Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@10:40:59 GMT

زوایای پنهان شاخص‌های بورس را بشناسید

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۱۸۷۰۸

زوایای پنهان شاخص‌های بورس را بشناسید

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: در حال حاضر شاخص کل همزمان بیانگر بازده نقدی و قیمت شرکت‌های بورسی است‌.

به گزارش سرویس بورس مشرق، مصطفی صفاری کارشناس بازار سرمایه در رابطه با انواع شاخص‌های بورس گفت: در اقتصاد شاخص‌ها برای نوسان قیمت و مقدار تعریف می‌شوند ولی در بورس شاخص تنها بیانگر نوسان قیمت است.

وی ادامه داد: در اقتصاد از شاخص قیمتی با عنوان شاخص لاسپیرز تعبیر می‌شود که برای تورم نیز از این شاخص استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تورم قیمت کالاها مهم است، اما در بورس به جای کالا شرکت‌ها حضور دارند و سرمایه هایشان  اهمیت دارد.

شاخص هم وزن تعیین کننده جو بازار است

این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: شاخص هم وزن تعیین کننده جو بازار است. به عنوان مثال نمادهایی مانند شستا و مخابرات که سرمایه بیشتری دارند نوسان آن‌ها در شاخص کل اثر بسیار بیشتری دارد به طوری که معمولا در شاخص کل، ۱۵ درصد شرکت‌ها ۵۰ درصد بازار را در بر می‌گیرند، اما در شاخص هم وزن تمامی شرکت‌ها دارای وزن یکسانی هستند.

وی ادامه داد: شاخص کل همزمان شاخص قیمت و بازده است به این معنی که اگر قیمت‌ها صفر شود باز شاخص کل به طور مثال بالای چند صد هزار واحد مثبت می‌ماند. آن هم به علت تقسیم سود سال‌های قبل شرکت‌ها است که در شاخص کل لحاظ شده‌اند.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به این موضوع که شاخص بازده تنها سودهای شرکت‌ها را نشان می‌دهد و ارتباطی با قیمت ندارد گفت: شاخص قیمتی بیانگر نوسان قیمتی است. از زمان صالح آبادی شاخص ما تغییر پیدا کرده و در آن بازده و نوسان قیمتی هر دو اثر دارد. در کل نوسان شاخص از عدد آن بسیار مهم تر است.

وی به این پرسش که بین شاخص کل بورس و فرابورس چه تفاوت‌هایی وجود دارد؟ پاسخ داد: در شاخص کل بورس نوسان قیمتی شرکت‌هایی که در تابلو اول و دوم بورس تهران حضور دارند نمایش داده می‌شود و  شاخص فرابورس نیز نوسان قیمتی شرکت‌های  بازار اول و دوم فرابورس را بیان می‌کند.

صفاری در رابطه با شاخص فرابورس تاکید کرد: تعداد شرکت‌های حاضر در فرابورس از بورس تهران کمتر است، اما شرکت‌های حاضر در فرابورس ریسک بیشتری دارند. در کل شاخص فرابورس بیانگر وضعیت قیمت و بازده شرکت‌هایی است که  در فرابورس قرار دارند.

این کارشناس بازار سرمایه به این پرسش که چرا عدد شاخص فرابورس از شاخص کل بورس کمتر است؟   پاسخ داد: به علت اینکه  سال مبنای شروع محاسبه این دو شاخص متفاوت است. شاخص کل بورس از اواخر دهه ۶۰ شروع به محاسبه شده اما شاخص فرابورس بسیار جدیدتر است و طبیعی است که اعداد و میزان آن کمتر از شاخص کل بورس باشد. در نهایت اعداد مهم نیستند بلکه میزان نوسان و درصد آن‌ها برای سرمایه‌گذاران اهمیت دارد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان شاخص هم وزن بورس بازار بورس بورس تهران شاخص بورس اخبار بورس فرابورس بازار سهام سهام شاخص کل بورس کارشناس بازار سرمایه شاخص فرابورس شاخص کل بورس نوسان قیمتی نوسان قیمت شاخص کل شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۸۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟

به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، برزو حق شناس، کارشناس و فعال بازار سرمایه در رابطه با فلسفه بازارگردانی و مخالفت یا موافقت با این موضوع بیان کرد: بنده قصد ندارم به این موضوع به عنوان یک دیدگاه صفر و صد نگاه کنم. در مجموع، اگر بخواهیم بگوییم که بازارگردانی از سال ۹۹ به بعد برای بازار سرمایه مفید یا مضر بوده است؟ باید به این نکته توجه کرد که بازارگردانی در مقاطعی، نقدشوندگی بازار را بالا برده و اجازه داده است افرادی که قصد خروج از بازار و یا ورود به آن را داشته‌اند این کار را انجام دهند و این موارد از جمله محاسن بازارگردانی محسوب می‌شوند، ولی در مجموع، اگر بخواهیم مزایا و محاسن آن را کنار هم بگذاریم به نظر بنده، بازارگردانی به ضرر بازار سرمایه بوده؛ به‌طوری که بیشتر به بورس ضربه زده است تا این‌که بخواهد برای آن کمک‌کننده باشد و برای این موضوع، دلایل خاص خودم را دارم. ادامه این خبر را لطفا در لینک زیر بخوانید : https://nabzebourse.com/000J3A

دیگر خبرها

  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • ریزش ۲۰ هزار واحدی شاخص کل بورس
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص