Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مدیکال اکسپرس، انجمن سرطان آمریکا تخمین می‌زند که ۲۸۴ هزار و  ۲۰۰ زن به تازگی در سال ۲۰۲۱ با سرطان سینه تشخیص داده می‌شوند و ۴۳ هزار و  ۶۰۰ نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دست می‌دهند. سرطان سینه دومین علت مرگ و میر در جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

خطر تشخیص سرطان سینه در زنان با بالا رفتن سن افزایش می‌یابد، دانشمندان مدت‌ها تغییرات سلولی را که در طول زمان در بدن اتفاق می‌افتد مطالعه کرده‌اند، مطالعه جدیدی که توسط محققان دانشگاه نوتردام انجام شده است، چگونگی ماتریکس خارج سلولی (ECM) را مورد بررسی قرار می‌دهد. شبکه‌ای از مولکول‌ها و پروتئین‌ها که ساختار رشد بافت را فراهم می‌کند و می تواند باعث ایجاد ژن‌های تهاجمی مرتبط با سرطان شود.

پینار زورلوتونا، استاد مهندسی دانشکده خانواده شیهان در نوتردام و محقق اصلی این مطالعه گفت: این برای اولین بار است که ما می‌توانیم شواهد مستقیم را نشان دهیم که خود پیری ECM در حال تغییر فنوتیپ سلول‌های اپیتلیال طبیعی است. داده‌های بالینی نشان می‌دهد  پیری یک عامل خطر بزرگ برای سرطان سینه است و ما می‌خواستیم علت آن را بررسی کنیم. پیری سلولی مورد بررسی قرار گرفته است، اما آنچه ما نمی‌دانستیم این بود که پیری چه تاثیری بر ماتریکس خارج سلولی دارد.

زورلوتونا و تیمش بافت ECM را در مدل‌های سالم و جوان موش سالم مطالعه کردند و ماتریکس‌ها را با سلول‌های اپیتلیال طبیعی سینه (سلول‌هایی که یک لایه نازک از بافت در اطراف سینه را تشکیل می‌دهند) و سلول‌های سرطانی قرار دادند.

تیم تحقیقاتی تغییراتی در ترکیب بیوشیمیایی، ساختار و سفتی ECM پیر پیدا کردند. با افزایش سن، سطح پروتئین و تولید کلاژن کاهش می‌یابد و الیاف کلاژن نازک‌تر، اما پیچیده‌تر می‌شوند و «مش» متراکم‌تری را تشکیل می‌دهند. عدم تولید کلاژن می‌تواند یکپارچگی ECM را در برابر سلول‌های تومور مهاجم آسیب پذیر کند، در حالی که الیاف نازک‌تر و پیچیده‌تر ممکن است به متاستاز سلول‌های سرطانی کمک کنند.

زورلوتونا گفت: سلول‌های اپیتلیال طبیعی در ماتریکس سالمند شروع به بیان ژن‌های مرتبط با تهاجمی مرتبط با سرطان سینه کردند و ما ژن حیاتی این انتقال موسوم به لیزیل اکسیداز (LOX) را شناسایی کردیم.

سلول‌های اپیتلیال طبیعی رشد یافته بر روی ECM‌های مسن بیانگر افزایش LOX هستند که از تشکیل ساختار‌های سلولی سالم جلوگیری می‌کند. در مدل‌های حاوی سلول‌های سرطانی، این سلول‌ها متحرک و تهاجمی‌تر شدند. هنگامی که LOX مهار شد، مطالعه نشان داد که فنوتیپ اصلی سلول‌ها می‌توانند نجات پیدا کنند، به این معنی که سلول‌های اپیتلیال به حالت عادی باز می‌گردند و در مدل‌های ECM سالم و جوان کم تحرک هستند.

این نتایج می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا درک بهتری از مهاجرت و تهاجم سلولی به بافت‌های پیر داشته باشند و روش‌های جدیدی را برای پیش آگهی، تشخیص و پیشگیری از سرطان سینه به ارمغان بیاورد. زورلوتونا گفت او و تیمش به مطالعه ECM در ارتباط با شروع و پیشرفت سرطان ادامه خواهند داد.

بیشتر بخوانید 

تشخیص سریع سرطان با استفاده از مهندسی نانو ذرات

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سرطان سینه بیماری سرطان سرطان سینه سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۱۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ۴ نکته عمرتان را ۶ سال افزایش می‌دهد

به گزارش خبرآنلاین، نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که یک سبک زندگی سالم می‌تواند خطر ژنتیکی مرگ زودهنگام را تا ۶۲ درصد کاهش دهد.

همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: بر اساس یک مطالعه، حتی اگر ژنتیک شما را در معرض خطر مرگ زودهنگام قرار دهد، یک سبک زندگی سالم می‌تواند به شما کمک کند تا به طور قابل توجهی با آن مبارزه کنید.

به گزارش سی ان ان، دکتر ژو لی(Xue Li)، رئیس دانشکده بهداشت عمومی در دانشکده پزشکی دانشگاه ژجیان در چین، گفت با تغییر سبک زندگی و پیروی از یک سبک زندگی سالم، خطر مرگ زودهنگام می‌تواند تا حدود ۶۲ درصد در افراد دارای استعداد ژنتیکی کاهش یابد.

بسیاری از مطالعات ارتباط بین سبک زندگی سالم و طول عمر را نشان داده‌اند و برخی دیگر بر مولفه ژنتیکی در طول عمر تاکید کرده‌اند، اما گزارشی که در نشریه «بی ام جی اویدنس بیسد مدیسین» (BMJ Evidence Based Medicine) منتشر شد، چگونگی تاثیر این دو را بررسی کرده است.

افزایش ۶ سال به طول عمر با سبک زندگی سالم

دکتر علاءالدین شادیاب، دانشیار بهداشت عمومی و پزشکی در دانشگاه «کالیفرنیا سن دیگو» که در این تحقیق شرکت نداشت، گفت که این مطالعه با داده‌های بیش از ۳۵۰ هزار نفر و اطلاعات مربوط به ژنتیک، تحصیلات، وضعیت اجتماعی-اقتصادی و سابقه بیماری آن‌ها، دارای روش شناسی قوی بود.

در جریان این مطالعه، محققان به هر فرد یک نمره «خطر پلی ژنتیکی» دادند، که نمره‌ای است که حجم زیادی ازانواع مختلف ژن‌های متعددی را که بر طول عمر انسان تاثیر می‌گذارند ترکیب می‌کند. شرکت کنندگان در این مطالعه همچنین بر اساس نحوه رعایت اصول سبک زندگی سالم نمره‌ای دریافت کردند و سپس محققان به طور متوسط وضعیت سلامت آن‌ها را به مدت ۱۳ سال مورد پیگیری قرار دادند تا مشخص شود این افراد عمر کوتاه، متوسط یا طولانی دارند.

این داده‌ها نشان می‌دهد که همه افراد، صرف‌نظر از خطرات ژنتیکی‌شان، در صورت داشتن سبک زندگی ناسالم، ۷۸ درصد بیشتر احتمال دارد که زودتر بمیرند. دکتر ژو لی، که همچنین مدیر موسسه ملی علوم داده در دانشکده بهداشت و پزشکی دانشگاه ژجیان است، گفت: افرادی که هم خطر ژنتیکی برای یک عمر کوتاه و هم سبک زندگی ناسالم دارند، دو برابر بیشتر از افرادی که خطر ژنتیکی ندارند و سبک زندگی سالم‌تری دارند، زودتر می‌میرند.

داده‌ها نشان می‌دهد افرادی که در معرض خطر ژنتیکی قرار دارند می‌توانند با یک سبک زندگی سالم، طول عمر خود را تا ۵.۵ سال افزایش دهند.

عوامل معکوس کننده مرگ زودهنگام

این مطالعه مشاهده‌ای بود، به این معنی که می‌توانست ارتباط‌ها را تعیین کند، اما نمی‌توانست با اطمینان بگوید که این رفتارها علت مستقیم تغییرات در طول عمر هستند. اما محققان توانستند چهار عامل را شناسایی کنند که بیشترین تأثیر را بر معکوس کردن خطر مرگ زودهنگام دارند.

لی گفت: «این مطالعه یک ترکیب سبک زندگی بهینه شامل چهار عامل سبک زندگی: عدم مصرف سیگار، فعالیت بدنی منظم، مدت زمان خواب کافی و رژیم غذایی سالم را شناسایی کرده که مزایای بهتری برای افزایش طول عمر انسان ارائه می‌کند.

خواب کافی در این مطالعه هفت تا هشت ساعت در شب تعریف شد. دستورالعمل های فعلی فعالیت بدنی در آمریکا حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط و دو روز تمرین قدرتی در هفته را برای بزرگسالان توصیه می‌کند.

چطور سبک زندگی سالم داشته باشیم؟

بسیاری از مطالعات نشان می‌دهند رژیم غذایی مدیترانه‌ای برای داشتن زندگی سالم‌تر و طولانی‌تر، گزینه مناسبی است، رژیم مدیترانه‌ای سبکی از غذا خوردن است که بر پخت و پز مبتنی بر گیاه تمرکز دارد و اغلب غذاهای آن حاوی میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، لوبیا، دانه‌ها و روغن زیتون است. در این رژیم غذایی از گوشت قرمز کم استفاده می‌شود.

وقتی نوبت خواب کافی می‌رسد، اگر نمی‌توانید هفت یا هشت ساعت بخوابید، سعی کنید یک روال خواب ایجاد کنید، زمانی که نمی‌توانید بخوابید از رختخواب خارج شوید و اتاق خواب را خنک و تاریک نگه دارید.

اگر تلاش کرده‌اید و نتوانسته‌اید یک برنامه ورزشی بسازید که می توانید به آن پایبند باشید، آن را به بخشی از برنامه روزمره خود تبدیل کنید، به آرامی شروع کنید و فعالیتی را انتخاب کنید که از آن لذت می‌برید.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901659

دیگر خبرها

  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • ۹ راهکار موثر برای کاهش وزن در زنان بالای ۳۰ سال
  • در چه حالتی دایناسورها بار دیگر به چرخه حیات برمی‌گردند؟
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»
  • آن چه علم به تازگی درباره قاعدگی زنان کشف کرده است
  • افزایش ۶ سال به طول عمر با این سبک زندگی
  • این ۴ نکته عمرتان را ۶ سال افزایش می‌دهد
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران