Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیرحسین، فرزند محک و اهل استان آذربایجان شرقی، در 4 سالگی به بیماری تومور مغزی مبتلا شد. دوران درمان بیماری و رسیدن به روزهای قطع درمان نزدیک به 5 سال طول کشد. امیرحسین علاوه بر درمان سرطان با موضوع عوارض جانبی بیماری هم روبرو شد. چرا که ماهیت تمامی تومورهای مغزی و عوارض آن سبب اختلال در شنوایی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او این روزها 24 سال سن دارد و با امید و انگیزه برای رسیدن به آینده‌ای روشن تلاش می‌کند.

به گزارش برنا؛ امیرحسین به همراه مادرش داستان مبارزه‌اش با بیماری سرطان را اینگونه برای‌مان روایت می‌کنند: «زمانی که به بیماری سرطان مبتلا شدم بسیار کوچک بودم. از آن روزها خاطره زیادی ندارم اما مادرم می‌گوید در چهار سالگی مشکل عدم تعادل هنگام راه رفتن داشتم. نمی‌توانستم درست بایستم و روی یک خط صاف راه بروم. همین موضوع باعث شد خانواده مشکوک شوند و به پزشک مغز و اعصاب مراجعه کنیم. پس از انجام سی تی اسکن، تومور تشخیص داده شد. این بیماری حتی قبل از درمان هم روی شنوایی من تأثیر گذاشته بود اما عارضه کم‌شنوایی در من پس از درمان بیش از پیش شدت گرفت.»

حوالی سال 1380 بود که مراحل درمان بیماری امیرحسین در بیمارستان شهدای تجریش سپری شد. آن زمان خدمات محک به گستردگی امروز نبود. تعداد داوطلبان مددکاری اجتماعی محدود بود، این افراد برای کمک به کودکان مبتلا به سرطان و والدین‌شان تا جایی که می‌توانستند به بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی دارای بخش خون و آنکولوژی اطفال سر می‌زدند. تا اینکه در اواخر روزهای درمان امیرحسین یکی از همین داوطلبان محک را به مادر او معرفی کرد. مادر خاطرات مبارزه با بیماری پسرش را از ورود محک به این ماجرا بیان می‌کند: «قبل از آشنایی با این مؤسسه، ما در دوران درمان بیماری فرزندمان فشار روانی و مالی زیادی را تجربه کردیم. اما با قطع درمان شدن امیرحسین چالش جدیدی به نام «اختلال در شنوایی» پیش روی‌مان قرار گرفت. همه خانواده خسته و رنج کشیده بودند تا اینکه حمایت‌های روانشناسی و مددکاری اجتماعی محک مسیر زندگی‌مان را تغییر داد. ما با کمک مددکاران اجتماعی این مؤسسه به مشاوران و روان‌درمانگران مراجعه کردیم و توانستیم خود را با شرایط پیش رو سازگار کنیم. من در دوران درمان امیرحسین، به دلیل فشارهای زیادی که در خانواده تحمل می‌کردم، آسیب روحی و روانی زیادی دیده بودم و توانستم به روانشناس مراجعه کنم تا با انگیزه بیشتری با بیماری پسرم مبارزه کنم. امیرحسین را هم به جلسات متعدد گفتاردرمانی و روان‌درمانی بردیم تا او بتواند پس از مدتی با استفاده از تجهیزاتی مانند سمعک، با مشکلات کمتری روبرو شود.»

امیر حسین به زودی وارد جامعه خواهد شد

مادر فرزند محک ادامه می‌دهد: «همه ما می‌دانیم مشکلات درمان سرطان فرزند زیاد است و من از تمامی افراد جامعه درخواست می‌کنم، هر طور که می‌توانند به این بچه‌ها کمک کنند. ما در دوران درمان امیرحسین سختی زیادی را تحمل کردیم. گرچه هنوز هم به شرایط عادی بازنگشتیم. فرزند 24 ساله من هنوز تحت حمایت محک و تحت درمان عوارض جانبی حاصل از درمان سرطان است. مشاوره‌ها برای افزایش اعتماد به نفس، برقراری ارتباط با افراد و ایجاد آمادگی برای ورود به جامعه هنوز ادامه دارد تا او بتواند درس بخواند، کار کند و زندگی مستقلی برای خودش داشته باشد.»

امیر حسین و مادرش هر دو معتقدند در این مسیر ناامید نشدند. با اینکه راه پرفراز و نشیبی را پشت سر گذاشتند اما اکنون خوشحال‌اند که توانستند در زمره قهرمانان مبارزه با بیماری سرطان قرار گیرند. آنها می‌گویند: «کودکان مبتلا به سرطان و خانواده‌هایشان باید بدانند این بیماری و دوره درمان می‌تواند تمام شود. جهان را ببینید همه به نوعی با بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند اما باز هم به آینده امیدوارند. آرزو می‌کنیم همه مادران و پدران محک به زودی شاهد بهبودی فرزندان‌شان باشند.»

اختلال در شنوایی یکی از عوارض حاصل از درمان بیماری سرطان است. محک نیز به عنوان سازمانی مسئول در حوزه ارائه خدمات درمانی و حمایتی به فرزندانش و خانواده‌هایشان، در طول 30 سال فعالیت خود کوشیده است تا در کنار درمان بیماری سرطان، عوارض ناشی از درمان آن را کنترل کرده و راه‌کارهایی را برای کاهش دغدغه‌های قهرمانان کوچکی که به این بیماری مبتلا می‌شوند، بیابد. یکی از این راه‌ها پرداخت هزینه‌های مرتبط با درمان عوارض حاصل از درمان سرطان و ارائه خدمات روانشناختی برای پذیرش آن‌ها است. به امید آنکه هیچ کودکی در جهان درگیر مبارزه با بیماری سرطان و عوارض حاصل از درمان آن نشود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سرطان خانواده پزشک درمان بیمارستان کودکان درمان بیماری روانشناسی روحی و روانی مشکلات جامعه جهان بیمارستان خانواده درمان سرطان محک حاصل از درمان درمان بیماری بیماری سرطان درمان سرطان دوران درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۴۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد

 دکتر طاهره افتخار می افزاید: این ویروس از تماس جنسی و یا تماس های خیلی نزدیک سرایت می کند و ماندگاری بیشتری نسبت به دیگر ویروس ها دارد.

وی توضیح می دهد: ویروس اچ پی وی به مواد شوینده نیز مقاومت نشان داده و در مواردی حتی پزشکان از لمس صورت خود با دست آلوده به این ویروس مبتلا شده اند. بنابراین ممکن است این ویروس از راه غیر جنسی هم انتقال یافته و برای مثال در فردی از طریق نشستن در جایی مرطوب و جایگزین شدن فردی دیگر در آن مکان نیز انتقال یابد؛ اما شایع ترین راه انتقال این ویروس از طریق مقاربت است.

دکتر طاهره افتخار، متخصص زنان و زایمان

این پزشک متخصص زنان و زایمان درباره سن مبتلایان به ویروس اچ پی وی می گوید: بیشترین بیماران سنین ۲۳ تا ۳۰سال هستند که در این باره تفاوتی بین جنسیت وجود ندارد بنابراین ممکن است هم دختران و هم پسران را مبتلا کند.

وی بیان می کند: دلایلی مانند مصرف سیگار یا مصرف قرص های پیشگیری از بارداری، خطر ابتلا به ویروس اچ پی وی را افزایش می دهد؛ اما در افراد زیر ۳۰سال چنانچه فرد رفتار پر خطر نداشته و زندگی، ورزش و تغذیه سالم داشته باشد خود به خود ممکن است این ویروس از بین برود.

افتخار تصریح می کند: ویروس اچ پی وی مانند ویروس تبخال از بین نمی رود و برای همیشه در بدن باقی می ماند بنابراین تشخیص زودهنگام آن در پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم بسیار اهمیت دارد.

همه ویروس ها ریسک سرطان ندارند

وی ادامه می دهد: یکی از شایع ترین علل سرطان دهانه رحم، ویروس اچ پی وی است. هر زگیل در هر جای بدن ممکن است به سبب وجود ویروس اچ پی وی به وجود آید اما همه این ویروس ها ریسک سرطان ندارند و تنها تعدادی از آن ها مانند زگیل تناسلی پر خطرند که شانس ابتلا به سرطان ها را بیشتر می کند.

این پزشک متخصص زنان می افزاید: شایع ترین سرطان های ناشی از ویروس اچ پی وی، سرطان دهانه رحم، واژن، مقعد و قسمت خارجی ناحیه تناسلی است و در برخی موارد، ممکن است حلق و حنجره را نیز درگیر کند.

وی با اظهار تأسف اذعان می دارد: شیوع ویروس اچ پی وی تنها مختص جوامع غربی نیست بلکه متأسفانه بین جوانان جامعه ایران، تعداد مبتلایان به این ویروس بسیار است که یکی از علل آن، وجود رفتارهای پر خطر و کنترل نشده در جامعه است.

افتخار درباره راه های پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم می گوید: افرادی که روابط پر خطر نداشته و ارتباط شان محدود به کانون خانواده است به صورت مداوم نیاز به تست پاپ اسمیر ندارند اما کسانی که محدودیتی در رابط جنسی ندارند بسیار بیشتر از دیگران در خطر ابتلا قرار می گیرند. 

واکسن گارداسیل مطمئن تر است یا پاپیلوگارد؟

وی بر لزوم تزریق واکسن برای کودکان و جوانان تأکید می کند و ادامه می دهد: یکی از راه های ایمن سازی در برابر ویروس اچ پی وی، تزریق واکسن خارجی گارداسیل است. البته از آنجایی که این واکسن گران است و چندان اعتمادی به تاریخ مصرفش نیست، بهتر است از مشابه ایرانی آن به نام پاپیلوگارد استفاده کرد.

افتخار تصریح می کند: در واقع این واکسن ها از عملکرد و ماهیت یکسانی برخوردارند و تفاوت عمده آن ها در کشور سازنده واکسن می باشد. علاوه بر این واکسن پاپیلوگارد هم ارزان تر از گارداسیل است و هم عامل ۷۰درصد از سرطان هایی که مربوط به ویروس اچ پی وی است را پشتیبانی می کند بنابراین نگرانی در این باره وجود ندارد.

وی درباره سن تزریق این واکسن در دختران و پسران می گوید: این واکسن برای هر جنسیتی می تواند از سن ۹ تا ۴۵ سالگی تزریق شود.

این پزشک متخصص زنان، زایمان و نازایی به جوانان توصیه می کند: پرهیز از رفتارهای پرخطر بهترین راه مصون ماندن در برابر ویروس اچ پی وی است تا سلامتی را در تمام طول عمر خود به همراه داشته و به انواع بیماری ها از جمله زگیل تناسلی و ... مبتلا نشوند. چراکه انجام رفتارهای پر خطر علاوه بر تهدید ابتلا به این ویروس، سبب ابتلا به ایدز، هپاتیتB، هپاتیتC و بسیاری از بیماری های خطرناک دیگر می شود.

افتخار درباره نقش ورزش در پیشگیری یا بهبود سرطان های مربوط به زنان می گوید: چنانچه ویروس اچ پی وی وارد بدن سالم شود، سیستم ایمنی بدن به ویژه در سنین جوانی می تواند آن را تا حدود زیادی از بین ببرد. بنابراین ورزش در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مؤثر است.

وی درباره بهترین روش های تشخیص زود هنگام سرطان دهانه رحم تصریح می کند: بهترین روش های تشخیص این نوع بیماری استفاده از تست های غربالگری همچون آزمایش پاپ اسمیر، سونوگرافی های زنان و معاینات سالانه است چراکه این ویروس مانند ویروس تبخال در بدن می ماند و قابل رؤیت نیست. بنابراین انجام آزمایش های پی در پی و منظم در تشخیص زودرس و درمان به موقع بسیار مؤثر خواهد بود.

عفت زارع

دیگر خبرها

  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد