Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - مصوبه لزوم بازنگری میراثی بودن ۲۰۰ خانه در اطراف حرم شاهچراغ(ع) و اجرای طرح توسعه ۵۷ هکتاری در سفر ریاست جمهوری اما و اگرهای زیادی را به همراه داشته که استاندار فارس به آنها پاسخ داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سفری که هیئت دولت و رئیس‌جمهور روز پنجشنبه به شیراز و استان فارس داشتند، در حوزه‌های مختلف مصوباتی داشت که حوزه میراث فرهنگی و گردشگری نیز یکی از این حوزه‌ها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مصوبات درباره طرح توسعه 57 هکتاری حرم مطهر بود که بر مبنای آن باید کارگروهی مرکب از نماینده وزارت میراث فرهنگی، نماینده شهرداری شیراز و نماینده استاندار فارس تشکیل شود و میراثی بودن 200 خانه اطراف حرم شاهچراغ(ع) بازنگری شود که در نهایت رای این هیئت 3 نفره لازم‌الاجرا باشد.

سخنان و گلایه‌های صریح عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی در شورای اداری استان فارس مبنی بر مایه شرمساری بودن بافت تاریخی و اطراف حرم مطهر شاهچراغ(ع) در شیراز و لزوم اجرای طرح توسعه 57 هکتاری در کنار حل مشکلات کشاورزانی که در حریم پاسارگاد قرار دارند، سبب واکنش‌های مختلف در فضای مجازی شد.

بسیاری از کاربران فریاد واویلا سر دادند که دستور تخریب بافت تاریخی به بهانه طرح توسعه صادر شده یا اینکه حریم پاسارگاد نقض شده است یا در جای دیگری اعلام کردند که این سخناان چراغ سبزی برای فعالیت دوباره لودرها در بافت تاریخی است و بسیاری دیگر از دست واکنش‌ها.

موضوعی که سبب پاسخگویی ضرغامی نسبت به این اظهارات شد و اعلام کرد: واکنش‌هایی را در فضای مجازی دیدم براساس به سخنرانی مبسوطی که در شورای اداری در استان فارس داشتم اما وزارت میراث به دنبال حفر چاه در کنار مقبره کوروش نیست چون عاقلانه نیست. 

وی با بیان اینکه در عین حال حل مشکلات مردم وظیفه ما است، مسئله اصلی ما مردم هستند گفت: در بازدیدی که از این مناطق داشتم مردم اعتراض کردند و ما باید مشکل مردم را حل کنیم و نباید بی‌اعتنا باشیم اما با تدبیر مشکلات را حل می‌کنیم برای ما حفظ میراث فرهنگی نیز مهم است.

همین مسئله نیز در نشست امروز استاندار فارس با خبرنگاران مطرح شد. محمدهادی ایمانیه در این نشست در قبال سوال خبرنگاران در این باره و واکنش‌هایی که در فضای مجازی مطرح شده است، اظهار داشت: آیت‌الله رئیسی معتقد است که این بناها یادگار توانمندی و هنر تاریخ و تمدن این کشور است و به شدت باید مواظبت بشود که لطمه نخورد.

وی با بیان اینکه در این سفر اعتباری برای مرمت این بناهای تاریخی در نظر گرفته شد، گفت: به هیچ وجه بنا نداریم لودر پای یک بنای تاریخی بگذاریم و منزلی را خراب کنیم.

گلایه‌مندی عضو شورای شهر از تخریب بافت تاریخی همدان/ چه کسی مسئول تخریب بنای تاریخی مدرسه "ظفر" است؟بازدید وزیر کشور از بافت تاریخی یزد / تاکید وحیدی بر توجه به صنعت گردشگری کویربرنامه‌ریزی‌های نادرست بافت تاریخی را به محل اسکان اتباع خارجی تبدیل می‌کند/ زمینه اسکان بیشتر شهروندان یزدی فراهم شودرئیس شورای اسلامی شهر یزد:  حفاظت از بافت تاریخی در اولویت اصلی است

استاندار فارس با بیان اینکه برای 200 خانه اطراف حرم مطهر هیئت 3 نفره کارشناسی تشکیل می‌شود، افزود:  این هیئت بررسی می‌کنند که آیا خانه‌ای واقعا میراث فرهنگی است یا نه؟ تا بتوان طرح توسعه را دنبال کرد چون بسیاری از خانه‌ها در این منطقه تاریخی نیست اما با بهانه تاریخی بودن مانع هستند.

ایمانیه درباره حفظ حریم تاریخی در تخت جمشید و پاسارگاد نیز بیان کرد: آیت‌الله رئیسی گفتند حریم‌ها از نظر علمی بررسی شود به نحوی که آسیبی به تخت جمشید یا کشاورزی مردم منطقه نخورد این به معنای نقض حریم بناهای تاریخی نیست.

ابراهیم عزیزی، نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی در دیدار با فعالان گردشگری شیراز در این باره سخنانی را بیان کرد و خواستار نگاه واقع بینانه به بافت تاریخی شد و تاکید کرد که نگاه بسته و یک طرفه مشکلی را حل نمی‌کند.

به گفته وی طرح احیای بافت 57 هکتاری تاریخی مصوب است و باید اجرا شود اما اینکه  در این اجرا اماکن میراثی، آنهایی که واقعا میراثی است، از دست دهیم نه چنین نیست. این بناها سرمایه‌های ما است اما آیا می‌توانیم به هر نقطه بافت بگوییم که میراثی است باز هم چنین نیست.

عزیزی معتقد است که فارغ از بحث توسعه آنچه برای بافت تاریخی باید مورد توجه قرار گیرد، حفظ ساکنان در مقابل بلایای طبیعی و سهولت امدادرسانی است. نماینده مردم شیراز گفت: اعتقادم این است که بافت تاریخی را به عنوان یک سرمایه هم حفظ کنیم و هم رشد و تقویت کنیم.

وی با تاکید بر اینکه نباید شهر از توسعه و پیشرفت عقب بماند، افزود: باید نگاه هوشمندانه در این زمینه داشت و این سرمایه پر ارزش نباید تحت تاثیر تصمیمات عجولانه و بدون کارشناسی قرار گیرد؛ برخورد تخصصی در این حوزه کاملا درست است.

بافت تاریخی شیراز هر چند با ارزش است اما این روزها با مشکلاتی روبه‌رو است که حل آنها همواره خواسته و مطالبه اصلی ساکنان این منطقه بوده که اجرای طرح توسعه با کارشناسی و نگاه تخصصی می‌تواند مشکلات این بخش را کاهش دهد.

انتهای پیام/424/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استاندار فارس میراث فرهنگی بافت تاریخی طرح توسعه اطراف حرم واکنش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۷۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از ظرفیت‌های خدادادی، توسعه لرستان را به همراه دارد

ایسنا/لرستان استاندار لرستان گفت: استفاده از ظرفیت‌های خدادادی می تواند توسعه استان را به همراه داشته باشد.

ابوطالب شفقت هشتم اردیبهشت ماه در دیدار با فرماندهان سپاه لرستان عنوان کرد: برای برطرف کردن مشکلات لرستان عزم همگانی و بهره‌مندی از ظرفیت‌های موجود یک ضرورت است.

وی افزود: در بیش از چهل سال عمر انقلاب در برخی مواقع غفلت کرده‌ایم و به خوبی از ظرفیت مردم استفاده نشده چرا که هر زمان از این ظرفیت بهره برده‌ایم پیروز میدان شده‌ایم و نمونه بارز آن هشت سال دفاع مقدس می‌باشد.

استاندار ادامه داد: در بسیاری از صحنه های مهم انقلاب، مردم از مسوولان جلوتر هستند و در این راستا سپاه پاسداران به وظایف خود به خوبی عمل کرده است بنابراین باید نقاط قوت و ضعف را شناسایی کرده تا توسعه محقق شود.

شفقت گفت: اداره کشور با حضور مردم در عرصه های مختلف امکان پذیر است و خدمت رسانی به مردم باید پیوست دینی و انقلابی بودن داشته باشد.

وی افزود: اقدامات و خدمت به مردم باید برای رضای خداوند باشد و سپاه پاسداران در این راستا تلاش می‌کند و الگویی مناسب برای اقشار مختلف است.

استاندار تصریح کرد: نهادهای حمایتی در نظام اسلامی برای محرومیت زدایی ماموریت دارند و توانمندسازی محرومان توسط بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام ضروری است.

شفقت بیان کرد: توجه به مجموعه آموزش و پرورش در اولویت قرار دارد و دانش‌آموزان باید فرهنگ دینی را فرا گیرند و معلمان می‌توانند نخبگان را به جامعه معرفی می‌کنند.

وی اظهار کرد: آسیب‌های این استان باید شناسایی شود و با عزم واحد بتوانیم مشکلات را  بتدریج برطرف کنیم تا اعتماد مردم بیشتر از قبل شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • قدیمی ترین بنای کاخ گلستان اینجاست
  • بازدید خبرنگاران داخلی و خارجی از بافت تاریخی بوشهر
  • استاندار فارس خواستار تسریع نهضت ملی مسکن و حفظ حقوق عامه شد
  • استفاده از ظرفیت‌های خدادادی برای توسعه لرستان
  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم
  • استفاده از ظرفیت های خدادادی برای توسعه لرستان
  • کارگروه تخصصی بررسی مشکلات ممیند تشکیل می‌شود
  • استفاده از ظرفیت‌های خدادادی، توسعه لرستان را به همراه دارد
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود