Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به اینکه معاونت علمی ریاست‌جمهوری مهم‌ترین و بالاترین مرجع حمایت‌کننده از اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور است، ضرورت دارد هرچه سریع‌تر معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری تعیین تکلیف شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بالاترین و مهم‌ترین مرجع علمی کشور است که بازیگران اصلی حوزه علم و فناوری و بسیاری از حوزه‌های پیشرفته را دور خود جمع کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این معاونت از سال 1392 با مدیریت "سورنا ستاری" معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به فرجام کار خود رسیده است و با وجود پیشرفت در بعضی از حوزه‌های علمی کشور اما همچنان بعد از 8 سال دوره مدیریت ستاری، مشکلات زیادی سد راه زیست‌بوم نوآوری و فناوری کشور و شرکت‌های دانش‌بنیان قرار دارد که علی‌رغم برخی تلاش‌های معاونت علمی، این مشکلات به قوت خود باقی ماند.

از قانون تاریخ‌مصرف گذشته مربوط به شرکت‌های دانش‌بنیان که در سال 1389 تصویب شد و دیگر هیچ‌وقت به‌روز نشد تا مشکلاتی نظیر بیمه، مالیات و بانک که علت اصلی ورشکستگی شرکت‌های دانش‌بنیان است  موید این موضوع است که هنوز در راه رشد دانش‌بنیان‌ها و پیشرفت علمی کشور مسیر طولانی در پیش داریم؛ تمرکز شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق در تهران و محرومیت شهرهای کوچک از حضور این شرکت‌های خلاق، بازار محصولات دانش‌بنیان و ضمانت‌نامه‌های تسهیلات،‌ اعتراض تعدادی از شرکت‌های متقاضی و خلاق به روند ارزیابی‌ شرکت‌های دانش‌بنیان، امتیازات وسوسه‌کننده به شرکت‌های دانش‌بنیان برای هجوم شبه‌دولتی‌ها و خصولتی‌ها از جمله مشکلاتی است که همچنان در این اکوسیستم با آن درگیر هستیم.

"قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات" در سال 1389 به تصویب مجلس رسید که تنها قانون مصوب در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان محسوب می‌شود که البته با تصویب طرح جهش تولید دانش‌بنیان بعد از 10 سال، این قانون‌ با حمایت مجلس و نه دولت سابق و معاونت علمی به‌روز‌تر شد.

اما دولت سابق علناً با به‌روزرسانی این قانون نیز مخالفت کرد تا جایی که "حاجی‌دلیگانی" با اشاره به طرح "جهش تولید دانش‌بنیان" در مجلس شورای اسلامی گفته بود: یک طرحی تحت عنوان "جهش تولید دانش‌بنیان" در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی مطرح شد اما بعد از آن یک نامه‌ای را رئیس دفتر رئیس‌جمهور به 4 نفر از وزیران دولت نوشته است مبنی بر اینکه در رابطه با این طرح، هیچگونه همکاری با مجلس نداشته باشید!! اینکه انگیزه دولت از این کار چه بوده واقعاً جای تعجب دارد اما این موضوع واقعیت دارد ضمن اینکه این نامه به صورت محرمانه نوشته شده است تا منتشر نشود.

"حجت عبدالملکی"  معاون وقت کمیته امداد نیز در آن مقطع زمانی نوشت: "وقتی گفته می‌شد دولت حسن روحانی در حوزه دانش‌بنیان موفق عمل کرده است عرض می‌کردم خیر، این عملکرد دولت روحانی نیست؛ این نتیجه اقدامات جوانان انقلابی حوزه مدیریت فناوری کشور است که دولت روحانی موفق به حذفشان نشده است! واقعیت و ذات دولت لیبرال حسن روحانی در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان همین نامه است که می‌بینید. ذات همان دولتی که فناوری هسته‌ای را با برجام به فنا داد، با سایر بخش‌های فناوری هم مهربان نبود و نیست؛ ره‌آورد لیبرالیسمی که این دولت به آن افتخار می‌کند خام‌فروشی است و بس! مسیر بندگی ملت برای خوش‌خدمتی به کدخدا!"

در نامه‌ای که عبدالملکی در صفحه شخصی خود منتشر کرده بود آمده است: "یادداشت جناب آقای دکتر ملک‌زاده با موضوع درخواست "جلوگیری از تصویب طرح نمایندگان محترم مجلس با عنوان "جهش تولید" که تصویر آن به پیوست ارسال می‌شود، به استحضار ریاست محترم جمهوری رسید، پی‌نوشت فرمودند: "مراقب شود که خلاف سیاست‌های دولت هیچ اقدامی صورت نپذیرد"

اما امروز مدیران معاونت علمی بعد از سال‌ها مدیریت بر مسند مهم‌ترین مرجع علم و فناوری کشور به جای پاسخگویی درباره عملکرد گذشته خود، زبان به انتقاد گشودند تا جایی که سورنا ستاری، هفته گذشته در آیین نوزدهمین اجلاس سالیانه و جشنواره برترین‌های پارک فناوری پردیس  و بیستمین نکوداشت سالگرد تاسیس این پارک گفت: یکی از مشکلات فناوری در کشور  سیاسی‌بازی است. من در هشت سال گذشته هیچ‌گاه انتصاب سیاسی نداشتم و به من هم انتقادات زیادی شد اما آنچه ‌مهم است تفکر افراد است و باید به آن ارج نهاد!

به نظر می‌رسد با توجه به تغییر دولت، در مقطع کنونی تغییر در مدیریت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری امری بدیهی به نظر می‌رسید اما با حضور سورنا ستاری در نخستین جلسه هیئت دولت به ریاست "آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی" این شائبه پیش آمد که شاید تصمیم دولت به ادامه فعالیت ستاری در جایگاه معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری باشد.

اما امروز بعد از سه ماه از سکان‌داری دولت توسط سید ابراهیم رئیسی هنوز معاونت علمی بلاتکلیف است و تصمیمی برای معاون جدید علمی و فناوری ریاست جمهوری گرفته نشده است؛ در کنار این موضوع "محمدعلی زلفی‌گل" وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از تشکیل و راه‌اندازی معاونت فناوری در زیرمجموعه این وزارتخانه خبر داد و گفت که در حال انجام فرآیند قانونی انجام این کار هستیم.

وضعیت فعلی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و از آنطرف، تشکیل معاونت فناوری در وزارت علوم شائبه‌هایی را مبنی بر احتمال کوچک‌سازی معاونت علمی یا حتی انحلال آن ایجاد کرد هرچند وزیر علوم تاکید کرده است که راه‌اندازی معاونت فناوری در وزارت علوم هیچگونه موازی‌کاری با معاونت علمی ریاست جمهوری نخواهد داشت و ما سعی می‌کنیم این معاونت تفکیک وظایفی با آن نهاد داشته باشد.‌

با توجه به اهمیت موضوع علم در کشور که مقام معظم رهبری  آن را مهم‌ترین ابزار پیشرفت و اقتدار ملی و مهم‌ترین ابزار آبرو و پیشرفت و اقتدار می‌دانند، لازم است که هر چه سریع‌تر معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری تعیین تکلیف و معاون جدیدِ این معاونت به عنوان مهم‌ترین و بالاترین مرجع حمایت‌کننده اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور مشخص شود.

پایان کار "معاونت علمی دولت تدبیر و امید" با سیلی از مشکلات حل نشده و بی‌تدبیر‌ی‌ها!/ لزوم تغییر جدی در حوزه‌ زیست‌بوم فناوری کشور

توجیه "معاونت علمی" برای نشنیدن تذکر رهبری چیست؟!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: معاونت علمی ریاست جمهوری معاونت علمی ریاست جمهوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت های دانش بنیان فناوری کشور ترین مرجع جهش تولید مهم ترین شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۷۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم

به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت روز جهانی مالکیت فکری رویدادی با مشارکت معاونت علمی، جهاد دانشگاهی، صندوق نواوری و شکوفایی، کانون مدیریت مالکیت فکری و قوه قضائیه برگزار شد.

در این رویداد روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور ضمن تاکید بر اینکه مالکیت فکری باید به صورت جدی در کشور مورد توجه قرار گیرد، گفت: معتقدیم اگر قرار باشد ساختمان و بنای اقتصاد دانش بنیان در کشور بنا شود نیاز به بن سازه‌ای دارد که این بن‌سازه فقط مالکیت فکری است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور مزیت نسبی اقتصاد دانش بنیان را ارزشی دانست که توسط علم و فناوری در مقابل دارایی‌های فکری ایجاد می‌کند و گفت: ما سال‌ها در حوزه اقتصاد دانش بنیان و توسعه شرکت‌های دانش بنیان کار کرده‌ایم ولی مشاهدات نشان می دهد حدود ۹۸ درصد ارزش بازار ۱۰۰ شرکت بزرگ دنیا مربوط به دارایی‌های نامشهود است.

دهقانی ضمن بیان این مطلب که ان چیزی که برای شرکت‌ها ایجاد ارزش می‌کند، نیروهای‌ انسانی، فناوری‌ها، اعتبار و برند است، خاطرنشان کرد: در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم و باید با سرعت بسیار زیادی در حوزه مالکیت فکری، ارزیابی و اعتبار بخشی کاری کنیم.

معاون علمی رئیس جمهور همچنین از توافق با مدیر وایپو (سازمان جهانی مالکیت فکری) برای برگزاری دوره‌هایی در حوزه مالکیت فکری برای اعتباربخشی به مجموعه های کارگذاری در ایران خبر داد و گفت : امیدواریم به زودی چندین تجربه موفق را در حوزه دارایی های نامشهود شرکت های دانش بنیان داشته باشیم.

وی با بیان این مطلب که ۹۰ درصد دارایی‌های شرکت‌های دانش بنیان دارایی‌های نامشهود است، گفت: امیدوارم با توجه به عزم جدی که در مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری وجود دارد به زودی شاهد یک نظام کارا برای ارزیابی و اعتبار بخشی در کشور باشیم.

کد خبر 6090812 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • دیدار معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با آیت الله حسینی بوشهری
  • افزایش ۸۶ درصدی بودجه در دولت سیزدهم!
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • راهکار ساماندهی وضعیت خودرو از نگاه معاون علمی ریاست جمهوری
  • مالکیت فکری پشتوانه اقتصاد دانش‌بنیان
  • نشست خبری معاونت علمی ریاست جمهوری
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فتاوری «وعده صادق»
  • رشد صد در صدی دانش‌بنیان‌ها در بورس تا پایان سال
  • رشد ۱۰۰ درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات «وعده صادق»
  • رشد صد درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات وعده صادق