Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید البرز حسینی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با یادآوری اینکه ساختار نظام مهندسی ساختمان کشور یک صنف کاملاً تخصصی در حوزه اجرایی و مهندسی کشور است، با اشاره به رخدادهای مربوط به منع برخی از شرکت در انتخابات دوره جدید نظام مهندسی ساختمان، گفت: در دوره گذشته انتخابات نظام مهندسی، پیش از ثبت نام با توجه به قوانین، تعهد نامه‌ای باید امضا می‌شد تا از تعارض منافع جلوگیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در آن تعهدنامه تنها به صورت کلی تعهد گرفته شده بود که فرد از موضوع تعارض منافع آگاهی دارد و برخی هم این تعهدنامه را امضا کردند و از سهمیه‌شان استفاده‌هایی داشتند. البته وقتی محاسبه هم می‌کنیم، میانگین استفاده برخی اعضای هیئت مدیره از ظرفیت خود نسبت به دیگر مهندسان کمتر است. در نتیجه، صرف اینکه فردی در حد سهمیه خودش یا کمتر اقداماتی داشته، از نامزد شدن در انتخابات محروم شده و در نهایت به استعفایش ختم شده است.

حسینی افزود: با وجود کشمکشی که رخ داد، کلیه هیئت مدیره‌های دوره گذشته نظام مهندسی ساختمان استان‌ها از حضور در انتخابات این دوره منع شدند و اینکه آیا آن‌ها با استفاده از سهمیه خود، مرتکب تخلف شده‌اند، محل مناقشه است. با این حال شکایت‌هایی شد و پای دیوان عدالت اداری، وزارت راه و شهرسازی و همچنین کمیسیون عمران مجلس را به مسئله باز کردند. اما با توجه به قانون، اقدام این اعضای هیئت‌های مدیره، تعارض منافع شناخته شد و حتی آن‌ها تهدید شدند اگر موضوع را نپذیرند، پروانه‌هایشان بر اساس ماده ۲۳ آیین‌نامه قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان معلق خواهد شد.

عضو کمیسیون عمران مجلس اضافه کرد: اگرچه در استان‌های مختلف متخلفان و سوء استفاده کنندگان از موقعیت وجود داشت، اما تعدادشان بالا نبود. به هر حال وزارت راه و شهرسازی قانون را با تفسیرش در این دوره از انتخابات نظام مهندسی ساختمان اجرا کرد و در استان‌ها به جز تهران، این رویداد برگزار شد و هیئت مدیره‌های دوره پیش نتوانستند شرکت کنند.

اختلاف شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان و وزارت راه بر سر مصداق تعارض منافع

حسینی توضیح داد: آخوندی و اسلامی وزرای وقت راه و شهرسازی در زمان مسئولیت‌شان بخشنامه‌هایی را بر اساس قوانین در مورد شرایط شرکت در انتخابات نظام مهندسی ساختمان صادر کردند تا از ایجاد تعارض منافع جلوگیری کنند و در حقیقت، افراد با توجه به مسئولیت‌هایشان خواسته یا ناخواسته از مقامی که قرار دارند، چیزی منتفع نشوند. آقای آخوندی این کار را آغاز کرد و در ادامه هم معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی پیگیری داشت. پس از ترک مسئولیت وزارتخانه از سوی آخوندی، آقای اسلامی این موضوع را پیگیری کرد.

عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: اختلاف بین شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان و وزارتخانه راه و شهرسازی بر سر این است که آیا اگر اعضای هیئت مدیره نظام مهندسی از سهمیه‌هایشان استفاده کنند، تعارض منافع تلقی می‌شود یا خیر؟ یعنی یک مهندس در هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان یک استان یا مرکز، حق دارد از سهمیه نظارت، طراحی و اجرای خودش استفاده کند؟

وی گفت: از جامعه مهندسان برخی افراد تنها در هیئت مدیره نظام مهندسی مشغول هستند و بعضی هم حضور ندارند؛ برای نمونه دسته دوم در شهرداری‌ها یا ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها فعالیت می‌کنند؛ لذا اینجا شناخت تعارض منافع مسئله‌ای پیچیده است و ابتدا، فارغ از اینکه الان چه اتفاقی در حال رخ دادن است، باید در مجلس و وزارتخانه راه و شهرسازی با همراهی خود صنف واقعاً قانون اصلاح شود. البته الان در جریان اصلاح قانون نظام مهندسی این اتفاق می‌افتد، اما باید یک نظر کارشناسی داده شود.

عضو کمیسیون عمران مجلس تأکید کرد: شخصاً معتقدم یک مهندس سرمایه کشور است و باید سازوکاری وجود داشته باشد که از تخصص او به عنوان نیروی فنی کشور در جهت توسعه استفاده شود، به علاوه قانون هم به گونه‌ای باشد که فردی در ساختار نظام مهندسی از مسئولیتش در جهت منافع خود بهره برداری نکند. این مسئله قابل حل است و نمی‌توان مهندسان را منع کرد که تخصصشان مورد استفاده قرار نگیرد.

حق بسیاری از اعضای هیئت مدیره نظام مهندسی ضایع شد

حسینی بیان کرد: اینکه فردی بیرون از ساختار نظام مهندسی شرکتی دارد، به خود او ارتباط دارد، اما اگر عضو هیئت مدیره شد، باید پروانه‌اش را تحویل دهد و با توجه به شرایط جدید، این افراد به دلیل پیش کشیده شدن موضوع تعارض منافع در دوران تصدی مسئولیت در ارکان نظام مهندسی ساختمان مانند ریاست و... حق بهره‌برداری از سهمیه و پروانه‌شان را ندارد. من به عنوان یک کارشناس به این موضوع نقد دارم.

وی یادآور شد: قانون باید با نظارت همراه باشد؛ از وزارت راه و شهرسازی و معاونت مسکن و ادارات کل زیر مجموعه وزارتخانه، همه نهاد‌های ناظر هستند. اگر روزی که آقای آخوندی این موضوع را آغاز کرد، مسائل مسکوت نمی‌ماند، الان این اختلاف نظر‌ها پیش نمی‌آمد و خاطر جامعه مهندسی کشور مکدر نمی‌شد. بسیاری حقشان ضایع شد و گناهِ نکرده داشتند.

عضو کمیسیون عمران با تأکید بر لزوم تجدید نظر در قانون‌های مرتبط با نظام مهندسی و انتخابات آن اظهار کرد: حالا هم این مسائل در حال بازنگری است، ولی باید روح قانون با تفکرات نظام صنفی و نه سیستم اداری دیده شود. زیرا نظام صنفی هم دانش فنی این کار را دارد و هم قواره مهندسی کشور در دستش است. احترام این صنف که در حوزه توسعه کشور و نظام فنی و نظام مهندسی سهیم است، باید حفظ شود.

این نماینده مجلس در پایان بیان کرد:به علاوه لازم است فرهنگ امور را به سمتی ببریم که افراد با پذیرش مسئولیت، در جهت تعارض منافع حرکت نکنند، ولی به رشد و شکوفایی حوزه‌های دیگر کمک‌رسان باشند. از طرفی هم اگر کسی از ظرفیتش برای شخص خود یا منافع شرکت و مؤسسه‌اش بهره برداری کرد، دستگاه نظارتی، سازمان نظام مهندسی ساختمان، وزارت راه و شهرسازی و شورای انتظامی به اصطلاح بالای سر کار باشند تا یک موضوع، به مشکلی عمده تبدیل نشود و دستگاه‌های نظارتی دیگر مانند دیوان عدالت اداری و سازمان بازرسی ورود پیدا نکنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مجلس یازدهم وزارت راه و شهرسازی نظام مهندسی کمیسیون عمران عضو کمیسیون عمران مجلس نظام مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی تعارض منافع اعضای هیئت هیئت مدیره استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۰۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی

شهردار شیراز در دیدار با هیئت رئیسه سازمان نظام مهندسی فارس از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی در این کلان‌شهر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری شیراز، محمدحسن اسدی در دیدار با هیئت رئیسه سازمان نظام مهندسی فارس اظهار کرد: شهر شیراز و استان فارس در ایام نوروز جزو گردشگرپذیرترین شهر و استان کشور بود که خوشبختانه بدون هیچ حادثه‌ای باوجود بارش شدید باران، سپری شد.

وی افزود: موفقیت‌های کسب شده در شهرداری شیراز حاصل تلاش خانواده ۱۳ هزار نفری این مجموعه، تیم هم‌دل و متخصص مدیریت شهری، شورای اسلامی این کلان‌شهر، دستگاه‌های اجرایی، خدمات‌رسان و نظارتی است و وفاق با نظام مهندسی نیز مرهون این همدلی بین مجموعه‌ای است.

شهردار شیراز همچنین در بخش دیگر سخنان خود به مسائلی نظیر کاهش مدت زمان و فرآیند صدور پروانه ساختمانی سخن گفت.

اسدی تاکید کرد: بیش از دو هزار پروژه در شهرداری شیراز فعال است و هیچ پروژه تعطیل و نیمه تعطیلی نداریم.

وی همچنین در این جلسه خواستار همدلی در حفظ عنوان شیراز؛ پایتخت محیط زیست آسیا شد.

در این جلسه محمود صفایی نایب‌رئیس کمیسیون شهرسازی، معماری و هوشمندسازی شورای اسلامی شهر شیراز نیز در بخشی از این نشست با بیان اینکه اکثر مهندسین شهرداری شیراز در بخش‌های مختلف عضو خانواده بزرگ نظام مهندسی هستند، تصریح کرد: نظام مهندسی فارس سرآمد نظام مهندسی‌های سراسر کشور است.

وی خاطرنشان کرد: کلان‌شهر شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی نیز سرآمد و موجب افتخار است.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز با تصریح بر این موضوع که منافع عمومی سرلوحه کار این نهاد قرار دارد، ادامه داد: نظارت بر تخطی کنندگان مسائل فنی از مهمترین موضوعاتی است که باید برای حفظ قداست مجموعه نظام مهندسی در اولویت قرار گیرد.

آرش فرج‌زاده قائم مقام شهردار شیراز نیز در ادامه این نشست اضافه کرد: بودجه شهرداری شیراز در سال گذشته و در زمانی که صحبت از تعریف بسته ۵۰ هزار میلیارد تومانی شد، ۲۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود.

وی با تصریح بر این نکته که در واقع دو برابر کار یک سال، پروژه در شهرداری شیراز تعریف شد، افزود: با همکاری شورای اسلامی شهر شیراز، این مهم محقق و در بهمن ماه ۱۴۰۲ تقریباً نیمی از پروژه‌ها افتتاح و عملیات اجرایی نیم دیگر پروژه‌ها آغاز شد و عملاً شهرداری شیراز سال گذشته با تعامل دستگاه‌های اجرایی بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان پروژه را به سرانجام رساند و یا عملیات اجرایی آنها را آغاز کرد.

قائم مقام شهردار شیراز با بیان اینکه امسال هم این مهم در حال برنامه‌ریزی است و به زودی اعلام خواهد شد، از تعریف و تدوین برنامه عملیاتی و راهبردی در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۴ توسط شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز سخن گفت و اظهار کرد: ۴۴ پروژه کلان در این راستا تعریف شد که بسته محرومیت‌زدایی نیز یکی از مهمترین این پروژه‌هاست.

فرج‌زاده همچنین تسهیل پاسخگویی به مراجعین شهرداری را از مهمترین برنامه‌های تعاملی و مشترک شهرداری و نظام مهندسی عنوان کرد.

مهدی قلندری معاون معماری و شهرسازی شهرداری شیراز نیز در ادامه این نشست تاکید کرد: پروژه‌های شهرداری شیراز به همت مدیریت مطلوب، فعال است.

وی با اشاره به در خصوص برنامه‌هایی که توسط معاونت متبوع در بازه زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تدوین شده، سخن گفت.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری شیراز همچنین از ارائه آموزش‌های لازم به نیروهای متخصص در شش ماهه نخست امسال در رابطه با نرم‌افزار جدید نحوه بررسی نقشه‌های ساخت و تأسیسات خبر داد و خاطر نشان کرد: در حال حاضر این مهم به صورت سری انجام می‌شود که با استقرار نرم‌افزار جدید، آموزش به نیروهای متخصص هم در دستور کار قرار خواهد گرفت.

ارجاع پرونده‌های ساختمانی به سامانه ارجاع و سامانه شفافیت

ستار خورشیدی رئیس سازمان نظام مهندسی فارس نیز در این جلسه عملکرد شهرداری شیراز در سال گذشته مبنی بر افتتاح و کلنگ‌زنی بیش از هشتاد هزار میلیارد تومان پروژه را کاری بسیار سخت و تحسین برانگیز عنوان و تصریح کرد: این مهم به زبان کاری ساده اما در عمل بسیار سخت است.

وی به ارجاع پرونده‌های ساختمانی به سامانه ارجاع و سامانه شفافیت اشاره و اضافه کرد: یکی از ارکان سالم‌سازی، ایجاد شفافیت است.

رئیس سازمان نظام مهندسی استان فارس با بیان اینکه در بحث تفکیک نیز نظارت با نرم‌افزار و ثبت سیستمی انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: برای نخستین بار تمام پرونده‌ها در حال اسکن هستند که ۵۰ درصد آنها انجام شده است.

خورشیدی ابراز امیدواری کرد: افتخار سازمان نظامی مهندسی فارس این است که با شهرداری به عنوان یکی از ارکان اصلی در ساخت‌وساز و نظارت، راهکار تعاملی را پیش بگیرد.

کد خبر 748462

دیگر خبرها

  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها
  • مجمع تشخیص مصلحت نظام منشأ بزرگ فساد را می‌خشکاند؟!
  • شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها
  • ۱۲۷ هزار نفر عضو شورا در کشور وجود دارد
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی
  • ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی
  • بیش از ۲۰۰۰ پروژه در شهرداری شیراز فعال است
  • نرخ ساخت منطقی نیست/ ابلاغ تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نظام مهندسی
  • هزینه ساخت مسکن چند درصد افزایش یافته است؟
  • ایران می‌تواند با صدور خدمات فنی و مهندسی، در توسعه سریلانکا مشارکت کند