Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجله فارن‌پالیسی در یک گزارش تحقیقی به فروپاشی نظام تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد پرداخته است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، یک مجله آمریکایی در مقاله‌ای تحقیقی به توضیح درباره کم‌اثر شدن تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد پرداخته و تصریح کرده مجموعه‌ای از عوامل مختلف از جمله مخالفت‌های چین و روسیه با این مجموعه تحریم‌ها در این امر دخیل بوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مجله فارن‌پالیسی می‌نویسد نظام تحریم‌های سازمان ملل در برابر چالش‌هایی قرار گرفته که باعث شده‌اند عملکرد موثر آن با مشکل مواجه شود. مخالفت‌های چین و روسیه با این تحریم‌ها، در کنار تلاش‌های کشورهایی مانند سودان جنوبی و کره جنوبی برای ارعاب و آزار کارشناسان دخیل در شناسایی تخلفات تحریمی در این امر نفش داشته‌اند. 

شورای امنیت سازمان ملل، نخستین بار در سال 1966 یک کشور را هدف تحریم اقتصادی قرار داد. در آن زمان، شورای امنیت مجموعه‌ای از تحریم‌های تجاری و نظامی را با هدف به زیر کشیدن ایان اسمیت،  نخست‌وزیر وقت رودزیا به کار گرفت. هارلود ویلسون، نخست‌وزیر وقت انگلیس که حامی اصلی این تحریم‌ها بود پیش‌بینی کرده بود که رژیم تحت امر اسمیت ظرف چند هفته سقوط خواهد کرد.

این اتفاق اما نه در چند هفته بلکه بعد از بیش از یک دهه به وقوع پیوست. تحریم‌ها تأثیر چندانی روی اقتصاد رودزیا نداشتند زیرا رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی که هنوز تحت حاکمیت استعماری پرتغال بود با سرپیچی از تحریم های سازمان ملل به تجارت خود با رژیم اسمیت ادامه می‌داد. اسمیت تا سال 1979، زمانی که ولیعهد ولز رسماً استقلال کشور زیمبابوه را اعلام کرد در قدرت باقی ماند.

اما صرفنظر از این اتفاقات، از آن زمان به بعد جاذبه تحریم‌ها برای اعمال فشار بر برخی کشورها روندی افزایشی داشت به طوری که شورای امنیت سازمان ملل 30 بار مجموعه تحریم‌هایی را برای هدف قرار دادن گروه‌ها و کشورهای مختلفی، از جمله عراق، کره شمالی، لیبی و ایران طراحی و اجرا کرد. 

امروزه شورای امنیت 14 نظام تحریمی در حال اجرا دارد. اجرای هر یک از این تحریم‌ها به عهده کمیته‌ای متشکل از نمایندگان تمامی 15 عضو شورای امنیت و هیئتی از کارشناسان است. 

فارن‌پالبسی نوشته برای بخش زیادی از دنیا، تحریم‌ها اغلب ابزار کشورهای غربی برای فشار بر کشورهای دیگر نگریسته می‌شوند. به عنوان مثال، روسیه به تازگی علیه گروهی از کارشناسان سازمان ملل که مسئولیت اجرای تحریم‌ها را بر عهده دارند کمپین فشار راه انداخته است. روسیه می‌گوید اکثر بازرسان این گروه از کشورهای غربی انتخاب می‌شوند. 

چین هم با همین استدلال در حال انجام تلاش‌هایی برای کاستن از منابع در دسترس سازمان ملل است. 

 دینو ماهتانی، عضو سابق هیئت کارشناسان سازمان ملل در اجرای تحریم‌های کنگو می‌گوید: «کل نظام تحریم‌ها به شکل بی‌سابقه‌ای در حال فروپاشی است.»

یادداشت تسنیم | بررسی یک امکان: فروپاشی اقتصاد آمریکا توسط ایران و باشگاه‌ تحریمی‌هاسخنگوی کمیسیون امنیت ملی: بازگشت به برجام را تحریم نکرده‌ایم لیکن توپ در زمین غربی هاست

 

انتهای پیام/ 

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تحریم های ایران تحریم های ایران شورای امنیت سازمان ملل نظام تحریم تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۵۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیری لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران

رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: به دنبال منویات مقام معظم رهبری در خصوص جایگاه پرستاران و درخواست مسئول پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی نهاد ریاست جمهوری مبنی بر پیگیری مطالبات این قشر، سازمان نظام پرستاری پیشنهادات خود را جهت غنای بیشتر لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی به وزارت بهداشت ارائه داد.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان نظام پرستاری، محمدتقی جهان‌پور اظهار کرد: پیش‌ نویس لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران در ۳۱ ماده تنظیم شده است که پیشنهادات سازمان نظام پرستاری مضاف بر مواد پیشنهادی معاونت پرستاری در ۱۲ ماده ارائه شده است.

وی افزود: مهم‌ترین محورها استخدام پرستاران همگام با توسعه تخت‌های بیمارستانی و نیاز کشور، تأمین معیشت و رفاه پرستاران و حمایت‌های گسترده جهت جبران خدمت، آینده‌سازی حرفه‌ای و تخصصی پرستاری، تکریم از بازنشستگان و اجرای صحیح قوانین حوزه پرستاری مثل قانون مشاغل سخت و زیان‌آور با مشارکت همه ذی‌نفعان مورد ویرایش و تدوین قرار گرفته است.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری تصریح کرد: سازمان نظام پرستاری پیشنهاد ویژه‌ای در خصوص به‌کارگیری و استخدام نیروهای دوران کرونا داشته و مجدانه پیگیر این موضوع مهم هستیم. نسبت پایین پرستار به تخت در مقایسه با استانداردهای حداقلی، علاوه بر کاهش کیفیت خدمات درمانی و مراقبتی، اهمیت جذب و استخدام نیروهای جدید، به ویژه بازجذب نیروهای باتجربه دوران کرونا را بیشتر می‌کند.

جهان‌پور ادامه داد: تدوین این لایحه گامی مهم در جهت حمایت از حقوق پرستاران و ارتقای جایگاه این قشر فداکار در نظام سلامت کشور محسوب می‌شود و می‌توانیم، شاهد بهبود کیفیت زندگی و کاری پرستاران و افزایش انگیزه و رضایت شغلی آنها و در جهت ارتقای سلامت مردم باشیم.

وی گفت: ظرفیتی که سازمان نظام پرستاری دارد، یک شبکه بزرگ اجتماعی است که دارای ۱۵۹ هیئت‌مدیره در سراسر کشور است، مجموعه این هیئت‌مدیره‌ها و سازمان مرکزی می‌تواند واسط بین مردم و حِرَف با حاکمیت باشد، بنابراین ارج‌نهادن به مجموعه‌های گروه صنفی و حرفه‌ای و انجمن‌های علمی از دغدغه‌های مهم ماست و می‌تواند در سیاست‌گذاری‌ها به ما کمک کند.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری به دنبال منویات مقام معظم رهبری در خصوص جایگاه پرستاران و درخواست مسئول پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی نهاد ریاست جمهوری مبنی بر پیگیری مطالبات این قشر، سازمان نظام پرستاری پیشنهادات خود را جهت غنای بیشتر لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی به وزارت بهداشت ارائه داد.

کد خبر 748838

دیگر خبرها

  • درخواست جذب سالانه ۱۵۰۰۰ نیروی پرستاری
  • لاپید: اگر کابینه نتانیاهو برکنار نشود قیمت‌ها همچنان افزایش می‌یابد
  • تشدید اختلاف میان انگلیس و امارات بر سر سودان
  • پیگیر لایحه امنیت شغلی کارگران هستیم | با تهدید‌ها و تحریم‌ها نمی‌توانند ملت را متوقف کنند
  • معلمی رسالت و تکلیفی آمیخته با عشق است
  • اصابت موشک کره‌شمالی به اوکراین؟
  • ادعای ناظران درباره اصابت موشک ساخت کره‌شمالی به خارکیف اوکراین
  • شوراها رکن مردم سالاری و از برکات نظام اسلامی هستند
  • پیگیری لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران
  • کشف اخلال در نظام اقتصادی به ارزش ۵۰ میلیارد در لرستان