Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@18:42:00 GMT

از کجا بفهمیم دیابت بی مزه داریم؟

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۳۱۱۱۶

از کجا بفهمیم دیابت بی مزه داریم؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از  باشگاه خبرنگاران، با شنیدن نام دیابت اولین چیزی که به ذهن ما القا می‌شود ازدیاد قند خون است، اما وجود دیابت همیشه به معنای ازدیاد قند خون نیست. در واقع پیش از آنکه دیابت در اثر ازدیاد قند خون اتفاق بیفتد ممکن است بدون هیچ ارتباطی با بیماری مرتبط با قند خون، در اثر مشکلات مغزی یا کلیوی ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واژه دیابت در اصل به معنای پر ادراری یا تکرر ادرار است، این بیماری با توجه به وجود یا عدم وجود قند در ادرار به دو دسته‌ دیابت ملیتوس (شیرین) و دیابت اینسیپیدوس (بی مزه) تقسیم می‌شود.

دیابت بی مزه یا دیابت اینسیپیدوس یک بیماری نادر ناشی از عدم تعادل مایعات در بدن است.

در این گزارش علائم و روش‌های درمان دیابت بی مزه را به شما معرفی می‌کنیم.

علائم دیابت بی مزه

۱- تشنگی زیاد

۲-تولید مقدار زیادی ادرار رقیق

۳- تکرر ادرار

علائم دیابت بی مزه در کودکان

۱- پوشک‌های سنگین و مرطوب با وجود تعویض مکرر دائماً

- ادرار غیر ارادی

- اختلال خواب

- استفراغ

- یبوست

- تاخیر در رشد

- کاهش وزن

- تشنگی زیاد

عوارض دیابت بی مزه در صورت عدم درمان

- کم آبی بدن

- کمبود بزاق در دهان

- تغییر در خاصیت ارتجاعی پوست

- تشنگی

- خستگی

- عدم تعادل در الکترولیت بدن که موجب بروز عوارضی مانند ضعف، تهوع، استفراغ، از دست دادن اشتها، گرفتگی عضلات و گیجی می‌شود.

اقدامات مناسب برای پیشگیری از دیابت بی مزه

به محض بروز این علائم به پزشک مراجعه کنید تا اقدامات لازم برای درمان شما اتخاذ شود.

دیابت بی مزه که در هنگام تولد یا مدت کوتاهی پس از تولد وجود دارد معمولاً علت ژنتیکی دارد و این علت ژنتیکی توانایی کلیه‌ها را در باز جذب ادرار کاهش می‌هد.

علل بروز دیابت بی مزه

دیابت بی مزه زمانی رخ می‌دهد که بدن نمی‌تواند سطح مایعات بدن را به درستی متعادل کند. هنگامی که سیستم تنظیم کننده مایعات به درستی کار می‌کند، کلیه‌ها می‌توانند این تعادل را حفظ کنند. کلیه‌ها مایعات موجود در جریان خون را از بین می‌برند.  

بدن همچنین می‌تواند مایعات اضافی را از طریق تعریق، تنفس یا اسهال از بین ببرد.

هورمونی به نام هورمون ضد دیورتیک (ADH) به کنترل سرعت یا کندی ترشح مایعات بدن  کمک می‌کند. هورمون آنتی دیورتیک در قسمتی از مغز به نام هیپوتالاموس ساخته شده و در غده هیپوفیز، غده کوچکی در قاعده مغز وجود  ذخیره می‌شود. نقص در این هورمون ممکن است منجر به دیابت بی مزه شود.

پربیننده ترین شرایط ثبت نام برای تزریق دز سوم واکسن کرونا راه درمان بوی بد عرق سینوفارم تا چه میزان ایمنی‌ ایجاد می‌ کنند؟ بیماری قلبی در کمین این گروه خونی است واکسیناسیون کرونا سالی دوبار انجام خواهد شد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: دیابت دیابت بی مزه قند خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۱۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک عامل مهم ابتلا به یائسگی زودرس

تحقیقات اخیر نشان می‌دهد هرچه زنان در سنین پایین و زودتر به دیابت مبتلا شوند، ممکن است زودتر وارد یائسگی شوند. از آنجا که نرخ دیابت به طور پیوسته افزایش یافته است، هدف از این تحقیق این بود که پیامدهای طولانی‌مدت دیابت پیش از یائسگی بر سلامتِ باروری زنان بررسی شود. مطالعات روی بیش از ۱۱۰۰۰ زن نشان داد که: تشخیص دیابت نوع ۱ قبل از ۳۰ سالگی یا دیابت نوع ۲ بین ۳۰ تا ۳۹ سالگی، هر دو با شروع زودرس یائسگی ارتباط دارد. از طرفی تشخیص دیابت نوع ۲ بعد از ۴۰ سالگی، در مقایسه با زنانی که به دیابت مبتلا نیستند، با یائسگی دیررس مرتبط است.

ناگفته نماند که در این میان، محققان هیچ ارتباط معناداری بین دیابت در دوران بارداری (دیابت بارداری) و سن یائسگی پیدا نکردند.

دکتر وراتی مهرا، نویسنده این مطالعه از دانشگاه تورنتو، گفت: ما در طی این مطالعات، دریافتیم ارتباطی قطعی میان تشخیص زودهنگام دیابت و یائسگی زودرس [در مقایسه با افرادی که دیابت نداشتند] وجود دارد.

او گفت: امیدواریم نتیجه تحقیقات ما، شروعی باشد برای تحقیقات مفصل در این زمینه؛ تا بتوانیم اثرات طولانی‌مدت دیابت بر بدن انسان و سیستم تولید مثل را بهتر درک کنیم و تا حد ممکن از عوارض آن پیشگیری نماییم.

همزمانی دیابت و یائسگی

دیابت و یائسگی وقتی با یکدیگر همراه می‌شوند، می‌توانند تاثیرات مختلفی بر روی بدن داشته باشند که مهم‌ترین آنها «تغییر سطح قند خون» است. در این شرایط، پاسخی که سلول‌ها به ترشح هورمون انسولین می‌دهند، تحت تأثیر دو هورمون استروژن و پروژسترون قرار می‌گیرد. انسولین هورمونی است که برای دریافت و استفاده از قند خون توسط سلول‌ها ضروری است. با تغییر سطح هورمون‌های زنانه در دوران یائسگی، سطح قند خون هم دچار نوسان می‌شود. در این دوران ممکن است متوجه شوید که قند خونتان بیشتر از قبل تغییر می‌کند، ناگهان افت می‌کند یا ناگهان بالا می‌رود. درصورتی که میزان قند خون از کنترل خارج شود، ریسک بروز عوارض دیابت در شما بالا می‌رود.

یائسگی می‌تواند کنترل قند خون را دشوار کند، با این حال می‌توان این وضعیت را مدیریت کرد؛ کافیست یک سبک زندگی سالم را انتخاب کنید؛ برنامه‌ غذایی مغذی و روزانه ۳۰ دقیقه پیاده‌روی ساده علاوه بر کنترل دیابت، در کاهش عوارض یائسگی و ایجاد حس بهتر در شما نقش دارد.

در این بین‌، اندازه‌گیری مکرر قند خون و فشار خون را فراموش نکنید.

طبق گفته کارشناسان، نتایج حاصل از تحقیق فوق، به شواهد روبه‌رشد عوارضی که دیابت بر بدن انسان وارد می‌کند، افزوده شده است. یافته‌ها نشان می‌دهند زنانی که در سنین جوانی به دیابت مبتلا می‌شوند، بیشتر مستعد پیری تخمدان‌ و یائسگی زودرس هستند.

منبع: upi

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901426

دیگر خبرها

  • آیا حتما به خرید قرص ویتامین C نیاز داریم؟
  • یک عامل مهم ابتلا به یائسگی زودرس
  • درمان بی‌اختیاری ادرار در سالمندان
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد
  • تولید نان کامل در ۱۵ واحد نانوایی در استان زنجان