Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، قانون یک ساز جعبه‌ ای به شکل ذوزنقه است که مانند سنتور از تعداد زیادی سیم نایلونی و فلزی در ۲ طرف جعبه تشکیل شده است. قانون گاها با سنتور اشتباه گرفته می شود اما قانون به جای مضراب با انگشتان دست نواخته می‌شود.

قانون یک ساز است متعلق به خانواده قدیمی سیتار در سده‌های میانه به اروپا برده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رابعه زند، در ۱۱ سالگی وارد هنرستان موسیقی شد و ساز قانون را انتخاب کرد و نزد استاد ملیحه سعیدی آموزش دید. او از سال ۹۰ پس از آشنایی با سازهای باستانیِ بازسازی شده با الهام گرفتن از نقوش کتیبه های باستانی و خواندن تاریخ آن دوران ها به بازنوازی و آهنگسازی برای سازهای کهن و باستان ایران، مانند چنگ بین النهرین (بربت میان رودان، متعلق به تمدن میان رودان یا همان بین النهرین،٤٧٠٠ سال قدمت) و چنگ ارجان (بربت جام ارجان،متعلق به  تمدن باستانی و نقوش جامِ ارجان=ارگان، هزاره ی اول پیش از میلاد) و نوازندگی چنگ «نارسینا» متعلق به دوره ی عیلامی (ایلامی) پرداخت.

اکنون پس از طراحی چنگی‌های متعدد، به تازگی چنگی با نام ناپیرآسو رو با قابلیت های پیشرفته برای کوک ساخت که برگرفته از نقوش تمدن باستان ایلامی‌ست و به جامعه موسیقی معرفی کرد.

وی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره به کارگیری چنگ های باستانی در موسیقی امروزی، اظهار داشت: تعدادی از هنرمندان عرصه موسیقی، آنطور که باید و شاید از این سازها استقبال نکردند اما عده ای از هنرمندان حتی برخی استادان عرصه موسیقی در آثار و آهنگسازی خود از سازهای باستانی بهره بردند. برخی هم علاقه به استفاده نمادین از این ساز دارند که دلیل آن را می توان در قدمت و شکل ظاهری ساز جستجو کرد.

این نوازنده قانون ادامه داد: گام های اولیه یک فرد در استفاده از ساز قانون ابتدا به خوبی دیده نمی شود و با گذشت زمان، این سازها بیشتر مورد توجه قرار می گیرند. قشری را تربیت کردم که الان می توانند ادامه دهنده این راه باشند و بعد از من هم این ساز را از نظر ساخت و نوازندگی پیشرفت دهند.

زند با اشاره به سابقه ساز قانون در تمدن ایران، خاطرنشان کرد: سازی که روی آن کار می کنم، چهار هزار و ۷۰۰ سال قدمت دارد و دوران طلایی موسیقی را می توان به دوران ساسانی و ایلامی کهن، میانه و نو نسبت داد.

این سازنده ساز قانون درباره مشکلات فروش ساز قانون در کشور، گفت: از ۱۰ سال قبل که ساختن قانون را آغاز کردم، کشور سوریه ساز قانون را تولید می کرد اما بعد از وقوع جنگ در سوریه، ترکیه وارد کننده ساز قانون به کشور شد که از این مسیر، سود کلانی نصیب واسطه ها شد. در سال ۹۲، هزار دلار روی واردات این ساز سود به دست می آمد. اما با شیوع ویروس کرونا و مسدود شدن راه های مرزی، وارد کردن این ساز از ترکیه صرفه اقتصادی نداشت.

زند ادامه داد: با شیوع ویروس کرونا، استفاده از ساز ساخت داخل رواج گرفت اما به دلیل حس رقابتی که وجود داشت باید بگویم فروش سازهایم را مدیون شاگردانم هستم.

وی درباره خرید و فروش ساز و مافیای واسطه گری، گفت: در خرید و فروش هر کالایی حتی سازها، واسطه ها بیشتر از تولیدکنندگان و سازندگان سود کسب می کنند و این مسأله موجب شیوع سازهای بی کیفیت هم شده است؛ عده ای هم از طریق فله ای ساختن ساز، درآمد خوبی کسب می کنند در حالی که شایسته چنین سودی نیستند.

برچسب‌ها ویروس کرونا اختصاصی ایرنا موسیقی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا اختصاصی ایرنا موسیقی ویروس کرونا اختصاصی ایرنا موسیقی ساز قانون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۲۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارواش های منطقه یک تهران زیر ذره بین بازرسان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه یک تهران گفت: با هدف کاهش معضلات زیست محیطی و حفظ منابع آب‌های زیرزمینی، کارواش‌های منطقه یک تهران ساماندهی شد.

احسان صفایی افزود: ۲۳ کارواش شناسایی شدند که ۹ مورد متعلق به اماکن نظامی و ۱۳ مورد متعلق به اشخاص حقیقی هستند.

وی گفت: برابر تعامل انجام شده با شرکت آب و فاضلاب همه کارواش‌های اشخاص حقیقی به جز یک مورد که مجهز به شبکه تصفیه فاضلاب بود ملزم به اتصال به شبکه تصفیه فاضلاب شهری شدند.

معاون شهردار منطقه یک به دیگر معضلات کارواش‌ها اشاره کرد و گفت: بهره برداری بی رویه و غیر مجاز از چاه‌های آب و سفره‌های آب زیرزمینی از دیگر معضلات است که در این خصوص نیز ۶ مورد چاه غیر مجاز توسط شرکت آب منطقه‌ای شناسایی شدند که از این تعداد ۲ چاه غیر مجاز طی مراحل قانونی مسدود و ۴ مورد دیگر نسبت به اخذ مجوز از شرکت مذکور اقدام کردند.

او درباره کارواش‌های متعلق به اماکن نظامی نیزگفت: ضمن انجام مکاتبه با امور نهادها، سازمان‌ها و نیرو‌های مسلح مکاتبه و جلسات مشترکی با نمایندگان در اینباره برگزار شد.

دیگر خبرها

  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به این استان کردنشین است
  • از ظرفیت های موجود در جامعه هنرمندان مهاجر استقبال می کنیم
  • دوقلوهای آواز ایرانی در شهر اصفهان به روی صحنه می‌روند
  • گرده افشانی ۲ هزار و ۴۵۰ هکتار از نخلستان های خفر
  • کارواش های منطقه یک تهران زیر ذره بین بازرسان
  • ساز هنرمندان جنوب کرمان بر سکوهای بین‌المللی کوک می‌شود
  • راهیابی هنرمندان شهرستان فارسان به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس
  • استقبال اندک هواداران تراکتور از دیدار برابر ذوب آهن
  • راهیابی هنرمندان چهارمحال و بختیاری به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس
  • ارائه اطلاعات ساخت و سازها به کارگروه ساماندهی