Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان در نشست خبری که امروز (یکشنبه) برگزار شد به تشریح برنامه‌های این حوزه در هفته تربیت بدنی پرداخت. به گزارش ایسنا، سینا کلهر سرپرست معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان در نشست خبری که به مناسبت هفته تربیت بدنی برگزار شد، با تبریک این هفته، اظهار کرد: ورزش کشور دستاوردهای زیادی داشته و با چالش‌های مهمی هم روبه‌رو بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جهت دستاوردهای ورزش در سال‌های گذشته از نظر تجهیزات و فضاهای ورزشی برنامه‌ها ادامه دارد و سرانه ورزشی به حدود یک متر مربع رسیده است. 

وی گفت: نزدیک به ۶۴ هزار باشگاه ورزشی داریم که برخی چند منظوره هستند. در حال حاضر ۷ هزار خانه ورزش روستایی و ۵ هزار و ۵۰۰ فضای ورزشی و زیر ساخت‌های ورزشی داریم.
  
سرپرست معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی پیرامون این پرسش که چالش ورزش همگانی چیست، خاطرنشان کرد: بزرگترین چالش ما این است که بیش از ۵۴ درصد مردم ورزش نمی‌کنند و عدم تحرک مهمترین مسئله است که کرونا هم بی تاثیر نبوده است. طبق آمار سال ۹۹ حدود ۷۰ درصد مردم انفرادی ورزش می‌کنند و واقع‌بینانه ۳۰ درصد جمعیت مداوم ورزش می‌کنند. 

وی با بیان این که ورزش ششمین انتخاب مردم است، افزود: علاوه بر کم تحرکی چالش مهم دیگری هم وجود دارد که آن هم این است که ورزش ششمین انتخاب مردم در نظر گرفته شده، ضمن این که ما با مشکل بهره مندی از امکانات ورزشی نیز مواجه هستیم. به عنوان نمونه، ۷ هزار خانه روستایی تجهیز شده‌اند اما ۱۵۰۰ خانه روستایی فعال است. 

کلهر همچنین یکی از جدی‌ترین معضلات را ضعف نظام ورزشی بانوان عنوان کرد و افزود: باید توجه بیشتری در این زمینه صورت بگیرد. 

وی به تاثیر حذف ۲۷ صدم درصد بر ارزش افزوده از ورزش اشاره کرد و خاطرنشان کرد: کرونا سال گذشته نه تنها تاثیر جدی روی ورزش داشته بلکه روی ورزش گروهی نیز تاثیر منفی به جا گذاشته است. البته اتفاق ناگواری هم در ورزش همگانی رخ داده و آن حذف ۲۷ صدم درصد مالیات بر ارزش افزوده بوده است. این موضوع سبب شده آینده پیش روی ورزش همگانی آینده خوبی نباشد در حالی که ورزش پیشران اساسی تحول اجتماعی و تعییر سبک زندگی است. 

کلهر با اشاره به اینکه رویکرد ما تحولی است، اظهار کرد: ما چند برنامه تعریف کرده‌ایم؛ دسته اول برنامه فدراسیون‌های ورزشی است تا رشته‌های تخصصی حداقل در هفته تربیت‌بدنی همگانی شوند. مساله دیگر برنامه‌های سایر دستگاه‌ها مانند وزارت آموزش و پرورش، شهرداری و … است. شعار ما در هفته تربیت بدنی “ایران همدل، ایران قوی و ایران تندرست است.” 
 
کلهر با بیان اینکه ۱۸۳ پروژه عمرانی در هفته تربیت‌بدنی افتتاح خواهد شد، گفت: ۱۳۷ پروژه روستایی نیز افتتاح خواهد شد. همچنین ما برای هر روز هفته تربیت‌بدنی نامی انتخاب کرده‌ایم. تجلیل از خانواده شهدای اهل سنت و ورزشکاران شاخص اهل سنت برای نخستین بار در هفته تربیت‌بدنی اجرا خواهد شد. 

سرپرست معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش انتخاب پهلوان کشور با حضور رئیس جمهوری را از دیگر برنامه های هفته تربیت بدنی عنوان کرد و افزود: برای نخستین بار از مادران شاخص ورزشکار هم تجلیل خواهیم کرد. روز پنجشنبه هم برنامه‌ای برای تقدیر از عوامل کادر پزشکی خواهیم داشت. روز جمعه نیز کارهای تشکیل انجمن ورزشکاران خیر را انجام خواهیم داد. ورزش زورخانه ای هم قرار است در پارک‌ها برنامه اجرا کنند. برنامه انتخاب پهلوان کشور از دیگر برنامه‌های خاص است که امیدوارم با حضور رییس جمهور اهدای کمربند پهلوانی انجام شود.

وی پیرامون این پرسش که میانگین مبالغ پرداختی به فدراسیون‌های ورزشی که در حوزه همگانی فعالیت می‌کنند، چگونه خواهد بود، افزود: به جای حمایت کلی، اعطای اعتبارات با نشان دار کردن برنامه فدراسیون‌ها مشخص و نظارت میدانی خواهیم داشت. در حقیقت اختصاص اعتبارات را به فعالیت خود فدراسیون‌ها معطوف کرده‌ایم.

کلهر خاطرنشان کرد: ۲۰ درصد بودجه حوزه همگانی صرف فدراسیون‌ها می‌شود و همین یکی از چالش‌هاست. برخی از این برنامه‌ها به صورت فرهنگی اجرایی می‌شود، اما برنامه ما این است سهم همگانی کردن فدراسیون‌ها و ورزش‌های تخصصی را بیشتر کنیم. از ۵۲ رشته شاید حدود ۳۰ فدراسیون امکان عمومی شدن نداشته باشند، اما مسئله ما تسهیل دسترسی و تجربه رشته‌های مختلف است‌.

وی پیرامون این پرسش که برای هفته تربیت بدنی چقدر بودجه در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: عدد را دقیق نمی‌دانم زیرا قبل از انتخاب من مبلغ پرداخت شده بود.

کلهر همچنین درباره قفل بودن برخی اماکن ورزشی گفت: وقتی با مسوولین مربوطه صحبت می‌کنیم خودشان نیز استقبال می‌کنند، اما این دغدغه انجام نمی‌شود. مجموعه‌ای از اقدامات هست که چون پیگیری نمی‌شود و اتفاق نمی‌افتد. اولین برنامه این است که توافقنامه‌ای بگیریم تا این مسئله حل شود.

وی در پایان پیرامون این پرسش که برای همگانی کردن برخی رشته‌های تخصصی چه برنامه‌ای دارید، افزود: هنوز در این زمینه با فدراسیون‌ها صحبتی انجام نشده است‌. البته هدف این است که ورزش همگانی را به ورزش قهرمانی متصل کنیم، به طوری که ورزش همگانی یکی از ورودی‌های ورزش قهرمانی در آینده شود تا از دل آن بتوانیم استعدادها را شناسایی کنیم.

انتهای پیام

منبع: پارس فوتبال

کلیدواژه: سینا کلهر ورزش همگاني سینا کلهر معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی هفته تربیت بدنی فدراسیون ها برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت parsfootball.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس فوتبال» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۸۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکات اصلاحی و ورزشی چطور به بهبود مشکلات جسمانی کمک می‌کند؟

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، با توجه به دلایل متعدد و پیشرفت تکنـولوژی و عدم آشنــایی به تأثیر حرکات بدنی صحیح، انسان امروزی دچار کم یا بی حرکتی شده است تا جایی که دچار ضعف، سستی و بیماری‌های گوناگون گردیده است و از نظر جسمانی باعث شده توانایی انـجام خیـلی کارهارا نداشته باشد و به لحاظ شکل ظاهری دچـار ناهنجاری شده است.

عامل اصلی خیلی از بیماری‌ها فقدان فعالیت‌های بدنی است و همچنین استفاده نا صحیح از عضلات که سبب شکل گیری و ضعف وناتوانی شده و منجر به ناهنجاری‌های اندام‌های فوقانی وتحتانی می‌گردد و باعث تغییر شکل وضعیت بدنی و اندام انسان می‌شود.

این ضعـف وناتـوانی نه تنها شکـل ظاهری را تغییــر داده بلکه یکی از عوامل انزوا و افسـردگی است، در ضـمن باعث فشار بر روی مفـاصل زانـو، کمـر و آرتروز زودرس است. در جامعه کنونی بسیاری از نوجوانان، جوانان و بزرگسالان از ناهنجاری‌های قامتی رنج می‌برند: داشتن شانه‌ای افتاده، زانویی پرانتزی، سر به جلو و...

تصمیم داریم در یک سلسله نوشتار به مبحث حرکت اصلاحی و هر جلسه یک عارضه اسکلتی-عضلانی بر اساس منابع و کتب علمی بپردازیم:

موضوعات مورد بحث در حرکات اصلاحی:

*بررسی ضعف‌ها و ناهنجاری‌های اکتسابی دستگاه استخوانی، عضلانی و مفصلی افراد است. 

*این ناهنجاری‌ها عموما در اثر عادات حرکتی نامناسب، فقر حرکتی، شرایط نامناسب محیطی و با مشخصه‌های تدریجی بودن، بویژه در دوران کودکی و سنین رشد اتفاق می‌افتد.

*این ناهنجاری‌ها هنوز شدید نیستند که به جراح سپرده شوند لذا با حرکات اصلاحی و درمانی قابل اصلاح می‌باشند.

*به زبان دیگر موضوع حرکات اصلاحی تعادل ساختار فیزیکی بدن یا همان وضعیت بدنی (قامت) است.

تغییرات وضعیت بدنی

در دوران جنینی ستون فقرات فقط یک انحنا دارد که از سر شروع می‌شود و تا ناحیه خاجی ادامه می‌یابد. در دوران نوزادی دو خمیدگی عمده (هر دو انحنا در ناحیه سینه و خاجی به طرف جلو). با حرکات سر و گردن نوزاد در حدود ۶ ماهگی انحنای گردنی (انحنای سوم) شکل می‌گیرد (تحدب به جلو). با شروع نشستن و چهار دست و پا رفتن انحنای کمری (انحنای خفیف چهارم) ظاهر می‌شود (تحدب به جلو). (به دلیل بزرگی کبد و بالا بودن مرکز ثقل کودک برای ایستادن و راه رفتن حالت نا پایداری دارد. برای جبران این حالت یک خمیدگی شدید کمری –لوردوز- برای حفظ تعادل ایجاد می‌کند). در اولیل راه رفتن و ایستادن پا‌های کودک حالت پرانتزی دارد این تا ۱۸ ماهگی ادامه داشته و به تدریج در حدود ۳.۵-۳ سالگی با یک حالت ضربدری ادامه می‌یابد. این حالت در حدود ۷-۶ سالگی از بین می‌رود.

وضعیت بدنی

قرار گرفتن بخش‌های مختلف بدن به ترتیب نسبی به منظور انجام یک فعالیت خاص
   همچنین:
*یعنی ترکیب ساختار مفاصل بدن در هر لحظه از زمان
*یعنی ارتباط قسمت‌های مختلف بدن نسبت به خط ثقل
*یعنی ترتیب قرار گرفتن صحیح و متناسب اجزای بدن
*اثر کارآیی مکانیکی بر سیستم عصبی عضلانی در وضعیت قائم (ارتوپدی)

* از نظر تیپ شناسی:

قرار گرفتن بدن به این ترتیب است که سر در حالت مستقیم، نگاه به طرف جلو، ران کاملا صاف، زانو‌ها نسبت به ران‌ها در زاویه صحیح، انگشتان پا در حالت مستقیم و پاشنه‌ها نیز در یک امتداد قرار داشته باشند. 

خط فرضی ثقل

خطی است که از مرکز ثقل بدن می‌گذرد و بر مرکز سطح اتکا که معمولا در میان دو پا است عمود می‌شود. به هر میزانی که این خط از نزدیک یا مرکز ثقل بگذرد بدن در حالت تعادل خواهد بود.    عبور خط فرضی ثقل را در بدن می‌توان از سه نما بررسی کرد. نحوه قرارگیری بخش‌های مختلف اسکلت آدمی نسبت به این خط؛ شاخص اصلی تشخیص ناهنجاری‌ها در حرکات اصلاحی است.


وضعیت بدنی استاندارد/ مطلوب/ بهینه در نمای جانبی
 

وضعیت استاندارد در نمای قدامی و خلفی

دکتر میثم اللهمرادی
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
مربی رسمی فدراسیون جهانی بدنسازی و پرورش اندام IFBB

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مسعود اسکویی درگذشت + سوابق
  • مسعود اسکویی، گوینده پیشکسوت رادیو درگذشت
  • خداحافظی با مرد خوش صدای رادیو/ مسعود اسکویی درگذشت
  • حرکات اصلاحی و ورزشی چطور به بهبود مشکلات جسمانی کمک می‌کند؟
  • شهرداری همدان در جذب شهروندان به ورزش خلاقانه عمل کند
  • اعزام ۱۰ تیم ورزش نابینایان البرز به مسابقات قهرمانی کشور
  • اجرای طرح ملی ورزش با مردم در خراسان جنوبی
  • مهم‌ترین اخبار ورزشی ۱۰ اردیبهشت
  • توسعه ورزش های همگانی با اجرای برنامه آزاد سازی اماکن ورزشی
  • اوجاقی:به سمت برگزاری مسابقات ورزشی پایتخت‌های آسیایی می رویم