Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت: عدم تحقق این میزان از بودجه یا ناشی از این است که شهرداری در دوره گذشته توانایی ویژه‌ای در حوزه اقتصاد شهری و تحقق درآمد‌هایی که شورای شهر پیش‌بینی کرده، نداشته و یا اینکه این عارضه ناشی از غیرواقعی بودن لایحه بودجه ۱۴۰۰ توسط شورای شهر است.

خبرگزاری میزان _ روزنامه وطن امروز نوشت: مدیریت شهری ششم پایتخت در شرایطی مدیریت این کلانشهر را بر عهده گرفت که بر اساس آمار ارائه شده از سوی اعضای این شورا، بدهی ۸۰ هزار میلیارد تومانی بر دوش شهرداری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجم بالای بدهی‌ها در شهرداری تهران که بخش کلانی از آن میراث مدیریت پنجم شهری است، امروز به عنوان چالشی جدی در پیش روی مدیران شهر قرار دارد. حالا خبر‌هایی که از شورای شهر به گوش می‌رسد بیانگر آن است که تحقق بودجه شهرداری با مشکل رو‌به‌رو است، به نحوی که روز گذشته مهندس مهدی چمران، رئیس شورای شهر اعلام کرد: بودجه پیش‌بینی شده برای سال ۱۴۰۰ محقق نشده و امیدواریم در ادامه با تمهیداتی که اندیشیده شده، شاهد تحقق بیشتر بودجه باشیم. در این میان کارشناسان بر این باورند عدم تحقق بودجه یعنی روی زمین ماندن طرح‌ها و نیاز‌های شهر و شهروندان.

به منظور بررسی موضوع و چالش‌های پیش روی مدیریت شهری با توجه به کسری بودجه موجود، گفت‌وگویی با مجید مظفر، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران داشتیم.

*** روز گذشته رئیس شورای شهر تهران از عدم تحقق بودجه پیش‌بینی‌شده برای شهر تهران خبر داد؛ آیا در این زمینه مدیریت شهری در دوره گذشته کارشناسی و پیگیری لازم را انجام نداده بود یا شهرداری در انجام تعهدات خود کم‌کاری داشت؟

با گذشت ۷ ماه از سال ۱۴۰۰ با این موضوع رو‌به‌رو هستیم که حدود ۵۰ درصد منابع درآمدی که بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری تهران که مصوبه شورای شهر بوده، محقق نشده است. طبیعتا عدم تحقق این میزان از بودجه یا ناشی از این است که شهرداری در دوره گذشته توانایی ویژه‌ای در حوزه اقتصاد شهری و تحقق درآمد‌هایی که شورای شهر پیش‌بینی کرده، نداشته و صرفا در آن نگاه هزینه‌ای حاکم بوده و از روش‌های نوین جهت تامین مالی استفاده نکرده است، یا اینکه این عارضه ناشی از غیرواقعی بودن لایحه بودجه ۱۴۰۰ توسط شورای شهر است. در صورتی که اعداد و ارقام غیرواقعی باشند و رشد بی‌رویه‌ای را در زمینه ارقام درآمدی و هزینه‌ای در بودجه داشته باشیم، یقینا تحقق آن غیرممکن می‌شود. ما هم اکنون در حال بررسی شرایط هستیم و به دنبال راهکار برون‌رفت از این موضوع.

رقم بودجه برای سال ۱۴۰۰ چه میزان بود؟

بودجه مصوب سال ۱۴۰۰ شهر تهران ۴۸ هزار میلیارد تومان بود. شهرداری، چون یک سازمان درآمد و هزینه است، باید بتواند این بودجه را در درآمد‌های خود کسب کند که از این میزان صرفا ۵۰ درصدش نسبت به این پیشرفت زمانی محقق شده، یعنی ما نسبت به زمان ۵۰ درصد عقبیم. الان باید مثلا تحقق ۷ ماه را کامل می‌داشتیم که ۵۰ درصد در این زمان، شهرداری نتوانسته درآمد‌ها را به دست آورد.

مدیریت شهری چه راهکاری را در این زمینه در دستور کار قرار داده است؟

در شرایط فعلی راهکاری که داریم این است که شهرداری تهران نسبت به ارائه اصلاحیه بودجه به شورای اسلامی اقدام کند. در وضعیت فعلی شهردار تهران و معاونان مشغول تهیه اصلاحیه بودجه هستند تا با نگاه واقع‌بینانه نسبت به تحقق درآمد‌ها و هزینه‌های پیش رو تا پایان سال و همچنین اصلاح برخی اولویت‌های برنامه‌ای، لایحه اصلاحیه بودجه را آماده کنند. در صورت نهایی شدن این اصلاحیه این موضوع در شورای شهر تهران مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وقتی به مدیریت شهری گذشته نگاه می‌کنیم می‌بینیم موضوع نظارت در مباحث مالی بشدت ضعیف بوده؛ آیا این موضوع در این شکاف بین بودجه و تحقق آن مؤثر بوده است؟

نکته‌ای که در این زمینه باید گفت این است که در دوره گذشته نظارت مالی شورای اسلامی شهر تهران نسبت به عملکرد شهرداری ضعیف بوده و شورای شهر در آن دوره وظیفه نظارت مالی خودش را بدرستی ایفا نکرده است. یقینا این عدم نظارت زمینه‌ساز این انحرافات بودجه و گپ بین واقعیت‌ها، برنامه‌ها و بودجه مصوب شده است. جهت استحضار شهروندان تهرانی باید بگویم شورای تهران یکی از وظیفه‌های ذاتی‌اش نظارت مالی است و این نظارت مالی را باید از طریق حسابرسی شرکت‌ها، سازمان‌ها و مناطق بیست‌ودوگانه دنبال کند، اما متاسفانه شاهدیم از سال ۹۴ تاکنون پرونده‌های حسابرسی سالانه سازمان‌ها و شرکت‌های شهرداری باز است و ما از آن سال حسابرسی قرائت شده در صحن شورا و تصویب صورت‌های مالی شرکت‌ها، سازمان‌ها و مؤسسات وابسته به شهرداری تهران نداشته‌ایم و این یک فاجعه و خطای بزرگ است. به هر حال باید قبول کرد همکاران ما در شورای شهر گذشته به وظیفه نظارت مالی خود عمل نکردند و این موضوع رها شد.

به موضوع مهم نظارت مالی اشاره کردید؛ شورای شهر ششم چه اقدامی را برای این موضوع در دستور کار قرار داده است؟

روز گذشته در صحن شورا منشور راه‌اندازی کارگروه حسابرسی و نظارت مالی شورای شهر بر شهرداری تهران تحت نظر کمیسیون برنامه و بودجه را مطرح کردم که امیدواریم با تشکیل و استقرار این کارگروه مالی ما شاهد حسابرسی‌ها و نظارت‌های مالی در سازمان‌ها و شرکت‌ها و مناطق بیش از گذشته باشیم. با عملیاتی شدن این موضوع گزارش‌ها ساماندهی و به‌روز‌رسانی می‌شود و ما می‌توانیم از این گزارشات در تفریغ بودجه سال آینده استفاده کنیم. با این روش عارضه‌ها و چالش‌ها کم می‌شود و به نظر می‌رسد با استقرار این کارگروه و حسابرسی و عملیاتی کردن حسابرسی‌های گذشته، دغدغه مهم فاصله بین واقعیت، تصویب و اجرای بودجه و درآمد‌ها در سال‌های آینده کاهش یابد و ما به انضباط مالی بهتر برسیم.

آیا به این موضوع رسیده‌اید که عدم نظارت‌ها بر صورت‌های مالی زمینه‌ساز شکل‌گیری فساد شده باشد؟

در پاسخ به این سوال باید بگویم ما ۲ نوع حسابرسی در مدیریت شهری داریم؛ یکی اینکه مجامع شرکت‌ها و سازمان‌ها حسابرس رسمی استخدام می‌کنند تا صورت‌های مالی‌شان را در مجمع سالانه مصوب کنند. این کار را شهرداری تهران انجام داده، یعنی اینکه شهرداری نسبت به حسابرسی شرکت‌ها و سازمان‌ها خود توسط حسابرس منتخب اقدام کرده، اما این کفایت نمی‌کند، بلکه نهاد نظارتی شورای شهر تهران است. ما آسیب را در شورا می‌بینیم چرا که شورا باید جدا از آن ساختار‌های شهرداری به صورت نهاد نظارتی عمل می‌کرده، اما متاسفانه به این موضوع ورود نکرد. باید قبول کرد وقتی نظارت‌ها کاهش می‌یابد، عارضه‌ها و تخلفاتی نیز شکل می‌گیرد، ولی ما هنوز قضاوتی نداریم که فساد بوده یا خیر.

با توجه به این عدم تحقق بودجه آیا می‌توان این نکته را گفت که ارائه خدمات با چالش رو‌به‌رو خواهد شد؟ آیا راهکاری نوین برای عبور از عارضه‌های موجود را پیش‌بینی کرده‌اید؟

بگذارید از میزان بدهی‌ها بگویم تا به جواب سوال شما برسیم. میزان بدهی شهرداری به بانک‌ها، مؤسسات مالی و اعتباری و بخش خصوصی و نهاد‌های حاکمیتی حدود ۶۱ هزار میلیارد است. ما در سیاست‌های برنامه بودجه ۱۴۰۱ آورده‌ایم که شهرداری موظف است میزان بدهی‌های خودش را به‌روزرسانی کند و تعاملات را با سیستم بانکی، دولت و نهاد‌های ذی‌ربط افزایش دهد. خیلی از این بدهی‌ها به صورت تهاتر اسنادی قابل کاهش است یعنی اینطور نیست که شهرداری نیاز به ۶۱ هزار میلیارد پول نقد داشته باشد. بخشی از وجوهی که تکالیف دولت بوده و باید به شهرداری پرداخت می‌کرده و پرداخت نکرده، می‌تواند از طریق بانک مرکزی کارگزاری و تهاتر اسنادی شود. در صورت تحقق این موضوع تا حد زیادی مشکلات مالی شهرداری از بین خواهد رفت. این واقعیت وجود دارد که ما با چالش بزرگی به نام دیون شهرداری روبه‌رو هستیم، لذا ضرورت دارد به اقتصاد شهری و تامین درآمد‌های شهری با روش‌های نوین توجه کنیم. بنده معتقدم ایجاد کنسرسیوم‌ها با نهاد‌های حاکمیتی می‌تواند کمک شایانی برای اجرای پروژه‌های بزرگ در شهر با همین منابع محدود باشد. برای مثال بنیاد مستضعفان، صندوق‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری وابسته به دولت یا نهاد‌های حاکمیتی همچون ستاد اجرایی فرمان امام ظرفیت‌های بالایی دارند که شهرداری می‌تواند سراغ آن‌ها رفته و با استفاده از بودجه آن‌ها اقدامات گسترده‌ای را در توسعه مترو، اتوبوسرانی، ورود خودرو‌های هیبریدی و برقی و سوخت پاک انجام دهد، در حالی که انتفاع مالی این سازمان‌ها نیز در نظر گرفته شود.

همچنین روش‌هایی مثل ورود برخی شرکت‌های شهرداری به بازار سرمایه و بورس، ایجاد صندوق پروژه و روش‌های تامین مالی جمعی، ابزار‌ها و روش‌های نوینی هستند که شهرداری می‌تواند برای تامین مالی از آن‌ها بهره بگیرد.

بیشتر بخوانید: یکی از بدهکاران بد قول به شهرداری تهران دولت است

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: شورای شهر تهران شهرداری تهران

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: شورای شهر تهران شهرداری تهران شورای شهر تهران شهرداری تهران دوره گذشته هزار میلیارد مدیریت شهری سازمان ها نظارت مالی تحقق بودجه درآمد ها پیش بینی عدم تحقق سال ۱۴۰۰ بدهی ها شرکت ها ۵۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۱۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالکان جدید پرسپولیس و استقلال هم باید قوانین سقف بودجه را رعایت کنند

معاون وزارت ورزش درباره مالکان جدید پرسپولیس و استقلال و قوانینی که باید رعایت کنند، نکاتی را گوشزد کرد.

طرفداری | معاون وزارت ورزش گفت: مالکان جدید سرخابی‌ها هم باید قوانین مربوط به سقف بودجه و بازی جوانمردانه مالی را رعایت کنند.

محمد شروین اسبقیان در حاشیه مراسم برترین‌های ورزش ایران درمورد واگذاری سرخابی‌های پایتخت به بخش خصوصی، اظهار داشت:

خدا را شکر امروز واگذاری این ۲ باشگاه به بخش خصوصی انجام شد. در این مورد باید از دولت، رئیس جمهور، وزیر اقتصاد و دارایی، سازمان خصوصی‌سازی، عنایت و توجهات کیومرث هاشمی تشکر کرد. با پیگیری‌های او این اتفاق بزرگ را رقم زدیم. خدا را شکر هواداران ۲ تیم خوشحال هستند و ما هم از خوشحالی آنها خوشحال هستیم. امیدوارم این واگذاری ختم به خیر شود و پرسپولیس و استقلال به سامان برسند.

وی درمورد اینکه آیا با سرمایه‌ای که قرار است کنسرسیوم بانکی و پتروشیمی خلیج‌فارس به استقلال و پرسپولیس اختصاص بدهند، بحث بازی جوانمردانه مالی رعایت می‌شود، گفت:

فیرپلی مالی قوانین و مقرراتي دارد که تحت نظارت فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش قرار می‌گیرد‌. در این مورد جای هیچ نگرانی نیست.

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان درمورد دخل و خرج مالی ۲ باشگاه، گفت:

مالکان استقلال و پرسپولیس برنامه‌ریزی لازم را انجام می‌دهند. هر ۲ مجموعه مهم هستند و مدیران این مجموعه‌ها در حوزه تجاری، اقتصادی و صنعتی تأثیرگذار هستند. امروز هم از ورزش به عنوان یک صنعت یاد می‌شود. به همین دلیل نگرانی از این بابت نداریم.

اسبقیان درمورد اینکه آیا مالکان جدید سرخابی‌ها ملزم به رعایت قانون سقف بودجه هستند، گفت:

ضوابط و مقررات فیرپلی مالی باید رعایت شود در غیر این صورت تخلف محسوب خواهد شد. خوشحالیم هر ۲ باشگاه پس از ۲۰ سال این اتفاق خوب واگذاری در دولت سیزدهم عملیاتی شد. این کار هم یک همت عمومی نیاز داشت که با همت مضاعف دولت و وزارت ورزش شکل گرفت.

وی درمورد نگرانی برخی ورزشکاران به ویژه المپین‌ها از پرداخت نشدن پاداش‌های خود، توضیح داد:

اتفاق بزرگی که در این دوره رخ داده این بود که پس از حضور کیومرث هاشمی پاداش‌های ۲ سال قبل هم توسط وزارت ورزش پرداخت شد. این مورد را در بازی‌های آسیایی و پاراآسیایی هانگژو شاهد بودیم که روی روحیه ورزشکاران معلول و توان‌یابان نیز اثر گذاشت. رئیس جمهور تاکید کرد هر امکاناتی برای ورزشکاران المپیکی در نظر گرفته می‌شود، برای پارالمپیکی‌ها نیز تامین شود و به همین دلیل از ژاپن بالاتر ایستادیم.

معاون وزارت ورزش ادامه داد:

این وزارت خانه تمام مسائلی که منجر به موفقیت کاروان ما در المپیک‌ها و پارالمپیک‌ها خواهد شد به شکل ویژه‌ای رصد می‌کند. جلسات تخصصی با حضور وزیر ورزش رئیس کمیته ملی المپیک و پارالمپیک برگزار می‌کنیم. این جلسات کارشناسی بوده و اگر موانع و مشکلاتی بر سر راه تمرینات بچه‌ها باشد، با دستور ویژه هاشمی حل و فصل خواهد شد.اسبقیان درمورد پاداش مدال المپیک، گفت: این موضوع نیز به زودی مشخص می‌شود.

از دست ندهید ????????????????????????

افتضاح تاریخی و رکورد بی‌سابقه چلسی در لیگ برتر دل هوادار کودک چلسی شکست؛ قرار بود بجنگید! سرمربی پاری سن ژرمن قول چهارگانه داد! حمایت امیر جعفری از سیدحسین حسینی + عکس

دیگر خبرها

  • چرا ‌حساب‌های شهرداری مشهد بسته شد؟
  • طرح سوال از شهردار مشهد مقدس کلید خورد
  • تمدن نوین اسلامی با وحدت محقق می‌شود/ عینت‌بخشی به وحدت اسلامی در دستور کارم بود
  • عدالت آزمونی در سازمان سنجش محقق شده است
  • دولت توانسته بخش قابل توجهی از اهداف خود برای رفع ناترازی‌ها و مشکلات اقتصادی را محقق کند
  • تصویب بودجه ۲۱ میلیارد تومانی برای شهرداری پیربازار
  • چین: صلح در منطقه با تحقق عدالت برای فلسطینی‌ها محقق می‌شود
  • صلح با تحقق عدالت در حق فلسطینیان محقق می‌شود
  • وزارت اقتصاد پیشتاز رفع آفت تمرکززدایی باشد/ سرمایه ۴۳۵ هزار میلیاردی حبس شده در اصفهان
  • مالکان جدید پرسپولیس و استقلال هم باید قوانین سقف بودجه را رعایت کنند