Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، هزاران نفر از مردم سودان امروز یکشنبه برای دومین روز متوالی در برابر کاخ ریاست جمهوری در خارطوم تظاهرات برگزار کردند.

پایگاه خبری «الخلیج الجدید» گزارش داد که هدف از این اعتراضات، «بازپسگیری انقلاب و بهبود وضعیت معیشتی» است و تظاهرات همچنان ادامه دارد.

رهبر این اعتراضات جریان «المیثاق الوطنی» است؛ جریانی که بخشی از گروه «قوى إعلان الحریة والتغییر» (گروههای اعلام آزادی و تغییر) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گروه، رهبر اعتراضاتی بود که به سرنگونی رژیم «عمر البشیر» منجر شد.

به گزارش الخلیج الجدید، معترضان تأکید کردند که باید دولت انتقالی منحل شود، مشارکت سیاسی گسترش یابد، بندهای منشور قانون اساسی اجرایی شود و دولت تکنوکرات تشکیل شود.

 

«خالد عمر یوسف» وزیر امور هیأت دولت سودان هم مدعی شد که انتظار وجود مشکل بر سر راه انتقال قدرت وجود داشته است و برخی از گروهها مخالف این مسئله هستند.

یوسف از همه طرفهایی که خواستار انحلال دولت هستند، خواست که برای «تحقق اهداف مرحله انتقالی» تلاش کنند.

روز گذشته نیز هزاران سودانی در برابر کاخ ریاست جمهوری تظاهرات کردند. سودان از زمان سرنگونی عمر البشیر رئیس جمهور سابق این کشور در دوره انتقالی به سر می برد و در حال حاضر قدرت بین ارتش و گروه‌های سیاسی تقسیم شده است.

 

این در حالی است که خارطوم، پایتخت سودان طی روزهای اخیر شاهد بحران شدید کمبود نان بوده و قیمت آن تا 4 برابر نیز افزایش یافته و نانوایی‌ها شاهد صف‌های طولانی مردم برای دریافت نان هستند.

دلیل اصلی بحران نان،‌ بسته شدن شرق سودان و بندر بورتسوان، گذرگاه اصلی واردات کالا به این کشور آفریقایی بوده که باعث کاهش آرد شده است. این در حالی است که اتحادیه نانوایی‌های سودان درباره پایان یافتن سهمیه آرد در نانوایی‌ها هشدار داده است(جزئیات بیشتر).

در حالی که یک سال از ارتباط سودان با رژیم صهیونیستی می‌گذرد اما اوضاع اقتصادی سودان طی سال گذشته نه تنها بهبود نیافته بلکه با وخامت بیشتری همراه شده است. این در حالی است که سودان از طریق ارتباط با رژیم صهیونیستی قصد داشت تا فشارها و تحریم‌های آمریکا علیه خود را کاهش داده و گشایش اقتصادی ایجاد کند.

 

اخیرا شبکه تلویزیونی کان‌نیوز به نقل از منابع مطلع گزارش داد که دولت سودان یکی از کشورهایی است که از نتایج عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی و امضای توافق سازش راضی نیست و مأیوس شده است.

در ماه اکتبر سال ۲۰۲۰ میلادی بود که کاخ سفید اعلام کرد رژیم صهیونیستی و سودان، با میانجی‌گری دولت وقت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ»، روابط دیپلماتیک را از سر گرفته و در عرض چند هفته قرار بود هیأت‌هایی از دو طرف برای پیشبرد همکاری‌های مختلف با هم دیدار کنند.

بر اساس این گزارش، در حالی که آمریکایی‌ها نیز به سودان وعده سرمایه‌گذاری‌های هنگفت در بسیاری پروژه‌های زیرساختی در سودان را داده بودند اما منابع مطلع می‌گویند که تاکنون این اتفاق رخ نداده است.

کان‌نیوز در ادامه این گزارش گفت: «منابع آگاه به جزئیات، به ما گفتند که دولت سودان از اسرائیل مأیوس و ناراضی شده زیرا امیدوار بودند روابط و همکاری‌های گسترده‌ای در حوزه‌های کشاورزی و فناوری داشته باشند. آنها همین احساس را نیز نسبت به آمریکایی‌ها دارند».

این منابع می‌گویند در حالی که سودان انتظار داشت جلسات متعددی با مقام‌های آمریکایی و صهیونیستی درخصوص وعده‌های توافق سازش داشته باشد اما در این یک سال فقط یک بار «اِلی کوهن» وزیر سابق اطلاعات رژیم صهیونیستی به این کشور سفر کرد و هیچ نشست اقتصادی یا تجاری دیگری در سودان برگزار نشده است.

کان‌نیوز در پایان این گزارش افزود که مردم سودان نیز از محقق‌نشدن وعده‌های دروغین توافق سازش ناراضی هستند، زیرا نه تنها در داخل دولت این کشور درخصوص عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی اختلاف‌نظرهایی وجود داشت بلکه افکار عمومی نیز با آن مخالف بودند.

این در حالی است که «عبدالله حمدوک» نخست‌وزیر دولت موقت (انتقالی) سودان چندی پیش عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را به نفع کشورش خوانده و بر پایبندی به توافق سازش تأکید کرد.

انتهای پیام/.

 

منبع: فارس

کلیدواژه: سودان اعتراضات وخامت اوضاع معیشتی رژیم صهیونیستی توافق سازش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۶۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم حملات رژیم صهیونیستی در سراسر غزه و افزایش شهدا

در حالی که جنگ رژیم صهیونیستی در نوار غزه وارد دویست و چهارمین روز خود شده است، حملات این رژیم به شهر رفح و سایر مناطق غزه ادامه دارد.

به گزارش ایسنا، جنگ نسل‌کشی که رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه به راه انداخته است، امروز وارد دویست و چهارمین روز خود شد. سیاست گرسنگی در غزه که رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها از آن استفاده می‌کند، در روزهای اخیر به مراحل بدتری رسیده و این مسئله منجر به افزایش فشار بین‌المللی بر رژیم صهیونیستی برای ممانعت از هدف قرار دادن غیرنظامیان و ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه شده است.

به گفته منابع فلسطینی، در حمله رژیم صهیونیستی به منزلی در اردوگاه «النصیرات» در مرکز نوار غزه هشت فلسطینی شهید و ۳۰ تن زخمی شدند.

طبق گزارش معا، همچنین رژیم صهیونیستی منزل مسکونی را در شهر «رفح» هدف قرار داد که منجر به شهادت ۶ تن از جمله چهار کودک و زخمی شدن چند تن دیگر شد. رسانه‌های فلسطینی همچنین گزارش دادند که جنگنده‌های رژیم صهیونیستی غرب شهر رفح را به شدت بمباران کرده‌اند.

همچنین شهرداری «بیت لاهیا» در شمال نوار غزه اعلام کرد جنگ رژیم صهیونیستی منجر به نابودی ۷۰ درصد چاه‌های آب در شمال غزه و ۵۰ درصد پمپ‌های آب آشامیدنی شده است. این نهاد اعلام کرد ارتش رژیم صهیونیستی تمام محصولات کشاورزی در این شهر را از بین برده است.

همچنین در حمله این رژیم به اطراف مدرسه‌ای در غرب «خان یونس» و منطقه «السوارحه» در مرکز نوار غزه پنج تن شهید شدند.

یک منبع محلی اعلام کرد جنگنده‌های رژیم صهیونیستی اطراف مدرسه «فیصل» در غرب خان یونس در جنوب غزه را هدف قرار دادند که منجر به شهادت سه شهروند فلسطینی شد.

در عرصه دیپلماتیک، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا اعلام کرد وی معتقد است قطر، مصر و رژیم صهیونیستی برای ایجاد یک راه و پیشبرد مذاکرات درباره غزه تلاش می‌کنند.

این در حالی است که یکی از رهبران ارشد جنبش حماس در گفت‌وگو با «العربی الجدید» گفت تاکنون به صورت رسمی درباره محتوای رویکرد جدید مذاکرات با جنبش حماس صحبتی نشده است. وی بر آمادگی حماس برای برخورد مثبت و جدی تاکید کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تظاهرات گسترده ضد نتانیاهو در تل آویو
  • تداوم تظاهرات صهیونیست‌ها علیه نتانیاهو
  • خروش مردم انگلیس در حمایت از فلسطین
  • تداوم حملات رژیم صهیونیستی در سراسر غزه و افزایش شهدا
  • امیرعبداللهیان: رژیم صهیونیستی عامل ریشه‌ای وخامت اوضاع در منطقه است
  • رژیم صهیونیستی عامل ریشه‌ای تمام تنش‌ها و وخامت اوضاع در منطقه است/ موضوع انسانی رهایی خدمه کشتی توقیف‌شده مورد توجه جدی ما قرار دارد
  • رژیم صهیونیستی عامل ریشه ای وخامت اوضاع در منطقه است
  • مذاکرات برای مبادله اسرا با حماس به بن‌بست رسید؟ | حماس: پاسخ اسرائیل را در مورد مذاکرات دریافت کردیم
  • دانشجویان دانشگاه براون در آمریکا نیز به جمع تظاهرات کنندگان علیه رژیم صهیونیستی پیوستند (فیلم)
  • کاخ سفید: خواستار انجام‌ تحقیقات درخصوص گورهای دسته‌جمعی غزه هستیم