Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، ابراهیم شیرانی مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: برداشت گردو در استان باتوجه به شرایط منطقه از اواخر شهریورماه آغاز می‌شود و تا پایان مهرماه نیز ادامه دارد.

او افزود: مساحت باغات گردو در استان حدود هفت هزار و ۵۰۰ هکتار است که از این میزان حدود پنج هزار هکتار به صورت بارور هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید

آغاز برداشت گردو از باغات سامان

شیرانی اضافه کرد: براساس پیش‌بینی انجام شده انتظار برداشت حدود هفت هزار تن محصول گردو از باغات استان وجود داشت، اما باتوجه به اینکه که در اردیبهشت دمای برخی نقاط به منفی ۹ درجه سانتیگراد کاهش پیدا کرد و منجر به وقوع سرمازدگی بهاره در باغات گردو استان شد، میزان محصول کاهش یافت.

او اظهار داشت: یکی دیگر از عوامل کاهش تولید محصول گردو در باغات چهارمحال و بختیاری وقوع خشکسالی شدید در استان بود، بنابراین باتوجه به شرایط در مناطق مختلف به‌صورت میانگین حدود ۳۰ درصد کاهش محصول نسبت به پارسال رخ داده است.

شیرانی ادامه داد: اکثر باغات گردو موجود در استان به‌صورت بذری هستند و یکی از برنامه‌هایی که طی دو سال گذشته در دستور کار جهادکشاورزی قرار دارد، موضوع سرشاخه کاری و پیوند زدن گردو با رقم‌هایی است که میزان بازار فروش و عملکرد آن‌ها بیشتر باشد، به‌همین دلیل در سال‌جاری حدود ۱۵۰ تا ۱۶۰ هکتار از باغات گردو سرشاخه کاری شد و این برنامه به صورت مداوم در حال انجام است که در نتیجه آن تولید رقم‌های تجاری و دارای عملکرد بالا در استان افزایش پیدا کند.

انتهای پیام/ع

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهادکشاورزی برداشت گردو شرایط منطقه سرشاخه کاری باغات گردو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۰۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین شکرگزاری برداشت گل‌محمدی در سربیشه برگزار شد

صبح امروز آیین شکرگزاری برداشت گل‌محمدی در شهرستان سربیشه با حضور فرماندار و جمعی از مدیران استانی و شهرستانی آغاز شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمدرضا لکزایی صبح امروز در این مراسم اظهار داشت: در شهرستان سربیشه بیش از 215 هکتار زیرکشت گل محمدی است.

وی از شهرستان سربیشه به عنوان قطب تولید گل محمدی در خراسان جنوبی یاد کرد و گفت: 250 بهره‌بردار در تولید گل محمدی فعالیت دارند و امسال برداشت گل محمدی برای بهره‌برداران حدود 270  میلیارد ریال عایدی خواهد داشت.

فرماندار سربیشه با اشاره به اینکه نامگذاری یک روز به‌نام‌گل محمدی و گلاب و برگزاری جشن شکرگزاری نشان از اهمیت این محصول مهم است، افزود: بازنشر و کار رسانه‌ای برگزاری جشن شکرگزاری گل محمدی در شهرستان سربیشه بسیار عالی و سبب ایجاد شور و شعف خاصی برای مردم به‌ویژه کشاورزان شده بود که امروز نیز این جشن در حال برگزاری است.

لکزایی گفت: 15 کارگاه سنتی و خانگی گل محمدی کار تکمیل زنجیره ارزش این محصول در شهرستان را انجام می‌دهند و یک کارگاه صنعتی اسانس‌گیری نیز در حال احداث است که تا نیمه اول سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد و با تکمیل زنجیره ارزش افزوده این محصول می‌توانیم شاهد رونق اقتصادی، درآمدزایی، تولید و اشتغال در بخش کشاورزی شهرستان باشیم.

انتهای پیام/251/

دیگر خبرها

  • آیین شکرگزاری برداشت گل‌محمدی در سربیشه برگزار شد
  • ۶۴۰ هکتار از باغات چهارمحال‌ و بختیاری دچار سرمازدگی شدند
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • تولید ۲۴ هزار تن توت فرنگی در بابلسر
  • نهال‌کاری در ۵۰ هکتار از اراضی تفرجگاه عینالی تبریز
  • کاشت درختچه کم آب بر گل محمدی در دهستان مرگور ارومیه
  • ۵۱۰ هزار تن گندم به مراکز مسقف خوزستان انتقال داده شد
  • پیش بینی تولید بیش از ۲۴ هزار تن باقلا در گلستان
  • برداشت ۴۰ درصد گندمزار‌های سیستان و بلوچستان
  • اردیبهشت ماه، زمان کنترل و کاهش خسارت کرم خراط درختان گردو