Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری،  با هر موج به این طرف و آن طرف می روند، دلخوشند در دریای بی کران آزادانه زندگی می کنند گونه های آبزی کم‌نظیری که قدمت چند هزار ساله دارند و به عصر ژوراسیک باز می گردند، ماهیان خاویاری که نه به خاطر گوشتشان بلکه به خاطر تخم آنها به مروارید سیاه مشهورند و حفاظت از ذخایر ژنتیکی این گونه های در معرض خطر انقراض به عنوان یک ضرورت اجتناب ناپذیر برای تداوم تنوع زیستی بشمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بچه ماهیان خاویاری بدنیا که می آیند اشتهایشان به غذا کم است و تغذیه نامناسبشان عاملی می شود برای تلفات اما حالا قرار است با اسپیرولینا جانی تازه به این گونه های کم نظیر داده شود، رشته های معلق در آب با ساختار استوانه ای و مارپیچ که به عنوان مکمل در صنایع آبزی پروری استفاده می شود.

اسپیرولینا جلبک سبز آبی حالا ناجی گونه های کم نظیر از آبزیان دریای خزر شده اند، این نوع جلبک های میکروسکوپی بر خلاف اندازه کوچکشان بسیار پر خاصیت هستند و نجات دهنده قدیمی ترین فسیل های زنده جهان.

جلبک های کوچک با اثرات بزرگ

سری به محل زندگی ریز جلبک های جذاب حیات بخش می زنیم ، مجتمع تحقیقاتی تولیدی شهید سردار حاج قاسم سلیمانی ، جایی که جلبکهای دریایی را از دریا می گیرند و ‌پس از کشت در محیط آزمایشگاهی به حوضچه های تکثیر منتقل می کنند.

خانم قلی زاده معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی مازندران ‌می گوید: جلبک های اسپیرولینا مواد معدنی و ویتامین های بسیاری دارند حدود ۷۰ درصد پروتئین و رنگ ریزه هایی که تاثیر بسزایی در تقویت سیستم ایمنی دارند.

وقتی در مورد چگونگی تکثیر این جلبک ها پرسیدیم مارا راهنمایی کرد به سالن بزرگی که ۱۰ حوضچه پر از آبهای سبز رنگ داشت  و گفت:  برای اینکه این جلبکها رسوب نکنند آب حوضچه ها با دستگاه هایی دائما در حال گردش هستند.



 

خانم قلی زاده می گوید: زمانی که جلبک های ریز معلق در آب برداشت می شود بصورت خمیری است و برای خشک کردنشان،آب آن باید کاملا گرفته شود تا باعث فساد جلبک نشود، سپس آنها را در دستگاه خشک کرده و تبدیل به پودر می شوند، هر کیلوگرم از این پودرها که پروتئین خالص هستند با یک‌تن غذای ماهی مخلوط و تبدیل به لقمه آماده و مقوی برای بچه ماهیان خاویاری می شوند.

حیات بچه ماهیان خاویاری در گرو ریزجلبک

عوامل موثر در تولید این ماهیان خاویاری تغذیه مناسب آنهاست، تامین غذای آنها سهم عمده ای در زنده ماند این ماهیان دارند.

سری به مرکز تکثیر و بازسازی ذخایر آبزیان شهید رجایی ساری می زنیم ، محققان این مرکز می گویند ماهیان خاویاری در سنین پایین تمایلی به غذا خوردن ندارند در حالی که ترکیبات غذایی در خوراک ماهیان خاویاری در سرعت رشد آنها اهمیت بسیار بالایی دارند.

آنها می گویند: از وقتی با میکروجلبک‌ها شروع به غذادهی ماهیان خاویاری کردیم خوشبختانه اشتهای بچه ماهیان بیشتر شده است و تغذیه ماهیان با این طلای سبز آبی، هم دغدغه افزایش قیمت نهاده های دامی و هم دلهره تلفات بچه ماهیان خاویاری را را کم کرده است.



پناهی مدیر مرکز تکثیر و باز سازی ذخایر آبزیان شهید رجایی هم می گوید: از آنجایی که قیمت مکمل و‌ افزودنی های جیره غذایی ماهی بسیار زیاد شده است این ریز جلبکها می توانند نقش مهمی در کاهش هزینه تولید داشته باشند.

او می گوید: تلفات بچه ماهیان خاویاری هم حدود ۶۰ درصد بوده اما از وقتی ریز جلبکها وارد چرخه غذایی ماهیان خاویاری شده تلفات بسیار کاهش پیدا کرده و ‌باعث باز ماندگی این ماهیان شده است.

پناهی ادامه می دهد: استفاده از ریز جلبک در جیره غذایی بچه ماهیان خاویاری می تواند انقلابی در پروش ماهی ایجاد کند و علاوه بر تاثیر در ماندگاری این بچه ماهی ها سبب افزایش کیفیت گوشت ماهی ها هم می شود.

دست هایی خالی و سیاست بالا

استفاده از ریز جلبک اسپیرولینا برای تغذیه بچه ماهیان خاویاری طرح مشترک شیلات با جهاد دانشگاهی بود که تفاهم نامه اش در سال 1398 امضا شد و پس از آزمایش های اولیه و تست در مراحل آزمایشگاهی حالا به مرحله نیمه صنعتی رسیده و خبرهای خوبی از مراکز پرورش ماهی به گوش می رسد.

عباس زاده معاون آبزی پروری شیلات مازندران از مشکلاتی که همیشه داشته اند می گوید بودجه هایی که هیچوقت برای کارهای پژوهشی به آنها تعلق نگرفته است اما همچنان دست از تلاش برنداشتند و با اتخاذ سیاست هایی با یک تیر دو نشان زدند.


عباس زاده می گوید: برای شروع فعالیت های پژوهشی باید حرکتی می شد و امضای قرارداد با جهاد دانشگاهی و همکاری با این ارگان چراغ سبزی برای عملی شدن ایده کارشناسان و محققان است.

او نوید خبرهای خوب برای سایر مزارع پرورش ماهی را می دهد و می گوید: استفاده از این ریز جلبکها در مزارع گرمابی به موازات این طرح در حال انجام است و امیدواریم با توجه به اثرات مثبتی که در دستگاه گوارشی ماهیان خاویاری می گذارد آنها را در مقابل بیماری مقاوم کند.

معاون آبزی پروری شیلات مازندان گفت:ریز جلبکها به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارند در آینده به غذای اصلی ماهیان تبدیل می شود و پای قوی ترین ماده غذایی سبز آبی را به سایر مراکز پرورش ماهی کشور هم باز می کند، تغذیه مناسب ماهیان، گوشت با کیفیت تری می دهد و این یعنی آغازی برای تجاری سازی صنعت آبزی پروری کشور.

گزارش: فاطمه محمدی
انتهای پیام / ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ماهیان خاویاری غذای ماهی جلبک دریایی بچه ماهیان خاویاری آبزی پروری ریز جلبک بچه ماهی جلبک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۸۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگویی ترسناک نوستراداموس زنده جهان؛ منتظر تاریکی مطلق باشیـد!

مردی که به او لقب «نوستراداموس زنده» را داده‌اند در آخرین پیشگویی خود مدعی شده جهان امسال شاهد قطع فناوری ناشی از استفاده از فناوری پالس الکترومغناطیسی (EMP) خواهد بود. اما تکنولوژی EMP چیست و چه اثراتی می‌تواند داشته باشد؟

به گزارش روزیاتو، اتوس سالومه ۳۶ ساله که یک فراروان‌بین آموزش‌دیده اهل برزیل است اغلب به‌خاطر دقت پیش‌بینی‌هایش ازجمله پیش‌بینی همه‌گیری کووید-۱۹، خرید توییتر توسط ایلان ماسک و حتی مرگ ملکه الیزابت، به عنوان یک پیشگو شناخته می‌شود.

 

او اکنون هشدار داده است که پیشرفت در جنگ‌افزارها، مانند فناوری پالس الکترومغناطیسی می‌تواند اثرات مخربی بر جهان داشته باشد.

او تصریح کرد که پیش‌بینی‌اش نه در مورد یک رویداد طبیعی، بلکه در مورد آزمایش‌هایی است که شامل فناوری پالس الکترومغناطیسی و تشدید تنش‌ها میان ایران و اسرائیل می‌شود که به‌طور بالقوه منجر به درگیری در مقیاسی بزرگ‌تر خواهد شد و راه را برای رویدادی شبیه به جنگ جهانی سوم هموار خواهد کرد.

تکنولوژی فناوری پالس الکترومغناطیسی یا EMP چیست؟

EMP ابزاری تخصصی برای غیرفعال کردن سیستم‌های اطلاعاتی است که با ایجاد پالس‌هایی، تجهیزات و زیرساخت‌های الکترونیکی را بدون آسیب مستقیم به افراد یا ساختمان‌ها مختل می‌کند.

فناوری پالس الکترومغناطیسی در ابتدا به عنوان یک ابزار استراتژیک در طول جنگ سرد از سوی ایالات متحده و شوروی استفاده شد، تکامل یافت و امروزه دستگاه‌های EMP محلی‌سازی‌شده غیرهسته‌ای یک تهدید قابل توجه برای سناریو‌های مدرن وابسته به تکنولوژی هستند.

زمینه تاریخی و تهدیدات کنونی

سالومه اهمیت تاریخی فناوری EMP را مورد بحث قرار می‌دهد و به رویداد‌هایی مانند آزمایش موسوم به استارفیش پرایم (Starfish Prime) ایالات متحده در سال ۱۹۶۲ اشاره می‌کند که پتانسیل مخرب انفجار‌های هسته‌ای در ارتفاع بالا بر سیستم‌های ارتباطی جهانی را نشان داد.

در سال ۱۹۶۲، ایالات متحده یک کلاهک هسته‌ای ۱.۴ مگاتنی را در این آزمایش در ارتفاع ۴۰۰ کیلومتری بالای اقیانوس آرام منفجر کرد.

این انفجار که قوی‌ترین آزمایش هسته‌ای جهان در ارتفاع بالا بوده است، یک پالس الکترومغناطیسی قوی ایجاد کرد که توانست ارتباطات رادیویی جهانی را مختل کند، منجر به از کار افتادن اولین ماهواره بریتانیا، Ariel-۱، شود و حتی به منفجر شدن چراغ‌های خیابان‌ها در هاوایی بیانجامد.

او بر علاقه کنونی جهان به فناوری EMP تاکید می‌کند که کشور‌های پیشرفته‌ای مانند ایالات متحده آمریکا، روسیه و چین در توسعه آن برای اهداف استراتژیک خود سرمایه‌گذاری می‌کنند و حتی کره شمالی به دنبال آن است.

نقش هوش مصنوعی و سناریو‌های آینده

سالومه پیش‌بینی می‌کند که در سال ۲۰۲۴، کشور‌هایی مانند اسرائیل و ایران ممکن است فناوری‌های هوش مصنوعی را در استراتژی‌های دفاعی و تهاجمی خود بگنجانند که به‌طور بالقوه تنش‌ها را تشدید خواهد کرد. او ماهیت دوگانه هوش مصنوعی را به عنوان ابزار حفظ صلح و محرک احتمالی درگیری برجسته کرده است.

اثرات آنی و بلندمدت حمله EMP

اثرات فوری آن شامل ویران کردن زیرساخت‌های الکتریکی، از بین بردن فوری منابع آب و انرژی و سیستم گرمایشی خواهد بود.

ماشین‌ها، کامپیوترها، تلفن‌ها، حمل‌ونقل، بانکداری… هر چیزی که از اجزای الکتریکی استفاده می‌کند یا برای کار به سیستم‌های الکترونیکی متکی است، از کار خواهد افتاد.

این تکنولوژی دسترسی شما به آب، گرما و غذا – سه عنصر پایه هرم مازلو – را از بین می‌برد و اساساً در نتیجه باعث فروپاشی اجتماعی می‌شود؛ بنابراین اثرات بلندمدت حمله EMP شامل کاهش چشمگیر جمعیت خواهد بود.

طی هفته‌ها و ماه‌ها، اکثر مردمی که در شهر‌ها زندگی می‌کنند از تشنگی یا گرسنگی می‌میرند و یا در وحشت و خشونت کشته می‌شوند. هرکسی که به درمان منظم پزشکی نیاز داشته باشد نیز هیچ شانسی برای زنده ماندن نخواهد داشت.

دسترسی به اندک ذخایر غذا و آب مسلماً توسط دولت و ارتش‌ها یا بانفوذترین و خشن‌ترین باند‌های مسلح کنترل می‌شود.

در ایالات متحده، مطالعات وزارت انرژی تخمین می‌زند که تا ۵ سال طول می‌کشد تا تنها ۲۰ درصد از شبکه دوباره آنلاین شود، در این مرحله جامعه مدرن تقریباً فرو می‌پاشد.

آیا راهی برای دفاع در برابر حمله EMP وجود دارد؟

دفاع در برابر حمله EMP به دلیل ماهیت خط دید و استقرار آن در صد‌ها کیلومتر بالاتر از سطح زمین، چالش‌های مهمی را به همراه دارد.

برخلاف سامانه‌های دفاع موشکی هسته‌ای، که موشک‌ها را قبل از ورود مجدد رهگیری می‌کنند، رهگیری موشک‌های EMP در بازه زمانی کوتاه ۱۵ تا ۲۰ دقیقه تقریباً غیرممکن است.

حفاظت سطح زمین در برابر EMP نیازمند ارتقاء گسترده اجزای شبکه برق قدیمی مانند ترانسفورماتور‌ها و پست‌های برق است.

با این حال با وجود این تلاش‌ها، اثربخشی چنین اقداماتی در مواجهه با یک حمله گسترده EMP محدود خواهد بود.

دیگر خبرها

  • ستاره لهستانی بارسلونا: توپ طلای ۲۰۲۰ حق من بود و الان هم آن را می پذیرم
  • پرچمداران قدیمی ترین مسابقه خودروهای اسپرت جهان (فیلم)
  • لواندوفسکی: توپ طلای ۲۰۲۰ حق من بود و الان هم آن را می‌پذیرم
  • ایجاد یک‌هزار شغل با شناسایی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری در مازندران
  • پیشگویی ترسناک نوستراداموس زنده جهان؛ منتظر تاریکی مطلق باشیـد!
  • استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی
  • آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری
  • ساخت نازک‌ترین ورقه طلای جهان با ضخامت یک اتم
  • محمدسیفی طلای ووشو جهان را تصاحب کرد
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی در همدان می‌مانیم