Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول تحقیق و تفحص از صنعت نساجی با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد تولیدکنندگان پوشاک کشور از بخش خصوصی هستند، گفت: در شرایطی که کشور دچار کمبود ارز است حدود ۲ میلیارد دلار ارز برای پوشاک خارجی از کشور خارج می‌شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی جدی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه باید اراده‌ای برای برخورد، پیگیری و شناسایی قاچاق در کشور در خودمان ایجاد کنیم، افزود: قوانین در این باره دست ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را باز گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: مبادی قاچاق هم در کشور کاملا شناخته شده است و چیز پیچیده‌ای نیست که برای ستاد مبارزه با قاچاق، شناخته شده نباشد و این ستاد به راحتی می‌تواند برای مقابله با آن ورود کند، اما هر زمانی از آن‌ها می‌خواهیم ورود کنند، می‌گویند بخشی را کولبران وارد می‌کنند که نمی‌شود با آن‌ها برخورد کرد، زیرا شغل و معیشت آن هاست. اما این را نمی‌گویند که یک میلیارد و 700 میلیون دلار قاچاق پوشاک، شاید بیش از صد‌ها هزار شغل را در کشورمان زمین زده است و شاید اگر جلوی این قاچاق گرفته و تولید داخلی تقویت شود، تعداد زیادی شغل ایجاد می‌شود که به کولبری نیازی نخواهد بود.

او اضافه کرد: متاسفانه هر کدام از دست اندرکاران مقابله با قاچاق، دیگری را مقصر می‌دانند در حالی که شرح وظایف هر کدام از آن‌ها مشخص است.

مسئول تحقیق و تفحص از صنعت نساجی گفت: مبادی ورودی قاچاق، مشخص است و این رقم ورود قاچاق نمی‌تواند فقط از طریق لنج‌ها و کوله بران باشد بلکه مستند داریم که بسیاری از آن‌ها از مبادی رسمی وارد می‌شود.

جدی افزود: قاچاق از طریق کولبران به اندازه‌ای نیست که بخواهیم آن را در اولویت برخورد قرار دهیم.

وی ادامه داد: انبوه تولیدات پوشاک به علت تبعات ناشی از کرونا در انبار‌های مختلف مانده است و اگر ستاد مقابله با قاچاق کالا با قاچاق پوشاک برخورد نکند صنعت پوشاک کشور، زمین خواهد خورد.

مدیرکل دفترصنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت هم با حضور در این برنامه با بیان اینکه پوشاک در کشورمان، سال هاست که از قاچاق، لطمه می‌بیند، گفت: در سال 1397، طرح مقابله با واردات غیر رسمی پوشاک را با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و کارگروه نظارت بر پیگیری دستورالعمل ساماندهی واردات پوشاک را داشتیم که به مقابله کمک کرد و قاچاق پوشاک کم شد.

افسانه محرابی افزود: در سال 1396 حدود 62 میلیون دلار به شکل رسمی، واردات پوشاک داشتیم، اما آن را ممنوع کردیم تا بتوانیم قاچاق را کنترل کنیم.

او اضافه کرد: ممنوعیت واردات پوشاک و شناسه دار کردن کالا‌ها را انجام دادیم و از دی سال 1397 باید همه پوشاک وارداتی و داخلی، شناسه دار می‌شد و از این طریق، بستر مقابله با قاچاق فراهم شد.

معاون حقوقی و امور مقابله ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز در ارتباط تصویری با این برنامه گفت: با رویکردی که در سال 1397 داشتیم موفق شدیم طرحی را در سراسر کشور اجرا کنیم و قاچاق پوشاک را از 2 میلیارد و 600 میلیون دلار به حدود یک میلیارد و 700 میلیون دلار و شاید کمتر از یک میلیارد دلار در سال 1398 کاهش دادیم.

مصطفی پورکاظم شایسته افزود: طرح را از مهر امسال آغاز کردیم و فقط در 8 روز گذشته در تهران سه میلیارد و 600 میلیون تومان پوشاک برند را جمع آوری و ویترین‌ها را در مجتمع‌های تجاری بزرگ تهران اصلاح کردیم.

او اضافه کرد: ستاد مبارزه با قاچاق، طرح جامع مبارزه با قاچاق پوشاک را در سطح عرضه و در مرز‌ها تهیه و ابلاغ کرده است و علاوه بر آن جمع آوری و برخورد در سطح عرضه، آغاز کرده است و آثار آن را خواهیم دید.

پورکاظم شایسته گفت: 120 نشان خارجی را به ما ابلاغ کردند که قاچاق محرز است و در طرح جمع آوری باید از سطح عرضه جمع آوری شود، اما به رغم استعلام از وزارت صمت که با صراحت 3 نشان خارجی دیگر را هم جزو این 120 نشان قرار دهند، اما هنوز تا کنون این موضوع را به ما ابلاغ نکرده اند.

او افزود: در رابطه با جمع آوری این برند‌ها آمادگی داریم و فقط منتظر اعلام سیاست وزارت صمت هستیم.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ستاد مبارزه با قاچاق قاچاق کالا قاچاق پوشاک میلیون دلار جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۸۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳

گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام‌کرد که با افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در نخستین ماه امسال، تراز تجاری کشور با و بدون احتساب نفت مثبت شد.

به گزارش شانا به نقل از ایرنا، تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین امسال با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

از مجموع صادرات و واردات کشور، هفت میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، چهار میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت سه میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ۱۴۰۳ در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

این گزارش حاکیست، صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین، چهار میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

همچنین ارزش صادرات کشور در فروردین ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می‌دهد.

در این مدت، ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال پیش، ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

چین، مقصد نخست صادرات

عمده‌ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این هفت کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

این گزارش می افزاید: در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش برخوردار بودند.

گزارش گمرک درباره واردات کالا به کشور در فروردین ماه امسال، می افزاید: در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۸درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان
  • تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • سخنگوی دولت: تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در اولین ماه از سال ۱۴۰۳