Web Analytics Made Easy - Statcounter

افزایش تولید حداقل ۱۰ میلیون تن محصولات زراعی با اجرای طرح پنج ساله جهش تولید در دیمزار‌های کشور مورد انتظار است. خبرگزاری میزان - بنا به اعلام وزارت جهاد کشاورزی، خشنود علیزاده گفت: برآورد می‌کنیم در پایان این طرح پنج ساله با احتساب حداقل ۳۰ درصد افزایش بهره وری در سطح فعلی و افزایش سطح کشت برخی محصولات جایگزین به افزایش حداقل ۱۰ میلیون تن محصولات غلات، حبوبات، علوفه و دانه‌های روغنی در اراضی دیم دست یابیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم گفت: پیش بینی کرد تا پایان این طرح، سطح زیر کشت اراضی دیم از حدود ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار فعلی بر اساس آمارنامه رسمی سال ۹۸ به حدود ۸.۵ میلیون هکتار برسد.

وی با بیان این که طرح جهش تولید در دیمزار‌های کشور از سال گذشته در شش استان به طور محدود آغاز شده است، اظهار داشت: امسال گام دوم این طرح با همراهی و پشتیبانی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و مشارکت ۳۰۰ هزار بهره بردار در ۱۵ استان دیم خیز و در سطح ۲.۶ میلیون هکتار اجرا می‌شود.

علیزاده با اشاره به این که در حال حاضر بیش از ۳ میلیون هکتار از اراضی دیم به صورت آیش رها می‌شود، گفت: در این طرح از فضای آیش برای کشت جو و محصولات جایگزین که در تناوب با غلات هستند، استفاده می‌شود.

وی درباره جزییات طرح جهش تولید در دیمزار‌های کشور شرح داد: ما در قالب این طرح به دنبال افزایش بهره وری تمام محصولات زراعی دیم و نیز افزایش سطح زیرکشت بعضی از محصولات مانند جو و محصولات جایگزین در تناوب با غلات هستیم.

رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم افزود: سطح زیر کشت گندم در این طرح افزایش نخواهد داشت، اما بر اساس برنامه ریزی ها، ۵۰۰ هزار هکتار به سطح فعلی کشت جو با توجه به قابلیت‌های این گیاه و تحمل آن به خشکی اضافه می‌شود.

وی سطح فعلی کشت جو در اراضی دیم را حدود ۹۰۰ هزار هکتار عنوان کرد.

علیزاده ادامه داد: حداقل ۳ میلیون هکتار اراضی دیم که تحت آیش بودند به تدریج و ظرف پنج سال زیر کشت جو و محصولات جایگزین رفته و عملیاتی می‌شود.

وی معرفی یک الگوی کشت مناسب و قابل اجرا را از اهداف طرح جهش تولید در دیمزار‌های کشور دانست و تصریح کرد: در گذشته اکثر محصولات زیرکشت در اراضی دیم محدود به غلات بود به طوری که در سال ۹۸ حدود ۸۶ درصد سطح کشت اراضی دیم به گندم و جو اختصاص داشت و ادامه این روند می‌توانست وضعیت خطرناک و ناپایداری را در این اراضی ایجاد کند.

علیزاده افزود: برای تولید پایدار در درازمدت، سهم کشت غلات در دیمزار‌ها ظرف پنج سال باید حدود ۶۰ درصد شود و مابقی اراضی دیم نیز به کشت محصولاتی همچون دانه‌های روغنی، حبوبات و علوفه اختصاص پیدا کند.

وی خاطر نشان کرد: کشت متوالی غلات موجب طغیان آفات و بیماری‌ها و فرسودگی خاک می‌شود، زیرا غلات از عمق و عناصر محدودی از خاک استفاده می‌کند.

رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم درباره عملکرد اقتصادی تولید در دیمزار‌ها گفت: چنانچه کشاورزان از ارقام زراعی جدید بر اساس بسته‌های زراعی و دستورالعمل‌های فنی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم استفاده کنند، حتی در شرایط سخت خشکسالی نیز عملکرد کاملا اقتصادی خواهند داشت.

وی در همین حال پیش بینی کرد در پروژه جهش تولید در دیمزار‌های کشور با بکارگیری توصیه‌های فنی این موسسه، عملکرد تمام محصولات زراعی حداقل ۳۰۰ کیلوگرم در هر هکتار افزایش یابد.

علیزاده با اشاره به تدوین ۱۰ دستورالعمل جدید محصولات زراعی دیم از سوی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم گفت: این دستورالعمل‌های فنی در مورد کشت انواع غلات، حبوبات، گیاهان علوفه‌ای و دانه‌های روغنی در مناطق مختلف اقلیمی تحت شرایط دیم و همچنین آبیاری تکمیلی برای ارقام گندم و جو دیم است.

وی اضافه کرد: علاوه بر این، بروشور‌های ترویجی از دستورالعمل‌ها برای دسترسی آسان و راحت کارشناسان و مروجان، آماده و در اختیار معاونت امور زراعت و سازمان‌های جهاد استان‌ها خواهد گرفت.   بیشتر بخوانید: استفاده از ظرفیت پایانه‌های صادراتی برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی

 

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار اقتصادی محصولات کشاورزی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی محصولات کشاورزی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم طرح جهش تولید در دیمزار ها محصولات جایگزین محصولات زراعی میلیون هکتار اراضی دیم پنج سال کشت جو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۵۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کردستان،کارشناس امور باغداری جهاد کشاورزی استان کردستان گفت:این میزان گلخانه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۰ درصد رشد داشته است.
عبدالله جعفری صرفه جویی در مصرف آب، افزایش تولید و انتقال محصولات جالیزی به گلخانه را از مهمترین اهداف احداث گلخانه دانست.
وی میگوید: با بهره‌برداری تولید در این سطح گلخانه در استان، به ازای هر هکتار ۱۲ نفر به صورت مستقیم صاحب شغل خواهند شد.
هم اکنون بیشترین میزان تولید محصولات گلخانه‌ای مربوط به گوجه فرنگی است و ۱۴ واحد گلخانه در استان به کشت این محصول می‌پردازند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ۵۵۰ هزارهکتار اراضی زراعی آذربایجان غربی دارای سند تک برگ شده اند
  • سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت
  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • برگزاری همایش جهش تولید در دیم زار‌های روستای امام قیس شهرستان بروجن
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۱۰ هکتار از اراضی زراعی کرج
  • ۵۷ مورد دیوارکشی و قطعه‌بندی در البرز قلع و قمع شد
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • تولید هسته‌های اولیه بذر غلات گامی برای تحقق شعار سال