جهرمی: سکوت جناب آقای میرسلیم جالب است!

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات دولت دوازدهم در کانال تلگرامی خود نوشت: صنعت خودروسازی در ایران با زور انحصار و ممنوعیت واردات است که زنده مانده است، هزینه‌اش هم از جان و مال مردم پرداخت می‌شود.

دلیل تحمل و تحمیل این هزینه‌ها از دید سیاستگذار، احتمالا نقش غیرقابل انکار این صنعت در تولید ملی و اشتغال است.

یکی از دالانهای باریک امکان احیای صنعت خودرو در ایران، فراموشی تدریجی تولید انحصاری خودروهای سوخت فسیلی و آزادسازی تدریجی واردات آن و تمرکز بر نگاه کارآفرینانه در تولید خودروی برقی با تکیه بر تجدید ساختار صنعت خودروسازی و رقابت‌پذیر کردن آن بود - رگه‌هایی از این سیاست بعضا در سخنان آقای علی آبادی وزیر فعلی صمت دیده می‌شد- که در حال حاضر با پرداخت دو میلیارد یوروی ناقابل به یک شرکت ساختمانی شرقی برای اختصاص بازار ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی شهر تهران، در حال از بین رفتن است.

سکوت جناب آقای میرسلیم هم در این فقره جالب است!

دیگر خبرها

  • مرغداران وارد بازی مافیایی واردات مرغ نشوند
  • آذری جهرمی: سکوت جناب آقای میرسلیم جالب است!
  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
  • مافیای واردات مرغ در کمین نشسته‌ان
  • مافیای واردات مرغ در کمین نشسته‌اند
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • اهدای جوایز نفیس برای کاهش ۱۵ درصدی مصرف در ۲۱ هفته
  • اعلام قیمت ارزان ترین خودروی برقی/ کاکایی: قرار بود از مونتاژکاریها کم شود/ خودروی برقی، مصرف سوخت کشور را بالا می برد / چرا درباره مافیا آدرس غلط می دهند/ رشد داخلی سازی ارزش افزوده ایجاد می کند
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • خطر تحریم در واردات اتوبوس های جدید