Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/لرستان رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد گفت: اولین فصل از مرمت خانه تاریخی نجارپور به پایان رسید.

حجت اله یارمحمدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: اولین فصل از مرمت خانه تاریخی نجار پور واقع در شهر بروجرد که در محله قدیمی یخچال قرار دارد به اتمام رسید.

وی تصریح کرد: در سنوات گذشته برای جلوگیری از ایجاد آسیب سازه نگهدارنده بر روی این بنا نصب شده بود و خوشبختانه با تخصیص اعتبارات مشارکتی اولین فصل از مرمت تحت عنوان نجات این خانه تاریخی به مرحله اجرا گذاشته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد خاطرنشان کرد: خانه تاریخی نجار پور که به شماره ۳۱۷۶۵ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است از خانه‌های تاریخی دروران قاجار در بروجرد است که دارای تزئینات زیبای آجری، کاشی کاری معقلی، تزئینات گچی و چوبی است.

یارمحمدی اضافه کرد: این خانه تاریخی در محله قدیم یخچال واقع شده و مساحت تقریبی آن ۵۰۰ متر مربع است، شالوده اصلی دیوارها از خشت خام با ملات گل بوده که در نماهای مشرف به حیاط و سردر ورودی با آجر و کاشی نماسازی و تزیین شده و در یک دید کلی خانه شامل حیاطی مستطیل شکل، دو بخش ساختمانی در شمال و جنوب حیاط است.

وی بیان کرد: جهت خانه همانند سیستم شهرسازی و بسیاری از عناصر بافت شهر شمالی- جنوبی و با اختلافی اندک از جهت قبله پیروی می‌کند، درگاه ورود به خانه در سمت جنوب شرقی سردری است ساده با قوس هلالی و در دو لنگه چوبی که به فضای هشتی وارد می‌شود، هشتی خانه شش ضلعی غیر منتظم است که در ساختار ضلع جنوب خانه جای گرفته و از سه جهت عامل تقسیم کننده معماری محسوب می‌شود، از سمت راست با گردشی نود درجه به حیاط خانه راه دارد و از دو جهت دیگر به فضاهای جبهه جنوب خانه ارتباط پیدا می‌کند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد ادامه داد: یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این بنا نسبت به سایر خانه‌های تاریخی کابرد وسیع کاشی در نماهای شمالی و جنوبی مشرف به حیاط و طاق نماهای دیوار حیاط است، نوع کاشی‌های به کار رفته و تکنیک آنها عبارت است از کاشی‌هایی به عرض ۴ سانتیمتر و طول متفاوت از ۲۰ تا ۴ سانتیمتر که در کاشی کاری نوع بنایی یا هندسی و بیشتر به منظور اشکال هندسی و زاویه دار کاربرد دارد.

یارمحمدی عنوان کرد: رنگ کاشی‌ها مختلف و شامل آبی، زرد، مشکی، قرمز، سبز و سفید است و مضامین به کار رفته در کاشی ها عبارت است از اشکال هندسی در قالب ستاره، چهار ضلعی، چلیپا و نوشته‌های با محتوای اسماء ائمه، آیات قرآن و عبارت «بسم الله الرحمن الرحیم» است.

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری فهرست آثار ملی کشور بروجرد ایسنا خانه تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۲۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نطنز گفت: شب گذشته برای اولین بار گروه بین‌المللی ایسکارسا که یکی از تشکل‌های حرفه‌ای بین‌المللی مرمت بنا‌های تاریخی و سازه‌ای معماری محسوب می‌شود از مجموعه تاریخی مسجد جامع و بقعه شیخ عبدالصمد، بافت تاریخی اطراف مسجد جامع و آتشکده ساسانی نطنز بازدید کردند.
حسین یزدانمهر افزود: گروه بین المللی ایسکارسا در بحث مرمت آتشکده ساسانی قرار است در خصوص نحوه مرمت و ایجاد گنبد آتشکده اعلام نظر کنند.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نطنز با بیان اینکه در خصوص بقعه شیخ عبدالصمد قر ار است این گروه کار پژوهشی داشته باشند، گفت:: یکی از پیشنهاد‌های این گروه حفاظت از کتیبه منحصربه‌فرد به جای مانده در زیر گنبد بود، این کتیبه با قدمت بیش از هزار سال متعلق به اواخر قرن سوم دوره دیلمی و آل‌بویه (۳۸۹ ه. ق) است که خط کوفی تلفیق گچ و آجر آن در دهه‌های گذشته توسط مرحوم دکتر شیرازی معمار برجسته کشور نمایان شد و باید با بررسی بیشتر و اجرای عملیات ویژه از آن حفاظت شود که به‌زودی در دستور کار اداره کل استان قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: گروه بین المللی ایسکارسا زیر نظر سازمان یونسکو فعالیت داشته و به شکل ان جی او فعال هستند و مرت آثار تاریخی را بررسی کرده و به لحاظ فکری و پژوهشی میزان دقت مرمت‌های انجام شده و بررسی می‌کنند.
شهرستان ۴۷ هزار نفری نطنز در فاصله ۱۲۵ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از پروژه خانه وثوق تا پاییز و فروغ تا پایان سال
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • سندرم تراکم،بلای جان کلانشهرها/ ضرورت تغییرالگوی ساخت مسکن از آپارتمان‌های ‌انبوه به خانه‌های یک طبقه حیاط‌دار
  • کاروانسرای تاریخی شرکت نفت ارومیه ساماندهی می شود
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی 
  • مرمت پل خاتون کرج تا آخر امسال تمام می‌شود
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • ثبت میراثی از جهان اسلام در بروجرد