Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه گفت: سازمان برنامه و بودجه، دیوان محاسبات و مرکز پژوهش‌ها باید به موضوع نادرستی اعداد و ارقام بودجه شرکت‌های دولتی ورود کرده و طی گزارشی اعلام کنند تا دیگر چنین مسائلی تکرار نشود. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه گزارش تفریغ بودجه سال 99 در حیطه تعریف شده خود گزارش بسیار جامع و خوبی بود، گفت: تفریغ بودجه نباید تنها حسابرسی باشد بلکه باید بتواند مجلس و دولت را برای بودجه‌ریزی سال 1401 راهنمایی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: به طور مثال در گزارش تفریغ سال 99 اعلام شده که بودجه شرکت‌های دولتی 137 درصد تحقق پیدا کرده است، در صورتی که در زمان بررسی بودجه، شرکت‌های دولتی بودجه خود را رقمی بسیار کمتر از این اعلام کردند.

حاجی‌بابایی تاکید کرد: زمانی که شرکت های دولتی بودجه خود را کمتر از عدد حقیقی اعلام می کنند، مالیات کمتری هم پرداخت خواهند کرد و از سوی دیگر بعد از اعلام رشد مثال چنددرصدی ادعای قهرمان ملی شدن هم خواهند کرد و پاداش می خواهند. بنابراین این موضوع نشان می دهد که ما در بودجه نویسی دچار مشکل هستیم زیرا مولفه های درستی در اختیارمان نیست.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس تصریح کرد: سازمان برنامه و بودجه، دیوان محاسبات کل کشور و مرکز پژوهش‌های مجلس باید به این موضوع ورود کرده و نادرستی اعداد و ارقام بودجه شرکت‌های دولتی را طی گزارشی اعلام کنند تا دیگر تکرار نشود. گزارش تفریغ بودجه سال 99 در جایگاه خود خیلی خوب بوده اما این گزارش مانند قایقی در دریا است.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات توانسته تبصره 14 بودجه را تعیین تکلیف کرده و از یک بخش منابع درآمدی مربوط به نفت 320 هزار میلیارد تومان را شفاف کرد،اما شرایط باید به نحوی شود کمیسیون تلفیق بودجه بتواند تمام ارقام منابع نفتی را استخراج کند.

وی ضمن تاکید براینکه باید تمامی منابع مالی پنهان در درآمدهای نفتی کشور استخراج و به عدد تبدیل شود، گفت: ما اکنون بررسی این موضوع را در کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس آغاز کرده‌ایم تا دیوان محاسبات کل کشور بتواند در زمان بررسی و تدوین تفریغ بودجه به این بخش وارد شود زیرا اکنون قانونی در این بخش برای ورود دیوان وجود ندارد.

حاجی بابایی با بیان اینکه گزارش تفریغ سال 99 بسیار خوب بود و خلاهای آن ناشی از عدم تعریف و وجود قانون جامع برای دیوان محاسبات است، اظهار کرد: مثلا دیوان محاسبات کل کشور طبق قانون نمی تواند به بررسی بودجه و درآمدهای شهرداری ها بپردازد، بنابراین باید اختیارات دیوان محاسبات افزایش پیدا کند و مشکل بسته بودن دست دیوان است زیرا دیوان محاسبات را مشغول تبصره ها کرده است.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس بیان کرد: عملکرد دیوان محاسبات در دوره جدید بسیار خوب بوده اما دیوان باید بتواند در کنار نظارت های بودجه ای، تحلیل و راهبرد برای حل مشکلات بودجه ای کشور به مجلس و دولت ارائه دهد، در این خصوص پیشنهاد تشکیل کمیته راهبردی در دیوان محاسبات را داده‌ام. البته دیوان محاسبات در اقدام قابل تحسین دیگر ارائه گزارش تفریغ بودجه چهار ماه اول سال 1400 است که می تواند مجلس را در بحث نظارت بروز کند.

انتهای‌پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بودجه و محاسبات مجلس بودجه شرکت های دولتی رئیس کمیسیون برنامه دیوان محاسبات تفریغ بودجه گزارش تفریغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۰۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گاف دولتی در اعلام خودرو‌های وارداتی دپویی

طی یک ماه گذشته ارقام متفاوتی از خودرو‌های وارداتی دپو شده در گمرکات کشور و مناطق آزاد منتشر شده است؛ به طوری که وزیر صمت خودرو‌های متوقف مانده در گمرکات را ۵۰ هزار دستگاه اعلام کرده، این در شرایطی است که معاون وی و رییس سازمان توسعه تجارت مدعی است، ۱۳ هزار خودروی وارداتی دپو شده است.

به گزارش دنیای اقتصاد، با این حال احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، ماه گذشته اعلام کرد ۲۰هزار دستگاه خودرو در آستانه ورود به گمرکات کشور قرار دارند.

از بین سه عدد اعلام شده در مورد تعداد خودرو‌های دپویی در گمرکات کشور، مشخص نیست کدام مسوول دولتی، گاف داده است چرا که این ارقام هیچ کدام با یکدیگر سنخیتی ندارند.

۵۰هزار، ۱۳هزار یا ۲۰ هزار خودروی وارداتی در گمرکات کشور دپو شده است؟

اعلام این ارقام این سوال را مطرح می‌کند که اصولات چه ضرورتی در دپوی وارداتی‌ها وجود دارد و با توجه به واردات قطره چکانی که رانت عظیمی را در بازار شکل داده چرا خودرو‌ها باید در گمرکات دپو شوند؟

واردات خودرو از سال ۱۴۰۱ همراه با ثبت نام از متقاضیان این نوع خودرو‌ها کلید خورد این در شرایطی است که آیین نامه ثانویه آن نیز در دی ماه ۱۴۰۲ ابلاغ شد.

بنابر وعده سیاستگذار قرار بر واردات ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال ۱۴۰۲ بود حال آنکه اخبار از واردات بیش از ۱۱ هزار محصولات خبر می‌دهند.

با این حال اخبار متعددی از خودرو‌های موجود در گمرکات و یا روی کشتی و یا در کشور مبدا شنیده می‌شود.

اخباری متناقص و متفاوت که در عمل تنها اعتماد متقاضیان را به وعده سیاستگذار کمرنگ کرده است.

دیگر خبرها

  • قالیباف: جداول بودجه برای نخستین بار به رای گذاشته می‌شود
  • برای اولین بار قرار است «جداول بودجه» در صحن مجلس بررسی شود
  • قالیباف: نباید به مجلس ظلم شود، نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان می گذارد
  • حاجی‌بابایی: جداول بودجه ۱۴۰۳ کاملا شفاف است
  • جداول بودجه ۱۴۰۳ کاملا شفاف است
  • ترکیه خواستار تشکیل پرونده دیوان کیفری بین‌المللی علیه اسرائیل شد
  • لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی صحن علنی مجلس قرار خواهد گرفت
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • بررسی لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی مجلس قرار خواهد گرفت
  • گاف دولتی در اعلام خودرو‌های وارداتی دپویی