Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران نشان دادند که می‌توان از هیدروژل برای ساخت فیبر‌های نوری به‌منظور درمان اختلالات مغزی استفاده کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شیشه یکی از قدیمی‌ترین مصالحی است که بشر از آن استفاده می‌کند و ساخت شیشه حداقل ۶۰۰۰ سال پیش، مدت‌ها قبل از آنکه بشر چگونگی استخراج آهن را کشف کرده باشد، انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیشه‌ها بر‌اساس ترکیب شیمیایی سیلیس یعنی دی اکسید سیلیکون یا کوارتز، ساخته شده‌اند. از دهه ۱۹۵۰، از شیشه در تولید کابل‌های فیبر نوری استفاده شده است، فناوری که صنعت ارتباطات را متحول کرده و به انقلاب دیجیتال کمک شایانی کرده است.


کابل‌های فیبر نوری یک سیگنال را به‌عنوان یک پالس نور در امتداد یک محیط شفاف، معمولاً شیشه، هدایت می‌کنند. این کابل‌ها نه تنها برای انتقال اطلاعات استفاده می‌شود، بلکه در بسیاری از کاربرد‌های مراقبت‌های بهداشتی و زیست‌پزشکی، دانشمندان از فیبر‌های نوری استفاده می‌کنند.

پیشرفت اخیر محققان در این زمینه اپتوژنتیک است، روشی که در آن از فعال یا غیرفعال کردن سلول‌های مغزی با نور و با رنگ‌های مختلف نور به‌منظور درمان اختلالات مغزی استفاده می‌کند.

از آنجا که الیاف سیلیس دارای سازگاری زیستی محدودی هستند، تجزیه‌پذیر نیستند؛ بنابراین برای زمینه‌هایی مانند اپتوژنتیک بسیار مناسب نیستند، محققان به جای آن از هیدروژل برای ساخت فیبر‌های نوری استفاده کرده‌اند. هیدروژل‌ها به‌طور عمده از آب تشکیل شده‌اند که رسانای نور خوبی در هوا هستند. این هیدروژل‌های هدایت کننده نور قادر به ادغام بافت‌ها، تحریک سلول‌ها و تشخیص پدیده‌های مختلف بودند.

کارلوس گیمارس از محققان این پروژه می‌گوید: «مشکل فیبر‌های نوری هیدروژلی این است که پس از ساخت، نمی‌توان آن‌ها را تغییر داد، زیرا این مواد با استفاده از اشعه ماوراء بنفش برای ایجاد پیوند دائمی با مواد پخته می‌شوند. ما این موضوع را با رویکردی بین رشته‌ای و با ترکیب فناوری اپتیک، مهندسی زیستی و فناوری نانو حل کردیم و از این همگرایی برای تولید فیبر نوری با قابلیت کار در حوزه‌هایی از جمله مدل‌های سرطان، تشخیص نیروی فیزیکی و تشخیص کووید استفاده کردیم.»

این تیم تحقیقاتی که شامل دانشمندان گروه تحقیقاتی ۳ B (مواد زیستی، زیست تخریب‌پذیر و زیست تقارن) در دانشگاه مینهو در پرتغال و محققان دانشگاه استنفورد، یافته‌های خود را در قالب مقاله‌ای با عنوان “Construction Polysaccharide-based Hydrogel Photonic Constructures: From Multiscale Detection to Biofabrication of Living Fibers Optical” در نشریه Advanced Materials منتشر کرد.

این کار رویکردی ساده و کم هزینه برای ساخت فیبر‌های نوری با کمک مواد زیستی است. این الیاف را می‌توان به راحتی برای کاربرد‌های خاص تغییر داد و برای تولید آن نیاز به تجهیزات پیچیده نیست.

با توجه به اینکه بیشتر تجزیه و تحلیل سلول‌ها و بافت‌ها با استفاده از روش‌های وقت‌گیر و پرهزینه مانند روش‌های تخرب نمونه و رنگ‌آمیزی و همچنین میکروسکوپ‌های پیچیده، انجام می‌شود، این رویکرد جدید زیست‌شناسی را دیجیتالی می‌کند و به شما امکان می‌دهد پدیده‌های پیچیده سلول را با استفاده از یک نور ساده کاوش کنید.

علاوه‌بر این، استفاده از سازه‌های فوتونی هیدروژلی برای درک پدیده‌های پیچیده و در مقیاس بزرگ در طول زمان ایده‌آل است، زیرا موجودات زنده می‌توانند در محیط مهندسی شده تکثیر شده و ساختار‌های زنده بزرگی را تشکیل دهند و تجزیه و تحلیل آن‌ها می‌تواند بسیار سریع و بدون تخریب نمونه صورت گیرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو الیاف نوری هیدروژل فیبر های نوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۹۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر ارتباطات : جزایر سه‌گانهٔ خلیج فارس با موفقیت از طریق فیبر نوری به سرزمین اصلی متصل شدند

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت:خلیج فارس، دریایی استراتژیک و راهبردی در دنیای ارتباطات و فناوری اطلاعات است.

به گزارش مهر، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در شبکه اجتماعی ویراستی گفت: خلیج فارس، دریایی استراتژیک و راهبردی در دنیای ارتباطات و فناوری اطلاعات است.

وی افزود: سال گذشته با همت متخصصین کشور و بادانش بومی، جزایر سه‌گانه همیشه ایرانی خلیج فارس از طریق فیبر نوری به سرزمین اصلی متصل شدند تا زیرساخت لازم برای ارائه ارتباطات پایدار و پرسرعت به هموطنان عزیز ساکن جزایر فراهم شود.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • وزیر ارتباطات : جزایر سه‌گانهٔ خلیج فارس با موفقیت از طریق فیبر نوری به سرزمین اصلی متصل شدند
  • ساخت نشانگر تشخیص اختلالات گوارشی
  • توسعه فیبرنوری در شهر قره‌ضیاءالدین با اعتباری بالغ بر ۴۵۰ میلیارد ریال
  • ۲۰۰روستای بالای بیست خانوار استان به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند
  • راه اندازی فیبر نوری در ۳۴ روستای رشت
  • ثبت نام اینترنت فیبر نوری + جزئیات
  • ۱۱۵ کیلومتر فیبر نوری در شهرهای استان بوشهر اجرا شد
  • عقب‌ماندگی‌های اجرای طرح فیبر نوری در استان بوشهر جبران شود
  • نصب ۲۰ دوربین پلاک‌خوان برای اولین‌بار در شهرستان زابل