Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،اکبر قربانی کارشناس روابط کار و تامین اجتماعی با بیان این‌که موافق افزایش دستمزد کارگران نیست گفت: بیش از ۳۰ سال است که با حوزه‌های تولید و وضعیت کارگاه‌ها آشنایی دارم به همین دلیل می گویم نباید برای مردم نمایش بازی کنیم باید با مردم صادق و رو راست باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس روابط کار و تامین اجتماعی بیان کرد: هر نوع افزایش در دستمزد کارگر به این مفهوم است که دلالان هر دستمزدی که کارگر از فبل بیش‌تر گرفت را از چنگ او در بیاورند و چندین سال است که این موضوع ادامه دارد.

قربانی ادامه داد: وقتی ۲۰ درصد دستمزد افزایش پیدا می‌کند قیمت کالا‌های مصرفی ۵۰ درصد بالا می‌رود مسکن هم که اصلا معلوم نیست چقدر افزایش می‌یابد صد درصد بالا می‌رود هزار درصد بالا می‌رود مشخص نیست خانه‌ای که تا ۱۰ سال پیش متری ۲ میلیون بود حالا متری ۴۰ میلیون تومان شده است و کسی علت آن را نمی‌داند.

وی با اشاره به ول‌انگاری در کشور افزود: پایه دستمزدی که کارگر در سال گذاشته دریافت می‌کرد یک میلیون و ۹۱۱ هزار تومان بود که امسال این مبلغ به ۲ میلیون و ۶۵۵ هزار تومان افزایش داشته است این پایه حقوق با مزایایی مانند حق مسکن و کمک هزینه‌ی خوار و بار می‌شود ۳ میلیون و ۷۰۵ هزار تومان برای یک کارگری که مجرد است اگر متاهل باشد این مبلغ ۲۶۵ هزار تومان افزایش پیدا می‌کند.

دبیر اجرایی خانه کارگر تصریح کرد: از دستمزدی که کارگر دریافت می‌کند ۷ درصد به عنوان مالیات کسر می‌شود یعنی از دریافتی کارگر ۲۵۹ هزار تومان کم می‌شود و ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان دستمزد دریافت می‌کند همه ی این ها درصورتی است که ۴۴ ساعت در طول هفته را پر کند و ۱۹۱ ساعت در ماه‌های ۳۰ روز را کار کند.

قربانی با بیان این که این افزایش دستمزد کارگران صرفا دور تسلیل زدن است اظهار کرد: افزایش دستمزد کارگر به این صورت و در این شرایط کار نادرستی است، چون مثلا وقتی ۲۶ درصد دستمزد کارگر افزایش پیدا می‌کند دلال مسکن هم ۲۶ درصد قیمت مسکن را افزایش می‌دهد خانه که در حال حاضر متری ۳۰ میلیون تومان است اگر ۲۶ درصد افزایش پیدا کند هر متر ۷ میلیون تومان بالا می‌رود و کمر کارگر را می‌شکند، اما ۲۶ درصد افزایش حقوق کارگر فقط با یک میلیون و خورده‌ای افزایش همراه است.

وی با اشاره به راهکار حل مشکل دستمزد کارگران گفت: چندین سال است که شاهد افزایش قیمت مسکن و کالا‌های مصرفی و در کل همه چیز بعد از افزایش دستمزد کارگر هستیم و کارگر هر روز فقیر‌تر خواهد شد و قدرت خرید کارگر سال ۱۳۹۰ با ۳۳۰ هزار تومان دستمزد بیش‌تر از الان که پایه حقوق او ۲ میلیون و ۶۵۵ هزار تومان است.

این فعال کارگری بیان کرد: کارگران از یک طرف نگران این موضوع هستند که با قرارداد موقتی که دارند کارشان ادامه پیدا خواهد کرد یا نه از طرفی با دستمزدی که دریافت می‌کند زندگی‌اش اداره نمی‌شود و مجبور است چند شیفت کار کند برخی کارگران ما روزی ۱۶ ساعت کار می‌کنند تا بتواند زندگی‌ خود  را بگردانند و همه‌ی دستمزد دریافتی خود را صرف هزینه‌ی مسکن، مواد غذایی و مخارج زندگی می‌کنند و در نهایت هم ۵۰ ساله می‌شود در صورتی که هیچ وقت و هزینه‌ای برای تفریح نداشته است.

قربانی با اشاره به این که راه حل این مشکل محاسبه سبد هزینه‌ی خانوار است تصریح کرد: دستمزد کارگران را افزایش ندهند و فقط سبد هزینه‌های خانوار را بررسی کنند و آن را به صورت نقدی و هم غیر نقدی به کارگران بدهند.

وی با بیان این‌که کدام یک از اعضای شورای عالی کار حداقل دستمزد را دریافت می‌کنند ادامه داد: اعضای شورای عالی کار به جای این که ۲۰ تا ۳۰ درصد دستمزد کارگران را افزایش دهند بیایند سبد هزینه‌ی خانوار را بپردازند کارگران از شما تفریح نمی‌خواهند فقط یک زندگی ساده می‌خواهند پدر خانواده که کار می‌کند حداقل بتواند در طول شبانه روز یک ساعت فرزندش را ببیند به همین دلایل است که با افزایش دستمزد مخالف هستم.

کارشناس روابط کار و تامین اجتماعی اظهار کرد: اگر به همین روال جلو برویم امسال هم ۳۰ درصد دستمزد کارگران افزایش پیدا کند هیچ فایده‌ای ندارد، چون بعد از افزایش دستمزد همه چیز افزایش خواهد داشت و کارگر در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ فقیر‌تر خواهد شد با وجود این‌که ۴۰ درصد هم به حقوقش اضافه شده بهتر است مردم را فریب ندهید.

قربانی تصریح کرد: تا زمانی که ریشه‌ی دلالی در کشور خشکیده نشود نباید صحبت از افزایش حقوق به صورت درصدی شود، چون دلال‌ها وقتی می‌بینند دستمزد کارگر افزایش پیدا کرد چرتکه می‌اندازند و قیمت همه چیز را بالا می‌برد.

بیشتر بخوانید

مشکلات کارفرمایان به دلیل پرداخت بیمه و دستمزد کارگران نیست

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کارگران دستمزد کارگران افزایش د افزایش دستمزد کارگر دستمزد کارگران درصد دستمزد افزایش پیدا بالا می رود هزار تومان ۲۶ درصد هزینه ی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۹۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲۵ درصدی تردد خودرو بین استانی در بوشهر

رئیس مرکز مدیریت راه‌های استان بوشهر با بیان اینکه بوشهر رتبه دوم تردد خودروها بین استانی در سال گذشته کسب کرد و گفت: ترددهای بین استانی در بوشهر ۲۵ درصد نسبت به سال ماقبل آن افزایش یافته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، محبوبه شهریاری عصر امروز در جمع خبرنگاران در بوشهر با بیان اینکه در طرح نوروزی، جابجایی 297 هزار و 341 مسافر استان با ناوگان حمل و نقل عمومی انجام شده است، اظهار داشت: استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی در استان بوشهر در طرح نوروزی نسبت به مدت مشابه سال قبل 65 درصد افزایش یافته است.

وی جابه‌جایی بیش از 5 میلیون مسافر در سال گذشته با ناوگان حمل و نقل عمومی استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: استان بوشهر از نظر رشد تردد خودرو بین استانی در سال گذشته، رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داد.

رئیس مرکز مدیریت راه‌های استان بوشهر افزود: براساس گزارش تحلیلی وضعیت تردد خودرو جاده‌ای کشور طی سال گذشته، بوشهر 25 درصد نسبت به سال 1401 افزایش داشته است. طبق آمار سامانه‌های تردد شمار، طی سال گذشته 25 میلیون تردد بین استانی در بوشهر ثبت شد که بیشترین میزان آن مربوط به ماه‌های فروردین و آذرماه بوده است.

شهریاری با اشاره به تردد خودرو بین استانی در نخستین ماه سال جاری بیان کرد: در فروردین ما 1.3 میلیون خودرو وارد استان و همین میزان خارج شده که در مقایسه با پارسال به ترتیب 11 درصد و 8 درصد رشد داشته است.

رئیس مرکز مدیریت راه‌های استان بوشهر خاطرنشان کرد: اکنون 19 سامانه نظارت تصویری، 64 سامانه کنترل سرعت، 60 سامانه تردد شمار و 4 سامانه توزین در حال حرکت فعال است.

انتهای پیام/190/

دیگر خبرها

  • افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی است/ توافق حاصل نشد
  • شیوه نامه افزایش حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد تشریح شد
  • صدور فیش‌های حقوقی جدید بازنشستگان +جزئیات میزان افزایش
  • ۸۰ درصد جمعیت اصفهان جزو جامعه کارگری هستند
  • افزایش ۲۵ درصدی تردد خودرو بین استانی در بوشهر
  • زمان افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان مشخص شد/ رییس کمیسیون تلفیق بودجه درباره همسان‌سازی حقوق چه گفت؟
  • پروژه‌ی «دولتی‌سازیِ دستمزد»
  • رشد ۵۰ درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای عدالت مزدی
  • کار کارگران باید پیوست ایمنی داشته باشد
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است