Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@20:37:57 GMT

باید سهم ایران از حمل و نقل جهانی را پس بگیریم

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۲۴۲۵۳

باید سهم ایران از حمل و نقل جهانی را پس بگیریم

به گزارش خبرنگار مهر، رستم قاسمی امروز در مراسم تکریم و معارفه مدیران سابق و جدید شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه اگر حمل و انتقال مناسب نباشد، صادرات و واردات به خوبی انجام نمی‌شود، گفت: حمل و نقل بنیاد تحرک اقتصادی کشور است، من به حوزه حمل و نقل به واسطه فعالیتم در قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا به خصوص در زمینه ساخت آزادراه، شبکه ریلی و بنادر از نزدیک آشنا هستم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: کشورمان از نظر ژئوپلتیک در منطقه از جایگاه منحصر به فردی برخوردار است که می‌تواند نقش حمل و نقل را دوچندان کند. اتصال به کشورهای همسایه، کریدورها و دسترسی به شبکه‌های دوردست از طریق ریل لازم است.

وزیر راه و شهرسازی گفت: در آغاز راه هستیم و باید اقدامات جهشی رخ دهد تا سهم خود را از حمل و نقل جهان کسب کنیم. همه ما به ایمن، ارزان و بزرگ مقیاس بودن حمل و نقل ریلی واقفیم و در برخی از کشورها سهم حمل ریلی مسافری از ۵۰ درصد عبور کرده است.

قاسمی بیان کرد: اگرچه مشکلات تحریم و بین المللی داریم اما من از نزدیک زمانی که مسئولیت یکی از هایتِک ترین صنایع کشور را در اختیار داشتم دیدم که در حدود دو تا سه ماه توانستیم کاری کنیم تمامی شرکت‌های خارجی فعال در آن صنعت ایران را ترک کنند چون عامل دسترسی به این دانش، نیروی انسانی است. ما در این کشور نیروهای نخبه و مستعد فراوانی و شرکت‌های دانش بنیان خوبی داریم که باید به کار گرفته شوند.

وی ادامه داد: من بارها اعلام کرده‌ام راه آهن یا پالایشگاه آهن است، آهن‌ها مهم نیستند، آدم‌ها مهم هستند و این آهن را می‌سازند و به حرکت در می‌آورند.

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه باید کریدورهای مختلف ریلی برقرار شود، بیان کرد: در حال حاضر میان شبکه راه آهن و بنادر گسست داریم که باید رفع شود و به چشمه‌های بار برسیم.

وی گفت: با دیپلماسی اقتصادی باید سهم خود را از دنیا در حمل و نقل بگیریم چون در نقطه‌ای هستیم که جایگاه مهمی در حمل و نقل جهانی محسوب می‌شود. من آینده روشنی برای حمل و نقل کشور می بی نم.

وزیر راه به بکارگیری بخش خصوصی در راه آهن اشاره و اظهار کرد: ما کشور ثروتمندی هستیم اما بسیاری از مگاپروژه ها با اعتبارات دولتی قابل اجرا نیست و باید روش‌هایی به کار بگیریم تا از منابع مردم و همچنین سرمایه گذاری خارجی استفاده کنیم، مثلاً در جاهایی که آزادراه می‌سازیم می‌توان مجتمع‌های گردشگری ایجاد کرد و با در آمد همان‌ها آزادراه ساخت.

قاسمی افزود: یا به جای اینکه مردم در بانک پول خود را سپرده کنند و ۲۵ درصد سود بگیرند طرح‌هایی اجرا شود که آی. آر. آی آن ۳۵ درصد باشد یا اینکه عوائد بازگشت از ساخت آزادراه به جای اینکه ۲۵ ساله تعیین شود ۲۳ ساله اعلام تا برای مردم جذاب‌تر شود. عقب ماندگی زیادی در حمل و نقل ریلی داریم.

کد خبر 5330535 برهان محمودی

منبع: مهر

کلیدواژه: راه و شهرسازی رستم قاسمی قرارگاه سازندگی شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران قیمت دلار سازمان بورس و اوراق بهادار گمرک ایران قیمت سکه بهار آزادی شاخص کل بورس قیمت جهانی نفت قیمت یورو رمز ارز بازار سرمایه قیمت جهانی طلا سید احسان خاندوزی قیمت طلا دیپلماسی اقتصادی اقتصاد چین حمل و نقل راه آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۴۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است؛ عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن

تین نیوز

مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان گفت: دومین قطار ترانزیتی افغانستان بعد از تخصیص لکوموتیو کنسرسیوم برای خروج از کشور امکان حرکت دارد که در ادامه مشروط به همکاری شرکت راه آهن جمهوری اسلامی انجام خواهد شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، اداره راه آهن افغانستان در شبکه ایکس اعلام کرده است که، دومین قطار ترانزیتی افغانستان از مسیر ایران به مقصد ترکیه آماده ی حرکت است.

این اداره با اشاره به همکاری کشورهای همسایه افغانستان آورده است: ما علاوه بر انتقال کالاها، قلب ها را نیز به یکدیگر متصل می کنیم.

این در حالی است که، اولین قطار ترانزیتی افغانستان به مقصد ترکیه در ایستگاه شمتیغ متوقف شده است.

در خصوص این موضوع «مصطفی رضایی» مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان به ایراف گفت: پس از این که اولین قطار ترانزیتی افغانستان به ترکیه به دلیل ناهماهنگی شرکت راه آهن دو هفته در مرز شرقی کشور گرفتار شد، بر اساس دستور دفتر رئیس جمهور، وزیر راه و شهرسازی به موضوع ورود کرد.

وی افزود: همچنین نامه تعیین کننده نماینده ویژه وزارت راه و شهرسازی برای آغاز بهره برداری تجاری از محور ریلی خواف - هرات با پیگیری هایی که نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان و استاندار خراسان رضوی انجام دادند، تعیین تکلیف صورت گرفت.

رضایی در ادامه توضیح داد: از این رو در روزهای جاری این قطار از نقطه صفر مرزی حرکتش را به سمت مرزهای غربی کشور برای خروج به سمت ترکیه آغاز خواهد کرد.

مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی در خصوص قطارهای ترانزیتی بعدی از افغانستان که وارد ایران می شود، مطرح کرد: بعد از تخصیص لکوموتیو کنسرسیوم برای خروج از کشور امکان حرکت قطارها است که در ادامه مشروط به همکاری شرکت راه آهن جمهوری اسلامی انجام خواهد شد.

رضایی در نهایت خبر داد که در روزهای آتی دومین قطار ترانزیتی هم وارد کشور خواهد شد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • بارگیری غیراستاندارد محموله افغانستان توسط کنسرسیوم ریلی+عکس
  • قطار ترانزیتی روسیه به مقصد هندوستان وارد کشور شد
  • محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران عبور کرد
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران
  • ۱۰ واگن جدا شده محموله های ترانزیتی افغانستان به مرز رازی رسید
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه آهن تهران
  • بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه از تهران گذشت/ آمادگی راه‌آهن برای حمل محموله‌های بعدی
  • بار ترانزیتی افغانستان بدون مجوز از ایستگاه تهران عبور کرد
  • خط ریلی زاهدان-کویته نیازمند تبدیل تفاهم‌نامه به قرارداد عملیاتی
  • دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است؛ عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن