Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان،ساکنین روستای «قوریه» ولسوالی ناور گفتند که کوچی ها به اهالی این روستا مهلت داده اند تا روز جمعه (۳۰ میزان) ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار کلدار خون‌بهای فرد کشته شده از نیروهای آن ها را بپردازند. این مبلغ در افغانی، بیش از پنج میلیون و ۶۰۰ هزار می‌شود.

به گفته‌ی آنان، ساکنان این روستا مؤظف شده‌اند تا این مبلغ را در ازای ادعای کشته‌شدن یک کوچی در منطقه‌شان پرداخت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کوچی‌ها مدعی شده‌اند که این فرد در سال ۱۳۸۳ خورشیدی در درگیری با نظامیان حکومت پیشین در قوریه کشته شده است.

همچنین کوچی‌ها ادعا کرده‌اند که ۲۰ میل اسلحه‌شان در آن هنگام هم در این روستا مفقود شده است. به گفته‌ ساکنان قوریه، مسئولان محلی طالبان در ناور، شماری از افراد را تحت نام «مصلحین» مؤظف به بررسی این موضوع کرده بودند و آنان فیصله کرده‌اند تا مردم محل این مبلغ را به عنوان خون‌بها به کوچی‌ها پرداخت کنند.

به گفته‌ی آنان، طالبان به اهالی روستای قوریه خاطرنشان کرده‌اند که بعد از ختم مهلت تعیین‌شده (۳۰ میزان)، ابتدا ۲۰ میل اسلحه و سپس مبلغ فیصله‌شده را از مردم گرفته و به کوچی‌ها می‌دهند.

همزمان شماری از ساکنان منطقه‌ی «گرماو» ولسوالی ناور گفتند که طالبان از آنان خواسته اند تا به این گروه حدود ۳۰ میل اسلحه بدهند. یک ساکن این منطقه گفت که طالبان آنان را تهدید کرده‌اند که تا چند روز دیگر این تعداد سلاح را باید «پیدا» و «تحویل» دهند.

او افزود که طالبان تأکید کرده‌اند که اگر ۳۰ میل اسلحه را پرداخت نکنند، آنان را مجازات می‌کنند.

ادعای طلب خون‌بها در حالی توسط طالبان در ناور غزنی مطرح می‌شود که روز گذشته منابع مردمی در ولایت غور تأیید کردند که گروه طالبان به‌خاطر کشته‌شدن دو نیرویشان در شهر فیروزکوه، مرکز این ولایت از ساکنان محل حدود یک‌ونیم میلیون افغانی خون‌بها طلب کرده اند. 

به گفته‌ی آنان، این افراد طالبان قبل از سقوط غور به‌دست این گروه، در روستاهای «قند سنگ» و «شورک» شهر فیروزکوه کشته شده بودند. طالبان تاکنون ۵۰۹ هزار افغانی از ساکنان این روستا خون‌بها گرفته‌اند.

همچنین این گروه دو روز به ساکنان این روستاها فرصت داده‌اند که مابقی پول تعیین‌شده را هم پرداخت کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: طالبان غزنی خون بها خون بها کوچی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۲۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در حالی که نام جزایر قناری از سوی رسانه‌های غربی به عنوان مکانی بی حاشیه و امن برای گردشگران تلقی می‌شود، اما تغییر الگو‌های بومی و سبک زندگی ساکنان این منطقه، منجر به نارضایتی شدید آنها از گردشگران شده است. آنها از یک سو گردشگری را مهم‌ترین منبع درآمد خود قلمداد می‌کنند، اما از سوی دیگر، فراگیر بودن حضور توریست‌ها را منافی اصول و سبک زندگی بومی و محلی خود می‌دانند. همین مسئله، مولد یک تعارض جدی در جزایر قناری بوده که منتج به وقوع اعتراضاتی در این منطقه شده است. اخیرا ده‌ها هزار نفر در جزایر قناری اسپانیا علیه طرح گردشگری گروهی «فراگیر» در مجمع‌الجزایر اقیانوس اطلس، راهپیمایی کردند.

معترضان، رشد کنترل نشده گردشگری را برای محیط زیست و ساکنانش مضر توصیف می‌کنند و خواهان محدودیت در تعداد گردشگران هستند. آنها تاکید می‌کنند که مخالف صنعت گردشگری نیستند که ۳۵ درصد از اقتصاد جزایر قناری را تشکیل می‌دهد.

در سال قبل میلادی، ۱۳ میلیون و ۹۰۰ هزار گردشگر از هفت جزیره اصلی این مجمع‌الجزایر دیدن کردند. آمار‌های رسمی نشان می‌دهد که این میزان حدود شش برابر بیشتر از جمعیت ۲.۲ میلیون نفری این جزایر است. بدیهی است که این نسبت ریاضی، می‌تواند از عمق فاجعه در جزایر قناری پرده بردارد! جایی که عملا این منطقه تبدیل به مکانی برای تلاقی نامتوازن خرده فرهنگ‌ها و در نتیجه، وقوع بحران‌های تبعی شده است.

صنعت گردشگری ۴۰ درصد از مشاغل این مجمع الجزایر را تشکیل می‌دهد. شهروندان انگلیس و آلمان، ازجمله کشور‌های اصلی هستند که گردشگرانشان به این جزایر سفر می‌کنند، اگرچه خود اسپانیا به‌عنوان سرزمین مادر هم مقصد محبوب آنهاست. در «سانتا کروز د تنریف»، پایتخت تنریف، بزرگترین جزیره، معترضان پلاکارد‌هایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود «گردشگر، به سرزمینم احترام بگذار!» و «جزایر قناری محدودیت دارد.»

لیدیا مورالس، یک معترض به بی‌بی‌سی گفت: «مشکل اصلی این است که طرح گردشگری گروهی چندین دهه است که در حال نابودی جزیره و زندگی ساکنانش است. احساس می‌کنیم که ما رانده شده‌ایم، اولویت‌های ما در نظر گرفته نمی‌شوند.»

معترضین در این تجمع پیام‌های واضحی را به سیاستمدارانشان مخابره کردند. آنها قویا معتقدند که سیاستمداران به جای در نظر قرار دادن نیاز‌های ساکنین، بیشتر روی ساخت مجتمع‌های گردشگری و هتل‌ها «متمرکز» هستند. فراتر از آن، تظاهرکنندگان می‌گویند که آنها خواهان یک طرح پایدارند که تأثیرات زیست‌محیطی مانند کمبود آب در آب و هوای گرم را در نظر بگیرد و فشار کمتری بر هزینه‌ها و مسکن وارد کند. بر اساس گزارش موسسه ملی آمار در سال ۲۰۲۳، ۳۴ درصد از ساکنان جزایر قناری در معرض خطر فقر یا محرومیت اجتماعی قرار داشتند که بیشترین تعداد در اسپانیای پس از اندلس است. بنابراین، رمزگشایی از گستردگی تظاهرات اخیر و عصبانیت ساکنین جزایر قناری چندان دشوار نیست! آنها به درستی احساس می‌کنند قربانی سیاستگذاران حوزه گردشگری و مسئولین دولتی خود شده و نیاز‌های روزمره توریست‌ها بر نیاز‌های اساسی زندگی آنها در تصمیم سازی‌های کلان و خرد غلبه پیدا کرده است. هفته گذشته، فعالان در اعتراض به آنچه که رشد مخرب گردشگری در جزایر قناری می‌دانند، اعتصاب غذا را در تنریف آغاز کردند. معترضان خواهان توقف ساخت یک هتل و یک استراحتگاه ساحلی در جنوب جزیره هستند. آنها همچنین خواهان توقف تمام پروژه‌های توسعه گردشگری هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار معنادار رشیدی کوچی درباره خطاهای استراتژیک و لجبازی عده ای خاص با مردم /دلم می سوزد...
  • شهادت و زخمی‌شدن شمار دیگری از ساکنان غزه
  • اشغالگران عامدانه آمبولانس را در غزه هدف قرار می دهند
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم
  • یک‌میلیون و ۷۱۹ هزار و ۵۶۵ نفر ساعت آموزش فنی و حرفه‌ای در قم ارائه شد
  • طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران
  • تمدید تخفیف ۵۰ درصدی عوارض آزادراه تبریز- سهند برای ساکنان شهر جدید سهند 
  • گاز قسمتی از کرج قطع می‌شود
  • دیدار وزیر بهداشت با ساکنان منطقه ۱۸ تهران
  • گاز قسمتی از کرج قطع می شود